arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Siyam Kedisi Vücut Yapısı

Siyam Kedisi, Güneydoğu Asya, Tayland kökenli bir kedi cinsidir. Eski Siyam'da tapınak bekçiliği yapan Siyam Kedilerinin, güçlü bir Kedi Irkı olduğu aşikardır.

siyam kedisi vücut yapısı
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Sahiplerine ve kendi yavrularına karşı da çok korumacı olabilirler. Siyam Kedisi vücut yapısı bakımdan oldukça güçlü ve çevik bir kedi cinsidir. Uzun, kıvrımlı vücut hatlarında; geniş omuzlar, ince bel, omuz genişliğinde kalçalar ve uzun bir kuyruk bulunur.

Baş kısmında geniş olan kafa yapısı, çeneye doğru daralır ve ters üçgeni andıran bir şekil alır. Uzun ve geniş kulaklarında koyu renk, kısa tüyler bulunur. Vücudun tamamının kısa tüylü bir yapıda olması, Siyam Kedisini ince ve kıvrımlı yapısını tamamen gözler önüne serer.

Farklı ırklarla melezlenerek tüy rengi ve uzunluğu, yüz şekli bakımından bazı farklılıklara uğrayan Siyam Kedisi, sağlıklı bir kedi ırkıdır.

siyam kedisi vücut yapısı

Siyam Kedisi Çiftleşme Dönemi

Siyam Kedileri özellikleri itibariyle; kızgınlık dönemine erken girerler (dişiler 4-5 aylıkken) ve diğer kedilere oranla, dönem araları daha sıktır. Çiftleşme gerçekleşmedikçe çok kısa aralıklarla kızgınlık tekrarlar.

Siyam Kedileri , bu dönemde çok miyavlarlar ve erkek Siyamlar sahiplerine karşı da agresif tavırlar geliştirebilirler.

Kedilerde Kur Yapma ve Çiftleşme

siyam kedilerinde kızgınlık

Dişi siyamlar ise aksine sahiplerine daha da sokulurlar, daha çok ilgi ve şefkat beklerler. Bir batında 2-5 arası yavru dünyaya getirirler.

Yaşam süreleri genellikle uzundur. Ortalama 16 sene yaşadıkları bilinse de, 21 yaşına kadar yaşayan Siyam Kedileri de görülmektedir.

Siyam Kedisi Göz , Tüy , Kulak Yapısı

Siyam kedisi göz rengi, mavi ve tonlarında ve gözleri birbirinden orta derece ayrık konumlanmıştır. Güçlü ağız ve  çene yapısı sivri ve uzun bir üçgen şeklindedir.

Burun orta uzunluktadır. Kuyruğu uzun olan Siyam Kedisi, kısa tüylü bir kedi cinsidir.

Kısa tüyleri krem-kahve tonlarıyla renklenirken; kulaklar, yüzün bir kısmı, patiler, bacakların bir kısmı ve sırt bölgesinde yer yer olmak üzere koyu olan tüy rengi, kuyrukta tamamen koyu kahve ve siyaha yakın bir renk almıştır.

siyam kedisi vücut yapıları

Siyam Kedisi Renkleri

Siyam Kedilerinin, değişik renklerde üretimi yapılmış ve birçok farklı siyam kedisi üretilmiştir. Bu sebeple değiştirilen tüylerinin adı ile anılan Siyam Kedileri oluşmuştur.

Creampoint Siyam, Lilapoint Siyam, Redpoint Siyam, Bluepoint Siyam, Silverblue Siyam gibi renk isimlerini alan farklı renklerdeki;

Siyam Kedileri günümüzde birçok kedisever tarafından, severek bakılmakta olsa da, klasik renkteki ve tüy yapısındaki Siyam Kedileri, en sevilen ve tercih edilen Siyam Kedisi türü olmaya devam etmektedir.

Siyam Kedisi Özellikleri ve Bakımı
Siyam Kedisi Karakteri

siyam kedisi

  • ayşegül
    9 sene önce

    BEN YAVRU SİYAM KEDİSİ İSTİYORUM ÇÜNKÜ HAYVANLARI ÇOK SEVİYORUM SİYAM KEDİSİNİ GÖRDÜM AŞIK OLDUM EVDE BESLİYECEĞİM.DAHA ÖNCE SİYAH BEYAZ BİR KEDİM VARDI YAŞLANDI VEFAT ETTİ.BANA ÜCRETSİZ BİR YAVRU VERİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM.BENİM BİR KIZIM VEFAT ETTİ ONUNLA AVUNUYORDUM.ODA BENİ TERK ETTİ.KEDİM ÖLDÜ NE OLUR BANA BİR DİŞİ VEYA ERKEK KEDİ FARK ETMEZ HEDİYE EDERSENİZ SEVİNİRİM.

    13
    yorum beğen
  • ayşegül
    9 sene önce

    SİYAM KEDİSİNE AŞIK OLDUM ONUN İÇİN BİR TANE ÜCRETSİZ İSTİYORUM

    12
    yorum beğen
  • Fahite aydın
    8 sene önce

    Benim kedim 21 Yaşında korkuyorum artık sona geldik galiba çok yaşlandı

    11
    yorum beğen
  • Sezgi
    3 sene önce

    10 şubat 2020 doğumlu.kırık kuyruk siyam kedisi aldım. Çok sevdik ailecek evimizin gülü oldu. Çok seviyordum. Dün balkonun dır tarafına geçip aşağı bakarken hiç farketmedim.asagi düştü. 7 ci kattan ve öldü. Kurtaramadım.dün akşamdan beri ağlıyorum. Sanki bir insan ailemden birini kaybettim.cok üzülüyorum.nasil onsuzluga alışırım bilmiyorum.cok üzgünüm.kesinlikle tavsiye ederim. Tam bir dost arkadaş.ti çok temiz sadık bir dosttu.tarcın ah tarçın yaralı bıraktın beni

    0
    yorum beğen