arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedi Parfümü Nasıl Seçilir? Kedilerde Kötü Koku Sorununu Engelleme

kedi parfümü
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedi sahiplerinin en büyük sorunlarından bir tanesi yoğun bir şekilde kötü koku oluşmasıdır. Bu kokunun çok farklı sebepleri olabilir. Eğer evinizde kedi kokusundan kaynaklı olarak ağır bir kokuyla karşı karşıyaysanız ilk olarak kedinizin kumunu incelemeniz gerekir. Ev içerisindeki kötü kokuların oluşma sebebi genellikle temizlenmeyen kedi kumlarından kaynaklanmaktadır. Eğer koku kedi kumundan yayılıyorsa; Kedi Kumu Temizliği Nasıl Yapılmalı? En İyi 5 Temizlik Ürünü (Tavsiye) isimli yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.


Kediler Neden Kokar?

Kedi kokusundan şikayet etmeden önce kokunun kaynağını anlamak gerekir. Eğer kedilerin bakımı temkinli ve düzenli bir şekilde yapılırsa genellikle koku sorunu yaşanmaz. Dolayısıyla ilk olarak kedinin neden koktuğunu anlamak gerekir.

Ev içerisinde oluşan rahatsız edici kedi kokusunun sebebi kedinin kendisi olabileceği gibi çoğunlukla eşyalarından yayılmaktadır. Bu yüzden kedinin kendi bakımının yanı sıra eşyalarının temizliğine de önem verilmelidir. Örneğin; kediler sürekli olarak yataklarını kullandığı için kedi yatağı düzenli olarak yıkanmalıdır. Bunun yanı sıra kedinin sürekli temas ettiği kedi tırmalama tahtaları, mama ve su kapları, oyuncaklarının temizliği yapılmalıdır.

Bir diğer sorun ise kedi kokusunun kendinden kaynaklanmasıdır. Yukarıda belirttiğimiz üzere kedilerin kokması genellikle yetersiz bakımdan kaynaklanmaktadır. Bunun yanı sıra bir hastalık belirtisi de olabilir. Özellikle dış parazit sorunu en yaygın koku kaynaklarından bir tanesidir. Bununla beraber iç hastalıklardan kaynaklı olarak koku sorunu yaşanabilir. Bazı kedi ırkları ise diğer kedilere göre daha yoğun bir kokuya sahip olabilir. Peki, kedi kokusu nasıl geçer? Bu sorunun cevabı için bir alt başlığımızı okuyabilirsiniz.


Kedi Kokusu Nasıl Geçer?

Eğer kedinizin bakımlarını düzenli olarak yapıyor ve buna rağmen koku sorunu yaşıyorsanız büyük bir ihtimalle kedinizin ırkından kaynaklanan bir sorundur. Bu soruna karşı önlem almak için kedinizi yıkamayı düşünebilirsiniz. Ancak kedinizi sık sık yıkamak tüy ve deri sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Bu yüzden, sadece temiz kokması için sürekli banyo yaptırılmamalıdır. Bu konu hakkında detaylı bilgi için Kedilerin Temizlenmesi ve Bakımı Nasıl Yapılır isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Kedinizin koku sorununa çözüm bulamayabilirsiniz. Bu oldukça normal bir durumdur, ancak hemen pes etmeniz gerekmez. Bunun için kedilere özel olarak üretilmiş olan kedi parfümlerini kullanabilirsiniz. İnsanlar için üretilmiş olan parfümler elbette kediler için zararlıdır, ancak bu parfümler kedilere özel olarak üretildiği için bir sorun teşkil etmez. Bu yüzden kedilerin kokularını absorbe etmek için kedi parfümü kullanılması en iyi çözümlerden bir tanesidir. Kedi parfümü kullanmadan önce Ev Ortamında Kedi Kokusunu Giderecek 10 Altın Tavsiye isimli yazımızı okuyabilirsiniz.


Kedi Parfümü Nasıl Seçilir?

Kediler için parfüm seçerken en temel kriteriniz kesinlikle kediler için özel olarak üretilmiş olmasıdır. Çünkü bu parfümler hem kalıcılık bakımından hem de kediye zarar vermemesi için özel formüle sahiptir. Aynı zamanda kokuları yok etmek için daha etkili özelliğe sahiptir.

