arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

İstanbulda Kedinizi Traş Ettirebileceğiniz Pet Kuaförler

Kedi Sahiplerinin bizlere en çok sorduğu sorular arasında yer alan "Kedi Traşı ve Kuaförü" hakkında en doğru bilgileri bu paylaşımda hazırladık. Kedi Traşı Zararlı mı?, Kedi Traşı Nasıl Yapılır?, Kedi Traşında Narkoz Kullanılıyor mu? gibi sorularınıza cevap olacak bu yazımızı Kediler Hakkında Herşeyi Bulabileceğiniz; "Kedi Blog" da okuyabilirsiniz.
istanbl kedi traşı ve kuaförü
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedi sahiplerinin yaşadığı en büyük sorunlardan biriside; Kedilerde Tüy Problemleridir. En belirgin tüy sorunları arasında yer alan topaklaşma, tüy dökümü gibi sorunların birçok çözümü bulunmaktadır, bunlardan biriside Kedi Traşı ve Kuaför hizmetleridir.

Pek çok uzman veteriner tarafından önerilen Kedi Traşı, tüy sağlığına ve tüylerin doğru büyümesine katkı sağlamaktadır. Metropol şehirlerde yaşayan kedi sahiplerinin ortalama ayda bir tercih ettiği Kedi Kuaförleri, fiyatları ve hizmet kalitelerine göre farklılık göstermektedir.

petzzkuafor-randevu

İstanbul’un En İyi 5 Pet Kuaförü

İstanbul büyük bir şehir ve içerisinde pet kuaför kategorisinde hizmet veren onlarca işletme mevcut. Peki bunlar arasından en iyileri hangileri? Aşağıda istatistiksel ve kalite olarak en iyi 5 pet kuaför işletmesi listelenmiştir;

1. Petzz Kuaför – Kedi Köpek Pet Kuaförü

petzzPetzzKuaför İstanbul’un neredeyse en popüler pet kuaförlerinden biridir. Diğer firmalara göre sektörde daha yeni olmasına rağmen sunduğu kaliteli ve güvenli hizmet sayesinde çok hızlı büyümüştür. Şuanda İstanbul’un en iyi pet kuaförlerinden biridir. Müşteri memnuniyeti açısından da oranlar oldukça iyidir. Petzzkuaförün iletişim bilgileri şu şekildedir;

Petzz Kuaför Tanıtım Videosu:

2. Müjde Pet Kuaför

Müjde pet kuaför sektörde en eskilerden biridir. Popülerliğini biraz yitirmiş olsa da mevcut müşteri kitlesi oldukça kalitelidir. Müjde pet kuaför üzerinden de kedi ve köpekleriniz için traş hizmeti almanız mümkündür. Müjde pet kuaför iletişim bilgileri;

  • Adres : Bagdat Cad. Sucukçu Musa Sok. No:520 – 3/C Bostancı, Kadıköy/ İSTANBUL
  • Telefon : 0216 361 32 31 – 0216 410 12 22

3. Snoopy Pet Kuaför

Snoopy pet kuaför de İstanbulda bilinen kedi ve köpek kuaförlerinden biridir. Snoopy Pet kuaför, Şişli’de bulunan bir pet kuaför. Kedi ve köpekler için traş, yıkama, tırnak kesimi gibi hizmetleri mevcuttur. Snoopy Pet Kuaför iletişim bilgileri;

  • Adres: Emin Ali Paşa Cad. No: 73/1 Suadiye, İstanbul
  • Telefon: 0216 361 30 29

4. Tati Pet Kuaför

Veteriner Tekniker Orkun ATALAY tarafından açılmış olan Tati Pet Kuaför, Ataşehir de bulunan kedi ve köpek kuaförü merkezidir. Tati Pet Kuaför’de sektörde bilinen bir pet kuafördür. Kedi ve köpekler için traş, yıkama vb. işlemleri yaptırmanız mümkündür. Tati Pet Kuaför iletişim bilgileri;

