arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedi Yatağı Seçimi Nasıl Olmalı? En İyi 6 Kedi Yatağı Modeli

kedi yatağı nasıl seçilir
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kediler günün büyük bir bölümünü uyuyarak geçirirler. eğer kediye özel bir yatak yoksa, kanepenizde, yatağınızda veya farklı bir alan içerisinde uyumayı tercih edecektir. Bu durumun önüne geçmek için kedinize bir kedi yatağı almanız gerekir.

Kedi yatağı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Çünkü, kedinizin hoşuna gitmeyen bir yatak seçtiğinizde, kediniz alışkanlıklarını değiştirmeyecektir. Genel olarak yatağın malzemesini, boyutunu ve şeklini iyi belirlemek gerekir.

Bazı kedi yatakları ise ısıtmalı gibi özelliklere sahip olabiliyor. Bir diğer önemli detaysa kedi yatağının doğru alana yerleştirilmesidir.


Kedi Yatağı Seçmek

Kedi yatağı seçerken dikkat etmeniz gerekenleri, 3 ana başlık altında detaylandıracağız. Bunlar, yatağın malzemesi, boyutu ve evin içerisinde konumu olmak üzere önemli noktaları barındıracak, bu sayede en ideal kedi yatağını seçmenize yardımcı olacağız.


Kedi Yatağının Malzemesi

Kedi yatağı seçerken doğal kumaşlara yönelmek kedinizin daha rahat bir yatağa sahip olmasını sağlayacaktır. Bu yüzden pamuk, yün veya tüy gibi doğal kumaşlara başvurulmalıdır.

  • Kedinin rahat etmesinin yanı sıra, kedi yatağının yıkanabilir olması da önemlidir. Çünkü, kedi yataklarının içerisinde kedi tüyleri, pire veya bakteriler bulunabilir. Bu yüzden düzenli olarak yıkanması gerekir. Kedi yatağını seçerken, çamaşır makinesinde yıkanabilir olması büyük avantaj olacaktır. Pek çok kedi yatağının üzerinde yıkama talimatları bulunmaktadır.
  • Boncuklu kedi yataklarını tercih etmek tehlikeli olabilir. Kediler genel olarak meraklı ve yaramaz oldukları için bu boncukları gevşetebilir ve yerinden çıkartabilir. Bununla beraber bu boncukları yutması da muhtemeldir. Bu yüzden üzerinde boncuk, pul gibi ürünler bulunan yatakları seçmek doğru bir yaklaşım değildir.

Kedi Yatağının Boyutu

Şüphesiz ki, kedi yatakları için en önemli detaylardan bir tanesi kedi yatağının boyutudur. Kedinizin içine sığmadı bir yatak seçmek, paranızı çöpe atmak ile aynı şeydir. Bu yüzden kediniz için uygun boyutlarda bir yatak seçmeniz gerekir.

  • Kediniz için uygun boyutlarda yatak seçmek için kedinizin başından kuyruğuna olan kısmı bir metre yardımıyla ölçün. Bulduğunuz sonuca 5-10 cm ekleyin ve bu boyutlara uygun bir yatak seçin. Böylece kediniz yatağın içerisinde rahatlıkla yatabilecektir.
  • Kedi yatakları genel olarak dairesel bir biçime sahiptir. Bu ideal bir seçimdir. Bunun yanı sıra kedi yatağının kenarlarının bir miktar yüksek olması daha konforlu olmasını sağlayacaktır. Özellikle kıvrılarak uyuyan kediler için iyi bir seçim olacaktır.
  • Kapalı kedi yatakları da diğer bir yatak türüdür. Genelde kedi ırkları kapalı alanlara girmekten hoşlanırlar. Bazı kediler de uyudukları yerin kapalı olmasını isteyebilir. Özellikle de mobilyaların altında uyuyan bir kediniz varsa bu tür yatakları seçmenizi tavsiye ederiz.

