arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Sokaktan Kedi Aldım Ne Yapmalıyım?

Günümüzde sıklıkla karşılaştığımız durum sokaktan kedi almak yada halk dilinde sokaktan kedi sahiplenmek. Birçok insanın cins kedi beslemek istediği gibi birçok insanında cinsle ilgili özel alakası olmadan sokaktan kedi sahiplenerek beslediğide çokca rastlanılan bir durumdur.
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Sokaktan sahiplenilen kediler çoğunlukla tekir cinsi kedilerdir. Esasında kendine has özellikleri olan bu kedilerin aslında bir cins kedi olduğunuda unutmamak gerek.  Sokaktan kedi sahiplenmenin olumlu yönleri ve olumsuz yönleri vardır.

sokaktan kedi almak

İlk bakışta rastlanılan durumlar, kedinin sağlık durumunun yaşadığı mahalle ve ortama göre çok iyi olmaması ekstra bir sorumluluk gerektirecektir.

Sokaktan kedi alındığında mutlaka veteriner kontrolünden geçmesi gerekir. Yanı sıra pire gibi sokakta yaşayan kedilerde sıkca görünen parazitler, veya görünmeyen iç parazitler olmasıda muhtemeldir. Yani Sokaktan kedi almak sorumluluk gerektirir.

Bütün bunların yanında size mükemmel bir huzur sağlayabileceği gerçeğinide göz ardı etmemek gerekir. Olumlu ve olumsuz yönlere detaylıca değinelim.

sokak kedisi bakımı

Sokaktan Kedisi Eve Alışır Mı ? Sokak Kedisi Evcilleşir mi

Bu tamamen süpriz bir husus. Kedi sahibi ve kedi arasındaki bağ bu hususta çok büyük faktördür. Sokak kedisinin eve alıştığını görmek mümkün.

Hatta sokak kedilerinin evcilleşmesi sıkca karşılaştığımız bir olay olmakla beraber yerine göre çok yaramaz yerine çok uslu oldukları gibi, sokak kedilerinin eve adapte olduğunda sahiplerine cins kedilerden daha bağımlı olurlar.

Kedi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?sokak kedisi sahiplenmek

Sokaktan Kedi Alınır mı ?

Bu soruya net bir cevap vermek gerekirse. Tabiki alınır. Fakat ilk kez kedi sahipleniyorsanız bu durum normal bir ev kedisi sahiplenmekden daha zor olacağını özellikle belirtelim.

Zira sokaktan sahiplendiğiniz kedi alıştığı özgür ortamına geri dönmek isteyecektir.

Her ne kadar sıcak bir yuva ve sınırsız mama ajantajları olsada özlediği hayat her zaman alıştığı dışarıdaki hayat olacaktır.

Diğer bir zorluk ise pire sorunu. Sokaktan kedi aldığındığınızda pirelerinin olması kuvvetle muhtemeldir.

sokaktan kedi alınırmı?

Sokaktan kedi sahiplendirildiğinde ilk yapılması gereken sağlık kontorlünden sonra pire temizliğidir. Sokaktan aldığınız kedinin pirelerini arındırdıktan sonraki sorumluluk ise tekrar pire bulaşmaması için dışarı çıkmaması gerekir.

Kedinizin piresini temizlemek için ayrıca Kedinin piresi nasıl temizlenir başlıklı konumuzdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

İlk bakıştaki olumsuz ihtimalleri kenara koyarsak ve sokaktan kedi aldım acaba iyi bir hayatımız olacak mı gibi bir soruya yanıt vermek gerekirse; Her kedi besleyen tarafından bilinir ki sokaktan sahiplenilen kediler genellikle cins kedilere nazaran daha sıcakkanlı ve sahibine çok yakın olurlar.

eve sokak kedisi almak

Ülkemizde yaşı kemale ermiş kedi severler evlerinde genellikle tekir, bombay cinsi sokaktan sahiplendiği kedileri beslemektedir. Ve istisnasız olarak gördük ki kedileri ile arasında çok kuvvetli bağlar oluşturabilmektedirler.

Bu kedilerin bir çoğu evde beslendiği gibi bir kısmıda  istediği zaman dışarıda gezip dönecek özgürlüğü sağlamışlardır.

Kedilerde Beslenme Nasıl Olmalı?

sokak kedisi piresi nasıl temizlenir

Her ne olursa olsun, Cins Kedi yerine sokak kedisi sahiplenmek, bir canlıyı zor sokak şartlarından kurtarmak takdir edilesi bir durumdur.

Ülkemizde çok yagın olarak sokak kedisi sahipleniliyor. Bu husus kedisever bir toplum olduğumuzu göstermektedir.

Sokaktan Kedi Aldım Ne Yapmalıyım? sorusuna yanıt vermek hem kolay hem zordur.

Kediyi kimin aldığına,  Kedi bakmak istemekteki amacının ne olduğuna ve kediyi ömürlük mü yoksa heveslikmi istediğine göre kişiden kişiye değişir.