  • Adres :Yenişehir Mah Barajyolu cd N:40 Ataşehir
  • Telefon : 0216 455 20 63

5.Loulou Kedi ve Köpek Kuaförü

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan Loulou pet kuaför de Anadolu Yakasında oldukça popüler pet kuaförlerden biridir. Loulou pet kuaföründe de kedi ve köpek traş, bakım hizmetleri alabilirsiniz. Loulou iletişim bilgileri;

  • Adres : Yenişehir Mahallesi, Barajyolu Cad. Çağlayan Sokak Kotil Sitesi  No:15/B – PK.34779 Ataşehir / İSTANBUL
  • Telefon : 0216 343 63 23

Kedi Traşı Nedir? Nasıl Yapılır?

Kedilerin vücut, tüy ve mevsimsel yapılarına göre değişiklik gösteren Kedi Traşı çeşitleri, Makas Traşı ve Makine Traşı olarak ikiye ayrılmaktadır.

Kedi Makas Traşı: Kedi sahipleri tarafından özellikle kış aylarından tercih edilen, Kedi Makas Traşı; tüylerin daha uzun bırakıldığı ve estetik bir görüntünün amaçlandığı traştır.

Kedi Makine Traşı: Yaz aylarının vazgeçilmezi olarak adlandırılan Kedi Makine Traşı, tüy dökülmesi, topaklanması ve sıcağa karşı önerilen traş biçimidir.

kedi makas ve makine traşı
Pet Kuaför Tercihi Nasıl Olmalı?

Kedileri Tıraş Ettirmenin Faydaları 

Kedilerin tıraş olmaması gerektiğini savunan bir kesim bulunmaktadır, ancak bu doğru bir fikir değildir. Özellikle uzun tüylü kedilerin düzenli olarak tıraş ettirilmesi gerekir. Eğer tıraş ettirilmezse tüylerinin kalitesi düşebilir ve topaklaşma sorunları oluşabilir. Bunun yanı sıra kedi tamamen tıraş ettirilmese de muhakkak göz çevresinde, anüs bölgesinde, kulak çevresinde yer alan fazla tüyler alınmalıdır. Kedileri tıraş ettirmenin faydaları ise şunlardır: 

  1.  Tüylerin Düzenlenmesi: Eğer kedinizin tüy bakımını aksattıysanız tüylerinin birbirine girmiş olma ihtimali yüksektir. Kedilerin tüyleri birbirine karıştığında bakteri oluşumu için oldukça uygun koşul doğurur. Bu yüzden tüyleri karışmış olan kedilerin tıraş olması gerekmektedir. 
  2. Kediniz Kendini Temizlemiyorsa: Eğer kediniz herhangi bir nedenden dolayı tüylerini temizlemiyorsa ve tüy bakımı yapılmıyorsa kedinizin tüylerini tıraş ettirmeniz en doğru seçenektir. 
  3. Tüy Dökülmesi: Kediniz tüy dökme mevsimi haricinde yoğun bir şekilde tüy döküyorsa, sürekli tüy kusuyorsa muhakkak tüyleri tıraş ettirilmelidir. 
  4. Dış Parazit: Kedinizde önlenemeyecek kadar dış parazit sorunu yaşanıyorsa muhakkak kedinizin tıraş ettirilmesi ve paraziter ürünlerle tedavisi sürdürülmelidir. 
  5. Alerji: Eğer ev halkı içerisinde kedi tüyüne karşı alerjisi olan kişiler varsa kedinizin tüylerini düzenli olarak kısaltmak bu soruna çözüm olacaktır. 

Hangi Pet Kuaförü Tercih Etmeliyim?

kedi tıraşı

Sevgili kedi sahiplerine iyi bir haberimiz var; eğer İstanbul’da yaşıyorsanız işini harika yapan ve Kedi Blog yazarlarınında sürekli ziyaret ettiği Köpek ve Kedi Kuaförü; Petzz Kuaför ‘ü rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Genellikle ünlülerin tercih ettiği Petzz Kedi Köpek Kuaförü, üst düzey hijyen koşulları ve profesyonel usta kadrosuyla; sevimli dostlarımızı emanet edebileceğimiz nadir kuaförler arasında yer almaktadır.

