arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi Hakkında Herşey

Dişi Kedilerde kızgınlık dönemi genellikle 5-8 aylıkken başlar. Kedilerde kızgınlık dönemi içinde olup olmadıklarını ve girdiklerini anlamak genellikle oldukça kolaydır. Kediler bu dönemde genel olarak sık sık miyavlayacak, başlarını buldukları her yere sürterek koku bırakmaya çalışacak ve yerlerde yuvarlanarak, kıvranma benzeri hareketlerde bulunacaktır. Kedilerde kızgınlık dönemi ile ilgili aradığınız tüm bilgileri bu yazımızda bulanilirsiniz...

dişi kedilerde kızgınlık dönemi
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Dişi Kedilerde Kızgınlık dönemi ‘ nde, sahibinden oldukça fazla ilgi bekleyen dişi kediler, normalde yapmıyor olsalar bile, sahiplerinin kucağına giderler, kendilerini sevdirmek isterler, sahibinden şefkat ve güven beklerler.

Kızgınlık dönemi kedileri; özellikle geceleri ve evin en yankı yapan yerine (genellikle antre) giderek yüksek sesle miyavlamaya başlarlar ve bu miyavlama saatlerce sürebilir. Bu nedenle kızgınlığa giren dişi kedi kızgınlık dönemi hakkında herşeyi bu başlık altına sizler için toparladık keyifli okumalar…

Erkek Kedilerde Kızgınlık Dönemi

dişi kedilerde kızgınlık dönemi

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi Ne Zaman Başlar Ne Kadar Sürer?

Kızgınlık dönemi; gebelik gerçekleşmediyse genel olarak on günde bir tekrarlar. Dişi Kediler ortalama olarak yılda 3 kere kızgınlık dönemine girerler.

Özellikle bahar ve yaz aylarında kızgınlığa giren kediler, evlerde yaşamaya başlamalarıyla, kış aylarında da kızgınlık göstermeye başlamışlardır. Çünkü kışın evlerdeki sıcaklık ve ışık onların doğal takvimlerini şaşırmalarına neden olabilmektedir.

dişi kedilerde kızgınlık dönemi

Dişi Kedilerin Kızgınlık Dönemi Sakinleştirici Hap Kullanımı

Dişi Kedilerin Kızgınlık dönemine giren kediler, çiftleştirilmeyeceklerse bu dönem geçene kadar huzursuz olacaklar, yıpranacaklar ve sağlıkları da bu durumdan etkilenecektir. Kedi sahipleri bazı hormon içeren haplarla kedinin kızgınlığa girmesini önlemeye çalışabilirler fakat bu hormon hapları kedinin sağlığını ciddi derecede tehlikeye sokabilir.

Kedilere Hap Nasıl İçirilir?

Özellikle de veteriner hekimler tarafından iki defadan fazla kullanılması önerilmez. Çiftleştirilmesi istenmeyen kedilerin kısırlaştırılması alınacak en doğru ve sağlıklı karar olacaktır.

dişi kedilerde kızgınlık dönemi

Dişi Kedilerin Kısırlaştırılması

Dişi kedilerini kısırlaştırmaya karar veren kedi severlerin, bu işin ehli veteriner hekimlerden bilgi alarak en doğru zamanı bulmaları mümkündür. Dişi kediler, erkek kedilere oranla çok daha erken kızgınlık dönemine girecekleri için, dişi kedi sahiplenenlerin, en kısa sürede güvenecekleri bir veteriner hekim bulmaları gerekmektedir.

Veteriner hekimler öncelikle kedinizin kızgınlık döneminde olup olmadığını kontrol edecek ve kızgınlık döneminde değil ise kedinizi kısırlaştırma operasyonuna alacaktır. Dişi kedilerde, erkek kedilere oranla operasyon daha uzun ve zor geçer.

Yumurtalıkların ve rahmin tamamımın alınması dişi kedilerin tekrar kızgınlığa girmemesi için şarttır. Sadece rahmin alınması, dişi kedinin hamile kalmasını önler fakat yumurtalıklarla birlikte alınmaz ise dişi kedi tekrar kızgınlık belirtileri gösterecektir.

Veteriner hekiminize tam olarak nasıl bir operasyon istediğinizi belirtmeniz bu bağlamda kediniz için en doğru operasyona karar verilmesini kolaylaştıracaktır.

dişi kedilerde kızgınlık

Kedilerde Kızgınlık Dönemi Hormon İğnesi Kullanımı

Kızgınlık döneminde sıkça kullanılan hormon iğneleri‘ nin birçok zararı bulunmaktadır. Öncelikle hormon iğnesi nedir onu inceleyelim;

Hormon İğnesi Nedir? Zararlı mı?
Kedilerde hormon iğnesi; kızgınlık dönemini ertelemeye yarayan kimyasal bir ilaçtır. Uzman hekimler tarafından hiç önerilmeyen hormon iğneleri; kedilerin doğal hormon yapısını bozmaktadır. Birçok zararı bulunan hormon iğnelerinin yan etkileride uzun süre kedilerin üzerinden geçmemektedir.

Hormon İğnesi Zararları

  1. Hormonları kötü yönde etkilemekle beraber, doğal yapıyı bozarak kedilerin daha çabuk hasta olmasını tetiklemektedir.
  2. Aylık tekrarlandığı taktirde kedilerde kalıcı hasarlara sebep olabilen hormon iğneleri kızgınlık dönemi için kesinlikle kullanılmamalıdır.
  3. Kedilerin beynine zarar veren hormon iğneleri, karakteristik özelliklerini de kötü yönde etkilemektedir.
  4. Birçok yan etkisi ve zararı bulunan bu iğnelerden uzak durmanızı öneririz.

Dişi Kedilerin Kızgınlık Döneminde Davranışları

Evde bakılan dişi kedilerin kızgınlığa girmeleri, kendileri ve sahipleri açısından oldukça rahatsız edici bir durumdur. Çünkü kızgınlık dönemine giren dişi kedi, günün çoğunluğunda özellikle de geceleri yüksek sesle ve acı bir şekilde miyavlayacak, sahibine de zor anlar yaşatacaktır.

Çiftleşme isteği nedeniyle evden kaçma girişimlerinde bulunma olasılığı yüksek olan kediler, camdan veya balkondan atlamaya kalkabilirler ve bunun sonucunda ciddi yaralanmalar, hatta ölümler gerçekleşebilir. En iyi ihtimalle, eve geri getirdiğiniz kediniz gebe kalmış olabilir ve bu durum hazır olmadığınızda birçok zorluğu beraberinde getirecektir.

dişi kedilerde kızgınlık dönemi

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi Nasıl Atlatılır?

