arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Ankara Kedisi Vücut Yapısı

Ankara Kedisi vücut yapısı itibariyle, uzun ve atletik bir kedi cinsidir. Beyaz ve uzun tüylere sahip olan Ankara Kedisi, uzun tüylü kedilerin atası olarak kabul edilmektedir. Arka bacakları uzun ve kaslı bir yapıdadır.

ankara kedisi vücut yapısı
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Uzun ve bol tüylü bir kuyruğa sahip olan Ankara Kedisinin kafası, orta büyüklüktedir ve üçgen yüz hatları keskindir.

Göz yapısı büyük ve gözbebekleri badem şeklindedir. Ankara kedisinin göz rengi; mavi, kehribar, sarı, yeşil, ela olabildiği gibi, çift renk göz denilen; mavi-sarı, mavi-kehribar, yeşil-kehribar, yeşil-sarı da olabilmektedir.

ankara kedisi vücut yapısı

Ankara Kedisi Vücut Yapısı

Beyaz tüylü ve mavi gözlü olanlarda sağırlık bulunabilir. Sanıldığının aksine, her Ankara Kedisi sağır değildir. Özellikle mavi gözlü ve beyaz Ankara Kedisi sağırlık problemleriyle karşılaşır.

Kulaklarının yapısı; geniş ve sivridir. Kulaklarının uçlarında uzun tüyler bulunur ve belirgin derecede dik kulakları vardır. Burnu orta büyüklüktedir. Patileri küçük ve yuvarlak olan Ankara Kedisinin, parmak aralarından pati altlarına uzanan küçük tüyleri vardır.

ankara kedisi vücut yapısı nasıldır

Oryantal vücut yapısıyla dikkat çeken Ankara Kedisinin, kendine has yürüyüş tarzı vardır. Kuyruğunu sırt hizasında, başına doğru yatay olarak kıvrık tutarak  yürüyen Ankara Kedisi, bu yürüyüş tarzıyla kendini diğer kedilerden ayırır. 

Uzun, ince ve ipeksi tüyleri tek tabakalı olup, ikinci bir tabaka bulunmaz. Tüy bakımı için, haftada üç kere fırçalanması yeterli olacaktır. Tüy dökme mevsiminde hergün taranarak ölü tüylerin toplanması tavsiye edilir.

Mevsimlere göre tüylerinin uzunluğu değişen Ankara Kedisinin, en iyi tüylere sahip olduğu yaş üçüncü yaşıdır.

Ankara Kedisi özellikleri açısından, başka uzun tüylü bir kedi ırkı olan, İran Kedisi ile benzerlik gösterir.

İran Kedileriyle çiftleştirilmiş ve farklı renklerde melezlenmiş olan Ankara Kedisi, karışık renklerde de olabildiği gibi saflığının simgesi bembeyaz tüylere sahiptir.

ankara kedisi vücut yapısı ve özellikleri

Ankara Kedilerinin Yatkın Olduğu Hastalıklar

Ankara Kedilerinin yatkın olduğu hastalıklar, sağırlık ve alerjidir. Kızgınlık dönemine dişileri 6-8 ay arası, erkekleri ise 12-18 aylıkken girer.

Çiftleşme döneminde hamilelik gerçekleşirse, bir batında ortalama dört yavru dünyaya getirir.

Yavru Ankara Kedisi 2 aylık olana dek annesinin sütüyle beslenir ve hayata hazırlanır. Yaşam süreleri ortalama 12-15 yıldır. İyi bir bakımla, özellikle evde yaşayan Ankara Kedileri daha uzun ömürlü olabilirler.

Ankara Kedisi Özellikleri ve Bakımı
Ankara Kedisi Karakteri
Ankara Kedisi ile Van Kedisi Arasındaki Farklar

ankara kedisi vücut yapısı