  • Yatağın yüksekliği de önemli bir detaydır. Kedi yataklarının bir miktar yüksekte bulunması iyi bir seçenektir, ancak yaşlı ve yavru kediler için bir yatak seçiyorsanız daha alçak bir yatak seçmeniz gerekebilir. Çünkü yaşlı ve yavru kedilerin hareket kabiliyetleri sınırlıdır. Bu yüzden kedinin yatağa kolayca girip çıkması gerekir.
  • Bazı kedi yatakları ise kule biçimindir. Bunlar, kedi yatağından daha çok kedi evi gibi görülebilir. İçerisinde farklı ortamlar barındırır ve oldukça büyüktür. Bütçeye uygun olması durumunda böyle bir yatak seçimine yönelmeyi düşünebilirsiniz.

Kedi Yatağının Konumu Nasıl Seçilir?

Kedi yatağını kedinizin uyumaktan hoşlandığı bir alana yerleştirmeniz onun daha güvende olmasını sağlayacaktır. Eğer kedinizin gün boyunca mobilyalarınızı işgal etmesinden hoşlanmıyorsanız onun için en iyi konumu bulmanız gerekir. Bunun için normalde uyumayı sevdiği yerleri tercih edebilirsiniz.

  • Kediler genelde sıcak ortamlardan hoşlandıkları için kedi yatağını güneş alan bir yere koyabilirsiniz. Gün ışığının yoğun olduğu bir pencerenin önüne koymayı da düşünebilirsiniz.
  • Kediler etrafını incelemeyi ve camdan dışarı bakmayı seven hayvanlardır. Bunun için yatağının bulunduğu alanın açık bir çevreye sahip olması onları daha mutlu edecektir.
  • Kedi yatağının bulunduğu alan güvenli olmalıdır. Gözle görülebilen alan içerisinde bulunmalıdır ve etrafındaki yüksek yerlerden herhangi bir şeyin düşmeyeceğinden emin olmanız gerekir. Bunun yanı sıra, deprem gibi durumlar için de uygun bir alan seçimi yapılmalıdır.

Kedi Yatağı Modelleri

Kedi yataklarının farklı modelleri bulunmaktadır. Bu modelleri seçerken kedinizin yatış pozisyonunu, boyutunu ve rahatlığını göz önünde bulundurmanız gerekir.


1. Petzz Sunflower Çift Taraflı Peluş Kedi ve Köpek Yatağı

Petzz Sunflower Çift Taraflı Peluş Kedi ve Köpek YatağıPetzz Sunflower Çift Taraflı Peluş Kedi ve Köpek Yatağı, evcil dostlarınızın rahat bir uyku deneyimi yaşaması için tasarlanmış üstün kaliteli bir yatak ürünüdür.

Bu yatak, hem kedileriniz hem de köpekleriniz için mükemmel bir uyku alanı sağlamak amacıyla özel olarak tasarlanmıştır. Çift taraflı özelliği sayesinde, farklı hava koşullarına ve tercihlere göre kullanılabilir.

Petzz Sunflower Çift Taraflı Peluş Kedi ve Köpek Yatağı, evcil dostlarınızın ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanmıştır.

Bu yatak, onların konforlu bir uyku deneyimi yaşamasını sağlar ve her mevsimde kullanım için uygundur. Kaliteli malzemeleri ve şık tasarımı ile hem evinizin hem de evcil dostlarınızın favorisi olacak.

Satın Almak ve Detaylı İncelemek İçin Tıkla


2. Trixie Yastık Türü Kedi Yatağı

Kediler için en uygun yatak tiplerinden bir tanesi de yastık yataklardır. Genelde zemin üzerine koyulan bu kedi yatakları kedilerin ilgisini çeker ve oldukça konforludur. Ayrıca özel yapısı sayesinde soğuğu minimuma indirir, böylece kış ayları için de oldukça uygundur. İç tarafı mikrofiber içeriklidir. Bunun yanı sıra kedi otu koymak için cep bulunur. Bu sayede kedilerin daha huzurlu olması sağlanır ve yatağa alışma süreci daha hızlı gerçekleşir.

Kedi yatağı satın almak için buraya tıklayın!