Pet Kedi Kuaförü Hizmetleri:

Makine ve Makas Tıraşı, Yıkama, Bakım, Tırnak Kesimi, Tırnak Bakımı, Tüylerin Taranması, Tüy Bakımı Irklara Özel Kuaför Hizmeti

  • Makine ve Makas Traşı
  • Yıkama,
  • Bakım,
  • Tırnak Kesimi,
  • Tırnak Bakımı,
  • Tüylerin Taranması,
  • Tüy Bakımı
  • Kedi Cinslerine Özel Kuaför Hizmeti

Petzz İstanbul Kedi Kuaförü İletişim Bilgileri:

Anestezisiz Kedi Traşı

Pet kuaförlerin çoğunlukla traşlarda anestezi kullanmaktadır. Narkoz kullanımı insanlarda olduğu gibi kedi dostlarımızada zarara vermektedir. Traş esnasında bayıltılan kedilerin vücutlarından aylarca çıkmayan zehir, kedilerin 3 gün kendine gelememesini sağlamaktadır.

Petzz Kuaför gibi seçkin kedi traşı hizmeti veren salonlarda kesinlikle Anestezi, Narkoz kullanılmamaktadır. Sizde kedilerinizi sadece bilindik, uyutmadan kedi traşı yapan ve kedilerin dilinden anlayan pet kuaförlere götürmelisiniz.

istanbul maltepe kedi kuaförü
Petzz Kedi Kuaförü&Traşı Fiyatları

Kedi Traşı Yöntemleri Nelerdir?

Kedilerde tüy traşı için uygulanan 2 yöntem vardır. Bunlardan biri makas traşı diğer ise makine traşıdır. Bu iki yöntem kedinizin tüy yapısına göre veya sizin istediğinize göre uygulanmaktadır.

1.Makasla Kedi Traşı

Kedi makas traşı genellikle uzun tüylü kedilerde kullanılan bir yöntemdir. Kedi sahiplerinin kedilerin uzayan tüylerini kısalttırmak ya da mevcut dağınık görünümün düzeltilmesini sağlamak için tercih edilen bir traş yöntemidir.

b kedinizin tüylerini dilediğiniz modelde kesitrebillir veya kısaltabilirsinz. Makasla kredi traşının çok tercih edilmesindeki neden kedinizin tüylerini modelli hale getirmektir. Aynı zamanda makasla kesime müsait kedilerin tüylerini kısaltarak güzel ve gür bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Makas traşı uygulama videosu;

2.Makine Kedi Traşı

Makine kedi traşı da sıklıkla tercih edilen bir traş yöntemidir. Özellikle tüyleri uzun olmayan ya da makasla şekillendirilemeyen kediler için kullanılan bir yöntemdir.

Makineyle traş yöntemi genellikle tüy dökülmesi sorunu yaşayan kediler için tercih edilirken aynı zamanda uzun tüylere sahip olmayan kedilerin tüylerini kısaltmak için de kullanılmaktadır. Yazın sıcaktan bunalan kedilerin makine traşı uygulanarak tüylerinin kısa hale getirilmesi onların bir nebze rahat bir yaz geçirmesini sağlayabilir.

Kedi Traşı Ne Zaman Yapılmalı?

Kedi traşı için belirli bir zaman yoktur. Fakat kedi traşının genellikle yaz aylarında yapılması önerilir. Yazın sıcak havalarda kedilerin uzun tüyler yüzünden bunalmasını engellemek için traş ettirmek mantıklı bir seçenek olacaktır. Aynı zamanda çok uzun tüyleri olan ve uzun tüyler yüzünden zarar görebilecek durumlarda da kedi traşı yapılmalıdır.

kedi-trasi

Kedi traşı yaz sıcaklığı ve genel sağlık durumları dışında genellikle görüntü bakımından yapılan  traş uygulamasıdır. Bu nedenle belirli bir şartı yoktur. Tamamen kedinizin rahatlığını sağlamak amacıyla yaptırılması gerekir. Her zaman evcil dostlarımızı düşünmeli ve onların rahat edebileceği hayatı onlara sunmaya çalışmalıyız.

