arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Scottish Fold Vücut Yapısı

Kıvrık kulaklı kedi olarak bilinen Scottish Fold Kedisinin, ayrı bir ırk olarak kabul edilmesinde etken, ilk bakışta göze çarpan içe doğru kıvrık kulak yapısıdır.

scottish fold vücut yapısı
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Genetik bir bozukluk nedeniyle kulaklarındaki kıkırdaklar içe doğru kıvrılır ve bu kıvrıklık ona spesifik bir özellik kazandırır.

Bazı Scotish Fold Kedilerinde kulaklar tamamen başa yapışıktır. Bu genetik durum nedeniyle, Scottish Fold Kedilerinde sağlık problemleri oluşmaz.

Kedilerde İşitme , Duyma ve Sağırlık Problemleri

Sanılanın aksine kıvrık kulaklı olması sağırlık sebebi değildir. Kulakta sağırlık durumu, beyaz tüylü Scottish Fold Kedilerinde beyaz tüylerinden dolayı görülür.

Scottish Fold Özellikleri itibariyle, kendi türleriyle çiftleştirilmez. Aslında genetik bir bozukluk olan kıvrık kulaklılık nedeniyle, kendi cinsiyle birleştirilirse istenmeyen sağlık problemleri oluşabilir.

scottish fold vücut yapısı

Scottish Fold Vücut Yapısı

Bu sebeple genel olarak British Shorthair gibi, düz kulaklı kedilerle çiftleştirilen Scottish Fold Kedisinin, yavrularının bir kısmı veya tamamı kıvrık kulaklı olabilir. Fakat yavrular, ilk doğduklarında düz kulaklıdır. Bir aylık olmadan kulak kıkırdakları eğilmeye ve kıvrık bir görünüm kazanmaya başlar.

Scottish Fold vücut yapısı itibariyle; kaslı, geniş omuzlu, güçlü bir kedidir. Scottish Fold Kedisi ‘ nin vücudu genel olarak orta uzunluktadır. Patileri yuvarlak ve tombuldur. Geniş, yuvarlak kafa yapısı ve öne çıkık ağız şekli vardır.

scottish vücut yapısı

Dudaklarının kıvrımlı yapısı Scottish Fold  Kedisine gülümsüyormuş gibi bir ifade verir. Bu durum, onun daha da sevimli görünmesini sağlar. Çok akıllı, uysal bir kedi olmasının yanında, görünüş itibariyle fazlasıyla sevimli ve güzel olan Scottish Fold Kedisi, en çok sevilen ve beslenen kedi cinsleri arasında yer alır.

Scottish Fold Tüy Yapısı

Scottish Fold kısa tüylü bir kedidir. Sık ve kısa tüyleri okşarken kadife bir kumaşa dokunur gibi his verir. Bazı Scottish Fold Kedilerinde uzun tüylülüğe rastlanır.

Uzun tüylü olanlar ayrı bir tür olarak kabul görmemiş olsalarda, Longhair Scottish Fold olarak da adlandırılmışlardır.

scottish fold vücut yapısı ve özellikleri

Kısa tüylü Scottish Fold Kedilerinin tüy bakımı, uzun tüylü olan Longhair Scottish Fold Kedisine göre oldukça kolaydır. Hafta iki kez tüylerinin taranması, tüy bakımı için yeterli olacaktır.

Scottish Fold Kedisi, okşanmaktan ve taranmaktan hoşlanır ve sahibine bu konuda da güçlük çıkarmaz.

Kedilerde Tüy Bakımı Nasıl Olmalı?

scottish fold

Scottish Fold Kedisi, diğer kedi türlerine oranla, daha geç ergenleşir ve kızgınlık dönemine giriş, dişi kedilerde yaklaşık olarak sekizinci ayı bulur. Bu döneme kadar yavru bir kedi olarak görülmeli ve sık öğünlerle beslenmelidir. Sekiz aylık olduktan sonra günde iki öğüne geçilebilir.