    • Kedinizle Kızgınlık Dönemlerinde Bol Bol Oynayın
      Kızgınlık dönemindeki kediler genellikle uyumaz ve sürekli miyavlar. Eğer kedinizle bol bol oyun oynayıp hem onu yorar , hemde kafasını dağıtırsanız , biraz olsun uyumasını ve rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
    • Kedinizi Oyun Oynadıktan Sonra Besleyin
      Kediniz kızgınlık dönemindeyse ve hiç durmadan miyavlıyor size rahat vermiyorsa , eve geldiğinizde mama vermek yerine oyun oynayıp enerjisini attırdıktan sonra mama vermeniz deliksiz bir uyku uyumasını sağlayacaktır.
    • Kedileri Rahatlatan Müzikler
      Kedinizin kızgınlık dönemini rahatça atlatması için ona aşağıya bırakacağımız müzikleri dinletebilir ve biraz olsun sakinleştirebilirsiniz.

Dişi Kedilerde Doğum ve Sonrası

Doğum anında çoğunlukla özel bir yardıma gereksinim duymayan kediler, doğumdan sonra tüm ilgi ve sevgilerini yavrularına yönlendirirler. Doğan yavrular dört haftayı doldurduklarından itibaren, yaramazlık yapmaya başlarlar ve evinizi onlara göre ayarlamanız gerekir.

Çünkü eşyaları kırabilir, açık bir camdan düşebilir ya da sivri eşyalarınıza çarparak zarar görebilirler.

Çok dikkatli olmayı gerektiren bu durumu başarıyla atlatsanız bile yavrular ya artık sizinle yaşayacaklar ya da annelerini emmeyi bıraktıklarında onlara bir yuva aramaya başlamanız gerekecektir. Bu nedenle evinizdeki kedi nüfusunda artış istemiyorsanız, kedinizi kısırlaştırmanız en doğru yöntem olacaktır.

disi kedilerde kızgınlık

Sokak Kedilerinde Kızgınlık ve Kısırlaştırma

Belediye veterinerleri tarafından sokak kedisi kısırlaştırmaları yapılması, kedi popülasyonunun kontrol altına alınması açısından önemlidir. Ancak kedi sahiplerinin de bakamayacakları yavrular doğmasına neden olmaları ve bu yavruları sokaklara bırakmaları ciddi bir problem oluşturmaktadır.

Özellikle de sokaklarda fazlasıyla savunmasız ve aç kalan kediler düşünüldüğünde, bu durum vicdani açıdan da insanların düşünmeleri gereken bir konu halini alır. Doğal ortamlarında huzur içinde, özgürce yaşadıklarını düşünmek insanların içini rahatlatsa da durum ne yazık ki böyle değildir.

Sokaklar onların doğal ortamları değildir ve birçok tehlikeyle karşı karşıyadırlar. Özellikle arabaların çarpması, veya soğukta araba kaputuna sığınarak ısınmaya çalışan yavru kedilerin, araba çalıştığında sıkışarak can vermeleri, sık duyulan üzücü bir gerçektir.

sokak kedilerinde kızgınlık

Kedileri Kısırlaştırmanın Faydaları

Dişi Kedilerde Kısırlaştırma; kedilerin ömrünü uzatır çünkü doğum yapan kedilerin her doğumda yaşam süreleri kısalmaktadır. Sanılanın aksine kedileri kısırlaştırmak, kilo almalarına da sebep olmaz.

Kısırlaştırılan kedilere, hareketlerindeki azalma nedeniyle daha az mama verilmesi yeterli olacaktır ve bu şekilde kilo alımlarının önüne geçilebilir. Kısırlaştırılan kediler genellikle eskisine oranla daha sakin ve huzurlu olacaklardır.

  • fırat gökçen
    10 sene önce

    En uygun çiftleştirme zamanını da ayarlamak gerekir. Çünkü erkek bir buçuk günden sonra yorulacaktır.. dişi müsade etmese bile..

    41
    yorum beğen
  • Halil
    9 sene önce

    Bizim de kızımız dün itibariyle kızgınlık dönemine girdi. Gündüz halı üzerinde yaptığı enteresan hareketler :)) ve bir miktar miyavlama dışında pek rahatsız edici değildi. Özellikle gece mışıl mışıl uyudu hiç sesini çıkarmadı. (nazar değmesin:) Biz daha çok acı çekiyor olabilir mi diye rahatsız olduk esasen. Veterinerimizi aradık ve düşük dozda hormon hapı önerdi. Bizde uyguladık. Bu dönem biter bitmez kısırlaştıracağız kendisini 🙂

    41
    yorum beğen
    • Mia
      7 sene önce

      İlaçın adı ne acaba

      45
      yorum beğen
    • Pınar
      8 sene önce

      Kesinlikle hormon hapı vermenızı önermiyorum kedime bısey olmaz dıyıp hormon hapı verdım yıllarca ara ara az dozlarda kedım kanser oldu vücudunda tümörler oluştu acı ceke ceke öldü…cok acıydı 1 senede zor toparladım kendımı lutfen en kısa sûrede kedınızı kısırlastırın

      40
      yorum beğen
    • tülay karaarslan
      8 sene önce

      halil bey o hormon ilacının adi nedir acaba ögrenebilirmiyim lütfem evde sokaktan aldıgım sakat 3 kedim var

      37
      yorum beğen
      • Ayşe
        7 sene önce

        Hormon ilaçlarını 1 kezden fazla verilmemesi gerekiyor.Bilip bilmeden bu ilaçları lütfen kullanmayın.Sonrasında daha üzücü sonuçlara sebep olabilirsiniz.Kızgınlığa girdikten sonra en sağlıklı yol kızgınlık geçince kısırlaştırmaktır.Bu durumla karşılaşmak istemiyorsanız 6-7 aylıkken veterinerinize de danışarak kısırlaştırmak.Sürekli gittiğiniz bir veterinerse ödemede size yardımcı olacaktır.

        36
        yorum beğen
    • ada
      9 sene önce

      Veterinerin önerdiği hapın adı nedir? Benim kedimde bir kaç gündür çok miyavlıyordu. Ama bugün, bu saatte hala çifleşme pozisyonunda miyavlayıp duruyor.

      35
      yorum beğen
  • ceren
    9 sene önce

    merhaba benim evimde hem dişi hem erkek kedim var ve ikiside kızgın durumda dişi kedim agrısı var gibi miyavlıyo ne yapmam gerek

    42
    yorum beğen
  • merve
    9 sene önce

    Benim kizim Çiçek yuvarlanıyor devamlı bana geliyor kafasini vücudunu her yere aurtuyor ama hic miyavlamiyor sizce neden?