Gerçekten kedi beslemek istiyorsunuz ve  Sokaktan Kedi Aldım Ne Yapmalıyım diyorsanız endişelenecek birşey olmadığı zamanla herşeye birlikte alışabileceğinizi söyleyebiliriz.

Kedilerle Birlikte Yaşamak ve Faydaları Nelerdir?

 sokak kedisi alma

  • cemile
    8 sene önce

    bizim burda evin önünde sarı bir kedi var

    eve alıp beslemek istiyorum ama eve bit pire basar diye kurkuyorum. ne yapabilirim yarcımcı olabilirmisiniz

    23
    yorum beğen
    • Dilos
      8 sene önce

      Pire damlasi var petshopta. Onu alip kedinin ensesine damlatiyorsun pireler ölüyor

      20
      yorum beğen
  • bir kedi sahibi
    8 sene önce

    merhaba,
    ben kedime pire damlası damlattım,
    ensesine damlatıp iyice tüylerine yedirdim, 2 gün oldu kedimde pireler baya bi azaldı, ama yinede hala var, çok sinir bozucu bir durum, acaba bu kalan pirelerde ölecekmi yoksa kalacaklar mı,
    ölmezlerse ne yapmalıyım ?

    17
    yorum beğen
    • Poncik
      7 sene önce

      Veterinere götürseniz daha iyi. İç dış parazitini de yaptırmakta büyük fayda var. Petshopda satılan ürünlere pek güvenmiyorum. Veterinerde 25liraya satılan pire damlası petshop da 5lira. Kedinizin ve kendinizin sağlığı için mutlaka bir vet.hekime gidin.oire çok lanet bişey 🙁

      19
      yorum beğen
  • seçil
    7 sene önce

    bende sokakdan kedi aldım, kedimin piresi varmı yokmu bilmiyorum
    nasıl kontrol edebilirim
    görünürde herhangi bir pire yok.
    sokaktan kedi almak konusunda endişelerim vardı, alışacak mı yabani olacak mı gibi,
    o konu sorun olmadı, ama pire ve temizlik konusunda sorunlar yaşıyoruz,tezgahlara çıkıyor,
    masanın üstüne çıkıyor,
    başka sokaktan kedi sahiplenen var mı? bu sorunlar her sokak kedisinde yaşanıyormu ?

    19
    yorum beğen
    • sevda
      7 sene önce

      bende sokaktan kedi aldım henuz ıkı aylıktı ve bazen benı cok bunaltsada onu cok sevıyorum,bana muhtac, acıkınca yuzume bakıp mıyavlıyor,kucagımda uyuyor,hele mırlaması super ve benım kedım su an dort aylık ve buzdolabını acınca anında yanımda bıtıyor ve gırmeye calısıyor, gunde 30 defa masanın uzerınden ındırıyorum ve ellerımızı faça atılmış gıbı yara bere ıcınde bıraktı ve sokak kedılerının egıtımı zor allah sabır versın hem bana hem sıze.en son kusmaya basladı ve veterınere goturdum,cok oynadıgı ıcın kustugunu soyledı ve ıc dıs parazıt asısı yapıldı,tırnakları kesıldı ve bızde rahat ettık,ama ısırıyor off ne ısırıyor ve kızıncada yalamaya baslıyor,herseye ragmen kedı lı hayat cok guzel bır tane kedı daha sahıplenecegım 🙂 🙂

      16
      yorum beğen
  • Aslı
    7 sene önce

    Ben de bir kedi sahiplenmek istiyorum. Ama öğrenciyim tüm aşıları malzemeleri temizliği yapacak kadar param yetmez diue korkuyorum. Bunlarin fiyatlaei ne kadardir ya da aşıları yaptirmazsam sorun olur mu? Tanıdığım bir kaç teyze hiç aşı falan yaptırmadan kum da almadan 12 kedi besledi hala da besliyor.

    24
    yorum beğen
    • Nilay
      7 sene önce

      Cevrendeki veterinerlerlerle bir konus. Butun asi arti kisitlastirma islemlerinin 200lirayi gececegini sanmiyorum. Belki cevrendeki barinaklar kisitlastirma vs isleri bedavaya yapiyordur. Arastirisan butcene uygun bir sey bulursun.

      17
      yorum beğen
      • Elif sena
        6 sene önce

        Ben 1 hafta once sokaktan kedi sahiplendim su ana kadar 1500 tl ye yakin masraf yaptim. Tahlil asi ve ilac masraflari bunlar. Kedim 1.5 aylik. Piresi vardi ishal ve ishalinin sebebi belli degil. O yuzden eger maddi anlamda tamamen destek olacak birisi yoksa risk almayin derim.

        19
        yorum beğen
  • rabia
    7 sene önce

    merhaba benim kedim şehir dışında olduğum için 2 -3 aydır köyde evde bakılıyor sürekli dışarı çıkıp gezip geliyor doğum yaptıktan sonra da eve fare getirmeye başlamış ben şimdi şehir dışından döndüm ve kedimi geri almak istiyorum tekrar eve alışır mı ve fare yemiş olma ihtimali var bu benim için sağlık açısından sorun olur mu

    18
    yorum beğen
    • Huseyin
      7 sene önce

      Fare yemesi Sorun değil .

