arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedinin Piresi Nasıl Temizlenir – Kedilerde Pire Tedavisi

Merhaba, sevgili kediblog okurları; bu makalemizde sizlere kedilerde pire sorunu ile ilgili kapsamlı bir açıklama yapma gereği duyduk ki, son zamanlarda kedilerde pire problemleri, kedinin piresi nasıl temizlenir? ve kedilerde pire tedavisi, Kedi Piresi Temizliği için Doğal Yöntemler Nelerdir? ile ilgili çok soru almaya başladık.
kedinin piresi nasıl temizlenir kedilerde pire
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Yıllarca kedi beslemiş editörlerimizin tecrübeleri ve veterinerlerden aldığımız profesyonel bilgilere dayanarak kedilerde pirekedinin piresi nasıl temizlenir ve kediye pire bulaşması ;

hakkında birçok varyasyon hakkında bilgileri ve kedinin piresi nasıl temizlenir? yöntemlerini aşağıda belirtmekteyiz. Eğer önüne geçilemezse 1 haftada 2000 adet olabilen kedi piresi temizliği ve tedavisi için  okumaya devam edin!

Kedi Piresi Nasıl Temizlenir?

Kedi Piresi Nasıl Temizlenir?

Kediye Pire Nasıl Bulaşır ?

Kediniz dışarı çıkıyorsa pireyi çok hızlı bir şekilde kapabilir. Eviniz bahçe katında ve pirenin ulaşabileceği bir yapıdaysa bulaşabilir.

Fakat yüksek evlerde oturanların kedilerine pire bulaşmayacak diye bir durum yok malesef. Pireleri ayakkabımızdan bile evlerimize taşıyabiliriz.

Pirelerin hayatta kalabilmeleri için beslenme kaynakları olan kedi gibi hayvanlara musallat olmaları gerekir. Kediye kuluçlanmış bir pire kediyi ısırmaya kanını emmeye ve hemen doğurmaya başlar.

Kedilere Pire Nasıl Bulaşır

Kedilere Pire Nasıl Bulaşır

Kedi Piresi bir haftada 2000 kadar sayılara ulaşabilirler. Müdahele edilmezse kedinize çok ciddi acı ve sağlık sorunu yaşatabilirler. Sayıları artıp kediyi rahatsız etmeden önce acilen önlem alınması gerekir.

Esasında düzenli olarak aşıların, damlaların yapılıp kedi pirelerini uzak tutmak gerekir. Normal pireler insana gelmez. Fakat kedinize bulaşan pirenin cinsi kum piresi ise iş biraz daha karmaşık hal alıyor. Kum piresi insanıda ısırabilir,kanını emebilir.

Kum piresinden kurtulmakda mümkündür. Normal kedinin piresi nasıl temizlenir yöntemleri ile konumuza başlayalım.

kedime pire bulaştı ne yapmalıyım

Kedime Pire Bulaştı Ne Yapmalıyım? Kedilerde Pire Tedavisi

Öncelikle panik yapacak bir durum yok, sakin olmalı ve pireden kurtulmak için yapmanız gerekenleri yapmalısınız. Bu konuda yanlız değilsiniz. Evdeki ve dışardaki kediler bu sorunu yaşarlar. Doğanın kuralı olarak bu normaldir.

Yapılması gereken ilk şey hemen bir pire damlası almak ve kedinin enseside uygulamaktır. Tabiki bu işlemi veteriner hekimde yapabilir. Kedinin ensesine tam yedirilmesi, kedinin yalayamayacağı şekilde dikkatlide uygulanması gerekir.

Kediye İlaç Nasıl Verilir?

kedilere pire bulaşması

Dikkat isteyen bu işlem konusunda tecrübeli değilseniz bir veteriner hekimin yapması daha uygun olacaktır.

Pire damlasının etkisi ortalama 3 ay sürmektedir. Pireler kediyi ısırdıklarında ölür 24 saat içinde kediniz pireden kurtulacaktır.

Pireler öldükten sonra kedinin üstünde kalanlar olacak düşenler olacak. Pireler öldükten sonra kediyi yıkamanızda fayda vardır.

Bu konuda dikkat etmeniz gereken husus => HER KEDİYE PİRE DAMLASI YAPILMAZ.

kedilerde pire ilacı

Pirelerden Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?

Doğada herşeyin çözümü vardır! Bu sözü daha önce duyduğunuza eminim. Evet Kedi Piresi Temizliği için doğal yöntemler mevcut birazdan aşağıda bu yöntemleri sıralayacağız ama önce veteriner doktorların bu konudaki görüşlerini paylaşmak istiyorum;

Veteriner Doktorlar genellikle bu yöntemleri zaman kaybı ve fuzuli bir işlem olarak görmektedir. Fakat şunu söylemeliyizki doğal yöntemler her zaman daha sağlıklıdır. Çünkü kedilerin pirelerden kurtulması için kullandığımız Pire Damlaları, Pire Tozu gibi ürünler ne kadar pire savar olarak gözükselerde ZEHİRDİR!

Bizler saç derimize kimyasal sürmekten bile korkarken, dostlarımızın tüylerine zehir dökmekle kalmayıp onların bu zehirleri yalamasınada göz yumuyoruz. Kediler pire ilacı üzerlerindeyken kendilerini doğaları gereği yalar, bu durum kedilerde zehirlenmeye hatta ölüme kadar gidebilir.

Eğer aşağidaki sunacağımız Doğal Pire Tedavi Yöntemleri pireleri kedinizden uzaklaştırmaya yetmezse, Pire Damlası ve Tozu kullanabilirsiniz.

kedilerde sirke ile pire temizliği

1 – Sirke ile Kedi Piresi Temizliği

Her ev hanımının temizlik sırasında kimyasal temizlik ürünlerine karşı tercih ettiği sirke; Beta-karoten maddesi ile bakterileri öldürmektedir. Asıl konuya gelirsek sirkenin yapısında buluna Beta-karoten pirelerin panzehiridir! Eğer kediniz pirelendiyse ve doğal yöntemlerle bu sorunu aşmak istiyorsanız, Sirke ile Pire Temizliği yapabilirsiniz.

Kedilere Sirke ile Pire Temizliği Nasıl Yapılır?

Pire temizliğinin en etkili ve en doğal yöntemi sirkedir. Kedinizdeki pireleri temizlemek için öncelikle “sprey şişesine” sahip olmalısınız. Sprey şişesine sirkeyi doldurduktan sonra kedinizin tüm vücuduna dikkatli ve kedinizi tedirgin etmeden sıkmalısınız.

