arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedilerin Temizlenmesi ve Bakımı Nasıl Yapılır

Kedilerde temizlenme günlük, çok gerekli bir ritüali'dir. Karşılıklı birbirini temizleme sosyal bir davranıştır.Temizlenme ve bakım yapmadığında, kedinizin tıbbi bir sorunu var demektir. Temizlenme ve bakım içgüdüsel bir davranıştır.

kediler nasıl temizlerin nasıl bakımı yapılır kedi bakımı
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Bir kedi uyanık olduğu zamanın yaklaşık % 8-15’ini kendisini temizlemeye ayırır. Nasıl temizlenip bakım yapması gerektiğini Öğrenmek için annesini seyretmesi gerekmez. Altı haftalıktan itibaren yavrular yetişkin kediler kadar başarıyla kendilerini temizler, bakım yapar ve bir dizi ritüeli izler.

kedilerin temizlenmesi ve bakımı

Kediler Nasıl Temizleniyor ?

Temizlenme ve bakıma kafayla başlanır, sırt ve yanlarla devam edilir ve kuyruğun dibiyle sona erdirilir.

Tam yıkanma, karın, bacaklar, parmak araları ve anojenital bölgeyi (dc) kapsar. Yıkanma ve bakım deri parazitlerinin önemli oranda azalmasını sağlar.

Kedilerde Deri ve Kürk Sorunları

kediler kendini nasıl temizler

  • Temizlenme süresinin yüzde kırkından fazlası et oburun en pis yerlerinin yıkanmasıyla geçer; baş, ön patiler ve boyun. Baş ve boyun doğrudan yalanamaz, bu yüzden yıkama iki aşamalı bir işlemdir. Bir pati yalanır, ardından kafaya sürülür, tekrar yalanır.

kedilerin temizlenmesi ve bakımı nasıl yapılır

  • Bir kedinin temizlenme ritüali başıyla başlar. Bu içgüdüsel davranış kedi için önemlidir; kediniz kendisini yıkamayı bırakırsa bir sorun var demektir.

kedilerde pati bakımı

  • Kediler her iki ellerini de, yüzün ve boynun her iki yanını da yıkamak için, eşit olarak kullanırlar. Yıkanma ve bakım biyolojik bir saat tarafından kontrol ediliyor gibi görünüyor.

kedilerin temizlenmesi

  • Her gün belirli bir miktar temizlenme gereklidir. Kediler üç gün boyunca yıkanıp bakımlarını yapamazlarsa, daha sonraki ilk 12 saatlerini yapamadıkları bakımı telafi etmekle geçirirler.

kedilerin bakımı nasıl yapılır

Kediler Temizlenirken Tüylerini Yutar mı ? Yutarsa Ne Olur?

Kedinin dili kürkündeki ölü tüyleri almak için mükemmeldir. Yine de, uzun tüyler dildeki kancalara yapışır ve yutulduğunda midede tüy topağı oluşturur. Bu durumda mide hastalıklarına sebebiyet verebilir.

Kediler genellikle bu tüy topaklarını kusarak çıkarır, ama bunlar bazen bağırsağa da gider ve atılmaları için laksatiflere gerek olur.

Kedilerde Bağırsak Hastalıkları ve Tedavisi

kediler tüylerini yutarsa ne olur?

Uzun tüylü kedilerin sizin yardımınıza gereksinimleri vardır.

Geniş aralıklı bir tarak kullanın ve en az haftada iki kez tüyleri kabartarak fırçalayın, böylece ölü tüyleri alıp keçeleşmeyi önleyin.

kedillerde tüy bakımı

Anne, ilk haftalarda, tüm yavru kedilerin temizlenme ve bakım gereksinimlerinden sorumludur ve sıklıkla bu karşılıklı yalanmaya dönüşür. Bir anne onun yavruları ya da kız kardeşinin yavruları yaşayan ve aralarında ilişki bulunan bütün dişiler arasında görülür.

Bazen ev ahalisinden yeni bir genç kedi daha yaşlı bir kediyi kendisine anne figürü olarak seçer ve onun kendisini temizlemesine izin verir. Kediler bizim onları temizlememize ve yetişkin kedilerde karşılıklı yalanma en çok kan bağı olanlar arasında görülür ama güçlü sosyal bağları olan herhangi iki kedi arasında da olabilir.

kedilerin bakımı

Kedim Neden Kendisini Temizlemiyor

Kedinizin önemli bir sorunu olabilir, bu yüzden veterinerinize danışın.

Kedimiz başka bir şeyin yerine yapılan bir davranış sergileyebilir, gergin ya da endişeli olduğumuzda bizim saçlarımızı parmağımıza dolamamıza ya da kulak mememizi çekiştirmemize benzer.

kediler neden kendinin temizlemez

Temizlenme sıcaklık yükselişini önler Kediler, vücut sıcaklığını ayarlamanın bir hayat memat meselesi olduğu sıcak iklimlerde evrim göstermişlerdir. Doğru şekilde bakım gördüğünde, kediyi fazla sıcaktan koruyan, kürkün altında hava tutucu bir yalıtım tabakası vardır.