      23
      yorum beğen
  • Mesut
    7 sene önce

    Merhaba 2 adet sokak kedisi var yavru tekir cinsinden sokağa bırakmak istemiyorum 0 546 685 88 34

    17
    yorum beğen
    • Berat Gençer
      6 sene önce

      Bir de şehir belirtirseniz daha iyi olur

      14
      yorum beğen
  • Doğa
    7 sene önce

    Merhaba ben sokaktan kedi sahiplenmek istiyorum malzemeler hazır ancak hangi mamayı vereceğime karar veremedim. Şimdilik advance marka mamada karar kıldım ama sizin de fikrinizi almak isterim. Ayrıca bildiğiniz gibi iyi mamalar genelde pahalı oluyor ama bir kediye ne kadar dayandığını bilmiyorum. Örneğin 3 kilogramlık bir mama ne kadar dayanır? Beni bu konuda bilgilendirirseniz memnun olurum.

    19
    yorum beğen
    • Hatice
      7 sene önce

      Merhaba eğer ilgilenirseniz kedimi sahiplendirmek istiyorum. 7 aylik tekir. Simsiyah uysal ve tüm aşıları tam.

      17
      yorum beğen
      • Berat Gençer
        6 sene önce

        Yer Ankara mı hanımefendi.

        22
        yorum beğen
      • Doğa
        7 sene önce

        Maximum 3 aylık bir kedi istiyorum. Yine de teşekkürler..

        20
        yorum beğen
        • berna
          6 sene önce

          merhaba kedi bulamadıysanız 3.5 aylık tekir kedimi sahiplendirmek istiyorum.

          17
          yorum beğen
          • Berfin
            6 sene önce

            Nerdesiniz ben mersin tarsus dayım ve kedi sahiplenmeyi çok istiyorum acaba buraya yoluyabilirmisin ve tuvalet egitimi var mi

            21
            yorum beğen
          • MEmre
            6 sene önce

            Twitter dan @karahattaveya 542 745 9710 numarasından bana ulaşırsınız kendinizi sahiplenmek isterim .

            20
            yorum beğen
  • Erkan
    7 sene önce

    Benim kedim 1 2 aylık sokak kedisi turmak istediğimde kaçıyor ama kucağa aldığımda uyuyor ve mırrlamıyor neden kaçıyor 2. Sorum ise yatağını banyoya alıştırdım 2.günüm yatağını nasıl başka yere alıştırırım kendisi gitmiyor yatağına

    17
    yorum beğen
  • Bilmem
    7 sene önce

    Kedi sahiplenmek istiyodum hatta buldum bile kargo ile vs. Gönderilmiyor mu

    17
    yorum beğen
    • İrem
      6 sene önce

      Lütfen saçmalamayın kargo ile canlı bir varlık yollanır mı?

      24
      yorum beğen
  • Rümeysa
    6 sene önce

    Merhaba ben sokaktan 3 tane kedi yavrusu buldum annesi birakip gitmisti mecburiyrtten almak zirunda kaldim daha yemek bile yiyemiyolar cokta kirliler yikamak istiyorum ancak hava cok soguk 3 tanesi benim icin cok zor oluyo nereye vermem gerekir bide elimi cok tirmaliyolar ve asilarida yok bugun midem bulaniyor bide ishal ve istahsizlik cok var acaba kedilerden hastalik bulasmis olabilirmi acaba

    18
    yorum beğen
    • Canan
      6 sene önce

      Yavru kedilerin yemek yememe sebebi yavru oldukları icin anne sutu icmeleri gerekir ve kedileri daglik kontrolune gotur yoksa kotu sonuclar olusabilir

      20
      yorum beğen
    • Seher
      6 sene önce

      biz de sokaktan aldık yavruydu. ilk geceler uyumuyodu bile ama uyuması için bir kedi kafesine kapatıp üstüne tül gibi ince bir bez örtebilir yoksa da tamamen kapalı bi odaya kapatabilirsin.İlk başta miyavlar ama sonra sakinleşir ve sonra da büyük ihtimalle uzanır!En önemli şey de tüylü hissini verebilecek bir kkumaş veya örgü mesela benim annemin ördüğü tüylü gibi bi hırka vardı onu annesinin tüyü sanıp onun üstüne yatıyordu.Daha sonra sokaktan aldığın için çiş kaka eğitimi olmayacaktır tabii . onun içinse bizim kedi çişi kakası gelince bir şeylerin altına veya kuytu köşelere giriyodu oradan anlayıp çişinin geldiğini hemen kumuna koyuyorduk yapıyodu kuma bi kaç kere sonra kendi yapmaya başladı kuma. yem konusuna gelince de veteriner veya petshoplardan yavru kediler için ılık süte karıştırabileceğin bir toz var onu şırıngayla ağzına yavaşça sıkacaksın o zaten o şekilde yiyo.Eğer yerinde durmazsa annesinin yaptığı gibi boynundan kaldırınca o zaten anne rahmindeki pozisyonuna geçiyo ve kımıldamıyo. tırmalaması çok normal ama sakın karnıyla oynama karnına elini sokarak falan. Veeee işte bu kadarr!(son bi uyarı sabah kediler uyandığında uyudukları yeri kaka yapmışlar mı diye kontrol et bizde yapıyolardı.

