arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Siyam Kedileri Nasıl Beslenir? Siyam Kedileri İçin En İyi 5 Kedi Maması

siyam kedisi mamaları
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Her kedi için aynı şekilde beslenme sunmak doğru bir davranış değildir. Kedi ırkları arasında hem fiziksel hem de genetik olarak farklılıklar bulunur. Bu farklılıklardan dolayı, her kedi için aynı beslenme programını uygulamak doğru değildir. Örneğin, Maine Coone ırkıyla Siyam kedisinin aynı şekilde beslenmesi ilerleyen zamanlarda sorunlara yol açacaktır. Bu yüzden kedileri iyi tanımamız ve beslenme biçimlerini iyi belirlememiz gerekir.

Bu yazımızda, daha öncede British Shorthair ırkı için hazırladığımız mama listesini, Siyam kedileri için hazırlayacağız. Bu sayede eğer Siyam kedisi besliyorsanız, aşağıdaki listede paylaştığımız kedi mamalarını inceleyebilirsiniz. Siyam kedilerinin genel olarak protein bakımından zengin bir şekilde beslenmesi gerekir. Bu yüzden tavuklu, hindili, balıklı ve kuzu etli mamalar tercih edilebilir.

Siyam kedilerinin üçgen başı ve çenesi, kuru kedi mamasını çiğnemek yerine bütün olarak yutmaya eğilimli oldukları anlamına gelir. Kuru gıda çiğnemek dişleri temiz tutmaya ve plak ve tartar birikimini azaltmaya yardımcı olduğundan, kedi mamasını yutmadan önce yiyeceklerini çiğnemeye zorlayacak boyutta ve şekilde seçmek önemlidir.

Sizler için özel olarak hazırladığımız, Siyam kedileri için en iyi kedi mamalarını aşağıdaki listemizden inceleyebilir ve deneyebilirsiniz. Bu sayede kedinizin uzun seneler boyunca sağlıklı bir şekilde beslenmesine yardımcı olabilirsiniz.


#1 Royal Canin Siamese Yetişkin Siyam Kedisi Maması

Ülkemizde en çok tercih edilen mama markaları arasında yer alan Royal Canin tarafından üretilmiş olan bu kedi maması sadece Siyam kedilerine özel olarak formüle edilmiştir. Mamanın fiziksel formu diğer mamalara göre daha farklı olduğu için Siyam kedilerini çiğnemeye teşvik eder. Uzun ve dar biçimli olan bu kedi mamasını yemek tam olarak ağız biçimine göre tasarlanmıştır. Bu sayede gıda alımını azaltır. Aynı zamanda oldukça yüksek protein oranına sahip bir kedi mamasıdır. Bu mama, kedinizin kemik ve kas gelişimini destekler. Bunun yanı sıra içeriğinde yer alan L-karnitin sayesinde zayıflamasına ve metabolizmasının hızlanmasına yardımcı olur. Bir diğer özelliği ise bağırsak florasını dengeleyerek sindirimi kolaylaştırmasıdır. Eğer Siyam kedisi besliyorsanız muhakkak bu mamayı denemenizi tavsiye ederiz.

Royal Canin Kedi Maması Satın AL 


#2 Purina Cat Chow Kitten Tavuklu Yavru Kedi Maması

Yine oldukça kaliteli mama markalarından bir tanesi olan Purina tarafından üretilmiş olan bu kedi maması Siyam kedilerinin gelişimine ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Yüksek protein içeriği sayesinde yavru kedilerin sağlıklı bir şekilde büyümesini saplar. Ayrıca içeriğinde yer alan doğal malzemeler sayesinde oldukça lezzetli bir kedi mamasıdır. Kesinlikle koruyucu ve tatlandırıcı içermez. İçeriğinde yer alan EPA ve DHA yağ asitleri sayesinde beyin ve göz gelişimini destekler. Özel bir mama formuna sahip olduğundan dolayı çiğnemeye teşvik eden bir yapıya sahiptir. Bu yüzden Siyam kedileri için en iyi seçeneklerden bir tanesidir.

Purina Kedi Maması Satın AL 


#3 N&D Prime Tavuk ve Narlı Tahılsız Yetişkin Kedi Maması

N&D markası en iyi mama markalarından bir tanesidir. Özellikle besleyicilik konusunda rakipleirni geride bırakmasıyla beraber içeriğinde yer alan protein, vitamin ve mineral oranı bakımından zengin bir mama çeşididir. Özellikle tavuklu bir mama olduğu için proteini yüksek bir mamadır. Bunun yanı sıra içeriğinde yer alan antioksidan özelliğe sahip meyveler sayesinde iltihaplanmalara karşı etkilidir. Aynı zamanda, böbrek sağlığını ve üriner sistemi de korur. Bir diğer özelliği ise içeriğinde yer alan yüksek Omega-3 değeri sayesinde kedilerin beyin, göz, tüy ve deri sağlığını destekler ve gelişmelerine yardımcı olur. Yetişkin kedileriniz için en uygun mamalardan bir tanesidir.

N&D Kedi Maması Satın AL 


#4 Profine Düşük Tahıllı Tavuklu Yetişkin Kedi Maması

Profine en çok tercih edilen mama markaları arasında yer almasıyla beraber özellikle de besleyicilik bakımından zengin bir mamadır. Kedilerin gelişiminde en önemli faktörlerden bir tanesi olan protein oranı yüksektir. Bu sayede günlük enerji ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilirler. Kedilerin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri içerisinde barındıran bu kedi maması kedinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olacaktır. Sindirilmesi kolay olan bu kedi maması, özellikle tavuk ve içerisinde yer alan çeşitli meyveler sayesinde oldukça lezzetli bir forma sahiptir. Eğer her mamayı yemeyen bir köpeğiniz varsa bu mamayı denemenizi tavsiye ederiz.

Profine Kedi Maması Satın AL 


#5 Lavital Sensitve Somonlu Yetişkin Kedi Maması 

siyam kedisi mamaları

LaVital markası kedi maması konusunda en iyi mamalardan bir tanesidir. Kaliteli içeriği ve sağlıklı besin kaynağı olmasından dolayı pek çok kedi sahibi tarafından tercih edilmektedir. Bu mamanın en büyük özelliği ise kolay sindirilebilir olmasıdır. Bunun yanı sıra listemizde yer alan diğer mamaların aksine balıklı içeriğe sahiptir. Dolayısıyla da Omega-3 bakımından zengin bir mamadır. Bu sayede kedilerin tüy ve deri sağlığıyla beraber beyin, kalp ve göz gelişimini destekler. Bunun yanı sıra iltihaplanmaların azalmasına yardımcı olur. LaVital tarafından üretilmiş olan bu kedi maması düşük magnezyum seviyesi sayesinde de kedilerin böbrek ve üriner sistemini korur.

LaVital Kedi Maması Satın AL 

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.