Gerçekten çok sıcak günlerde, yalamadan kalan tükürüğün buharlaşması bedeni serinletmede önemli rol oynar.

kedilerde- temizlenmeye dair herşey

Bakımını yapmamıza izin verirler aslında, annenin yerine konuluruz. Bu durumda, bazı kediler de insanları temizleyip bakar.

Bazı kediler sapkın bir şiddetle sahiplerini yalarlar. Kedi, bedenin bazı yerlerini tercih ederek yalar da yalar. Bu sadece basit bir temizleme değildir daha çok rahatlatıcı bir davranıştır.

kedi bakımı ve temizliği

Bu kediler çoğunlukla annelerinden rahatlatma ve meme emmenin sona ermesi gereken 12 haftadan önce alınmışlardır.

Bu durumlarda, bir kedi sahibini patileriyle yoğurur (bu sütün salgılanması için yapılan bir harekettir) ve sonra da izin verilirse onu yalar.

kedilerin doğumu ve bakımı

Evde Kedi Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Evde kedi temizliği önce kedinin yatak temizliğinden başlar. Bizim yatağımızda oluşan kir kedilerinde uyuduğu ortamlarda fazlasıyla bulunmaktadır.

Kedinizin yattığı , bulunduğu ortamı devamlı temizlemeniz hem kedinizin hemde ev halkını sağlığı için büyük önem taşımaktadır.

kedilerin yatak temizliği nasıl olmalıdır

Kedinizin tüylerini düzenli olarak taramanız hem onunla sıkı bir arkadaş olmanıza hemde daha sağlıklı temiz ve huzurlu olmasına katkı sağlayacaktır.

Ayrıca fırçada toplanan tüyler evinize değil doğruca çöpe gitmiş olucaktır.

evde kedi temizliği nasıl olmalıdır

Bilirsinizki kediler temizlik konusunda gerçekten çok titizdirler! Eğer kedi kumu uzun süre değişmediyse kediniz orda temiz alan bulana kadar kazıcaktır .

Bu durumda kumlar etrafa saçılıp evin kirlenmesine sebep olucaktır. Eğer kumunu düzenli olarak değişirseniz bu durumu oluşmadan önleyebilirsiniz.

kedi temizliği

Kedinin Gözü Nasıl Temizlenir?

Kedinizin gözlerini temizlerken yanınızda pamuk ve göz temizleme solüsyonu bulunması gereklidir. Eğer malzemeleriniz tamsa işlemlere geçebilirsiniz!

Kedilerde Göz Hastalıkları

  • Öncelikle bir parça pamuk alarak üzerine solüsyon döküyoruz. (Çok az dökmemiz gerekiyor)

kedilerin göz bakımı

  • Solüsyonlu pamukla kedinizin gözünü içten dışa doğru sakin bir şekilde siliyoruz.

kedilerde göz temizliği

  • İşlemler sırasında çok yavaş ve pamuğu nazikçe kullanmamız gerekiyor.

kedi göz temizliği

  • Solüsyonun kedimizin gözünün içine gelmesinden kaçınıyoruz. Eğer kedimizin gözüne kaçarsa merak etmeyin bu solüsyon kedilerin gözüne damlatmaya uygun olduğu için hiçbir zararı yoktur.

kedi göz bakımı

  • Kedinin göz kapağını sildikten sonra gözünün altına birikmiş çapak , kir ve lekeleri bastırmadan siliyoruz.

kedilerin gözleri nasıl temizlenir

  • Aynı uygulamayı iki gözede yapıyoruz.

Kedi Nasıl Yıkanır?

Aşağıda kedinizi nasıl yıkayacağınızı anlatacağız. Bu yöntemleri kibar ve sakin bir şekilde uyguladığınız taktirde rahat bir şekilde kedinizi temizleyeceksiniz.

  • İlk olarak banyonun sıcaklığının kedinize uygun olup olmadığından emin olmalısınız. Tıpkı onlarda bizim gibi soğuk banyoda hasta olabilirler.

  • Küvetin veya leğenin içerisine 4 veya 5 cm derinliğinde ılık su ayarlayalım , çok sıcak olmamasına dikkat etmeliyiz.

kediler nasıl banyo yaptırılır

  • Bu işlemleri yaparken kedinizin kaçma ihtimali olduğunuda düşünmeyiniz.
  • Banyoya kedinizi sokarken onu eğlenceli bir şekilde şevkat göstererek sokmalısınız.

kediler nasıl yıkanır

  • Su ile sakince tüylerini ovalayın bu aşamada amacımız kediyi suya alıştırmak.
  • Tüylerin ıslanmasının ardından kediniz için aldığınız özel şampuanı uygulamaya başlayabilirsiniz. Burda dikkat etmeniz gereken nokta gözlerine ve burnuna şampuan kaçırmamanız.
  • Şampuanladıktan sonra yavaşça durulayabilirsiniz. Kesinlikle kabaca davranmayın.
  • Banyonun bitişinde hızlıca havlu yardımıyla kurulayın.
  • Kurulandıktan sonra kedinizin evin içinde dolaşmasına izin vermeyin , daha çok kurulanması için zaman geçirin çünkü daha fazla kirlenebilir veya hastalanabilir.

  • derya
    2 sene önce

    kedimin bakımı için polarvetin mendillerini ve diğer bakım ürünlerini kullanıyorum gayet de memnunuz herkese öneririm

    0
    yorum beğen