    44
    yorum beğen
  • Ayşegül
    9 sene önce

    Ben Mersin Mezitlide oturuyorum.Benim kedim Tekir ve neredeyse 8-9 aylık ve 2. kızgınlık dönemine bugün girdi ve
    evimiz 1.katta ve bazen balkonda yatmak zorunda kalıyo ama kapı hep açık kalıyo ve bi kere kaçmış ama aşşağımızdaki kafenin koltuklarında saat 10’dan beridir yatıyomuş ve beni görünce hemen kucağıma atladı . Yani ben kedimi çiftleştirmek istiyorum

    36
    yorum beğen
  • muraterişci
    8 sene önce

    Merhaba
    Oğlumuza biritish eş arıyoruz.
    Adı:luffy
    Cinsi:füme scottish fold/erkek
    ikamet:nilüfer/bursa
    iletişim:[email protected]

    40
    yorum beğen
  • Muzdarip
    8 sene önce

    Bir haftadır kankusturuyo kedin bana, bi de sabaktan akşama kadar uyuyo gece başlıyo miyavlamaya tepinmeye sinir krizine sokucak beni en sonunda. Birini gördüğü an kafasını yere yapıştırıp arkasını havaya kaldırıyo kuyruğunu yane çekiyo başlıyo değişik değişik sesler çıkarmaya. Vallahi illaklah ettirdi bana. Değişik hallere girdiklrrini biliyodum da bu kadarını hiç beklemiyodum. Kısırlaştırma ya da çiftleştirme haricinde uygulanabilecek başka yöntem yok mu?

    38
    yorum beğen
    • Özge
      8 sene önce

      Benim kedim disi arka tarafini suyla yıkıyoruz günde birkaç kere bize yine kedi sahibi olan yakinimiz söylemişti ve suyla yikadigimizda daha cabuk geçiyor

      37
      yorum beğen
    • Pınar
      8 sene önce

      Kısırlastırmanız gerek acıl beledıyeye gıdın ücrersız yapıyorlar

      38
      yorum beğen
      • mira
        7 sene önce

        belediye de sadece sokakda ki kediler diye biliyorum suan kedim kızgınlığı girdi belediyeye yaptırmayı düşünüyorum yaparmi gerçekten

        35
        yorum beğen
  • ozlem
    8 sene önce

    kedimi kısırlaştırdıktan yedi ay sonra tekrar kızan oldu ve bir ayı geçkindir kızan tekrar ameliyat ettirmek istemiyorum ne yapacağımı şaşırmış durumdayım evin heryeri kedi çişi yetişemiyorum artık

    38
    yorum beğen
    • ESMA
      7 sene önce

      AYNI DURUM MALESEF BİZDEDE OLDU 3 KEZ KISIRLAŞTIRMA OERASYONU GEÇİREN OĞLUŞUMUZDA BÖBREK ÜSTÜ BEZİ BUYUMESİ NEDENİYLE(HORMON ÜRETİMİ SAĞLIYOR) PÜSKÜRTME SORUNUMUZ HEP DEVAM ETTİ. SON ÇARE HORMON TEDAVİSİ UYGULANIYOR HEM BÖBREK ÜSTÜ BEZİNDEKİ BÜYÜMEYİ HEMDE TESTESTORON SALGILAMASINI DURDURMAK İÇİN.İLACIN İSMİ ANDROCUR PROSPEKTÜSÜ OKUDUK BİLDİĞİN İNSANLARDAKİ SEKSÜEL DÜRTÜLERİ AZALTMAK İÇİN.SONUÇ %100 İŞE YARADI.AMA DOKTORUNUZ İLGİLİ TAHLİLLERİ YAPMADAN KULLANDIRMAYIN.SONUÇ OLARAK SİZİN OĞLANDAKİ SORUN FARKLIDA OLABİLİR.

      31
      yorum beğen
  • Nemesis
    8 sene önce

    Merhaba 3 aylık scotihs fold erkek kedim var çiftleşme zamanina epey olsada simdiden korkularimiz basladı. Kısırlaştırmak tam olarak istemiyoruz. Bir erkek kedi yılda kaç kez kızana girer bunu merak ediyoruz.

    37
    yorum beğen
    • Yılmaz gulten
      6 sene önce

      Neredesiniz, ankarada ikametkah ediyirum ben

      36
      yorum beğen
    • Güngör
      8 sene önce

      Bende van kedisi bi tane dişi var. Yapsak mı şu işi.. Bizimki de çıldırdı

      40
      yorum beğen
  • mehtap
    8 sene önce

    Merhaba
    kedim duvara sürtünüyor. birde yerde yuvarlanıyor ama kedim kızgınlık dönemi için çok küçük.
    öğrenmek istediğim şey. kedim 9 aylık. 9 aylık kedi hamile olabilir mi?
    arada bir dışarı kaçıyordu oradan şüpeleniyorum
    bilgi verebilirseniz sevinirim.

    40
    yorum beğen
    • Nurdan
      7 sene önce

      5 sylikken bile hamile kalabilir.

      42
      yorum beğen
  • Halil
    8 sene önce

    Ben 23 Aralık 2014 te yukarıdaki yorumumu yaptıktan ve veteriner hocamız tarafından düşük doz hormon hapını iki gün yarımşar doz kullandıktan sonra kızışmaları kesildi. Ocsk 2015’te de kısırlaştırdık. Çok şükür o gün bu gündür hem çok sağlıklı hem de hiç kızışma emaresi görmedik.

    Hormon hapı ismi isteyen arkadaşlarım üzgünüm ama hatırlayamadım…

    47
    yorum beğen
  • asude
    8 sene önce

    merhaba,
    benim kedim mina, hep biyerlere sürtünüyor,
    daha henüz 8 aylık, kedimin kızgınlık dönemine girmek için daha çok küçük olduğunu düşünüyorum,
    kedim kızgınlık dönemine girmişmidir ?
    eğer kızgınlık dönemine girdiyse kısırlaştırma doğru mu acaba
    kedi kızgınlık dönemindeyken kısırlaştırmak sakıncalı diye duymuştum
    yardımcı olabilirseniz sevinirim

    45
    yorum beğen
    • pınar
      7 sene önce

      keşke yukarıdaki yazıyı okuyup da soru sorsaydınız

      35
      yorum beğen
  • bahar güneş
    8 sene önce

    merhaba. kedim yaklaşık olarak 1 yaşında 1 ay önce doğum yaptı ve suan kızgınlık donemıne gırdı ne gece uyutuyor nede gunduz rahat bırakıyor sureklı acı acı mıyavlıyor ve yerlerde surunuyor ne yapmalıyım tecrubesı olan yada bılgısı olan var mı ? veterıner hekıme danıstım bebeklerını emzırdıgı ıcın mudahale edemeyız dedı cok caresızım 🙁

    41
    yorum beğen
    • Ömer
      7 sene önce

      Çok ilginç yavruları varken kizişmasi, normalde yavrularıni buyuttukten sonra olurlar.

