arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Ankara Kedisi Karakteri

Ankara Kedisi karakteri itibariyle; enerjik, zeki ve sahibine taparcasına bağlılık gösteren bir kedidir. Atletik ve oyuncu yapısıyla, evde çıkılmadık dolap bırakmayan Ankara Kedisinin, hayali avını yakalamaya çalışmasını izlemek çok eğlencelidir. İnsanlarla sosyal ilişkileri çok iyi olan Ankara Kedileri karakteri ve sempatik tavırlarıyla bulundukları ortama neşe saçarlar.

ankara kedisi karakteri
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Ankara Kedisi, adeta bir gölge gibi sahibini takip eder. Her yerde onunla birlikte olmak ister. Sahibine devamlı sevgisini gösterir ama bir şeyi yapmak istiyorsa onu yolunda hiçbir güç döndüremez. Çok akıllı olan Ankara Kedisinin zekasını yaptığı her şeyde görmek mümkündür.

İsteklerini sahibine yaptırmanın bir yolunu her zaman bulan Ankara Kedisi, örneğin musluktan su içmek istediğinde sahibine bunu rahatlıkla anlatacaktır.

Ankara Kedisi özellikleri itibariyle; çok uysal ve uyumlu olsa da çabuk sinirlenen bir yapıya sahiptir.

ankara kedisi karakteri

Ankara Kedisi Suyu Sever mi?

Yaşadığı coğrafyanın da etkisiyle, Van Kedisinin aksine sudan pek hoşlanmayan Ankara Kedisi, yıkanmayı da sevmez ve tepki gösterir. Zaten bembeyaz olmasına rağmen hiçbir zaman kirlenmeme gibi sihirli bir güce sahiptir. Bu gücünü her daim kendini temizlemesinden alır.

ankara kedisi karakteri ve özellikleri

Ankara Kedilerinde Annelik Dönemi

Ankara Kedisi, bir batında dört yavru dünyaya getirir ve yavrularını her daim takip eder. Yavru Ankara Kedileri büyüdüklerinde bile, annelerinin onlara bakma iç güdüsünün devam ettiği gözlemlenmiştir.

Yavrularına çok düşkün olan dişi Ankara Kedisi, onları her konuda eğitir ve tüm bakımlarını (dışkılama, temizlenme) karşılar.

Gebelik döneminde, normalden daha fazla ilgi ve şefkat beklediği için sahibinin kucağından inmeyen Ankara Kedisi, yavruları dünyaya geldikten sonra tüm vaktini ve sevgisi onlara ayırır. Yavruları aşırı derecede korumacı yaklaşan Ankara Kedisi onları gözetleyemeyeceği kadar uzak bir bölgeye gitmek istemez.

=> Kedilerde Doğum ve Belirtileri

ankara kedisi yavru bakımı

Bu nedenle yeni doğum yapmış ve emziren dişi Ankara Kedilerinin kum ve mama kapları kısa mesafede ulaşabilecekleri noktalara konulmalıdır. Fakat her kedi gibi, Ankara Kedisi de çok titizdir.

Kum kabının, maması ve suyuna olabildiğince uzak bir yere konması gerekmektedir. Aksi halde huzursuz olacaktır ve belki de mamasını yemek istemeyecektir.

ankara kedileri karakteri

Ankara Kedisi Nelerden Hoşlanır?

Ankara Kedisi uzun süre okşanmaktan zevk alan bir kedidir fakat kucakta durmaktan hoşlanmaz. Özgürlüğüne fazlasıyla düşkün olan Ankara Kedisi özellikleri itibariyle, yalnız kendisi istediğinde sizin kucağınıza gelecektir.

Sessiz bir kedi olan Ankara Kedisini, kızgınlık dönemi haricinde pek miyavlarken göremezsiniz. Ama siz onu okşarken mırıltılarıyla size ne kadar mutlu olduğunu göstermekten geri kalmayacaktır.

Ankara Kedisi Özellikleri ve Bakımı
Ankara Kedisi Vücut Yapısı
Ankara Kedisi ile Van Kedisi Arasındaki Farklar

ankara kedi karakteri

  • Petpatiler
    7 sene önce

    Yazınız gerçekten çok fayfalı detaylı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Kendi internet sitemizdede Ankara kedisi hakkında bilgiler vermeye çalıştım sizlerinde internet sitemizden faydalanmasını isteriz kolay gelsin…

    10
    yorum beğen
    • mehmet
      6 sene önce

      yorumunuz için teşekkürler

      14
      yorum beğen
  • Barış
    6 sene önce

    Bu guzel ve faydali bilgilndirmeniz icin tesekkur ederiz

    10
    yorum beğen
  • Doğan
    5 sene önce

    gerçekten yararlı bilgiler için teşekkürler

    17
    yorum beğen
  • Nazli
    5 sene önce

    Gerçekten tüm özellikleri bi ara kedimin miyavlamayi bilmiyo die düşünüodum ama deilmis çeşmeden şu içmek istediğini anlatio kapıları acio eğer birkaçgün ilgilenmeyen hayata kusuo

    6
    yorum beğen
  • Yasemin
    4 sene önce

    Harika bilgi birebir aynı kedilerin özellikleri

    3
    yorum beğen
  • Kediseverkız
    2 sene önce

    Benimde ankara kedim var ve ondada musluktan şu içme dışında hepsi var eğer bir kedi sahiplenmek isterseniz Size önerim oyuncu ve enerjik isterseniz erkek sevgi dolu isterseniz dişi ankara kedisi öneririm benimki erkek ve çok yaramaz yerinde durmuyor ve sevgiden hoşlanıyor

    1
    yorum beğen