      21
      yorum beğen
    • Semanur
      6 sene önce

      Merhaba Rümeysa hanım, ilk olarak kediler çok küçüküse asla yıkamayın bebek için ıslak mendillerle silin. Yemek yiyemiyorlarsa kedi biberonuyla özel kedi sütü vermelisiniz buda büyük marketlerde bulunuyor normalde. Bunları yapmak sabır ve istek ister çünki küçük kediler emme özelliğini bilmiyor olabilir bende öyle olmuştu emme özelliğini öğretmeniz lazım ama işte bunlar istek ve sabır ister siz mecburiyetten aldım diyorsunuz. Eğer kedilere bakmak istemiyorsanız güvenebildiğiniz kedilere güzel bakabilecek biri veya kedi barınaklarına veyada veterine götürün ve sorun. Eğer ben sahiplenicem diyorsanız ilk işiniz veterine götürmek olsun dış ve iç parazitler olabilir. Ve veterinerden bütün istediğiniz bilgileride öğrenebilirsiniz tabii.

      AMA SAHİPLENCEKSENİZ ÖMÜRLÜK OLSUN LÜTFEN. HEVESLİK OLMASIN. DUYARLI OLALIM LÜTFEN.

      23
      yorum beğen
  • Beşir
    6 sene önce

    ☺️kedileri rabbimiz güzel bir fıtratla yaratmış ben sokakts buldum ama ıtta ellerimi ısırıyor yanımd yatıyor ilaçları 100-120 tl tutu hiç birşey değil bu fiyat

    21
    yorum beğen
  • İrem
    6 sene önce

    Merhaba, benim bombay cinsi canımdan çok sevdiğim bir kedi vardı fakat 2 ay önce kayboldu. Kaybolmasının sebebi inanın dikkatsizlik falan değil çok uzun bir hikaye. Ama o gittikten sonra harap oldum 2 ay boyunca bütün sokakları didik didik aradım fakat yoktu. Dün akşam ise eve dönüyordum, tam bizim binanın önündeki çalılıklardan siyah bir kedi sesimi duydu ve koşa koşa yanıma geldi. Acaba benim kedim mi diye eve aldım ve gerçekten benim kaybolan kedime çok benziyor. Sadece ufak tefek fiziksel farklılıkları var ama bu kedinin karakteri benim kaybolan kedimden tamamen farklı. Sokakta kaldığı için karakteri değişmiş olabilir diyorlar aynı şekilde fiziksel farklılıkların örneğin tüy renginin daha kahverengiye benzer bir siyah olmasının da sokakta kaldığı için olduğunu söylüyorlar. 2 gün sonra veterinere götüreceğim çünkü şuan imkanım yok götürmek için. Bu kedi sokak kedisi bile olsa ev ortamını çok sevdi sürekli mırıl mırıl dolaşıyor bana kendini sevdirtiyor geliyor kucağıma falan yatıyor. Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum doğal ortamına mı bıraksam yoksa benim kedim olmasa bile bakmaya devam mı etsem? Evde çok mutlu görünüyor.

    18
    yorum beğen
  • Züleyha
    6 sene önce

    Herkese merhabalar ben her zaman bir kedi sahiplenmek istemisimdir ama annem kedi sahiplenmek için çok küçük olduğumu söyledi aslında babamın eskiden bir keresinde çok isteklerim üzerine bana bir kedi aldı ama ailesi pet shop da idi o ailesini özledi ailesi de onun ozleminden resmen yemek bile yemez olmuş bu yüzden de kediyi t.ekrar pet shop a götürdük onun ardından bir kaç gün boyunca ağladım her neyse

    Eskiden 7 8 yaşlarında iken annem eve kedi almama izin vermedi simdi 11 yaşlarındaydım. Ve annem kedi sahiplenmek için yeterince büyüdüğmu söyledi ve her şeyiyle benim ilgileneceğim hakkında söz verdim.Ve yaz yaklaşıyor bu yaz başlayacağım şimdi asıl soruma geliyorum arkadaşlar sizce pet shop can mi kedi alsam yoksa sitemizin bahçesinden mi bir kedi alsam cevap verin ben bahçeden kedi bulamazsam pet shop dan ailesiz bir kedi alicam siz ne düşünüyorsunuz ??? Bu arada yazdıklarınızı okumak çok güzel :-):-)

    21
    yorum beğen
    • yıldız
      5 sene önce

      bence yaşın farketmez sen zaten sorumluluğu üstüne almışsın. şuan aynı durumdayız sokaktan kedi sahiplendim bakalım neler olacak 😁