3. Trixie İki Katlı Kedi Yatağı

En ideal kedi yatağı türlerindendir. İki katlı olan bu ürün alt tarafı kapalı, üst tarafı ise açıktır. Bu sayede kedi tercihine göre uygun alan içerisinde uyumayı seçecektir. Aynı zamanda peluş yapısı sayesinde konforlu bir yataktır. Bunun yanı sıra yıkanabilir özelliğe sahiptir ve yatak kısmı kolay çıkartılabilir. Kediniz için en uygun yataklardan bir tanesi olacaktır.

Kedinizi bu yatağa alıştırmak için kedi otu kullanılabilir. Ayrıca yukarıdaki talimatlara uyarak kedi yatağı için uygun bir konum seçebilirsiniz.

Kedi yatağı satın almak için buraya tıklayın!


4. Trixie Kedi Cam Önü Platform

Kediler camdan bakmayı seven canlılar oldukları için onlara uygun bir oturma alanı yapılabilir. Bu platformların montajı yapılırken dikkatli olunma ve güvenliğinden emin olunmalıdır. Kedilerin keyifli zaman geçirmesi için en iyi seçeneklerden bir tanesi bu oturma alanı olacaktır.

Kediler için cam önü oturma platformu satın almak için buraya tıklayın!


5. Trixie Sepet Kedi Yatağı 

kedi yatağı nasıl seçilirKediler için en çok tercih edilen yatak türlerinden bir tanesi de sepet türüdür. Bu yatakların, dış tarafı sepet örgüsünden oluşmaktadır. Bu özelliği sayesinde hem estetik bir görünüme sahip olur hem de dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bunun yanı sıra konforlu bir yapıya sahiptir. Bu yatak türlerinin yarısı kapalı bir biçimde bulunur. Kedilerin büyük bir bölümü için sevilen bir biçime sahiptir.

Kedi yatağı satın almak için buraya tıklayın!


6. Trixie Yuvarlak Kedi Yatağı 

kedi yatağı nasıl seçilirKlasik kedi yataklarından bir tanesi de yuvarlak peluş yataklardır. Bu yatak türü seçilirken yatağın boyutları önemlidir. Aynı zamanda bu tür yataklar genel olarak rahat bir biçime sahiptir. Kediler, genel yapıları itibariyle bu yatak türlerinden hoşlanmaktadır, ancak kapalı alan seven kediler için uygun bir seçim değildir.

 

 


Kedi Yatakları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular


Soru 1: Kedi Yatağı Kokuyor Ne Yapabilirim?

Cevap: Eğer kedi yatağından kötü koku yayılıyorsa, en iyi yöntem kedi yatağını yıkamaktır. Bunun için yıkanabilir ürünlere yönelmek en doğru davranış olacaktır. Kedi yatağını yıkarken kokulu deterjanlar kullanmak kediye rahatsızlık verebilir. Bunun için sadece suyla yıkanabilir. Eğer koku hala geçmediyse deterjanla yıkayıp en az 2 gün boyunca havalandırmanız gerekmektedir.


Soru 2: Kedi Yatağı Yırtılır Mı?

Cevap: Kedilerin ne kadar haylaz ve meraklı olduklarını biliyoruz. Bu yüzden, yatağını tırmalamak isteyebilir. Sık karşılaşılan durumlardan bir tanesi ise kedi yataklarında bulunan boncuk ve pul gibi nesnelerle oynayarak kopartmasıdır. Bu yüzden, dikişleri sağlam ve sadece ürünler tercih edilmelidir.


Soru 3: Kedim Kedi Yatağında Uyumuyor, Ne Yapabilirim?

Cevap: Bu sorunun pek çok farklı sebebi olabilir. Bunlardan bir tanesi, yatağın yanlış konumlandırılmış olmasıdır. Bunun için kedinizin en sevdiği köşeyi seçebilirsiniz. Ayrıca kedi yatağı rahat olmadığı için kediniz burada yatmak istemeyebilir. Bir diğer unsur ise evdeki başka kedinin veya evcil hayvanın kokusunun kedi yatağına sinmiş olmasıdır.

Eğer sizinde bu konu hakkında sorularınız varsa yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.