Burda önemli nokta kedinizin merak edip yalamasını engellemeniz. Bu yüzden fazla kullanmamalısınız. Ayrıca kedinizin genellikle dolaştığı, yattığı yerlere sıkmanızda da fayda var. Hem mevcut pireyi temizler hemde kedinizin üzerinde eğer varsa düşen parazitlerin temizlenmesini sağlar.

2 – Pire Tarağı ile Kedi Piresi Temizliği

Pire Tarağı yardımıyla kedinizin pirelerini kolayca yere dökebilirsiniz fakat çok önermediğimiz bir yöntemdir. Pire Tarağını daha verimli kullanmak istiyorsanız yukarıda detaylıca anlattığımız; Sirkeyi Tarağa Damlatabilirsiniz.

Kedinizin cildine zarar vermeden yapmaya dikkat etmelisiniz. Bir diğer kullanım yöntemi ise Sirke, Pire Tozu, Pire Damlası tedavileri sonrası vücutta kalan ölü pireleri düşürmek için tercih edilen yöntemdir.

kedilerde pire tarağı ile pire temizliği nasıl yapılır

Pire Tozu Tedavisi

Uzman hekimler tarafından; Pire Tozu tedavisinin yanlış olduğu söylensede, “sakin” ve “yaramaz olmayan” kedilerin pirelerinden arınması için kullanılan tedavi yöntemlerinden birisidir.

Genellikle pire damlasından sonra gelen bu kedi piresi tedavisi, kedilerin üzerine serpilen toz adı verilen ilaç taneciklerinin, pireleri öldürmesiyle sonlanan pire temizleme yöntemidir.

Yalnızca sakin ve yaramaz olmayan kedilerde kullanılmasının sebebi; bu tozların zehirli olmasıdır. Eğer kediler vücutlarını üzerlerinde “Pire Tozu” varken yalarlarsa zehirlenebilirler. Bu tedavi sonucu zehirlenen kedilerin oranı bir hayli yüksek olduğu için pek önermiyoruz.

pire tozu tedavisi

Yavru Kedi Pire Tasması – Pire ile Mücadele

Uzman veterinerlerden edindiğimiz bilgilere ve önerilere dayanarak; kedilerde pire ile mücadelede Pire Tasması kullanımını öneriyoruz. Pire damlası ve pire tozu kadar etkili olmasada kedinizin rahatlamasını sağlayacaktır. Sürekli bahçeye ve sokağa çıkarılan ev kedilerinde tedbir amaçlı da kullanılmaktadır.

Pire Tasması Zararlı mıdır?

Pire tasmalarının üzerinde pireleri bayıltmak için üretilmiş, ağır fosfor maddesi vardır. Kediler eğer tasmalardan huzursuz olur ve stres yaparsa, çıkarmak isteyebilir. Bu durumlarda ondan önce sizin çıkarmanız gerekmektedir. Çünkü eğer kediniz tasmayı yalarsa bu durum ağız ve mide enfeksiyonlarına sebep olabilir.

Pire Tasması, Pire Damlasıyla Beraber Kullanılır Mı?
Pire tasmaları, tek başına yetersiz kalabilen ancak pire damlasıyla beraber kullanıldığında tam koruma sağlayan, pirelere karşı alınacak önlemlerdir. Pire damlasıyla beraber pire tasması kullanabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta; kediniz rahatsız olup tasmayı ısırmaya başlayabilir.

Yavru Kediye Pire Damlası Yapılır mı?

Yavru kedinin piresi nasıl temizlenir ? Bunun birçok yolu vardır fakat yavru kediye pire ilacı genellikle tavsiye edilmez.

Yavru kedinin annesi yanındaysa ve süt emiyorsa anneye pire ilacı yapmak yeterli olacaktır. Yavru kedi yeni doğmuş ise pire ilacını direk olarak bünyesi kaldırmayabilir.

Eğer kedi yavru ve annesi yanında yok ise kedinin sağlık durumu, kaç aylık olduğu gibi  faktörler çok önemlidir. Bunun gibi bir durumda veteriner hekimlerden uzman desteği almanız gerekir.

Yavru Kedilerin Beslenmesi ve Bakımı

yavru kedilerde pire ve tedavisi

Hamile Kediye Pire Damlası Yapılır mı?

Hamile kedinin durumuna göre değişiklik gösterebilir. Hamile kediye pire damlası yapılması gebeliğin kaçıncı haftasında olduğuna göre değişebilir. doğuma yakın bir zamanda pire damlası yapmak pek tavsiye edilmez.

Fakat yeni başlayan hamilelik de hamile olan kediye pire ilacı yapılabilmektedir. Tabiki pire damlası yapılacak kedinin sağlık durumu çok önemli.

Veteriner hekime gösterilmeden pire damlası kullanılması bu durumda alınabilecek risk değildir.

hamile kediye pire damlası yapılırmı

Kedi Piresi İnsana Geçer mi?

Kedi piresi genellikle insanlara geçmez. Pireler kedilerin sıcaklık seviyeleriyle ilgilenir insanları çok fazla çekici bulmazlar. Fakat kedinize bulaşan pire; kum piresi ise sizede gelebilir.

Bazı pire çeşitleri insanlarıda tercih eder. Isırıkları cilt üzerinde belirgin kızarıklıklar oluşturabilir.

Sürekli kaşınma durumu yaşatabilir ve çok sıkca çoğalırlar. Genellikle gece uyurken en savunmasız zamanınızda bacaklarınızdan beslenmeyi tercih ederler. Bu tip pirelerden kurtulmak için yapılması gereken 6 farklı olay vardır.

  1. Eczaneden kendinize bir pire ilacı almak.
  2. Yine eczaneden evinize sıkmak üzere pire spreyi almak. Bu sprey pireleri öldürür çok fazla dağılmamışlarsa etkili olacaktır.
  3. En kesin çözüm ilaçlama firmaları ile irtibata geçerek evinizi ilaçlatabilirsiniz.
  4. Her türlü ilaçma sonrasında ilaçlama yapılan bölgeden biraz uzakda kalmak ilacı solumamak gerekir.
  5. Kedi piresi insana geçerse farekedilmesi kediye göre daha kolaydır. Mutlaka gıdıklama ve kaşınma tarzında his oluşturur.
  6. Kediler kadar tüylü olmaıdğınız içinde piresi cildimizde görmek mümkündür.
kedi pire ilacı hakkında bilgiler

Kedi Pire İlacı Hakkında Bilgiler

Pire İlacının Süresi Ne Kadardır?

Pire ilacının etki süresi kedi damlasının markasına göre değişiklik gösterebilmekle beraber ortalama 3 aydır. 3 ayda bir düzenli pire damlası yapılması önerilir ve gereklidir

Pire Damlası Fiyatı Ne Kadar?

Pire damlası fiyatı günümüzde 30-55 TL aralığında bir fiyatı satılmaktadır

Pire Damlası Kaç Saatte Etkisini Gösterir ?

