arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Van Kedisi ile Ankara Kedisi Arasındaki Farklar

Van Kedisi ve Ankara Kedisi farkı konusunda çeşitli spekülasyonlar mevcuttur. Bu güzel beyaz kediler, beyaz kürkleri nedeniyle sık sık birbirleri ile karıştırılmaktadır.

  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Ankara Kedisi ve Van Kedisinin, Türkiye’nin göz bebeği ve Dünyaca kabul görmüş, ünlenmiş kedi cinsleri olmalarının dışında, beyaz tüyleri ve çift renk (bir gözü mavi, diğer gözü sarı-kehribar) göz yapılarıyla benzetilmeleri kaçınılmazdır.

Oysa bu dünya güzeli kedilerin arasında belirgin farklar bulunmaktadır.

van kedisi ankara kedisi farkları

Göz Yapısı ve Renkleri

Ankara Kedisinin gözleri badem şeklindedir. Van Kedisinin gözleri ise yuvarlak yapıdadır. Her iki türde de çift renkli göz yapısı olabilmesine rağmen, genellikle Van Kedisinin göz rengi yapısında daha sık rastlanılan genetik bir durumdur.

van kedisi ve ankara kedisi

Çift renk göz yapısı bulunan Van Kedisinin, mavi-kehribar renkte gözleri olurken, Ankara Kedisinin göz rengi; sarı-mavi, kehribar-mavi, ela-mavi vb. dir. Ankara

Kedilerinin mavi gözlü olanlarında görülen sağırlık, Van Kedilerinde görülmemektedir. Daha ayrıntılı bilgi için Ankara Kedisi Vücut Yapısı başlıklı yazımızı okuyun.

Kedilerde İşitme ve Sağırlık Sorunları

van kedisi ile ankara kedisi arasındaki farklar

Tüy ve Kulaklar

Van Kedisinin tüyleri, Ankara Kedisine oranla genel olarak daha kısadır  ve postu kalındır. Van Kedisinin başında kulak hizasında ve kuyruğunda, kahverengi-sarı tüyler dikkat çekerken, Ankara kedisi genellikle saflığının da simgesi olan, bembeyaz tüylerle kaplı bir posta sahiptir.

Kediler Neden Tüy Döker?

ankara kedisi ve van kedisi arasındaki farklar

Ankara kedisi uzun tüylü kediler sınıfına dahildir ve  tek tabakalı, ince ve uzun halde bulunan ipeksi tüylere sahiptir. Van Kedisinin tüyleri ise daha kalın, kısa ve kadifemsi bir yapıdadır.

van kedisi ile ankara kedisi fakları

Yüz Hatları ve Görünüşleri

Ankara Kedisinin sivri ve üçgen şeklinde keskin yüz hatlarının yanında, Van Kedisinin daha yumuşak ve yuvarlak yapıya sahip yüz hatları bulunmaktadır.

Ankara Kedisinin kulakları Van Kedisine oranla daha uzun, dik ve tüylüdür. Van Kedisinin kulakları daha geniş bir yapıdadır.

van kedisi ve ankara kedisi

Van Kedisi

Ankara Kedisi

Yavru Van Kedilerinin başında bir veya iki nokta şeklinde siyah tüyler bulunabilir. Bu tüyler aynı zamanda yavru kedinin, iki aylık olana dek gri olan gözlerinin, ileride çift  renk göz, yani mavi-kehribar olacağına işaret eder.

Bu nokta şeklindeki tüyler, yavru iki aylık olana kadar azalacaktır. Yetişkin olduğunda ise göze çarpmayacak dereceye gelmiş olur.

ankara-ve-van-kedisi-farklari

Ankara Kedisi Van Kedisi farkı, veteriner kontrolü ile de yapılabileceği gibi, onları besleyen kedi severler tarafından bilinebilir ve ayırt edilebilir.

Van Kedisi Özellikleri ve Bakımı
Ankara Kedisi Özellikleri ve Bakımı

van kedisi ankara kedisi farkları

  • 👍
    3 sene önce

    Harika

    1
    yorum beğen
  • Murat
    2 sene önce

    Madem öyle niye hiç ortalıkta Ankara kedisi namına hiçbir şey görünmüyor. bunları çalıyorlar veya gizlice satıyorlar mı?!

    1
    yorum beğen
  • Gizem
    2 sene önce

    Bizim bura da ki tüm kediler bu özellikleri taşıyor gerçekten de beyaz olanlar belli bir yaştan sonra duymuyor . Hatta belediyemizde Ankara kedisi sembolunu kimi zaman kullanıyor . Yüz hatları çok haşin ve güzel .
    Ortalıkta bir sürü Ankara kedisi var .

    0
    yorum beğen
  • Şeyda
    2 sene önce

    Çok ayıp. Dünyaca ünlü kedimizi biz bile tanımıyoruz:) Van kedilerinin vücudunda beyazdan başka renk bulunmaz. Yüzüncü yıl üniversitesi yardımıyla Van kedileri koruma altındadır. Gidin, gezin memleketinde ziyaret edin.

    1
    yorum beğen