arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedinizin Güzel Kokmasını Sağlayacak En İyi 5 Kedi Şampuanı

kedi şampuanları
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedilerin, köpekler gibi sürekli olarak yıkanmasına gerek yoktur, ancak bazı zamanlarda kedilerin de yıkanması gerekir. Özellikle de uzun tüyleri olan kedilerin banyo konusunda daha çok bakıma ihtiyacı vardır. Kedi sahipleri kedileri yıkarken genellikle insanlar için üretilmiş olan şampuanları kullanabileceklerini düşünürler ve bazen kullanırlar. Bu düşünce tamamen yanlış olmasıyla beraber kedinin sağlığını tehlikeye atabilir ve tüy ve deri sağlığının bozulmasına yol açabilir. Dolayısıyla kedileri yıkamak için kedilere özel şampuanlar kullanılmalıdır.


Kediler Ne Zaman Yıkanmalıdır?

Kedilerin sık sık yıkanmasına gerek olmadığından bahsettik. Genellikle kedinizin hoş olmayan kokular ve kirli tüyler görüldüğünde yıkanması gerekir. Sürekli olarak kediyi yıkamak tüylerinin kurumasına, canlılığını kaybetmesine ve derisinin üzerinde yer alan özel yağ tabakasının kaybolmasına yol açar. Dolayısıyla sadece gereken zamanlarda yıkanması gerekir.

Kedilere banyo yaptırmak, köpeklere banyo yaptırmak kadar kolay değildir. Genel olarak kediler sudan hoşlanmadıkları için, huysuz davranabilirler. Bu yüzden banyoya girmeden önce tüm ekipmanların hazırlanmış olması gerekir.


Kedi Şampuanlarının Özellikleri Nelerdir?

Kedinizi yıkama kararı aldıysanız ilk olarak kediler için özel üretilmiş bir şampuan kullanmanız gerekir. Kesinlikle bebek şampuanları, yetişkin şampuanları gibi ürünler kullanılmaması gerekir. Bu şampuanların pH seviyesi farklı olduğundan dolayı kedilerin cildini tahriş etme ihtimali oldukça yüksektir.

Kediler için üretilmiş olan şampuanlar ise uygun pH dengesi sağlanmış formüle sahiptir. Bununla beraber, kedilerin tüy ve deri sağlığını korur. Ayrıca kedilerin daha parlak ve sağlıklı tüylere sahip olmasına yardımcı olur.


En İyi 5 Kedi Şampuanı

Sizler için kedi şampuanı hakkında bilgi verdikten sonra şampuan önerisinde bulunmak isteriz. Aşağıdaki listemizde yer alan ürünleri inceleyerek kediniz için en uygun şampuanı bulabilir ve satın alabilirsiniz.


#1 Beaphar Macadamia Yağlı Tüy Onarıcı Kedi Şampuanı

İşte piyasada yer alan en iyi kedi şampuanlarından bir tanesi sizlerle. Özel içeriği sayesinde kedinizin etkili bir şekilde temizlenmesini ve güzel kokmasını sağlar. Özellikle yağlı tüyleri olan ve çabuk kirlenen kediler için uygun bir içeriğe sahiptir. Kediler için deri sağlığını koruyan, kolay taranmasını sağlayan, parlak, canlı ve sağlıklı tüyleri olmasına yardımcı olan özel bir şampuandır. Bu ürünün pH değeri ise nötrdür. Bu özelliği sayesinde kedinizin derisinde herhangi bir tahrişe yol açmaz ve oldukça güvenilirdir. Kedinin tüyleri ılık suyla ıslatıldıktan sonra şampuan dökülüp masaj yaparak köpürtülmelidir. 2-3 dakika bu işlemden sonra iyice durulanması gerekir.

Beaphar Kedi Şampuanı Satın AL


#2 Trixie Kedi Şampuanı 250ml

Evcil hayvan ürünleri deyince ilk akıllara gelen markalardan bir tanesi olan Trixie tarafından üretilmiş olan bu kedi şampuanı %100 bitkisel yapıya sahiptir. İçeriğinde bulunan papatya özü sayesinde kedilerin deri ve tüy sağlığını destekler. Aynı zamanda kedilerin parlak ve canlı tüylere sahip olmasına yardımcı olur. İçeriğinde herhangi bir renklendirici bulunmaz ve tamamen doğaldır. Özel yapısı sayesinde tüyleri yumuşatır ve yatışmasını sağlar. Uygularken ilk olarak kedinin tüyleri ılık su ile ıslatılmalı daha sonra bir miktar şampuan dökerek masaj yaparak köpürtülmelidir. Yeteri kadar temizlendikten sonra iyice durulanması gerekir. ihtiyaç halinde aynı işlemler ikinci kere tekrarlanabilir.