Kedilere özel olarak üretilen parfümler arasındaki en etkili markalardan bir tanesidir. Dubex markasıdır. Hem çeşitli koku seçenekleri olması hem de uzun süre boyunca kalıcı olması sayesinde tam olarak koku sorununa çözüm olacaktır. Aynı zamanda kedilerin tüy yapısına zarar vermez ve parlak tüylerinin aynı forma sahip olmasına yardımcı olur. Dubex markasının parfümlerini muhakkak incelemenizi tavsiye ederim.

Dubex Kedi Parfümlerini İncelemek İçin Tıklayın!


Kedi Kokusunu Engellemek İçin Ne Yapabilirim?

Kediler koku oluşumuna yatkın canlılardır. Bu yüzden düzenli olarak bakım yapılması gerekir. Aşağıdaki tavsiyelerimize uyarak kedi kokusu oluşmasına engel olabilirsiniz.

  • Tüyleri Taramak: Kedinizin tüylerini düzenli olarak tarayarak tüylerinin daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için uygun tarak ve fırça kullanmanız gerektiğini de unutmayın. Detaylı bilgi için: Kedilerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılır? En İyi Kedi Tarakları
  • Banyo Yaptırmak: Kedilere sık sık banyo yaptırmak sakıncalı olsa da düzenli aralıklarla ve kirlendikçe banyo yaptırılabilir. Bu sayede koku oluşumu engellenecektir.
  • Paraziter Ürünler: Kedilerde koku oluşumunun en büyük sebeplerinden bir tanesi parazitler olduğu için düzenli olarak paraziter ürünler kullanılmalıdır. En yaygın kullanımlardan bir tanesi ense damlalarıdır. Ense damlaları hakkında bilgi almak için Kedinin Piresi Nasıl Temizlenir – Kedilerde Pire Tedavisi isimli yazımızı okuyabilirsiniz.
  • Bulunduğu Ortamı Temiz Tutmak: Kediniz ne kadar kirli bir ortamda yaşarsa o kadar çabuk kirlenecek ve kokacaktır. Dolayısıyla yaşadığı alanın temiz olması önemli detaylar arasındadır.
  • Kumunu Temizlemek: En büyük koku kaynağının kedi kumu olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu yüzden düzenli olarak kedi kumunun temizlenmesi gerekir. Eğer temiz olmasına rağmen koku sorunu devam ediyorsa kum kokusunu engellemek için parfümler kullanılabilir.

Kedi kokusu hakkında hazırladığımız rehberimizden bu kadar kedi kokusu sorunlarının en büyük sebeplerinin kedilerin kullandıkları eşyalardan ve çevresinden kaynaklandığını unutmayın. Eğer tüm bakımlarınıza ve çabalarınıza rağmen kedi kokusuna çözüm bulamadıysanız ve kedinizin güzel kokmasını istiyorsanız kedi parfümü kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.


Kedi Parfümleri Zararlı Mı?

Kedi parfümü kullanmak kedilerin güzel kokması için en iyi seçenekler arasında yer almaktadır, ancak kedi parfümlerinin içeriği oldukça önemlidir. Özellikle yoğun kimyasal içerikli olan parfümlerden uzak durulması gerekir. Bunun yanı sıra, doğrudan kedinin burnuna doğru sıkılmamalıdır. Yukarıda vermiş olduğumuz link ile güvenilir parfümlere ulaşabilirsiniz.


Her Şeye Rağmen Kedim Hala Kokuyor, Ne Yapabilirim?

Kedi kokusu bazı durumlarda hastalıklardan kaynaklanabilir. Bu hastalıklar dış parazit gibi gözle görülebilir hastalıklar olabileceği gibi, iç hastalıkları da olabilir. Eğer kedinize kaliteli bir mama veriyorsanız, tüylerinin bakımını düzenli olarak yapıyorsanız, kum kabını sürekli temizliyorsanız ve kedi parfümü kullanıyorsanız hiçbir şekilde koku olmaması gerekir. Tüm bunlara rağmen aynı sorununuz devam ediyorsa, kısa süre içerisinde veteriner hekiminize başvurmanızı tavsiye ederi

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.