      43
      yorum beğen
    • Apo
      7 sene önce

      MERHABA kulak kurdanı kullanarak onu tatmin edebilirsiniz

      35
      yorum beğen
      • arsilus
        7 sene önce

        https://www.youtube.com/watch?v=ZmEmSYfJtvw&t=20s
        arkadaşlar bunu izleyin Allah Razı Olsun yeter

        Mimi’m 5 dakkika sonra

        https://www.youtube.com/watch?v=EsOxJ8u5eE8&list=LL4Wfe4U14U1hGlgza1zPAAg&index=1

        erkek kediniz büyürken çevreyi alıştırırsanız iğneleri de senelik en azından yapıyorsanız
        fazla endişelenmeyin o sizin çocuğunuz gibi olamaz şahsileştirmeyin keyfini sürün hayatların yarısından fazlası yatmaya programlıdır yemeğini ve vitaminini de eksik etmezsen eh yeme de yanında da yatırma içeri de uzandın mı o sokulur sana yasakları bilsin baştan yasakları koydun koydun gerisi seni kızdırır köpek gibi mıncıkla 1 sene ye kadar da daha sonra onu cimciklerken hele dişi kedilerde saygılı olacaksın erkek 2 sene mıncıklamaya geliyorda sonrası çok hanfendi beyfendi zıpırlar oluyorlar ha nankör mü sevmeyendir kedi de bunu seziyor insan’ın en faişe durumu stres toplarıdırlar bir de sokak çöp kedilerini ayrı tutmak o semtin de hayvanlarına da bakarak

        38
        yorum beğen
      • Nurdan
        7 sene önce

        Hsyvsna zarar verirsiniz. Hic oyle sey olur mu?

        39
        yorum beğen
      • Aylin
        7 sene önce

        Öyle şey olur mu kardeşim verdiğin tavsiyeye bak hele bi, biz senin **SANSÜR** bi şey sokuyo muyuz

        Admin Edit: Yorumunuzdan Bir Kelime Kaldırılarak Onaylanmıştır.

        36
        yorum beğen
  • zümran hazal
    7 sene önce

    merhaba benim kedim tam 7 aylık yukarıdaki yazıda olan tüm belirtileri gösterdi sadece biri dışında geceleri miyavlamıyor ama bi kaç kişiye danıştım ve kedimin kızgınlık zamanının geldiğini söylediler ne yapmam gerekir daha önce bu konuda hiç tecrübem olmamıştı lütfen nelerle karşılaşıcağım hakkında fikri olan cevap verebilir mi?kedime bu durumda nasıl bakmam gerekir?

    31
    yorum beğen
  • Ayşegül
    7 sene önce

    Kedim salep ( disi )suan 9 ayından gidiyo ve tüm belirtiler var ne yapacağımı bilmiyorum hafta sonu olduğu için kısırlaştırma yapamıyorum kısırlaştırma ücretleri dolayısıyla veterinere de götüremiyorum belediyeler pazartesi diyor sürekli lütfen yardımcı olun geçici bişey yok mu ya

    36
    yorum beğen
  • Meryem
    7 sene önce

    Merhaba 2 aydir 2 adet kediyi sahiplendim birisi yetiskin birbucuk iki yasinda oldugunu soyluyor veteriner digeri 3 4 aylik aslinda bir adet yavru sahiplenecektim ama yetiskin olanin masum caresiz bakisi ve kimsenin yetiskin oldugu icin onu evine almamasina üzüldüm ve onuda evimize aldik iyikide almisiz ikiside birbirinden tatlilar ve cok guzel anlsiyorlar veteriner yetiskin olanin daha once hic dogum yapmadığını söylüyor ama küçük olana annelik yapiyor sütü olmamasina ragmen rahatlikla emziriyor birlikte uyuyorlar buraya kadar her sey çok guzel ta ki yetiskin olan 1 hafta arayla sık sık kizginlik donemine giriyor veteriner psikolojik biseyler diye anlatiyor ve 500 lira karşılığında kisirlastirma ameliyat ederim diyo ama su anda bunu karşılayacak durumda degilim belediyeninde boyle bir faaliyetti yok yetiskin kizim icin çok üzülüyorum yaza kadar idare etmemiz lazim bu durumu ama böylede nasil olacak bilmiyorum okuduklarima göre yaza doğru bizim minik kizimizda bu duruma girecek bizim 500 olacak 1000 ama onu daha sonra düşünürüz simdilik yetiskin kizimiza bir care bulmamiz lazim

    28
    yorum beğen
    • Nurdan
      7 sene önce

      Cok para istemis. Ist.da cok daha ucuza yapsn iyi vet.ler var.

      43
      yorum beğen
    • Esra
      7 sene önce

      Belediyede ucretsiz kisirlastirma var.

      37
      yorum beğen
      • Sait
        7 sene önce

        bursadayım. Hangi belediye ücretsiz kısırlaştırma yapıyor. Yardımcı olurmusunuz.

        31
        yorum beğen
        • Esra
          7 sene önce

          Hayvan rehabilitasyon merkezi yazarsanız cikar

          38
          yorum beğen
    • gonca
      7 sene önce

      500 lira mı? genel dişi kedi kısırlaştırması 350 tl idir. bursada iseniz veterinerim cok daha cuzi bi miktarda yapyor.

      42
      yorum beğen
      • Cansu
        6 sene önce

        Merhaba ben bursada yaşıyorum siyam kedimi kısırlastırmak istiyorum sizin veterineriniz ne kadara yapıyor acaba

        41
        yorum beğen
      • Meryem
        7 sene önce

        Maalesef tekirdag çorlu dayim bir kac yere daha sordum 400 lira ya kadar buldum ama yinede cok fazla cok sıklıkla girmeye başladı bir hafta 10 gun arayla yeniden kizginlik donemine giriyor ve iyice zayifladi yapacak bisey yok sanirim parayi ayarlayincaya kadar böyle idare edecegiz

        40
        yorum beğen
        • Özlem
          6 sene önce

          Biliyorum olmayınca oluyor para denen illet. Ancak İnanın kısırlaştırma için vereceğiniz paraya her türlü değer. Hamile kalıp doğurursa alacağınız mama parası yüzünden aynı parayı, belki de fazlasını zaten ödersiniz. Ya da Kızgınlıktan dolayı evden kaçar başına araç kazası vs gelirse yine veterinere bi ton para verirsiniz, bir de hayvancağızın çektiği acı ve sizin üzüntünüz cabası. İyi araştırın mutlaka daha uygun yapan bi veteriner vardır. Bazı yerlerde dişiyi 250-300tl ye yapıyorlar. Ancak dediğim gibi 400 bile olsa verin yaptırın. Kredi kartına taksit vs. Siz de kedicik de kurtulsun.