Pire damlası genellikle 24 saat içinde pireleri yok etmektedir. Pire ilacının doğru uygulandığından ve kedinin yalayamadığından emin olunuz.

  • cemal
    8 sene önce

    hangi marka pire damlasını önerirsiniz acaba ?

    38
    yorum beğen
  • admin
    8 sene önce

    frontline kullanabilirsiniz.

    kaliteli ve bulması kolay bir damladır

    42
    yorum beğen
  • Murat
    8 sene önce

    Kedim surekli kasiniyor. Uzerini aradim ama bisey bulamadim
    5. Katta.oturuyoruz. kedimiz hic disari cikmadi. Yinede pirelenmis olma ihtimali var mi.
    Kedim pirelendiyse ne yapabilirim acaba.

    45
    yorum beğen
  • Gulfem
    8 sene önce

    Kedim pirelendi. Ne yapabilirim. Üzerinde siyah.siyah küçük şeyler var. Sanırım bunlar pire bu bahsedilen kedi pire ilacını alsam kesin çözüm olur mu bu kedi damlası kediyi zarar verir mi. Ilk defa kesim Pireleniyor ne yapıcam bilmiyorum lütfen yardim

    45
    yorum beğen
    • Hasan
      7 sene önce

      kedinin alt kısmına ispirta sür bak ozaman nasıl geberiyor pireler 🙂

      34
      yorum beğen
      • Pınar
        7 sene önce

        Ya biri deneyecek ispirto senin şaka yaptığını anlamayacak sonra al başına bela 🙁 ispirto hayvanı öldürür saçma sapan akıl verme ?

        39
        yorum beğen
        • Hasan
          7 sene önce

          ispirto sürüldükten 10 saniye sonra temiz suyla temizlene bilir kediler ispirtonun kokusundan hoşlanmıyor yani yalamazlar 🙂

          37
          yorum beğen
  • Sevtap
    7 sene önce

    Kedimi normal insanlar içşn olan bit şampuanı ile yıkasam birşey olurmu ?

    44
    yorum beğen
    • Esra
      7 sene önce

      Kedilere bizlerin kullandığı şampuanlar kaşıntı yapar hassas oldukları için. Özel kedi şampuanlarına bakabilirsin 15-20 tl civari

      39
      yorum beğen
  • Hasan
    7 sene önce

    yav ilaçlamaya ne gerek var
    sıcak havalarda kedinizi biraz suyla ıslatın yeter veya ispirta falan sürün
    böcekler ispirtaya dayanamaz kokusu bile öldürmeye yeter

    36
    yorum beğen
    • admin
      7 sene önce

      bu makale 31,000 üzeri okunma almış,
      birsürü insan, şimdi bu yöntemi denemeye çalışır.
      ispirta riskli bir çözüm. insanları riskli işlere yönlendirmeyiniz 🙂
      elbette daha bilimsel ve sağlıklı yöntemleri kullanmak gerekiyor.

      basit bir çözümü olan birşeyin alternatifine ne gerek var.

      48
      yorum beğen
      • Hasan
        7 sene önce

        admin
        köyümde veteriner yok
        pire damlası bulunmuyor
        ne yapabilirim onu bi söle 🙂

        42
        yorum beğen
        • Mine
          7 sene önce

          Buraya yorum atabiliyorsan Hasan kardeş demek ki internet erişimin var. Yani internet üzerinden sipariş edebilirsin. Bir vet kliniğine rica etsen kargo ile gönderirler vs. vs. sırf boş laf konuşulmasın…

          46
          yorum beğen
        • admin
          7 sene önce

          İnternetten sipariş edilebiliyor 🙂

          41
          yorum beğen
          • Hasan
            7 sene önce

            google haritasına göre köyümüzün adı Kentavros
            🙂

            35
            yorum beğen
          • Hasan
            7 sene önce

            internet siparişi köyümüze gelmiyor 🙂
            başka bi öneri? 😉

            44
            yorum beğen
          • admin
            7 sene önce

            Afedersin hangi köy bu ?

            42
            yorum beğen
      • Hasan
        7 sene önce

        ben köylü olduğum için kedinin alt kısmına ispirta sürüyorum sonra temiz suyla yıkıyorum köylerde veteriner ne arar 🙂

        41
        yorum beğen
    • Burak
      7 sene önce

      Dayı sen ne saçmalıyorsun ya. Kediniz pirelendiyse yapacağınız tek şey ona pire damlası almak ve ensesindeki kılları aralayarak derisine dökmek. Yada direkt veteriner kliniğine götürün personeller uygulasın. 30 liranın hesabını yapmayın lütfen.

      41
      yorum beğen
      • Hasan
        7 sene önce

        bana dayı deme bozuluyom yaşım 16 🙂

        37
        yorum beğen
  • Rabia
    7 sene önce

    Kedi sokakta çok geziyo bugün üstünde pire gördüm ama damlasından damtali 1 ay olmadı ne yapabilirim

    44
    yorum beğen
    • admin
      7 sene önce

      kullandığınız markayı hatırlıyormusunuz ?
      ve pire damlasını kim uyguladı?
      veteriner mi yoksa siz mi ?

      49
      yorum beğen
  • Cemre
    7 sene önce

    benim yavru tavşanım var ve çok yoğun piresi var nerdeyse her yerinde biz tarakla temızlıoz amma fazla etki etmiyor admin lütfen bana yardımcı ol hayvan habire kaşınıyor bi çaresi yokmu ilaç damlatamıyoruz yavru 1 aylık daha yani lütfen tavsiye ver admin

    38
    yorum beğen
    • admin
      7 sene önce

      Merhaba sayın Cemre.
      burası kedi blogu olduğu için tavşanlar hakkında yeterli bilgi sahibi değiliz.
      Biz ve ziyaretciler sadece kedi üzerine tecrübe aktarabiliriz.
      tavşanlar kedilere göre çok çok daha hassaslardır.
      tecrübeye dayalı olmayan, yorumlarla veya fikirlerle hareket etmeyiniz.
      durum sağlıkla alakalı olduğu için yarım bilgiyle fikir beyan ederek sorumluluk alamayız durum ciddi
      uzman bir hekime danışınız.