Trixie Kedi Şampuanı Satın AL


#3 Beaphar Hipoalerjenik Kedi Ve Köpek Şampuanı 200 ml

Bazı kedi ırklarının şampuanlara ve kokulara karşı alerjisi olabilir. Bu kedilerde sık görülen bir durumdur. Özellikle herhangi bir şeye alerjisi olan kedilerin hipoalerjenik şampuan kullanması gerekir. Çünkü Beaphar tarafından formüle edilmiş olan bu şampuan alerjisi olan kedilere özel olarak üretilmiştir. İçeriğinde yer alan MSM sayesinde tüy köklerinin güçlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda daha yumuşak, parlak ve canlı tüylere kavuşmasını sağlar. MSM, süt ürünleri, sebze ve meyvelerin içerisinde bulunan hipoalerjenik bir maddedir. Bu özelliği sayesinde alerjenlerden korur. Tüm bunların yanı sıra pH dengesi sağlanmış olan bir şampuandır. bu şampuanı kullanmadan önce şişeyi çalkalamayı unutmayın. Kullanırken kedinizi ılık suyla ıslatın daha sonra şampuanı masaj yaparak uygulayın. Ortalama 2-3 dakika uygulamanın ardından kedinizi iyice durulayın.

Beaphar Kedi&Köpek Şampuanı Satın AL


#4 Trixie Kuru Şampuan 100Gr

Kedilerin suya karşı verdikleri mücadeleyi hepimiz biliyoruz. Bu özellikleri inatçılıklarıyla birleştiği zaman banyo yaptırmak imkansız hale gelebiliyor. Bu gibi durumlar için Trixie tarafından üretilmiş olan kuru şampuan kullanılabilir. Özellikle seyahatler için uygun bir üründür. Her ne kadar kuru şampuan olsa da kedilerin kürkünün temizlenmesi ve güzel kokması için oldukça başarılı bir üründür. 12 Haftadan büyük olan tüm kediler için kullanılabilir. pH dengesi uygunlaştırıldığı için kedilerin cildine zarar vermez ve sağlıklı bir şekilde temizlenmelerini sağlar.

Trixie Kuru Kedi&Köpek Şampuanı Satın AL


#5 Pet Love Kedi ve Köpek Okyanus Esintisi Şampuan 400 Ml

Pet Love tarafından özel olarak üretilmiş olan bu şampuan hem kediler hem de köpekler için uygundur. Özellikle köpek ve kedi sahipleri için en uygun üründür. Farmakolojik olarak her iki hayvan için de uygun bir şekilde üretilmiştir. Üstün temizlik sağlaması ve tüylerinin rahat taranması için içerisinde özbel nemlendiriciler ve argan yağı bulunmaktadır. Bu sayede tüyleri besler ve daha canlı görünmesine yardımcı olur. Bir diğer özelliği ise kolay durulanabilir olmasıdır. Uygulama esnasında ilk olarak kedinizin tüylerini ılık suyla ıslatın, daha sonra bir miktar şampuanı masaj yaparak tüylerine uygulayın. Yeteri kadar temizlendikten sonra iyice kurulayın.

Pet Love Kedi&Köpek Şampuanı Satın AL


Neden Kedi Şampuanı Kullanılmalıdır?

Pek çok kedi tüy ve deri sorunu yaşamaktadır. Genellikle yetersiz beslenme ve hastalıklardan dolayı ortaya çıkan tüy dökülmesi, deri bütünlüğünün bozulması gibi durumlar ortaya çıkmaktadır. Aynı şekilde kediler için üretilmemiş olan şampuanları kullanmak da kedinizin tüy ve deri sağlığını olumsuz yönde etkileyecektir. Eğer, kedinizde tüy dökülme sorunu varsa; Tüy Dökülmesi Yaşayan Kediler İçin 5 Tavsiye isimli yazımızı okumanızı da tavsiye ederim.

Kedi şampuanları, kedilerin tüy sağlığını destekleyici içeriğe sahiptir. Bununla beraber, içeriğinde yer alan özel yağlar ve vitaminler sayesinde tüylerinin ve derisinin daha canlı olmasını sağlar.

Kedileri çok sık yıkamak gerekmese de zamanı geldiğinde yıkanmalıdır. Eğer kediniz kötü kokuyorsa ve pislenmiş görünüyorsa kedinizi yıkayabilirsiniz. Tabiki kedi şampuanı kullanmanız gerektiğini unutmayın.

Kedinizi nasıl yıkamanız gerektiği hakkında bilgi sahibi değilseniz; Kedilerin Temizlenmesi ve Bakımı Nasıl Yapılır isimli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Eğer kedi şampuanları hakkında merak ettikleriniz veya önerileriniz varsa yorumlarda belirtebilirsiniz. Uzman editörlerimiz tarafından en kısa süre içerisinde sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.