          41
          yorum beğen
      • ozhan
        7 sene önce

        5 aylık dişi bir kedim var.bursa dayım yardımcı olursanız sevimirim

        37
        yorum beğen
      • Mehmet Yıldırım
        7 sene önce

        Merhaba gonca hanım. Benimde 1 tane dişi siyam kedim var ve bir kez anne olduktan sonra ciftlestirmeyi düşünüyorum. Bursada hangi veteriner bu işlemi uygun yapiyor yardımcı olursaniz çok sevinirim.

        36
        yorum beğen
    • Cüneyt karakurt
      7 sene önce

      Üniversite hayvan hastahanesine götürün daha ucuz yaparlar

      39
      yorum beğen
  • Dilan
    7 sene önce

    Merhaba benim kedim henüz 3,5 aylık dün eve geldim ve belirttiğiniz tüm özellikleri gösteriyor.Çok erken girmiş olması herhangi bir sonuç doğurur mu.

    41
    yorum beğen
  • X
    7 sene önce

    1 yaşından önce çiftlestirmek cok zararli mi?

    36
    yorum beğen
    • Özlem
      6 sene önce

      Hayır zararlı değil

      39
      yorum beğen
    • Nurdan
      7 sene önce

      5,6 aylikken ciftlesir birakirsaniz.

      46
      yorum beğen
  • Safinaz
    7 sene önce

    Merhaba benim beş buçuk aylık bir kızım var adı Safinaz ve kızışma dönemine girdi rahat durmuyor ciftlesirse çok büyük sıkıntılar yasarmiyim yada bekleyip kızışma dönemi geçince kısırlaştırmalimiyim lütfen acil cevap verin

    42
    yorum beğen
  • kedimicin
    7 sene önce

    Benim de disi kedim var.Ayni belirtiler var.birde surekli kuyrugunu havaya kaldirip poposunu yukari asagi salliyor eldivenle vuruyoruz sakinlessin diye .

    37
    yorum beğen
  • Cozikan
    7 sene önce

    Merhaba 1 yaşına girmeden çiftleşmesi doğrumudur bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi

    35
    yorum beğen
    • Nurdan
      7 sene önce

      5,6 aykikken baslar kizisma ve ciftlesme, hamike de kalir.

      33
      yorum beğen
  • Fatma
    7 sene önce

    Meraba
    Bizim sokaktan yavru iken buldugumuz arka bacagi sakat bi kedimiz var. Yukarida yazan ayni belirtileri gosteriyor. Belirtilerin bugun 4. Gunu ve bu durum bizi uzuyor. Horman hapi vermeyi dusunuyoruz..sizce yarari olurmu..ya da vermemelimiyiz.?

    39
    yorum beğen
    • Nurdan
      7 sene önce

      Hormon ilaclarinin tehlikeli yan etkileri varmiş. En fazla 2 kez verliebilirmis. En iyisi kisirlastirmak.

      35
      yorum beğen
  • Emrah
    7 sene önce

    Merhaba 10 aylık disi kedimiz ve 2 yaşında erkek Kedimiz var.erkek kedimiz kısır ama daha evvel dişi kedimiz yokken kolumu cinsel istismara ugratip kolumu islatiyordu. Sonra biz yalnız kalmasın diye dışı kedi aldık. Ve bu ikisi dışi kızgınlık donemine girince erkekle çiftleşme gerçekleşti. Sonra dışi bir daha kizginlasmadi.erkek yeniden çiftleşmek istiyor dışı üzerine çıkartmıyor ve karnı şişti daha sakin bi kedi oldu daha kendini sevdirior sizce hamile mi erkek kedi tam kisirlasmamis olabilir mi

    32
    yorum beğen
    • Nurdan
      7 sene önce

      Yarim kisirlasmis olabilir.

      39
      yorum beğen
  • Ahmethakan
    7 sene önce

    Arkadaşlar benim bir dışı kedim var kızgınlık dönemine girdi ne yapmamız gerekir acill

    40
    yorum beğen
  • Dry
    7 sene önce

    8 aylık dışı kedim var ve şuan kızgınlıkta 3 gündür susmadan miyavliyo içim parçalanıyor o acı acı miyavlamasina.. garip garip hareketler yerde surtunmeler.. veterineri aradım kısırlaştırma için 450 tl istiyolar oha yaniii.. şuan operasyon yaptiramam, ama az kaldı kafayı yicem ne yapmalıyım kaç gün sürer?
    Annem kapıya koy deyip duruyor çıldırmak üzereyim:(

    38
    yorum beğen
    • Nur
      6 sene önce

      Sıfıra vur ve güzel bı ılgı herşey hal eder benımde ıran kedım var kafamı yedı götürdüm sıfıra vurdum her gün güzel bı banyo be düzenlı olarak yemeğı ılgı alaka valla ıyı oldu her 15 günde bir gelır o durum

      38
      yorum beğen
    • Nurdan
      7 sene önce

      Daha uygun fiyata yapan vet.ler var.

      43
      yorum beğen
    • arsilus
      7 sene önce

      dişi azmış kediler için ayağınızla biraz oyun oynamaya çalışın. sırtını döndüğünde pozisyon almak isteyecek sırtını ayağınızla sıvazladıktan sonra kuyruğunun üstünden kıçına doğru bastırın biraz canı acırcasına (aman dikkat ) kedi zaten tepki verip kendini ileriye doğru atacaktır. sonra olanları izleyin keyiften dönüp dönüp duracak. youtube den ‘azgın kedi nasıl sakinleştirilir’ videosunu da izleyebilirsiniz. ben bu yöntemi bulduğuma çok sevindim. sacma sapan haplara iğnelere de yöntemlere de hiç gerek yok. umarım faydası olur.