Kedi Kuaförü ve Traşı Fiyatları 2022

Kedi Traşı fiyatları genellikle kedilerin cinsine, türüne, yapısına ve özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Ortalama Pet Kuaförü Fiyatları aşağıdaki listemizde yer almaktadır.

Scottish Fold Kedisi Kuaför&Traş Fiyatları: Makas Traşı > 300 TL – Makine Traşı > 220 TL
British Kedisi Kuaför&Traş Fiyatları: Makas Traşı > 300 TL – Makine Traşı > 220 TL
İran Kedisi Kuaför&Traş Fiyatları: Makas Traşı > 300 TL – Makine Traşı > 220 TL
Van Kedisi Kuaför&Traş Fiyatları: Makas Traşı > 300 TL – Makine Traşı > 220 TL 
Ankara Kedisi Kuaför&Traş Fiyatları:  Makas Traşı > 300 TL – Makine Traşı > 220 TL
Exotic Shorthair Kuaför&Traş Fiyatları: Makas Traşı > 300  TL – Makine Traşı > 220 TL

Kedi Pet Kuaförü Fiyatları

Kedi Traşı Modelleri

Kedinizin tüyleri aşırı uzadı veya tüyleri dökülüyor yada artık tarzından sıkıldı! Birbirinden güzel Kedi Traş Modellerini, Pet Kuaförünüze ileterek kedinizin tarzını değiştirebilirisiniz. En Güzel Kedi Traş Modelleri için aşağı kaydırın..!

1- Punk Traşı
Kedilerin kafasının ortasında biraz fazla tüy bırakılan bu model Pet Kuaförlerden en çok istenen kedi traşı arasında yer almaktadır.

2- Lion Kedi Traşı
Yelelerin ve patilerin uzun bırakıldığı traş modelidir. Traş sonucu atalarına benzeneyen kediler çok tarz olmaktadır.

kedi traşı modelleri

Sıkça Sorulan Sorular

kedi tıraşı

Kedi tıraşı yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettiği soruların cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz. 

Soru 1: Kedimi Neden Tıraş Ettirmeliyim? 
Cevap: Eğer uzun tüylü bir kediniz varsa kesinlikle düzenli olarak tüylerinin kısaltılması gerekir. Bu süreç içerisinde kedinin özellikle yüzündeki, patilerindeki, anüs bölgesindeki fazla tüyler alınmalıdır. Bunların haricinde kedinizin tüylerinin karışması durumunda kedinizin tüylerini kestirmeniz gerekir. 

Soru 2: Kedimin Tüylerini Kendim Kesebilir Miyim? 
Cevap: Çoğu evcil hayvan sahibi kedilerinin tüylerini kendi kesmeye çalışır, ancak bu doğru bir davranış değildir. Özellikle makine tıraşı yapmak sakıncalıdır. Çünkü, insanlar için üretilmiş olan makineler metal başlıkları ve ısınmasından dolayı kedilerin cildine zarar verir ve yara oluşumuna yol açar. Bunun için hayvanlara özel olarak üretilmiş bir makine kullanılmalıdır. Diğer bir seçenek ise makas tıraşıdır. Makas tıraşını düzgün bir şekilde gerçekleştirememeniz kedinizde psikolojik sorunlar yaratacaktır. Bu yüzden kedi tıraşı için profesyonel bir destek almanız gerekir. Eğer kedinizin tıraşını kendiniz yapmak istiyorsanız sadece göz çevresindeki uzun tüyleri makas yardımıyla dikkatli bir şekilde alın. 

