arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Siyam Kedisi Karakteri

Siyam Kedisi Karakter açısından; üstün zekalı, sakin, duygusal ve koruma içgüdüsü yüksek olan bir Kedi Cinsidir. Sahipleriyle birarada olmayı ve oyun oynamayı çok sever.

siyam kedisi karakteri
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Siyam Kedileri sahiplerini ve yavrularını çok benimser. Her daim onların yanında olmak ve onları korumak ister. Siyam Kedisi özellikleri itibariyle; geldiği coğrafyada, (Güneydoğu Asya, Tayland) Siyam Kralı tarafından, tapınaklarda bekçilik görevi verilmiş ve tapınakların koruyucusu ilan edilmiştir.

siyam kedisi karakteri

Bu zamanlarda çok saygı duyulan ve özenle saklanan bu özel kedi, 1800′ lü yıllardan günümüze dek, çok sevilip bakılan bir kedi ırkı haline gelmiştir.

Onun karakterindeki bu üstün özellikleri, bir okyanusu andıran masmavi gözleri, asil, çevik vücuduyla birleşerek, onun dünyada bakımı en çok tercih edilen kediler sıralamasında, yerini garantilemesini sağlamıştır.

siyam kedisi karakteri

Siyam Kedisi Çocuklarla ve Çevresiyle İlişkisi

Siyam Kedisi karakteri itibariyle; küçük çocuklarla da iyi anlaşabilir ve çoğu zaman tırnaklarını pati içlerine saklayarak oyun oynaması, çocuklu ailelerde güvenle bakılmasını sağlamıştır.

Onun bu koruyucu ve duygusal tavırları, sahiplerinin gözüne girmesini ve aileden biri gibi görülüp, kabul edilmesine olanak sağlar.

siyam kedisi karakter yapıları

Çok akıllı olan Siyam Kedisi; oyun oynarken de kendisine atılan bir oyuncağı, sahibine geri getirir ve sahibiyle bu şekilde karşılıklı oyunlar oynayabilir.

Yavru iken eğitilmeye başlanırsa, çok daha kolay öğrenecek ve kurallara uyacaktır. Siyam Kedisinin; diğer kedilerin aksine, sahibi tarafından bir köpek gibi tasma ile gezdirilebilen bir kedi haline gelmesi, çok da zor değildir. Siyam Kedisi, sahibine güvenir ve sevgiyle bağlanır. Onunla vakit geçirmekten mutluluk duyar.

siyam kedisi

Siyam Kedileri Kızgınlık ve Çiftleşme Dönemleri

Siyam Kedileri ; kızgınlık dönemine erken girerler ve diğer kedilere oranla, dönem araları daha sıktır. Çiftleşme gerçekleşmedikçe çok kısa aralıklarla kızgınlık dönemi tekrarlar. Siyam Kedileri, bu dönemde çok miyavlarlar ve erkek Siyam Kedileri sahiplerine karşı da agresif tavırlar geliştirebilirler.

Dişi siyamlarda kızgınlık da ise aksine sahiplerine daha da sokulurlar, daha çok ilgi ve şefkat beklerler. Fakat bu dönemde evden kaçma gibi durumların yaşanma olasılığı dikkate alınmalıdır ve en kısa zamanda çiftleştirilmeleri veya kısırlaştırılmaları, hem sahipleri hem de kendileri için en iyisi olacaktır.

siyam kedileri karakteri

Çiftleşme olduğu takdirde, genellikle 62 günde doğum gerçekleşir. Bir batında 2-5 arası yavru doğurabilen dişi kediler, yavruların emzirme dönemi biter bitmez tekrar kızgınlık dönemine girerler. Yavrularına karşı çok koruyucu ve temkinli bir anne olan dişi Siyam Kedisi, bir annenin şefkat duygusuna da sahiptir.

Siyam Kedisi Özellikleri ve Bakımı
Siyam Kedisi Vücut Yapısı

siyam kedisi karakter

  • doğa
    9 sene önce

    ben evime siyam kedisi arıyorum yardımcı olabilir misiniz ? evde ya kedi yada köpek besledim hayvanları çok seviyorum yardımınız için şimdiden teşekkürler