      38
      yorum beğen
    • Cozikan
      7 sene önce

      Malesef Bir hafta falan sürüyor

      42
      yorum beğen
  • Nurdan
    7 sene önce

    Hormon ilaclsri cok tehlikeliymis. Sakin vermeyin. Kisirlastirin.

    33
    yorum beğen
  • Volkan acik
    7 sene önce

    Bir buçuk yaşında bir british kızim var. Çiftleştirmek istiyorum. O yaşlarda sağlıkli erkek bir britishi olan lütfen irtibata geçsin. 535****

    36
    yorum beğen
    • Cihan erel
      6 sene önce

      10.5 aylik yakisikli erkek british oglumuza es ariyoruz. Erenkoydeyiz. [email protected] dan irtibat kurabilirsiniz.

      41
      yorum beğen
    • sevda
      7 sene önce

      benimde 10 aylık erkek siyam kedim var çifleştirmek için dişi kedi arıyorum.oğluma cok üzülüyorum lütfen yardımcı olun

      42
      yorum beğen
      • Celal dogan
        6 sene önce

        Nasıl görüşebiliriz bnm dişi siyam kedim var

        39
        yorum beğen
      • Nizam
        7 sene önce

        Sevda hanim benimde melez kedim var disi cok guzel onuda bir siyam kedisiyle ciftlestirmek istiyorum .sizd3 uygun gorurseniz bilgi verin

        40
        yorum beğen
      • Neslihan
        7 sene önce

        Il neresi acaba

        36
        yorum beğen
    • Mehmet
      7 sene önce

      0535**** benim yetişkin Scottish erkeğim var çiftleşmeye hazır çok yakışıklı

      41
      yorum beğen
      • Yılmaz gulten
        6 sene önce

        Nerede yasiyorsunuz

        36
        yorum beğen
      • Ahmet
        7 sene önce

        Nerdesin peki

        35
        yorum beğen
      • sevda
        7 sene önce

        erkek kedim var çiftleştirmek isteyen ankara içinde

        45
        yorum beğen
        • Betül
          6 sene önce

          Mrb benim kedim cins değil kızgınlık döneminde dişi. Bi kere Anne olmasını istiyorum sonra kisirlastiracagız , ankaradayım.

          38
          yorum beğen
  • günay,
    7 sene önce

    scottish straight cinsi dişi kedimize adana da bulunan cins (kendi türlerinden) olan kedi aranıyor 053****

    34
    yorum beğen
  • Deniz
    7 sene önce

    Arkadaşlar eğer kısırlaştırmak istemiyorsanız ki benimde asla istemediğim bı durum . bu kızgınlık dönemlerinde ben müthiş bir çözüm buldum o da güvercin sesi 🙂 açın bakalım bı güvercin sesi dinletin ama sesin telden yada PC nizden geldiğini anlamaması iyi olur. İç güdüsel olarak unutuyorlar.

    43
    yorum beğen
  • Fatih
    7 sene önce

    Scottish kedimiz kızgınlık döneminde acil çiftleştirmek istiyorum iletişime geçiniz lütfen. 0533**** (mail ile iletişime geçebilirsiniz)

    33
    yorum beğen
    • elif
      6 sene önce

      merhaba 1 yaşında British Shorthair bir oğlum var ankara içi çiftleştirmek isteyen lütfen mail ile bana ulaşın [email protected]

      39
      yorum beğen
      • Ahmet Seniha çelen
        6 sene önce

        Scottish fold dışı kedim var kızıştı düşünürseniz 05545764553

        28
        yorum beğen
      • Yılmaz gulten
        6 sene önce

        Iyi gunler disi scotis foold kedim var kizginlik doneminde istersenuz irtibata gecelim.

        37
        yorum beğen
        • Yılmaz gulten
          6 sene önce

          0552 245 36 89
          YENIMAHALLE
          Demetlale mahlesinde

          38
          yorum beğen
      • hazal
        6 sene önce

        mrb disi kedim var kizanda ciflesdirmek isdiyorum

        37
        yorum beğen
    • Nur Ocak
      6 sene önce

      Benim kedim 7 aylık erkek istanbuldayız

      35
      yorum beğen
    • Ali Yiğit Yıldırım
      6 sene önce

      Merhaba kedimiz dişi ve kızgınlık döneminde eş arıyoruz. 0507 100 7014 – [email protected]

      40
      yorum beğen
    • Hande
      6 sene önce

      Scottish fold cinsi kedimiz bizimde kızgınlık döneminde.. kedinizin cinsini öğrenebilir miyim?

      33
      yorum beğen
      • Türkan
        6 sene önce

        Merhaba ne renk kediniz

        33
        yorum beğen
  • Karamel
    6 sene önce

    Dişi siyam kedim var çiftleştirmek istiyorum denizlide olanlar yorum yazarsa ve no bırakırsa sevinirim

    42
    yorum beğen
  • ismail
    6 sene önce

    benim kedim elim çizdi kızıştı. erkek ısırmaya çalıştı. nane sakinleştirir ya. bende dün kaynatıp içme suyuna koydum. bugün çok fark etti baya sakin.

    32
    yorum beğen
    • Mavikelebek
      6 sene önce

      Nane derken normal nanemi kedinnanesi mi ne kadar koydunuz. Zararı oluyor mj

      38
      yorum beğen
  • Cihat
    6 sene önce

    Denizli içinde scottish ve brittish dişlerinizi eleştirmek için benimle irtibat kurabilirsınız
    05397890419
    Veya mail yolu irtibat kurun yardımcı olalım
    [email protected]

    33
    yorum beğen
  • Esma
    6 sene önce

    Dişi kedim kızgınlık döneminde cins bir kedi ile çiftleşmesi ni istiyorum Denizli

    33
    yorum beğen
  • burcu
    6 sene önce

    11 aylık erkek scottish fold oğlum var kızgınlık döneminde ist avrupadayız. [email protected] ulaşabilirsiniz.