      42
      yorum beğen
  • Betul
    7 sene önce

    Ben bugun bi yavru kedi sahiplendim annesi terketmis günlerdir yalnız evde bakıyorum bi kaç saattir ama pire var üzerinde ne yu almayalım daha bir haftalık falan kedi

    29
    yorum beğen
  • Ummahan
    7 sene önce

    Merhaba sokaktan annesi ölen bir yavru kedi saliplendim 50 günlük 3 gün önce dış parazit aşısı yaptırdım fakat Pireler ölmedi çok fazla pire var ne yapmalıyım kaşınıyor sürekli

    37
    yorum beğen
  • Narine
    7 sene önce

    Benim yavrum1.5aylık.çok pire var üstüne.yıkiyorum yine geçmiyor.daha dışarı çıkartmadım

    40
    yorum beğen
  • Azat bayqus
    7 sene önce

    Sokak dan bir kedi aldim sut icmiyor ve surekli kadiniyor kac gundur salam ile besliyorum umarim dogru olani yapiyorumdur cunku cok halsiz ve refleksleri inanilmaz derecede yavas oyun oynamaya calisiyorum fakat belli ki hasta cok isteksiz ve kasiniyor.
    Pire mi dir bilmiyorum fakat.
    Insan icin bir bit sampuani var evde acaba onunla yikasam bir faydasi olacakmidir admin

    38
    yorum beğen
  • dilan
    7 sene önce

    merhaba admin sokaktan baktığımızı kediyi hava soğuk olduğu için eve almak zorunda kaldık ama korkuyoruz bizde pire bulaşılır diye pit ense ilaçı almak istiyorum bana yardımcı olabilir misniz.ilk defa kullanılacak kediden çok fazla pire bulunuyor.

    44
    yorum beğen
    • dilan
      7 sene önce

      sorunumu cevap admine teşükkür ederim özelde mesaj attıgım için orada yanıtladı.En kısa zamanda dönüş sağlandığı için sağolun 🙂

      40
      yorum beğen
  • Kubi
    7 sene önce

    En iyisi hic kedi beslememek ne bit kalir nede pire ?

    42
    yorum beğen
    • Mehtap
      5 sene önce

      Sen bu konuya niye katılıyorsun madem. Hayvansever değilsen. Asıl preli sensin. Böcek.

      38
      yorum beğen
    • Kubilay’ın annesini siken
      7 sene önce

      Gerizekalı o**** sana mı soracağız Kubilay p***

      34
      yorum beğen
    • SEVGI YILMAZ
      7 sene önce

      Ne kadar uzıcu bır cevap vermıssınız o zaman hasta oian ınsaniarıda sokaga atalım onlar bır csn dısarda olan kedıyede sahıp cıköak ınsanlık budur bence

      34
      yorum beğen
  • Eşif
    7 sene önce

    Merhaba sokaktaki kediyi hava şartlarından dolayı eve aldım ve bakıyorum fakat kulak içinde siyah siyah pireye benzer seyler gördüm nasıl temizleyebilirim

    39
    yorum beğen
  • Elif
    7 sene önce

    Merhaba sokaktaki kediyi hava şartlarından dolayı eve aldım ve bakıyorum fakat kulak içinde siyah siyah pireye benzer seyler gördüm nasıl temizleyebilirim

    45
    yorum beğen
    • Mine
      7 sene önce

      Kulak içindeki siyahlıklar mantar enfeksiyonuna işaret eder. Benim kızımda da ilk geldiğinde vardı. Mantar aşısı ile kurtulduk. Pire ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Zaten iç dış parazit uygulaması mutlaka yaptırın. Zaten mutlaka veteriner hekimden destek almalısınız.

      39
      yorum beğen
  • Asya
    7 sene önce

    İç dış parazit aşısı yaptırdık yinede pire olurmu

    37
    yorum beğen
    • Başak
      7 sene önce

      Eğer iç paraziti çoksa geçmeyebilir.Dışkısını kontrol etmelisiniz.1 hafta sonra hala parazit döküyorsa tekrarlanması gerekebilir.Pire için yapılan zaten dış parazittir.Eğer kaliteli bir ürün kullanıldıysa üzerindeki pireleri döker kışın 3 ay yazın 1 ay pirelerden korunur.

      37
      yorum beğen
  • Pafi
    7 sene önce

    Bi hayvan hastanesinde kedime pire için ilaç sıkıldı falat ilaç tüm vücuduna sıkıldı yalıyabiliyor ve kuruyana kadar ellememem söylendi iki saat geçti hala kurumadı ayrıca kedim hala kaşınıyor yalıyor acaba bi sorun teşkil eder mi

    44
    yorum beğen
  • Şenay
    7 sene önce

    İyi geceler biz bahçeli bir evde oturuyoruz ve kedimiz daha küçük ne yavru nede çok büyük kedim pirelendi ve ben de limonlu su ile yıkadım sonra sıcak duş aldırdım kaşınmadı ama annem sadece ense bölgesinde pire buldu aşılarını yaptırıcaktım ama açıkçası şuan param olmafığı için yaptıramadım ne yapmam gerekiyor

    30
    yorum beğen
    • Ali talha DEMIRCAN
      7 sene önce

      Merhaba oncelikle kedinizi lutfen sicak suda yikamayiniz kedilerin yikama suyu ilik-soguga cok az daha yakin- olmalidir.Burda da yazildigi gibi pirelenme cok normal, kedilerdeki pirelerin neredeyse hicbiri insana bulasmiyor o yuzden paranizi biriktirene kadar beklemekte sakinca yok.

      35
      yorum beğen
      • yagmur
        5 sene önce

        Merhaba.benim evim zemin katta ve pwncerem.acik oldugundan dolayi eve kedi gormia ve.pirelerini.eve.birakmis evde kucuk oglum var her tarafi sildim cqrsaflari.yikadim ama gotmiyor.deli olacam ya bizi issitip.dutuyor nolur yqrdim edin :'(

        45
        yorum beğen
  • Refiye
    7 sene önce

    Merhaba ben sokaktan 5 yada 10 günlük bir kedi buldum annesi yoktu eve aldım yanlız üzerinde böcek var piremi bilmiyorum bunu nasıl temizleyebilirim çoğalmasından korkuyorum

    36
    yorum beğen
    • Kader
      6 sene önce

      Bakın veterinere götürün ve hemen pire damlama damarın ve aşılarını yaptırın

      38
      yorum beğen
    • Ali talha DEMIRCAN
      7 sene önce

      Aman diyim kedinizi surekli yikamaya filan kalkmayin cok cabuk hasta olabilir ve hatta olebilir!!! Bu durumda veterinere gitmeniz lazim olacak ve kedinize yuksek ihtimalle bir cesit sprey sikilacak.Spreyi belli Bir sure kedinizin yalamamasi gerekiyor olabilir onu veteriner size soyleyecektir.

      37
      yorum beğen
  • Furkan
    6 sene önce

    İyi günler 5 buçuk aylık bir kedim var ve yıkadıktan sonra bir iki tane pire gördüm sizce pire ilacı mı kullanılmalı yoksa hekimemi gösterilmeli

    39
    yorum beğen
  • Ali
    6 sene önce

    Dahi anlamındaki -da -de ayrı yazılır. Okurken gözlerim ağrıdı.