    34
    yorum beğen
    • ege
      9 sene önce

      eğer istanbul da yaşıyorsan teşvikyede çok güzel bir veteriner var

      33
      yorum beğen
    • eray
      9 sene önce

      Ankara dikmen. kırık kuyruk siyam kedisi 1 yaşındaki kızımız kontesin yine bir siyam kedisi olan ares’den olan yavruları 1.5 aylık oldu. İkisi sahiplerini buldu diğer ikisi de bir erkek ve bir dişi oldukça sağlıklı ve inanılmaz sevimliler. Her biri sahiplerini bekliyor. Biz tacir değil devlet memuruyuz. Kontesi kısırlaştırmadan bir kez çocuk sevgisi tatsın diye olan hayat bulan yavrular mucizevi şekilde sevimli ve oyuncu. Erkeği ya da dişiyi, kontesin yanından alıp güvenle evinize götürebilirsiniz. izmir civarına arabamızla bizim de bırakmamız mümkün.. Uzun yıllar sonsuz bir bağlılıkla yanınızda olacak “kedilerin prensi” diye bilinen siyam yavrunuzu, hastalık yuvası pet shoplar ve ya tacir veteriner depolarından almak yerine annesini görerek ev ortamından almak en güzelidir. Hele veterinerden ücretsiz diye verilen ilanlara sakın kanmayın tahmini 1.500 tl nizi gittiğinizde bırakıp çıkarsınız. Bir yıllık aşısı dahil diye bunu yapıyorlar ve ilk yaş için toplamda 200 civarı olacak olan ilk yıla özgü aşı gideri yerine 1.500 gibi bir meblağı, sizi ücretsiz diye sizi işyerine çeken hastalık yuvası petshoplara ve ya veteriner görünümlü fırsatçı tacirlere bırakıp çıkıyorsunuz. Ağustosun 10 undan önce teslim etmek yerine bu tarihe dek annesinin yanında emme süresini tamamlaması yavrunun bir ömür sağlığı için gerekli olduğundan bu sebeple bir hafta sonra almanız daha uygun olur. tlfla ulaşmanız tercihimdir. maile hergün girmiyoruz. cep 05342924438

      37
      yorum beğen
      • beyhan
        8 sene önce

        Hala yavru aliyormusunuz ,varsa haber verirmisiniz

        38
        yorum beğen
        • Filiz özkan
          7 sene önce

          Merhaba yavru siyam aldınızmı acaba

          36
          yorum beğen
  • ege
    9 sene önce

    valla çok teşekür alıcam ben.

    39
    yorum beğen
  • Kayra
    8 sene önce

    Ben de kedi alacağım.Sizce siyam mı alayım tuxedo mu?

    44
    yorum beğen
  • Lvgn
    8 sene önce

    Scottish fold mu? Siyam mi sizce ?

    49
    yorum beğen
    • Emre Orhan
      7 sene önce

      scottish sahibini kendi seçer yani senden başkasını sahip seçebilir bana kalırsa siyam

      28
      yorum beğen
  • Havva
    6 sene önce

    Yaklaşık 1 yaşında dişi siyam bir kedim var ve kızgınlık dönemine girdi çiftleştirmek istiyoruz denizlide olan varsa lütfen cevap verebilirmi?

    41
    yorum beğen
  • GİZEM
    6 sene önce

    3-aylık sıyam diişi kedım var 7 ay sonra gıbı bı sure sonra çiftlestırmek ıstıyoruz/Kocaeli darıca

    39
    yorum beğen
  • ümit buğra kaya
    5 sene önce

    gözleri çok güzel bu siyam kedisinin
    bakımı zor mu acaba?

    39
    yorum beğen
  • Uğur ileri
    5 sene önce

    Yavru 0-3 Aylık siyam arıyorum ücretli olabilir arayanlar’a teşekkür ederim

    28
    yorum beğen
  • Yüsra
    5 sene önce

    Ben kedi alcam da siyam kedisi istiyorum masrafi nedir

    6
    yorum beğen
  • Tuba
    2 sene önce

    Allah aşkına almayın bu türü. Eşimin var bir türlü sevemedi beni. Asla kendini bana ve diğer kadınlara sevdirmiyor. Saldırıları da cabası.kizginlikta değil ama sadece eşime ve erkeklere sevgisi var , sakin. Uysal birşey alın. Kadınlara eziyeti çok. Dişi siyam asla sevmiyor beni. Eşinize resmen aşık olur. Sizden çok sahiplenir, sizden önce yatağa gider, size tıslar, şiddet gösterir, eşinizin koynunda uyur, cilve yapar.Almadan önce bin defa düşünün derim. Ben kadınım ve asla tahammülü yok eşimin beni sevmesine bile. Sarılmaya bile. Size verilen ilgi ona verilmedi mi intikamını alıyor. Hemen saldırır. Bunlar bire bir yaşandı. Abarttigimi düşünmeyin. Sokak kedilerini besliyorum on tane, sokak kendisinden bile vahşi. Tüm hayvanlardan nefret ettirdi sağolsun. Böyle bir kedi türü yok ya. Sokak kedisi desem ondan bile vahşi. Scotish felan alın yani. İçimdeki hayvan sevgisini yok etti. Kendime kedi almaya korkuyorum o da böyle yapar diye. Çok çok çok kıskançlar.

    0
    yorum beğen