    39
    yorum beğen
  • Bilal
    6 sene önce

    İyi aksamlar ben antalyadan bilal van kedim var kizginlik doneminde ankara kedisi veya cins erkek kedisi olanlar lutfen arasin dayanilmayacak kadar miyavlamaya basladi acil 5445956565

    34
    yorum beğen
  • ece
    6 sene önce

    Benim kedim bi kere doğum yapti dogumdan sonra bir daha kızgınlık dönemine girermi yoksa daha kızgınlık donemi olmaz mı acil cevap verin lutfen

    44
    yorum beğen
  • Ferdi
    6 sene önce

    British dışı kedimiz çiftleştirmek istiyoruz sakarya

    42
    yorum beğen
  • ecem
    6 sene önce

    dişi bir yaşında ankarar kırması beyaz bir kedim var çiftleştirmek istiyorum kocaeli de yaşayanlar yorum bırakırsa sevinirim

    39
    yorum beğen
  • ecem
    6 sene önce

    ankara kırması beyaz dişi bir kedim var çiftleştirmek istiyorum kocaelide yaşayanlar ulaşırsa not bırakırsa sevinirim

    46
    yorum beğen
  • berkcan
    5 sene önce

    oh be çok iyi geçiyor kızımın kızgınlık dönemi bugün başladı 9 aylık halılarda sırtüstü sürtünüyordu sonra sevince poposu yukarı kalkıyordu bende kesin kızgınlıkta dedim geldim sonra bu siteye fakat benim kedim sadece buzdolabının üstünde miyavlıyordu 1 kaç kez ama rahatsız edici değil oyuncu bir kedim var iyiki birde eskiden sevmek isterken bazen kaçıyordu şimdi can atıyor ve ona bakınca mırıldıyor kısırlaştırcam ya

    33
    yorum beğen
  • Şerife Karcıer
    5 sene önce

    Ben sokaktan bir yavru kedi aldım şu an 6 yaşında kısırlaştırmadım doğal yapısını bozmamak için kızgınlık dönemi geldimi devamlı kaşıyoruz sırayla ve atlatıyoruz o dönemi iğne duydum ama yazıyı okuyunca kızıma zarar vereceği için yaptırmamaya karar verdim hap da aynı zararı veriyor mu? Ve devamlı hazır kıyılmış mama yiyor başka bir şey yemiyor oda beğendiği marka ve tatları çok seçici ne yapacağımı bilmiyorum tekrar normal kuru mamaya nasıl alıştıra bilirim birde çok tüylü Ankara kedisi tüyünün dökülmemesi için bir şey varmı ?hiç sokağa çıkmadı bir problem olurmu çünkü aldığımda 2 aylıktı çıkarınca kaybolacak veya batacak diye çıkarmadım çünkü bembeyaz ve oldukça bakımlı ve çok güzel kaybetmekten korkuyorum doğal ortamında bıraksaydım şimdiye ya ölürdü yada sakatlanırdı çünkü görüyorum ki sokaklardaki kedilerin çokğu yarılı veya gözleri görmeyen bir çok yavrular var eziyet görenler halkın daha duyarlı olması gerekiyor bence petshoplardan alacaklarına sokaklardan evlat edinsinler çok şey istemiyorlar biraz sevgi biraz ilgi ve biraz yemek bunu çok görmeyelim onlara sıcak ve güzel bir yuva verelim inanınki evdekiler daha sevgi dolu daha sakin bir yaşantı sürüyor kavgalar son buluyor üzüntü kederlerde bile destek oluyor o küçük patiler bizleri mutlu ediyorlar kızgınlıkları geride bırakıyorsun

    35
    yorum beğen
  • Huseyin Gazi
    5 sene önce

    Dişi Beyaz renkli iran kedim var .Eşlestirmek istiyorum.Ayni ırktan beyaz renkli erkek kedisi olan varsa 05336313411 nolu telefondan bana ulasabilirsiniz..Izmir /Torbali .

    30
    yorum beğen
  • Güzin
    5 sene önce

    British shorthair kedim var 7 aylık dişi kozgınlık dönemine girdi… aynı cins erkek kedisi olan varsa erzurumda yaşıyoruz iletişim no 5301163620

    35
    yorum beğen
  • Ferda Körhüseyin
    5 sene önce

    Arkadaşlar dün kedim kızıştı ben de veteriner hekim i mi aradım oda bana tarlusal hormon hapı önerdi 5mg bitane verdim işe yaramadı kızgınlık devam ediyor 1 gün sonra bidaha verecem kızgınlık bitince operasyon A alınacak eger kısırlaştıracaksanız kullanın yoksa kullanmayın

    34
    yorum beğen
  • melike
    5 sene önce

    Benim bes aylik disi kedim var.bu aksam ilk defa cami tirmaliyo iki saattir miyavlayip duruyo hic susmuyo ama diger belirtiler nadir olarak sirt ustu surtunme disinda pek yok.erken degilmi acaba ?

    37
    yorum beğen
  • melike
    5 sene önce

    Meraba benim disi kedim kizginliga girdi,ciftlestirdik.iki hafta sonra diger kediyi gonderdik.kedim o gittikten sonra tekrar kizginlik emareleri gostermeye basladi.yani bir ayda iki kez oldu bu.acaba hamile kalmamis olma ihtimalinden dolayimi tekrar boyle oluyor.

    29
    yorum beğen
    • Hande Nur
      5 sene önce

      Hayır, büyük ihtimalle siz kızgınlığa girdiğini düşünüyorsunuz. Kediler ortalama yılda 3 kez kızgınlık dönemine girerler ancak aynı ayda 2 kere kızgınlık yaşanmamaktadır.

      33
      yorum beğen
  • Belgin
    5 sene önce

    Kedimiz 1 yaşında dişi, 6 aylıkken kısırlaştırdık, şu an kızgınlığın bütün belirtilerini gösteriyor,. Veterinere ultrason yaptırdık, over mi kaldı acaba diye ama overler ve rahim alınmış, içerde sorun yok. Şimdi bu kedi niye azdı anlsmadım, ne yapabilirim acaba? Sabaha kadar uyutmuyor delirecem

    22
    yorum beğen
  • Zeynep
    5 sene önce

    Kedim 7 aylık olucak 15 gün olucak nerdyse kızgınlık döneminde dişi ne zaman bitecek acaba.. hiç susmuyor uyumuyor dünya tersine döndü.. hiç gecmiycek sanıyorm artık 😟

    25
    yorum beğen
  • Ayşe Sonnur
    5 sene önce

    Merhaba canım kedini rahatlatma yöntemi var ama yazabilirmisin bilemem veteriner hekime gittim bana kuyruğunun sağ yan boşluğuna 10 sn kadar parmaginla hafif iç kısma doğru bastır kedin rahatlayacak

    24
    yorum beğen
  • Furkan
    5 sene önce

    Kedim dişi, 2 yaşında, bir kere doğum yaptı, on günde bir, en az beş gün olmak üzere kızgınlık geçiriyor. Ve bu durum hiç şaşmıyor. Ortalama yılda 3 kere kızgınlık geçirmesi gerekirken on günde bir evi birbirine katıyor. Bunun nedenini bilemiyorum veterinerden de yeterli bir cevap alamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

    22
    yorum beğen
  • BURAK İSA
    4 sene önce

    Kedimiz dogum yapti. Lakin 3 yavrusuda öldü. Morali cok bozuk. Tekrar nezaman kizginliga girer ve hamile kalir