Soru 3: Kedimi Tıraş Ettirmek İçin Anestezi Uygulanması Gerekir Mi?
Cevap: Tecrübesiz ve bilinçsiz kişiler tarafından yapılan kedi tıraşlarında anestezi uygulanmaktadır, ancak anestezi kedinin sağlığını riske atmakla beraber sadece 20 dakikalık işlem için gereksizdir. Kedilerle iletişimi iyi olan ve tecrübeli kişiler tarafından yapılan kedi tıraşlarında anestezi kullanılmaz. Bu yöntem oldukça güvenilir ve sağlıklıdır. Bunun için Petzz Kuaför gibi anestezi uygulamayan işletmeleri tercih etmenizi tavsiye ederiz. 

Soru 4: Tıraş Sonrası Kedimin Psikolojisi Bozulur Mu?
Cevap: Kedilere bilinçsiz bir şekilde tıraş yapıldığında kedilerin psikolojisinin bozulması mümkündür. Bu yüzden her kedi için uygun bir model belirlendikten sonra tıraş işlemine başlanmalıdır. Kedinin psikolojik sorun yaşamaması için tıraş işlemi tecrübeli kişiler tarafından yapılmalıdır. 

Soru 5: Traş Olan Kedinin Tüyleri Ne Zaman Uzar?

Cevap: Traş olan kedilerde tüylerin uzaması birkaç hafta içinde gerçekleşmeye başlar ve yaklaşık 3 ay gibi bir sürede tüyler eski görünümüne ulaşır. Tabii ki bu süre çeşitli kedi cinslerinde değişiklik gösterebilmektedir.

Soru 6: Tekir Kedi Traş Edilir Mi?
Cevap: Evet, tekir kedi traş edilebillir fakat işinin uzmanı olan pet kuaförler gereklidir. Petzz Kuaför bünyesinde uzman kuaför ustaları Tekir kedi traşı yapabilir. Tekir kedilerde tüylerin kısa olması nedeniyle genellikle makine traşı tercih edilir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
  • melis
    5 sene önce

    aaa biz buraya oğlum tomla gelmiştikkk

    19
    yorum beğen
  • kedi server
    5 sene önce

    anadolu yaksasında pet kuaför firmaları . arasında en beğendiğim firma.

    22
    yorum beğen
  • Fadime oğuz
    4 sene önce

    Merhaba
    Anestesiz traş yaptırmak istiyorum kızımız Lilly’e britisch ama çok uzaksınız eve hizmet varmı?

    15
    yorum beğen
  • Merve
    3 sene önce

    Benim kızım çok hırçın bir scotich kendini sevdirmez bile tras ettirtmek istiyorum ama mümkün değil durmaz tararken bile saldiriyor anestezi almasınida istemiyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

    2
    yorum beğen
  • Ezgi
    3 sene önce

    Biz üsküdar’da Dr. Pati veteriner kliniğine gidiyoruz ve çok memunuz. Anesteziyi gerekmedikçe kullanmıyorlar.

    0
    yorum beğen
  • hakan
    3 sene önce

    kedim boncuğu buraya getiriyorum petzz kuaföre ilgililer işlerini güzel yapıyorlar kaliteli hizmet veriyorlar doğal bir firma tavsiye ederim.

    0
    yorum beğen
  • enver özkaya
    3 sene önce

    yaklaşık 50 yıldır evde çok değişik kedi türleri besledim edindiğim izlenimlere göre özellikle kediler yıkanmayı sevmezler köpekler gibi yağlı derileri olmadığından suya karşı isteksizdir, lütfen yazılarınızda kedi sahiplerini kedilerini yıkamayı teşvik etmeyin ev kedisi her gün içme suyu değiştirildikçe ortamıda temiz oldukça yıkamasınlar kediye banyo yaptırmak bir işkencedir lütfen yayarak paylaşalım..

    2
    yorum beğen
  • fatih
    3 sene önce

    kedi kuaförü olarak gittiğim en iyi kuaför.Temiz nezih ve hızlı.

    0
    yorum beğen