    37
    yorum beğen
  • Enes
    6 sene önce

    Merhabalar ben sokakta yavru kedi buldum asiri yagmur yagdigi icin eve aldim uzerinde preler var 3 tane saydim 1 tanesini kendi buldu halletti simdide kucagimda yazliga gidiyoruz oralarda veteriner yok kendim bu preleri temizlemek icin birsey yapabilir miyim ilav haricinde tarakla tarasam yada gorduklerimi cimbizla elimle filan yakalasam ise yarar mi lutfen yarfim edin kedi kucagimda uyuyor yazliga varmqk uzereyim

    41
    yorum beğen
  • Catie
    6 sene önce

    Sokaktan kedi sahiplendim yaklaşık bir bir buçuk aylık tüylerinin arasında hareketli yürüyen küçük siyah böcekler gördüm ancak bit mi pire mi bilmiyorum görebildiklerimi temizleyip çıkardım ama aralarda dolaşan kaç tane var bilmiyorum ilacı kendim uygulayabilir miyim veterinere gitmem şart mı

    34
    yorum beğen
    • Erman Kanat
      5 sene önce

      Muhtemelen piredir gördükleriniz. İlacı kendiniz uygulamayın, mutlaka bir veteriner hekim uygulasın. Yanlis uygulama istenmeyen sonuclar dogurabilir.

      43
      yorum beğen
  • sibel pkn
    6 sene önce

    benim bir kız kedi var.ben eczane çocuk bitlik sprey aldım ve kedi ense tarafta sıkıyorum acaba bir zarar görürmu?ve hala bitleri geçmiyo ne yapmalı lazım ve kedi haftada kaç kere banyo yapabiliriz?tşklr

    39
    yorum beğen
  • ela
    6 sene önce

    merhaba ben ela ve sokakta yavru bir kedi buldum ve üzerinde çok fazla kedi var fakat tahminlerime göre 1 aylık falan. ne yapmalıyım

    42
    yorum beğen
  • Ceren
    6 sene önce

    Kedimde pire vardı ve eskiden çok az yemek yiyordu pire ilacını sıktık ve pireler gittikten sonra deli gib yemek yemeye başladı sebebi nedir acaba?

    38
    yorum beğen
    • harun eren bostan
      5 sene önce

      pireler tek cilt hastaligi bulastirmakla kalmiyor tenya denen hastalığa sebep oluyor bu hastalik bagirsak hastaligi gibi bisey bagirsak kurduna benziyor sari renkte bizim kedimizdede vardi kustugunda farkettim icinden iki tane cikmisti hala canliydi kedin peki hic kustumu

      43
      yorum beğen
      • harun
        5 sene önce

        pireler tek cilt hastaligi bulastirmakla kalmiyor tenya denen hastalığa sebep oluyor bu hastalik bagirsak hastaligi gibi bisey bagirsak kurduna benziyor sari renkte bizim kedimizdede vardi kustugunda farkettim icinden iki tane cikmistihhala canliydi kedin peki hic kustumu.

        40
        yorum beğen
  • aslinur
    6 sene önce

    Kedime bi kac saat once pire damlasi damlattim ama uzerinde hala yuruyolar. Bi de bize bulasmasindan korkuyorum bisi olur mu?

    43
    yorum beğen
  • isimsizbirisi
    6 sene önce

    annesi tarafından terk edilmiş bir kedi vardı bahçemizde yaklaşık bir haftalık eve getirip ılık suyla yıkadık fakat pirelerden nasıl kurtuluruz bilmiyorum veterinerede gidemiyoruz yardımcı olurmusunuz?

    34
    yorum beğen
  • Elif polat
    6 sene önce

    merhaba benim kedim dün evden kaçtı ve bugece eldi yaklasık bir bucuk gündür dısarıdaydı.eve aldık üzerinde bitler gördüm 4 tanesini elimle cıkardım sonra yıkamay karar verdik yıkarkende dökülenler vardı gördügüm.kedim yaklaşık 1 ay önce dış parazitini olmuştu.sizce bitlenmişmidir.yarın kedimi limonlu veya sirkeli suyla tarasam etkili olur mu??

    42
    yorum beğen
  • Berna
    6 sene önce

    Merhaba. Benim üç kedim var. Üçüde pireli idi. İki kez damla yaptım ve iki kez evi ilaçladım. Ama maalesef birisinde halen pire var. Dolayısıyla başka bir marka aldım. Şimde üçünü de ilaçlamam gerek? Bir tane kediye yapsam onu evin dışına mı bırakmam gerek? Yoksa pireler zaten ölmüş bir durumda yere düşermi? Yoksa bir kediden diğerine zıplar mı?

    44
    yorum beğen
  • Melike
    6 sene önce

    Bugün sokaktan kedi buldum fazla küçük deil fazla büyükte deil ve pireleri var mı bi bilgim yok varsa eğer pireler eve bulaşır mı?

    44
    yorum beğen
  • suzan
    6 sene önce

    merhaba. sokaktan kedi aldim havalar sogudu diye apartmandakiler merdivende bakmama laf ettigi icin giyinme odama aldim aciktaki kiyafetlerimi yatak odasina aldim.vet ten ic ve dis alip uyguladim fakat simdi korkum pire felan varsa odada etrafa doker mi?canli olanlar temizlik yaptgmda olur mu? evde yorkie kopegim var ona bulasir mi? kiyafetlerim herbirseyim ilaclanmak zorunda kalabilir miyim?

    37
    yorum beğen
    • Caner
      6 sene önce

      Suzan Hanım,

      Köpeğinizin markası yorkie olduğu için bulaşma riski çok düşük. Fakat siz kendiniz ve kıyafetleriniz için aynı şeyi söyleyemeceğim. Siz en iyisi kıyafetleriniz ve kendiniz için özel satılan spreylerden kullanın.

      31
      yorum beğen
  • veli
    6 sene önce

    kedi pire damlasini nerden alabilirim

    41
    yorum beğen
  • Vesile
    6 sene önce

    Merhaba benim kedim pirelendi veterinerden damla aldık sürdük geçmedi 1 ay sonrada veteriner de iç dış parazit ve tekrar damla yaptılar 15 gün oldu hala Pire buldum ne yapabilirim

    40
    yorum beğen
  • İrem
    6 sene önce

    Merhaba ben kendimi yeni sahiplendim. Sahiplendiğim insanları tanıyorum yeni doğdukları için ve 8 kedi bir arada olduğu için pire sorunu meydana gelmiş. Bugün bir damla damlattık ancak hala gezenler var yeni bir uygulama yapmadan önce 48 saat beklememi önerdiler. Sahiplendiğim kedinin eski sahiplerinde kedilerle yan yana uyumalarına rağmen herhangi bir pire sorunu meydana gelmedi bu sanırım insana geçmeyen cinsten değil mi? Ezcaneden pire engelleyici bir şampuan almayı düşünüyorum alabileceğim başka bir önlem var mı diye sormak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim

    42
    yorum beğen
  • kedicik
    6 sene önce

    Merhaba
    Bir aylık yavru bir kediyi sahiplendim. Vücudunda pire gördüğüm için hemen veterinere götürdüm ve sprey sıkıldı. Birkaç gün geçmesine rağmen kaşınıyor. Bu durumda ne yapmalıyım?

