arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Maine Coon Kedisi Özellikleri ve Bakımı

Dünyanın en büyük evcil kedi türü Maine Coon Kedisi ile tanışın! Harika boyutlara ve mükemmel karakteristik özelliklere sahip Maine Coon Kedisi Özellikleri, Karakteri ve Bakımı sizler için özenle hazırladığımız yazımızda. Sizlerde sevecen, meraklı ve dev cüsseli Maine Coon kedileri özellikleri hakkında daha fazla bilgi almak için sayfayı kaydırın...
maine coon kedisi özellikleri ve bakımı
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Maine Coon kedisi, iri yapılı ve sevecen kedi türüdür. İlk kez Kuzey Doğu Amerika bölgesinde tespit edildikten sonra, dünyanın diğer bölgelerindeki insanlar tarafından da ilgi görebileceği düşünülmüş ve tüm dünyaya yayılması başlamıştır.

Son derece parlak tüy yapısına sahip bu kediler uzun tüyleri ve gösterişli fiziksel özellikleriyle tüm hayvanseverlerin dikkatini üzerlerine çekmeyi başarmıştır.

maine coon kedisi özellikleri ve bakımı
Maine Coon Kedisi Özellikleri

Cins kediler arasında bir hayli pahalı olan ve fiziksel özellikleriyle dikkat çeken Maine Coon kedisi büyük eve sahip hayvanseverlerin en çok tercih ettiği kedi olarak; Catarvis Dergisinde, diğer rakiplerini geçerek birinci olmuştur.

Evcilleşmeden önce çok daha uzun tüylere sahip olduğu belirtilen Maine Coon, yerel kedi cinsleriyle sık çiftleşmesi nedeniyle ilk zamanlardaki özelliklerinin bazılarını kaybetmiştir.

Maine Coon Kedisi Tarihi
Maine Coon Kedisi Tarihi

Maine Coon Kedisi Tarihi

Maine Coon türünün tespit edildiği ilk yer Kuzey Amerika ’nın doğu kesimlerindeki bölgelerdir. Avcılık yetenekleri çok gelişmiş Maine Coon kedileri; adeta yün şeklindeki uzun ve kalın tüyleriyle soğuğa harika adapte olmuşlardır.

İnsanların Kuzey Amerika bölgesini keşfiyle beraber; devasa büyüklükte Maine Coon kedileri‘ nin tanınmasıda başlamıştır. Bölgedeki insanlar tarafından çok sevilen ve evcilleştirilen bu sevimli kediler, insanlara kolay alıştığı için kısa sürede tüm dünyaya yayılmışlardır.

Sadece Amerika’ nın değil tüm dünyanın en popüler kedi ırkları arasında kendine yer bulan Maine Coon kedisi; insanları kendine hayran bırakan görüntüsü, sadık ve insancıl kişiliğiyle evlerimize girmiştir.

Kedi cinsi olarak kabul edilmesi ise 1993 yılında Amerikan Federal Biyolojik Araştırma Kurulu tarafından resmen tanınmıştır.

Maine Coon Kedisi karakteri

Maine Coon Kedisi Karakteri

Sahibiyle son derece kuvvetli bir bağ kurabilen, zaman içerisinde komutların hepsini anlayabilecek duruma gelen kedinin kaba davranışlarına çok nadir şahit olunmuştur.

Maine Coon kedisi; sahibiyle son derece kuvvetli bağ kurabilen ve zaman içerisinde verilen komutların hepsini anlayacak zekaya sahiptir. Genellikle kaba hareketler bulunmazlar ve sevecen tavırlarıyla dikkat çekerler.

Ayrıca çiftleşme dönemlerinde dahi uysal olmaları bu kedilerin en ilginç özelliklerindendir.

İsteklerini yüksek sesle miyavlayarak değilde, sessizce belirtmeleri onların ne kadar uysal ve düşünceli kediler olduğu hakkında bizlere ipucu vermektedir.

Aç kaldıklarında dahi huzursuz karaktere bürünmezler ve zamanla beslenme zamanlarına alışırlar. Çok hızlı öğrenme özelliğine sahip olmaları verdiğiniz komutlara doğru tepkiler vermelerini sağlamaktadır.