      17
      yorum beğen
    • Bhr
      5 sene önce

      Kesinlikle sokak kedisi sahiplen. Bir canliya para biçip satın alımak çok kötü bir şey. Sonuçta onların da canı var. Sokaktan sahipleneceğin kedinin hayatını da kurtarmış olur. Kötü sokak şartlarından kurtulup sıcak bir yuvaya sahip olur

      18
      yorum beğen
    • Belgin
      5 sene önce

      Merhaba bir kedimiz var, oğlum sokaktan aldı çok küçüktü annesi yoktu…aldık veterinere götürdük bütün kontrollerini yaptırdık kimliği ve aşılarıda tamam,annem bizimle yaşadığı için kediden korkuyor ve 1 aydır bize gelmiyor şimdi sahiplendirmek istiyoruz…henüz 3 aylık bir kedi uysal ve yerine göre biraz hareketli eğer sahiplenmek isterseniz görüşebiliriz…iyi günler…

      23
      yorum beğen
  • Nazım
    5 sene önce

    Eve yavru bir sokak kedisi aldık ve bunun yaşını nasıl öğrenebilirim kedi temiz görünüyor veterinere çok gerek varmı bide eve girdiğinden beri sessizce mırıldanıyor sizce bu normalmi lütfen yardım edin.

    17
    yorum beğen
  • Nazım
    5 sene önce

    Eve yavru bir sokak kedisi aldık ve bunun yaşını nasıl öğrenebilirim kedi temiz görünüyor veterinere çok gerek varmı bide eve girdiğinden beri sessizce mırıldanıyor sizce bu normalmi lütfen yardım edin. Ayrica buna kaç yaşından sonra kuru mama verelim son olarak tuvalet eğitimimi nasıl ögreticez .

    16
    yorum beğen
  • Nazım
    5 sene önce

    Eve yavru bir sokak kedisi aldık ve bunun yaşını nasıl öğrenebilirim kedi temiz görünüyor veterinere çok gerek varmı bide eve girdiğinden beri sessizce mırıldanıyor sizce bu normalmi lütfen yardım edin. Ayrica buna kaç yaşından sonra kuru mama verelim son olarak tuvalet eğitimimi nasıl ögreticez …

    15
    yorum beğen
  • Bahar
    5 sene önce

    Merhaba bir kaç gün önce 4 kattaki evime yangın merdiveninden ordanda pencereye geçip hamile bir kedi girmiş. Yarım saat içindede doğum yapmaya başladı benim elbise dolabımın içinde :)Bizde doğumu bitsin diye bekledik doğumu sonrasında kedi bakan komşularımızın yardımıyla yavrulara dokunmadan güzel bir yuvaya yaşıdık maması kumu herşey ayarlandı. Ertesi gün hatta kedi direk kuma tuvaletini yaptı bizde şaşırdık bu kadar çabuk tuvalete alışmasına. Benim sorum şu şimdilik çok küçük oldukları için bir kaç hafta bakacağız sonra sahiplendirmeye çalışacağım yanlız henüz veterinere götürmedik ve benim 2 yane küçük çocuğum var herhangi bir hastalık parazit durumu olurmu ?

    15
    yorum beğen
  • Cemal
    4 sene önce

    Bundan yaklaşık 5 ay önce , köye gittiğimizde yavru bir kedi gördük ve sahiplendik. 5 aydır bizimle ama ailem kediyi daha fazla evde tutmak istemiyor. Bende sokağa atmak istemiyorum. Kediyi geri köye götürsem adaptasyon sıkıntısı çekre mi? Ne gibi problemlerle karşılaşır?

    10
    yorum beğen
  • Refika
    4 sene önce

    Merhaba ben kedi sahiplenmek istiyorum ne yapmalıyım yani hiç kedi beslemedim evde lütfen yardım edin