    33
    yorum beğen
  • Emine
    6 sene önce

    Arkadaşlar ben kedime sinek ilacı yapıp masaj şeklinde uyguladım we ağzına getirmemeye dikkat ettim 2 saat sonra bütün pireler oldu

    41
    yorum beğen
    • erdoğan
      5 sene önce

      Merhaba sinek ilacı tarifini yazarmisiniz

      35
      yorum beğen
      • Hande Nur
        5 sene önce

        4 su bardağı elma sirkesi, 20 damla biberiye yağı, 20 damla fesleğen yağı, 20 damla nane yağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı

        40
        yorum beğen
  • mary
    5 sene önce

    +Bakın lütfen hemen normal çocuk biit şampuanlarından alın eczanden ocukalra nasıl uygulanıyorsa onla yıkayın göreceksiniz ne yumurtası ne piresi kalacak bire bir ben bunu yapıyorum ,yanlız dışarı çıkıyorsa kedeiniz bu yıkamadan sonra ensesine bir iki gün sonra ama ensesine damla yaptırın evdeyse çıkmıyorsa gerek yok

    36
    yorum beğen
  • Bahtışen
    5 sene önce

    Merhaba Ben 6 – 7 ay önce kızımla birlikte hayvan barınağına gittik, çok bitkin,yeni kısırlaştırmışlar, çok sevimli (benim ve kızım için öyle),üç renkli sokak kendisi sahiplendik.Herşeyi yapıldı dediler artık bir yıl sonra iğneleri olacakmış,pire spreyi sıktılar,iki ay sonra Ben dış parazit ilacı yaptırdım yeni iç ve dış yaptırdım, maşallah kedim kendine geldi bir güzelleşti güçlendi bir oyunlar yapıyor ama çok sevdirmiyor kendimi ısırıyor veya tırnak geçiriveriyor hiç affetmiyor,. Yalnız tam alıştık derken annemi babamı yanımda aldım babam kanser hastası annemde kesinlikle kendi istemiyor çok üzülüyorum neyapacağım bilemiyorum, Ben haftalık işe gittim(Tur rehberiyim)geldim ki kediyi sokağı atmış bir iki gün eve sokmamış komşu söyledi bir kavga bir kavga neden bu hayvana böyle kötü davranıyorsun diye benim şekerim tansiyonum tavan yaptı hastanelik oldum çok üzüldüm, yani ne onu nede anamdan vezgeçemiyorum sıkıştım kaldım derken bir hafta önce Efeste yavru iki aylık kedi gördüm annesi bırakmış diğer kedilerde parçalayacak dışlamışlar ölsün diye savunmasız tirtir titriyor dayanamadım onuda aldım:)) koydum koliye su ve mama aldım hem turumu yaptım hemde kediciğimle ilgilendim, sevdim turistlerde sevdi, ama çok hastaydı.Evime gizli hırsız gibi girdim onuda diğer balkona koydum.Ertesi gün kimse hemen doktora götürdüm,gerekli müdahaleler yapıldı, gözü çok kötüydü damla yapıldı,temizlendi gözü,eczaneden göz kremi yazdı gittim aldım yani anlayacağınız iğileştirdim rabbimin izniyle, şimdi bir tatlı tombili oldu yanımdan ve kızımdan hiç ayrılmıyor.ama anam evde hergün terör estiriyor,öldürecen bizi diyor, şaşırdım kaldım çok üzügünüm.Hastalık bulaşırmı acaba yada babam kanser hastası onun için sakıncalımıdır bu yavrular, iyi bir aile hayvansever aile bulabilirsrem vermek istemesemde verecem iğileştiler artık maşallah 🍀 🐞 iyiler vijdanım o yönden rahat, varsa almak isteyen Muğla /Fethiye de ikamet ediyorum, herkese Hayırlı akşamlar

    39
    yorum beğen
    • Ozan
      5 sene önce

      Merhaba. Kedideki mırıldamanın insandaki bir çok hastalığa iyi geldiğini ve kanserin semptomlarını azaltabileceği yönünde ciddi araştırmalar yapılmış. Bi bakmanı öneririm. Zararından ziyade ciddi faydaları olabilir

      42
      yorum beğen
  • Esra
    5 sene önce

    Merhaba, Bizde pire sorunu yaşadık. Veteriner pire damlasını yaptı. Fakat kedimizin üstünden dökülen pire yumurtaları oldu. Süpürdük ama yine de tedirginiz. Eve bulaşırlar mı diye korkuyoruz. Bu konu ile ilgili öneriniz nedir ? teşekkürler.

    29
    yorum beğen
  • kedi delisi
    5 sene önce

    Merhabalar; Zaten kedinizin üzerinden ölü pire yumurtaları dökülmüştür. Herhangi bir pire sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum. Süpürmenin steril olmadığı düşünüyorsanız. evinizi beyaz sirke ile silebilirsiniz

    34
    yorum beğen
  • elif
    5 sene önce

    kedimde çok pide vardı pire ilacı kullanmak istemedim zararlı olur diye sadece sirke kullanarak sorunu çözdüm inşallah bidaha çıkmazlar

    38
    yorum beğen
  • Nevra
    5 sene önce

    Sokakta 3 gün önce yeni doğmuş bir kedicik buldum.Sanırım 1 haftalık kadar.Üzerinde nokta kadar siyah bir şey buldum pire mi bilemiyorum.Ne yapabilirim bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?Evde beslemeye başladım.