    26
    yorum beğen
  • Nehir
    4 sene önce

    Kedim üst üste 2 kere kızgınlık geçirdi yaklaşık 1 yıldır kızgınlık geçirmiyor ne yapmalıyım

    18
    yorum beğen
  • ERCAN
    4 sene önce

    MERHABA ARKADAŞLAR BENİM DİŞİ SİYAM KEDİM VAR KIZKINLIK ZAMANI NA GİRDİ FAKAT İLK KIZGINLIK ZAMANI ERKEK KEDİYİ YANINA HİÇ SOKMUYOR ADETA SAVAŞ AÇIYOR NE YAPMAK GEREKİR BİLGİSİ OLAN VAR MI ACABA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

    13
    yorum beğen
  • Ersel
    4 sene önce

    Benimde bir disi kedim var.Bu siralar kizisma belirtileri basladi sanirim.Yanliz kisirlastirma isini dogru bulmuyorum.Hastalik durumu haric.Allahin yaratilisinda verdigi hakki elinden almamiz dogru degil.Empati yapalim.Sonucta oda bir canli.İstekleri arzulari var.bence iyi dusunmek gerek.

    6
    yorum beğen
  • Nel
    4 sene önce

    Bir hayvan bile olsa kendi bencil gerekçelerimiz için kısırlaştırmak çok adaletli gelmedi hayvan bile olsa onlarinda bir kere bile olsa anne olma hakları var diye düşünüyorum biz insanlar Allahın yarattığı en bencil varliklariyiz

    8
    yorum beğen
  • Rovsen
    4 sene önce

    Dişi Kediyi evde kulak çöpüyle veya benzeri şeylerle boşaltmak olurmu?internetde çok video gördük.bunlar kediye zarar verirmi?

    0
    yorum beğen
  • Gökçe
    4 sene önce

    Kızgınlık dönemi için hap ismi soranlar: zaten veterinerinizden alacaksınız hapı, gidip ona sorun ve alın, eczanede ya da bakkalda satılmıyor. İkinci konu, cins kedi sahiplerine: dünyada cins hayvan sahibi olmak ayrıcalıklı birşeymiş gibi şu hayvanları doğurtup durmayın, sokaklar bakıma muhtaç kediyle dolu.

    0
    yorum beğen
  • Ümran
    4 sene önce

    Meraba ben iki ay önce bir kedicik aldm hamile dediler veterinere gördüm deyilmiş yani kandrldik kedim benim için önemli fakt baya ürkekti sanrm çok hırpalanmış ama şükr şimdi çok iyi inanılmaz derecede yakınlaştı bize fakt kızana girer mi ve doğum yaptını bilmiyoruz fakt kusur olmadğını biliyoruz veteriner gördü kızana girmesi için birşey yapyrdu bilgisi olan yardmcı okursa sevinirim

    0
    yorum beğen
  • Bahar
    3 sene önce

    Merhaba benimde dişi Bengal kedim var. Her 3 aydan bi kızgınlığa giriyor. Evi bir birine katıyor. Çok acı çekiyor üzülüyorum site sakinleri de sesten dolayı rahatsız ve şikayetçi. Türkiye’de çok nadır bulunuyor bu cins kedi. Bir kaç kere çiftleştirdik ama olmadı. Erkek Bengal kedisi olan buradan yazsın lütfen 🙏

    0
    yorum beğen
  • Nuri
    3 sene önce

    1 erkek kedi almıştık sokaktan muhtemelen 2 aylıkken. Şimdi 1,5 yaşında. Bu erkek kediden bir kaç ay sonra yavru dişi kedi aldık acıyıp. O da şimdi muhtemelen 1 yaşında. Bunların erkek yavrusu oldu 3 ay önce. Yavruya çok iyi baktı ama şu anda anne kedi kızgınlık belirtileri gösteriyor. Kendi oğlunu da baştan çıkartıyor. Ensest ilişki olmasın diye uğraşıyoruz çünkü sakat doğumlar olabilir. ama ne yapabiliriz bilmiyoruz. Yavruyu da sokağa atmak olmaz. Yardımcı olun lütfen.

    0
    yorum beğen
  • Gülçin özcan
    3 sene önce

    Fib hastası bir kedimiz var 1 yil once ölmek uzereydi bir suru ataklar gecirdi arka ayaklari tutmadi devamli basini sallaniyodu 3.4 ay bu sekilde buyuk bir caba gosterdik ve 1 yıldir cok cok iyi hic bir belirtimiz yok.tabiki fib rahatsizligi devam ediyormus.sıkıntımıza gelince kısırlastiramiyoruz.15 20 gunde bir kızgınlıği giriyor kedide bizde cok sıkıntı yaşıyoruz.kısırlastirma konusunda cok kararsisiz olurse diyekorkuyoruz.bize ne önerirsiniz

    0
    yorum beğen
  • Emirhan
    3 sene önce

    Benim kedim 8 aylık dişi siyam kedisi acaba çiftleştirsek birşey olur mu?

    0
    yorum beğen
  • Erdal
    3 sene önce

    Furkan bey aynı problem bizdede var bizim kedimizde 1,5 yasın da him çiftleştirmedik ilk 11aylık ken kızgınlıga girdi ve 10 gunde bir kızgınlıga giriyor kısırlastırmakta istemiyorum günah 🙁 ne yapıcam bilmiyorum kediniz hala aynı durumdamı ve ne yaptınız ?

    0
    yorum beğen
  • Havva
    3 sene önce

    Dişi kedimiz var 7aylık kızgınlık dönemine girdi çiftleştirmek için çokmu erken bilmiyorum sessiz kedimiz çıldırmak üzere ne yapıcağımızo şaşırdık

    0
    yorum beğen
    • Doğuş Öztürk
      2 sene önce

      Merhabalar ilk döneminde yani 7 aylık iken çiftleştirmeniz onun ve doğacak olan yavruları için pek sağlıklı değil. Tavsiyemiz en az 10-12 aylık olması. Yani gelişimini tamamlaması aksi takdirde kedinizin gelişimi durabilir ve henüz kendisi de yavru olduğu için yavruların gelişiminde ve bakımında problemler oluşabilir

      0
      yorum beğen
  • Deniz
    2 sene önce

    Dişi kedimi 1 yıl kadar önce kızgınlık iğnesi yapıldı ama bir daha kizginliga girmedi her şey normal görünüyor diyor vet evde 1 dişi 1 erkek var ama hala kizginliga girmedi nedendir

    0
    yorum beğen