    6
    yorum beğen
  • üzgün birisi
    4 sene önce

    size bir şey sormak istiyorum benim 2 aylıktan beri sokakta(yazlığımızın)bulduğum ve beslediğim sarı bir kedi vardı. yani evde değil sokakta besliyordum sevdiriyordu da sonra bir yaz hamile oldu 4 minik kedi doğurdu o da her anne kedi gibi bir sğre sonra yavrularını bıraktı. bu sefer beslemek zorlaştı eskiden de her gün değilde haftada 3 kez falan besliyordum ve kışın ben gidiince de hayatta kalabiliyordu. kendisi bizim evin bahçesşnde uyuyup kalkıyordu ve uavruları orada doğurduğu için yavruları da orada yatıp kalkıyor ama yine de onları haftada 2 veya 3 kez besliyorum (13 yaşımdayım) bir birleyile oynayıp zıplıyorlardı sürtünüyorlardı bana sevdiriyorlardı kucağımı yatıyorlardı neyse en küçük yavrunun bir gözü hastalıklıydı ve annem de iyiki göz doktoru olduğundan bazı göz damlaları vardı her gün damla damlattık tabiki annesi onları bırakmadan önce oda gözünü yalıyıo temizliyordu her neyse gözü iyileşti diğer kedinin bacağı sakat kolu gözü derken birgün 3 kadın geldi kozalağı (yani en sevecen olan yavruyu) eline alıp bir süre yürüdüğü yol boyunca elinde tuttu kedi bundan rahatsız olunca kediyi bıraktı kedş koşa koşa kardeşlerinin yanına geldi korkmuş görünüyordu ama elleyemedim gece yatarken düşündüm bunca sorumluluğu üstüme almışkan kadının biri hemen eline alıp götürmeye kalktı ve gözümün içine baka baka her neyse bir gün yavrulardan kozalağın eksik olduğunu farkettim bir yere gitmiştir diye düşünden ama 3 gün boyunca hiç bir şekilde gelmedi kardeşlerinin yanına mutlaka gelirdi her gece 4ü üst üste uyurlardı. en sonunda ölmüş olmasından şüphelendim ama önceki gün yemek ve su vermiştim o kadın mı aldı diye düşündüm belki bencillik ediyorum sonuçta onu kötü sokak şartlarından kurtarmış olursu ama kardeşleri de artık hiç oynaşmayıp yemek yememeye başlayınca çok tuhaf bir his başladı içimde bir gece bütün sokağı her yeri aradım ama hiç bir yerde yok sizce ne yapmalıyım yani kaybolması normal midir :’C

    2
    yorum beğen
  • birisi işte
    4 sene önce

    merhaba yaklaşık 3 veya 4 yıldır kedi istiyordum çok kez her şeyi ile ilgileneceğim hakkında söz vermiştim annem en sonunda geçici bbir heves olmadığını anlayınca almama izin verdi ama şöyle bir sorun vardı ben sokaktan bir kedi kurtarmak istiyordum annem ise hem pire sorunundan hem onların alıştığı ortamdan özleyeceği ortamdan ayırmak istemediğini söylüyor bir tanıdığımız yavru kedilerle çok iyi anlaştığı için alıp satıyor ama ben parayla almak istemiyorum. 12 yaşımdayım ne yapmam gerekiyor :c

    1
    yorum beğen
  • birisi işte
    4 sene önce

    merhaba yaklaşık 3 veya 4 yıldır kedi istiyordum çok kez her şeyi ile ilgileneceğim hakkında söz vermiştim annem en sonunda geçici bbir heves olmadığını anlayınca almama izin verdi ama şöyle bir sorun vardı ben sokaktan bir kedi kurtarmak istiyordum annem ise hem pire sorunundan hem onların alıştığı ortamdan özleyeceği ortamdan ayırmak istemediğini söylüyor bir tanıdığımız yavru kedilerle çok iyi anlaştığı için alıp satıyor ama ben parayla almak istemiyorum. 12 yaşımdayım ne yapmam gerekiyor onlarda bir canlı olduğu için para verilerek alınmalarını istemiyorum

    1
    yorum beğen
  • birisi işte
    4 sene önce

    merhaba yaklaşık 3 veya 4 yıldır kedi istiyordum çok kez her şeyi ile ilgileneceğim hakkında söz vermiştim annem en sonunda geçici bbir heves olmadığını anlayınca almama izin verdi ama şöyle bir sorun vardı ben sokaktan bir kedi kurtarmak istiyordum annem ise hem pire sorunundan hem onların alıştığı ortamdan özleyeceği ortamdan ayırmak istemediğini söylüyor bir tanıdığımız yavru kedilerle çok iyi anlaştığı için alıp satıyor ama ben parayla almak istemiyorum. 12 yaşımdayım ne yapmam gerekiyor onlarda bir canlı olduğu için para verilerek alınmalarını istemiyorum ne yapmalıyım annem ikna edilecek gibi değil ona parayla almak istemediğimi söyleyince o da satanalrın hayatını böyle geçindirdiğini söylüyor ne yapsam yaramıyor

    1
    yorum beğen
  • Zehra
    4 sene önce

    Ben sokaktan kedi sahiplenmek istiyorum. Ama nasıl kendime alıştırabilirim?Nasıl eve alabilirim? Hiçbir fikrim yok.Sokakta bir kedi var.Çok tatlı. Ama hiç sevmedim.Onu nasıl eve alacağım anlatırmısınız?