Erkek Maine Coon Kedileri; daha çok muzip ve oyuncu karaktere sahip olurken, dişiler çok daha olgun tavırlarla etrafı seyretmeyi severler.

Maine Coon Kedisi Karakteri
Maine Coon Kedisi Özellikleri ve Vücut Yapısı

Maine Coon Kedisi Özellikleri ve Vücut Yapısı

Bir hayli kaslı yapıya sahip olması nedeniyle, sokaktaki kedilerle kıyaslandığında özellikle dikdörtgen ve kalıplı vücuduyla kendisini her yönüyle belli edecektir.

Dünyanın en büyük evcil kedisi Maine Coon türünün vücut yapısının en gelişmiş haline gelmesi 3 ila 5 yıl aralığında değişmektedir. Sivri uçlu kulaklara, kalın bacak ve patilere sahip Maine Coon türünde ki kedilerde gövde boylarıda bir hayli geniştir.

Tüyleri siyah, beyaz, gri, leylak, çikolata gibi renklerde parlak bir görünüme sahiptir. Çene, yanak bölgesi ve kulakların yan kısımlarıyla da devasa bir kedi olacağını daha küçükken öngörmek mümkün olacaktır.

Maine Coon Kedisi Bakımı
Maine Coon Kedisi Bakımı

Maine Coon Kedisi Bakımı

Maine Coon kedisinin uzun tüylere sahip olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde yaşamını uzun yıllar boyunca sürdürebilmesi için tüm bakımlarının düzenli olarak yapılması son derece önemlidir.

Aşılarının, kan testlerinin yaptırılması ve hastalıkların önlenmesi gerekir. Ayrıca temizliği için çok sık olmasa da özellikle ılık bir suyun kullanılmasıyla, düşük basınçlı suda yıkanması, tüylerin daha sağlıklı ve bakımlı olmasına yardımcı olabilir.

Ekstra: Dilerseniz dostunuzu bir kedi kuaförüne de götürebilirsiniz, Kedi kuaförleri hakkında daha detaylı bilgiye de aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz;

Ölü tüylerin deriden arındırılabilmesi için kedinize özel sık tarakla haftada en az bir kez taramalısınız. Ayrıca kedilerde tüy dökülmesi durumlarında bu süreyi daha da sıklaştırmalısınız.

Kediniz kısa sürede kuru mamaya alışacaktır fakat ıslak mamaları da çok sevdiği için bazı günler ıslak mama tercih edebilirsiniz.

Dipnot: Dostunuz için her zaman doğru kedi mamasını seçmelisiniz, dilerseniz en iyi kedi maması markaları hakkındaki yazımıza gözatabilirsiniz.

Kedinizin ağzına zarar vermeyecek şekilde diş fırçalaması yaptığınızda mikropları da çok büyük oranda azaltmış olursunuz.

Maine Coon Kedisi Çocuklar ve Hayvanlarla İlişkisi
Maine Coon Kedisi Çocuklar ve Hayvanlarla İlişkisi

Maine Coon Kedisi Çocuklar ve Hayvanlarla İlişkisi

Maine Coon kedileri yorgun ve uykulu olmadığı her anda oyun oynayabilecek, kapıların arkasından bir anda önünüze zıplayarak eğlenmek isteyebilecek muazzam yapıda oyuncu kedilerdir.

Çocuklarla ilk temasta özellikle ani korku yaşayabileceği için saldırgan bir tavır yerine bir süreliğine kaçmayı tercih edecektir. Daha sonra çocuğunuzu incelemeye başlayarak, kendisine zarar vermeyeceğini anladığında onunla da iyi bir ilişki kuracaktır.

Devasa Maine Coon Kedileri – Eğlenceli Video
etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
  • Kedilerde Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir? – Kedi Blog
    4 sene önce

    […] Erkek kedilerin diyabet hastası olma ihtimali daha yüksektir. Aynı zamanda Burma, Maine Coon, Siyam ve Rus Mavisi cinslerinde daha sık […]

    4
    yorum beğen
  • Sevil
    3 sene önce

    Çok tatlı kedilermiş.

    2
    yorum beğen