Yavru Scottish Fold Kedisi çok şeker görüntüsünün yanında öğrenmeye açık ve zekidir. Daha yavruyken tuvaletini kendi yapabilen bir kedi olarak, diğer kedileri bu kulvarda da geçmektedir.

Scottish Fold Kedisi Özellikleri ve Bakımı
Scottish Kedisi Karakteri

scottish fold

  • Amina
    7 sene önce

    merhaba.
    scottish fold cinsi kedimiz 1,5 ay önce doğum yaptı. 5 adet yavru doğurdu.
    evde birde köpeğimiz var.
    anne scottish fold kedimiz peri köpeğimizle iyi anlaşıyordu. yavrularıda yürümeye başlayana kadar sorun yoktu ama köpeğimiz yavrulara karşı biraz agresif hareketler sergiliyor. Bu durumundan tedirginiz.
    5 adet yavruyu ücretsiz sahiplendirmek istiyoruz fakat bazı şartlarımız var. sahiplenecek kişilerin istanbul içinde olması, daha önce kedi bakmış olması ve bir süre istediğimiz zaman görmek istiyoruz.
    yavrularımız safkan scottish fold 2 gri 2 duman rengi bir adet de kahverengi yavrumuz var.

    sahiplendirme konusunda biraz aciliyetimiz var,
    ücret talebimiz yok fakat seçiciyiz ve şartlarımızı sağlayan kişilerin başvurmaısnı bekliyorum.

    iletişim: {*SANSÜR*}[email protected]
    teşekkürler
    Amina

    11
    yorum beğen
    • Atilla
      5 sene önce

      Merhaba! Nasıl iletişim kurabiliriz ?

      9
      yorum beğen
  • Amina
    7 sene önce

    Merhabalar.
    Kedilerimizi sahiplendirdik.
    ilgilenen herkese teşekkür ederim
    mutlu günler

    11
    yorum beğen
  • Gülzade
    7 sene önce

    Merhaba.
    Scottish fold cinsi kedimizi sahiplendirmek istiyoruz.
    Kızımız Pita’yı 3 ay önce sahiplenmiştik. fakat hamilelik sebebiyle hem ilgilenemiyicem, hemde bebeğim için sağlık sorunu yaparmı diye endişeliyim.
    yerimiz üsküdardadır. kedimiz kül rengi. henüz 4 aylık dişi. resimleri buradan yükleyemedim ama isteyene maille veya whatsappdan gönderebilirim
    istanbul içi sahiplendirilecektir.
    ücret beklentimiz yok fakat aileye sahiplendirmek tecihimizdir. bu yüzden seçiçiyiz.
    lütfen aile olmayan kişiler aramasın
    telefonumdan akşam 6 ya kadar ulaşabilirsiniz.
    numaram: **SANSÜR**
    Admin Edit: Gizlilik Politikalarımız Sebebiyle Telefon Numarası Paylaşmak Yasaktır. Lütfen Mail Adresi Belirtiniz.

    10
    yorum beğen
    • Maviay
      7 sene önce

      Gülzade Hanim tekrar merhaba umraim kedinizi henüz sahiplendirmemişinizdir. daha oncede yazmıştım dönüşünüzü bekliyorum lütfen bizimle iletisime geçin? [email protected]

      10
      yorum beğen
    • Nergiz
      7 sene önce

      Gulzade hn minisi sahiplenmek istiyorum lütfennnnnn [email protected]

      11
      yorum beğen
    • maviay
      7 sene önce

      Merhaba Gülzade Hanım Eşim ve ben kedinizi sahiplenmek çok isteriz. Küçüklüğümden beri kedi sahiplenmek istiyordum ama malesef aileden üni. ev arkadaşlarım yüzünden sahiplenemedim. İstanbul maptepede oturuyoruz. Ona çok iyi bakacağımıza emin olabilirsiniz. Bizimle iletişime geçerseniz çok seviniriz 🙂

      13
      yorum beğen
    • Havva
      7 sene önce

      Yalniz nmaraniz gozukmuyor banamail atarsaniz cok sevnrm kedinizi anne olmak isterim [email protected]