    1
    yorum beğen
  • Filiz
    3 sene önce

    Kediler çok özel hayvanlardır evdeki ve sizdeki negatif enerjiyi temizlerler..kedi almak istiyorsanız bence sokaktan alın, iç dış parazit yaptırın veterinerde sonra rahatlıkla evinizde bakabilirsiniz.. Diğer aşılaınıda yaptırın ve tavsiyem kedinin evden kaçmasını istemiyorsanız yani ömürlük evinizin dostu olsun istiyorsanız 1 yaşına yaklaşırken kısırlaştırma ırz gerekir.. Ve aldığınız kediyi bakamam diyerek asla sokağa bırakmayın çünkü inanın kediye siz bakmazsınız o size bakar çünkü kedilerin faydası saymakla bitmez… Ve bir hayvanın vebalini almayın.. Günde 5 dakika sürmez onun bakımı…evdw kediniz varsa çok şanslı bir insansınız diyebilirim… Her evin bir kedisi olmalı 🙏👍

    0
    yorum beğen
  • Canan Taşkoyan
    3 sene önce

    Merhaba, güvendiğim bir sayfa olduğunuzdan size sormak istedim, ben yaklaşık iki sene önce sokakta yavru bir kediye baktım, bebekken bana alışıktı, onu iki senedir görmedim, bu gün ona rastladım ismini söyledim bana baktı fakat epeyce vahşileşmiş, gözünde enfeksiyon olduğunu gördüm, ve evde bakmak istiyorum, şu an iki yaşında falan, ve erkek kedi, bana lütfen yardımcı olurmusunuz 🙏

    0
    yorum beğen
  • Ece
    3 sene önce

    Merhaba, bu sabah arka bahçede 4 tane yavru kedi gördüm. Gözleri açılmış, viyak viyak bağırıyorlar tahminen 1-2 haftalıklar. Annelerinin yemek bulmak için gittiğini düşünüp iki saat kadar yanlarında bekledim. Şırıngayla biraz sıcak süt vermeye çalıştım, iyi kötü biraz doydular. Bir ağacın altına bırakıp yukarı çıktım, arada bir pencereden kontrol ediyorum ama anneleri hâlâ yok. Havalar soğuyor, birazdan çıkıp karton koli falan arayacağım bu geceyi geçirsinler diye ama başka bir kedinin gelip yavruları yemesinden ödüm kopuyor. Birkaç haftalığına eve alıp bakmak ve kendilerine bakacak olgunluğa geldikten sonra tekrar bahçeye bırakmak ve günde birkaç kere kontrol etmeyi düşünüyorum. Kalıcı olarak bakmak isterdim ama şu an maalesef hiç öyle bir imkanım yok. Öylece bırakırsam ölebilirler, ama öbür türlü de eve alışıp sokağa tekrar adapte olamayabilirler. Ne yapmalıyım?

    1
    yorum beğen
  • Endişeli
    3 sene önce

    Dün sokaktan bir kedi sahiplendim onu yıkadım sabah ilk iş veterinere götürdüm 5 aylık olduğunu söyledi.iç/dış parazit aşısı yapıldı genel durumunda birşey olmadığını fakat çok zayıf olduğunu söyledi veteriner .ama çok endişeliyim çünkü hiç hareket etmiyor yemeğini yiyor suyunu içiyor tuvaletini yapıyor ve uyuyor. Bu normal mi bana yardımcı olursanız sevinirim

    0
    yorum beğen
  • Dilara kozak
    3 sene önce

    Ben eve kedi aldım ama sanırım evde evcilleştirilip sokağa atılmış eve bir türlü alışmıyor yanımıza bile gelmiyor ne yapmalıyım?

    1
    yorum beğen
  • Meryem
    3 sene önce

    Merhaba sokakta kedi buldum bir gündür bizde hiç birşey yemiyor içmiyor sürekli ağlıyor ne yapmalıyız ?

    0
    yorum beğen
  • Sultan
    3 sene önce

    Merhaba iki gün önce sokakta bir kedi eve getirdim.Kedi tahminen 4 yada 5 aylık kedinin tuvalet eğitimi yok kum aldım ne yaptıysam olmuyor kedi 3 halimada işledi buğün farkettim pirede var veterineri aradım çok fiyat istediler artı kedi nezle olmuş dışarda üşümüş garibim.onu aşı yaptırmak için param yok dışarı bırakacam ama dışarı çok soğuk ne yapmam lazım yardım edin lütfen.Belediye aşı yapıp pirelerini temizleyip bu kediye ve bana yardımcı olabilirler mi lütfen yardımcı olun

    0
    yorum beğen
  • Sultan
    3 sene önce

    Merhaba iki gün önce sokakta bir kedi eve getirdim.Kedi tahminen 4 yada 5 aylık kedinin tuvalet eğitimi yok kum aldım ne yaptıysam olmuyor kedi 3 halimada işledi buğün farkettim pirede var veterineri aradım çok fiyat istediler artı kedi nezle olmuş dışarda üşümüş garibim.onu aşı yaptırmak için param yok dışarı bırakacam ama dışarı çok soğuk ne yapmam lazım yardım edin lütfen.Belediye aşı yapıp pirelerini temizleyip bu kediye ve bana yardımcı olabilirler mi lütfen yardımcı olun