    23
    yorum beğen
  • Alperen
    4 sene önce

    Kedime ense damlası kulanmama rağmen yine gördüm ne yapmalıyım veterinere götürsem çok para alırlar mı

    25
    yorum beğen
  • Fikriye
    4 sene önce

    Hangi sirke ile yapcaz benim kedimde çok pire var daha 3 aylık ne yapmalıyım lütfen yardım edin

    15
    yorum beğen
  • Banu
    4 sene önce

    Kedimiz henüz 5 haftalık olduğu için veteriner vücuduna sprey sıktı. Ve iyice vücuduna yedirdi. 40 lira ücret ödedik. Bakalım inşallah bizim sorunumuz da çözülmüştür. Bu arada enseye damla damlatilmak için henüz küçük olduğu icin,sprey sıktı. Ama spreyin içeriğinde ne var bilmiyorum. Bu arada evimizi iyice supurmemizi ve sirkeli su ile silmemizi söyledi. Şimdilik bir sorun yok gibi görünüyor. İnşallah olmazda 🙏🙏🙏

    15
    yorum beğen
  • Nunu
    4 sene önce

    Yavru kedilerde pireden kurtulmanin en kolay yolu kedinizi(kafasi haric) bulasik deterjani (kokusuz) ile yikamak.
    Pireler aninda ölüyor.
    Ben buldugum yavru kedileri bu yöntem ile temizliyorum.

    17
    yorum beğen
  • Pusat puslu
    4 sene önce

    Mrb bende 15 gun once sokakta yeni dogmus kedi yavrusu buldum gozleri gotmuyordu sadece uzanmis bir nefesi vardi aldim su sut derken allaha sukur iyilesti balkonda beslwrken elime aldigimda pire oldugunu fark ettim burda sinek ilaci sirke falan yazanlar olmus bakkala gittim bole bole dedim bakkalci hasera ilaci var dedi kokusuz aldim kedinin basi haric bogazi esnesi olmak uzere heryerine msj sekilde yedirdim 15 dk falan sonra pirelerin oldugunu kiminde kacmaya calistigini gordum sonra kediyi bir guzel yikayip kurulayip yuvasina kattim insallh hayri olur simdilik bir sorun yok gibi

    17
    yorum beğen
  • Filiz Terzioğlu
    4 sene önce

    Merhaba üç aylık kedim var aşılarını yaptırırdım ve pire damlamasi yaptık bir ay içerisinde ikikez ama. Malsef piresi var evı ilaclatirdim ve 42 yaşındayım asla ve asla evde hayvan beslemeye karışi olan ben şimdi kedimle uyuyorum çünkü yanlız gece asla durmuyor evladım gibi oldu ama. Pirlerden kurtulamıyorum veteriner destek aldık ama. Malsef ve sorun yaşayan varsa bana yazabilirmi yardımcı olursanız tsk ediyorum

    14
    yorum beğen
  • Başak
    4 sene önce

    Evde iki tane kedim var 1 buçuk yaşında olan ve 1 yaşına girecek olan büyük olanın pire sorunu hiç bitmiyor evi sardığına eminim evi ilaçlattım tek tük pire gördüm kedilerimi banyoya koydum ve yıkamaya başladım büyük olan kedimden daha suyu tutar tutmaz 50 60 tane döküldüğüne eminim o kadar çoklarki gerçekten 5 aydır bu sorun la uğraşıyorum ilk defa bu ladar çok olduğunu gördüm normalde kedim kuruyken sevdiğimde her yerinde tüyünün pütür pütür pire boku oluyor ense damlaları hiç işe yaramadı tüyünü kestirmek istemiyorum denemediğim yöntem kalmadı lütfen önerilerinizi paylaşım benimle

    1
    yorum beğen
  • Sıla
    4 sene önce

    Sokaktan 2 yavru kedi aldım. Anneleri yok.Yaklaşık 2 buçuk aylıklar.Sürekli kaşınıyorlar.Acaba bit ya da pire olabilir mi ?

    6
    yorum beğen
  • Sevgi imamoglu
    4 sene önce

    Kedinize ense damlasını bir defa yapmanız pire icin yeterli olur .Kısa araliklarla pire damlası kedinize zarar verir zaten bu damlaların zararı var .Dogal yollarla kedinızi pirelerden temizlemeniz en iyisi.Sokaktan 3 kedi aldım evime aldıgım zaman tedbir amaclı pire için ense ilaci kullandım korka korka .Simdi daha bilincliyim dogal yontemleri ogrendim.Onlar benim canlarım

    8
    yorum beğen
  • Sevval
    4 sene önce

    Meraba ben kedi sahiplendim henüz 1 ay 1 haftalık ve sokakta annesiyle yaşıyordu gece yanıma yattı birden kolum kaşındı bi baktım minicik bişey zıplıyor direk aklıma pire geldi kediye iyice baktım bişey yoktu yumurtasını bırakmış olabilir mi direk alıp attım o minik şeyi ama bilmiyorum geceden beri tedirgin oldum kaşıniyorum yardımcı olur musunuz

    6
    yorum beğen
  • Hanım
    4 sene önce

    sokaktan aldığım 45günlük yavru kedim var iç dış parazit aşıları yapıldı ama vücudunun bazı bölgelerinde siyah noktalar var ilkkez bir hayvan besliyorum acaba bit veya pire olabilirmi

    1
    yorum beğen
  • Melek
    4 sene önce

    2 yaşında kedi sahiplenmiştim. İç dış parazit aşısını olmasın rağmen tekrar pirelendi. Yine veterinere götürdüm damla yaptılar. Şimdi bana bulaştı sanırım bacaklarım da küçük kırmızı ısırıklar var ve kaşınıyor. Evde bir yerde pire sorunu yaşamadık hiç şuan çoğalmalarından korkuyorum. Kedimdekiler ölmesine rağmen ben kaşınıyorum. Evi ilaçlatmadan nasıl çözebilirim ?

    0
    yorum beğen
  • ceren
    4 sene önce

    Merhabalar benim biri 3 biri 1.5 olmak üzere iki kedim var ve yıllardır pire sorunuun çözemedik. veteriner artık dalga geçer gibi 15 günde bir bir damla daha damlatalım bari demeye başlar hale geldi. evimi yine veterinerden aldığım bir ilaçla ilaçladım. büyük kedimin tüyleri uzun ve daha sıkıntılı olan o . 2 kere tıraş edildi. 2 veteriner değiştirildi. ara ara sirkeyi de kullanıyorum. ve bu pireler başından beri beni de ısırıyorlar. artık veterinerlerin işi paraya döktüğünü ve tam olarak bilerek tedavi etmediklerini düşünmeye başladım. yorumları okudum. lütfen benim gibi bu duruma düşen varsa ondan veya admin tarafından yardımı dokunacak bir geri dönüş alırsam çok mutlu olurum. evden çıkmayan kediler. ki malum karantina günlerinde artık ben bile evden çıkmıyorum. daha yeni veterinerden 100 liraya pire ilacı alıp kendim damlattım ikisini birden taşımam zor olduğu ve taksicilerin sorun çıkardığı için . ( EĞER Kİ MASKEM VE ÖNLEMLERİM VARSA SENİN BİR HAYVANI ARABAYA ALMAMA YA DA BAGAJA KOYMA HAKKIN YOKTUR: ÇOCUKLARIM HASTA OLMASIN İSTİYORUM BENDE ONLARI DÜŞÜNÜYORUM DİYORSUN AMA KEDİLER DE BENİM OĞULLARIM. ) 1 ay olmadı daha . ondan önce de 1 ay gibi bir süre de zaten artık ayaklarımın kaşıntısına dayanamadığım için gitmiş ve almıştım.İnternetten alabileceğim ve gerçekten etkisi olduğuna inandığınız pire ilaçları varsa yazarsanız çok sevinirim.
    ya da eğer ki bu pireler benden onlara geçme gibi bir durum olabilirse benim alabikeceğim kullanabileceğim bir yöntem varsa söylerseniz sevinirim çünkü ilaçlama bir işe yaramadı.
    tarakla ya da kendi üzerimde görürsem cımbızla temizlemeyi düşünüyorum ve tek bir kediden günde 10larca pire temizlediğim oluyor biraz rahatlıyor ama o rahatlayana kadar rahat durmuyor tabiki.
    ayaklarım yara bere içinde. hiç mi yok benim gibi durumda olan? veteriner benimde kaşındığımı söylediğimde umursamadı bile. doktora gittiğim de kaşıntı kremi almaktan başka bir çözüm olmadı.nedir bunun çaresi…