      11
      yorum beğen
    • Beyza
      7 sene önce

      Merhaba Gülzade Hanım kardesim ve ben scottish fold sahiplenmek istiyoruz şuanda evimizde geçici süreliğine bir scottish folda bakıyoruz. Bizimle iletişime geçerseniz çok seviniriz.
      [email protected]

      11
      yorum beğen
    • Hazal
      7 sene önce

      Merhaba Gülzade hanım pitanın fotoğraflarını mail atabilir misiniz? [email protected] Ankarada yaşıyorum ama istanbuldayım bi süre görüşebilrsek aevinirim teşekkürler

      11
      yorum beğen
    • Kemal
      7 sene önce

      Merhaba tlf. İle görüşmemiz mümkünmü [email protected]

      9
      yorum beğen
    • Hasan korhan
      7 sene önce

      Merhabalar ailecek scottish fold sahiplenmek istiyoruz. Özellikle annem evde gündüzleri hep tek kaldığı için bi arkadas ve kedi için de güzel bi yuva olacağını düşünüyoruz. Kuzenimde british fold yavruya sahip beraber büyümeleri için bizim de tercihimix yavru bi kediydi.
      Hala sahiplendirmeyi düşünüyorsanız olumlu ya da olumsuz bi dönğş yapmanzı dileriz
      [email protected]

      9
      yorum beğen
    • Rana Beyza
      7 sene önce

      Merhabalat. Çok çok uzun zamandır scottish fold dişi kedi sahiplenmek istiyorum. Mail adresimden kısa zamanda bana ulaşırsanız çok sevinirim. Ailemle yaşıyorum. Çok büyük bir sevgiyle bakılacağına emin olabilirsiniz. [email protected]

      10
      yorum beğen
  • nergizmir
    7 sene önce

    merhabalar, ücretsiz sahiplendirmek isteyen olur mu acaba? 🙁 lütfennnnnnnnnnnnnnnn

    11
    yorum beğen
  • erhan
    7 sene önce

    Scottish fold yavru bir kediyi sahiplenmek istiyorum mail adresim [email protected]

    11
    yorum beğen
  • Aygun
    6 sene önce

    Merhaba bizde SCOTTİSH FOLD kedisi yavru istiyoruz ama dişi ücretsiz yardımcı olabilir bilen varmı beyaz gri farketnez lütfen yardımcı olurmusunuz

    10
    yorum beğen
  • Atilla
    5 sene önce

    İST BAHÇELİEVLER daha önce bir kızım vardı tecrübeliyim evin buns müsağit SCOTTİSH FOLD DİŞİ 1 yavru sahiplenmek ona ömür boyu aile olmak istiyorum ÜCRETSİZ Sahiplendirmek isteyenler benimle iletişime geçebilirler her zaman fotoğraf video atabilirim verilen yavrunun

    10
    yorum beğen
    • mehmet ali köse
      5 sene önce

      petipanya.com sitesinde kedi sahiplenme kategorisinden Scottish Fold bölümünü inceleyerek sahiplendirmek isteyen kişiler ile iletişim kurarak sahiplene bilirsiniz.

      11
      yorum beğen
  • Öznur ekinci
    4 sene önce

    Selam ben yeni gördüm ilanınızı kukur ve yaralı kedi baktım .şu an büyük kızımla yaşıyorlar . Zaman zaman kızımın seyehat durumundan dolayı bende 1 kaç gün misafir kalıyorlar. Şimdi ikiz 17 yaşındaki kızım çok iştiyor üçretleri çok fazla aşıyor bizi tabiki ama sizin gibi duyarlı insanların hayvan bile olsa eşya değil satılmaları bizim bu kesiden kızım ben çok istiyoruz duman rengi çok tatlılar fakat geç kaldık sanırım eğer belli bir üçret talep olmassa biz sıcak sevecen neşeli bir aileyiz bizi tecih edebilirsiniz istanbul pendik sevgiyle kalın

    5
    yorum beğen
  • Tolgahan
    4 sene önce

    Manisadayım ücretsiz sahiplendirecek varsa lütfen bana ulaşsın [email protected]

    1
    yorum beğen