    0
    yorum beğen
  • Ela Nazlı
    3 sene önce

    Merhabalar benim kedilerim birkaç haftalıkken geldi ve 7 aydır bahçemde besliyorum bana baya çalıştılar ve 3 taneler (bu arada bahçe baya büyük ve 13 yaşındayım) bişe sorcam kediler nadiren sokağa çıkıyo o kedilerde hastalık varmıdır. Anneme eve alalım diyorum ama izin vermiyo keşke izin verse ama en azından üzgün olduğumu zamanlar evimizin balkonuna almama izin veriyor. Ve size bir tavsiye var evdede olmasa evinizin bahçesindede olsa sokaktan sahipsiz kedileri alıp besliyebilirsiniz. Ben her üzüldüğümde kedilerimin bahçeye yanına inerim onlar beni her türlü güldürmeyi mutlu etmeyi başarırlar onlara bişey olsa canımdan can kopar adlarıda pamuk,boncuk,minnoş Onlar bi tane ya onlar olmasa ne yapardım ki. Bence herkesin kedisi olmalı

    0
    yorum beğen
  • barış
    3 sene önce

    sokaktan yavru kedi aldım uzun tüylü ve hafif kokuyor yıkamak istiyorum aslında ama zararlı olur diye korkuyorum fakat 1 kereye mahsus yıkayabilir miyim?

    0
    yorum beğen
    • Doğuş Öztürk
      2 sene önce

      Merhaba öncelikle sahiplenmiş olduğunuz yavrunuzla size mutluluklar dileriz. Tavsiyemiz aşıları tamamlanana kadar yani bağışıklık gücü oturana kadar yıkamamanız. Ancak kokusu sizi çok rahatsız ediyorsa kedi köpek kuaförlerine götürüp yardım alabilirsiniz. Yıkadıktan sonra çok iyi kurutulmalı aksi takdirde rahatsızlanmasına neden olabilir.

      0
      yorum beğen
  • Ali can
    2 sene önce

    Merhabalar dun gece tahmini 3 4 aylık bir kedi bahçemize geldi aşırı miyavliyordu dayanamadık eve aldık tabiki korkularımız var pire sıkıntısından dolayı. Şöyle bir durumda var tuvaletini eve yapmadı bugün iki defa miyavladi bahçeye indirdim koşarak gidip kumu eşeleyip tuvaletini yaptı bu açıdan güzel ancak yikamadik yarin veterinere götüreceğiz sizce yikamali miyiz ?

    0
    yorum beğen
    • Doğuş Öztürk
      2 sene önce

      Merhaba öncelikle veterinerinizden iç dış parazit tedavisini yaptırınız. Eğer ki veterineriniz bağışıklık gücünü yeterli bulup yıkayabilirsiniz diye onay verirse en yakın pet kuaförden bu hizmeti profesyonelce almanızı tavsiye ederiz

      0
      yorum beğen
  • Yalçın
    2 sene önce

    3 adet yavrukedi bırakmışlar kartonla bizde bakma durumumuz yok petshopa versek alır mı acaba. Mama alma karşılığında alıyorlarmıl diye duydum

    0
    yorum beğen
  • Buket
    2 sene önce

    Merhaba 1 ay önce sokaktan annesi tarafından terk edilmiş kediyi ölmek üzereyken aldım sabah ilk iş veterinere gördüm kan tahlili muayene vs yapıldı ilaçlar yazıldı hepsini düzenli kullandık inanılmaz temiz baktık her eksiğini tamamladık ama kedi bir türlü bize alışmadı sürekli hırçın tırmalıyor bizden kaçıyor asla yanımıza gelmiyor dışarı gitmek istiyor alıştıramadık bir türlü kendisinde mantar hastalığı ailecek hepimize geçti napıcaz bilmiyorum

    0
    yorum beğen
  • Tunahan
    2 sene önce

    Merhabalar sokakta Sürekli ağlayan 3 aylık diye tahmin ettiğim sokak kedisi sahiplendim iç dış parazit aşılarını yaptırdım. Ancak dikkatimi çekti kendini hiç temizlemiyor pamuk yardımıyla ben siliyorum. Sürekli kucakta sevilmek istiyor hiç oyuncu bir tavrı yok sürekli halsiz gibi veteriner birşey olmadığını söyledi ama durum beni endişelendirdi geceleri çok ağlıyor uyanıp nemli pamukla silince uyuyor ne yapmam gerekiyor acaba

    0
    yorum beğen
  • Erdem
    2 sene önce

    Merhabalar sokaktan hava soğuk diye kedi aldık besledik Bir hafta boyunca baktık hayvana fakat kedi bayağı uysal bir hayvan oyuncu ve uykucu fakat maliye durumlardan dolayı bakamayacağınız geri bırakmayı düşünüyoruz bir sorun oluşur mu hayvan için gayet temiz kendini temizliyor sağlıklı erkek kedi lütfen bir geri dönüş yapabilirseniz çok sevinirim kedilerle alakalı çok bir bilgim yok hava soğuk diye evinde bir süre misafir ettim sadece

    0
    yorum beğen
  • Gül
    2 sene önce

    1.5 aylıkken alıp beslediğim kediyi köydeki akrabamın evine bırakmak istiyorum tabii doğal ortamda nasıl olur diye endişelerim var.evde sinek açılıyor ordada avlanır diye düşünüyorum kısırlaştırmak istemiyorum.şu anda 6 aylık adana olurmu acaba

    0
    yorum beğen