    0
    yorum beğen
  • elif
    3 sene önce

    merhabalar 4 yavru sokak kedisiyle ilgileniyorum. Evimiz giriş kat şu an balkonda bakıyorum dışarıda çıkıyorlar. Ancak biraz büyüyünce tamamen dışarı bırakacağım.Bunun öncesinde belediye rehabilitasyon merkezinde parazit aşılarını yaptırabilir miyim? Bilgi verirseniz sevinirim…

    0
    yorum beğen
  • rz
    3 sene önce

    Merhaba iki kedim var pirelendiler ve dün pire damlası yapılmasının üzerinden yirmi dört saat geçti. Birçok pireyi döktüler ama kedilerim hala kaşınıyor sizce ne yapmalıyım? Sirkeden uygulasam bu sefer pire damlasının etkisi geçer mi, tavsiyeniz nedir?

    0
    yorum beğen
  • Nilay
    3 sene önce

    Kesime pire damlası yaptıktan sonra çok fazla rahatsız olup kaşınmaya ve bağırmaya başladı bende ensesini yıkadım yıkadıktan 5 dkika sonra dahada arttı huysuzluğu ve bağırması kedim 3 aylık dalan sanırım sokaktan buldum yavru kedi napmam lazım bu durumda

    0
    yorum beğen
  • BurcuCan
    3 sene önce

    Benimde yaklaşık 1 aydır kedim var. Kendiliğinden geldi bize sevdirdi kendini. Çocuklarımda sevdiği içi in asla hayvan beslemem evde diyen ben hemen kediyi yıkadım aşılarını yaptırdım sonra düzenli sirkeledim kedimin tüyleri artık beyazlıktan ışık saçmaya başladı desem abartmış olmam. Ama salak kedicim 3 gün kayıp kaldı aramadığımız delik kalmadı , 3gğn geçti kendiliğinden geldi şapşik 😅 bide ne göreyim ak pak kedi simsiyah olmuş üstüne pirelenmiş evde bir aralar çocuklarıma tedbir amaçlı kullandığım bit ilacı vardı onunla yıkadım sirkeledim bekleyip görücez umarım sirke işe yarar. Henüz iki aylık ve bir ay içerisinde iki kere parazit aşısı yapılmaz sanırım

    1
    yorum beğen
  • abdullah
    3 sene önce

    zonaks pire damlası aldım .enseden derisine yedirdim ama bi işe yaramadı..problem ne olabilir ..5 adet yetim kedim var .2 sin de uyguladım olmuyor..Sirke ile hergün spreyleyip tarıyorum..

    0
    yorum beğen
  • Duru
    3 sene önce

    Kedim pire temizliginden korkuyor ne yapmaliyim nasil korkutmadan yapabilirim

    1
    yorum beğen
  • Bayrak
    3 sene önce

    İyi günler sokakta bulduğum 1 aylık kediyi veterinere götürdüm ense damlası yaptılar pireler ve pire yumurtaları döküldü ama dökülen pire yumurtaları çatlayıp yeni pireler oluşturur mu

    0
    yorum beğen
  • Burcu
    3 sene önce

    Şayet kediyi pire sardıysa enseye yapılan pire damlasının tek başına bir faydası olmuyor. Pire damlasının işleyişi belli, pire kediyi ısırırsa ölür, ısırmazsa ölmez. Yetişkin pire ısırır ama bir de pire yumurta bıraktıysa yumurtadan çatlayan yavru pireler kediyi ısırmıyor. Haliyle pire damlasının da bir faydası olmuyor. stronghold damla uygulandı bizim kediye ama 20 gün oldu hala tek tek canlı yavru pire ayıklıyorum kediden.

    0
    yorum beğen
  • Seval
    3 sene önce

    yararlı bir makale olmuş teşekkürler.

    0
    yorum beğen
  • Ebru
    3 sene önce

    Benim kedimde de pire sorunu var hiç dışarı çıkmadığı halde.pire damlası kullandık ama faydası olmadı.Kendimce çözüm buldum ne kadar doğru bilemiyorum tabii ki.Çoğunlukla karın ve boynunda meydana çıkıyorlar.Son olarak kontrollü bir şekilde dikkatli bakarak elimle almaya başladım.Göbek kısmında artık kalmadı biraz boynunda var onları alıyorum sizce faydası olur mu azaltabilir yada yok edebilirmiyim benim de çarem artık o oldu

    0
    yorum beğen
    • Doğuş Öztürk
      2 sene önce

      Merhaba maalesef yaz mevsimin de dış parazitin önüne geçmek zor oluyor. Bu nedenle kullandığınız dış parazit ilaçlarında veterinerinizden en iyi markaları talep edin ve dışarı da diğer kedi ve köpeklerle biraz daha az vakit geçirin bizlerde evdeki dostlarımıza parazit taşıyoruz

      0
      yorum beğen
  • Elif
    2 sene önce

    Kedim yeni kısırlaştı 9 aylık pire gördüm ilacı var ama ağır geliyor o yüzden sirke ile yapıcam ama anlamadığım şu tüylerine sirke gelse o yeter mi derisine sıkmak gerekmez mi

    0
    yorum beğen
  • Dilek
    2 sene önce

    Dün akşam iki tane erkek yavru kedi geldi üstlerinde birkaç tane pire var ben bugün götürdüm veterineri ondan sonra iç dış parazit yapıldı tırnak kesildi ama pireleri duruyor ne yapmam gerekli

    0
    yorum beğen