arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Yaz Aylarında Kedinizi Sıcaklardan Korumak İçin 5 Tavsiye

kedileri sıcaktan korumak
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Yaz ayları hepimizi bunalttığı gibi evcil hayvanlarımız için de bunaltıcı olabiliyor. Dolayısıyla bu havalarda kedilerimizi korumamız gerekiyor. Sıcak hava dalgaları hem evdeki kediler için hem de sokaktaki kediler için tehlikeli olabilir.

Kediler, tıpkı insanlarda olduğu gibi sıcak çarpmasına maruz kalabilirler. Bu yüzden sıcak havalara girdiğimiz bu dönem içerisinde kedinizin sağlığını korumalısınız. İnsanlar çok sıcakladıkları zaman vücudundaki ter bezleri çalışır ve dışarıya su atarlar, ancak kediler sadece patilerinden terleyebilmektedir. Dolayısıyla sıcak çarpması kaçınılmaz olabilir.

Sıcak havalarda kedinizi korumak için aşağıdaki yöntemleri izleyebilirsiniz.

1. Serin Ortamları Tercih Edin

Eğer dışarıda hava çok sıcaksa kedinizin evinizin içerisinde serin bir alanda tutmalısınız. Güneşin etkili olduğu saatlerde, güneş ışınlarından uzak tutun ve bu süre içerisinde ılık sayılabilecek hafif soğuk su bulundurun. Eğer sürekli güneş ışını altında kalırsa güneş yanığı görülebilir.

Eğer bahçenizde kedi besliyorsanız veya sokak kedilerini sahipleniyorsanız, günün en sıcak saatlerinde korunabilecekleri bir alan yapmalısınız. Eğer mümkünse evinizin içerisine almanız çok daha doğru olacaktır.

Yapılan en büyük hatalardan bir tanesi de park halindeki arabaların içerisinde kedi bırakmaktır. Her ne kadar kısa süreli bile olsa kesinlikle arabaların içerisinde kedi bırakılmamalıdır. Bu durum ölümcül sonuçlara bile yol açabilir.

2. Sıcak Çarpması Belirtilerini Bilin

Kedilere sıcak çarptığında normalden daha farklı davranışlar sergileyebilirler. Genellikle nefes nefese kalma, kusma veya ayakta durmakta güçlük görülmektedir. Eğer durum ciddiyse kısa süre içerisinde veterinere gitmeniz gerekir. Kedinize doğru müdahale edilmediği taktirde ciddi organ hasarları ortaya çıkabilir ve ölüme maruz kalabilir.

3. Temiz Su Verin

Evinizin içerisindeki kedilerin sürekli suya sahip olduğundan emin olun. Kediler için soğuk su kullanmak hastalanmalarına yol açabilir. Bu yüzden daha çok serin sular tercih edilmelidir. Ayrıca evinizin farklı bölgelerine su kapları koyabilirsiniz.

Kedinin sürekli olarak suya erişmesi için en iyi seçeneklerden bir tanesi otomatik su kabı kullanmak olacaktır. Bu kapların içerisinde özel filtreler bulunur ve bu sayede suyu sürekli temizler. Otomatik su kapları hakkında bilgi verdiğimiz Otomatik Kedi Mama ve Su Kabı Nasıl Çalışır? En iyi 5 Otomatik Mama Kabı isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Bazen kediler yeteri kadar su içmiyor olabilir. Eğer böyle bir durumla karşılaştıysanız onlara yaş kedi mamaları sunmak en iyi tercih olacaktır. Bu mamaların nem oranı kuru mamaların en az 7 katı daha fazladır. Bu sayede ihtiyaçları olan sıvıyı sağlayabilir. Bunun yanı sıra öğünlük kuru mamalarının içerisine az miktarda su ekleyebilirsiniz, ancak bu şekilde bekleyen mamaların üzerinde bakteri oluşumu yoğun bir şekilde olacaktır. Dolayısıyla sadece bir öğün için kullanılmalıdır.

Otomatik Su Kabı Satın AL

4. Oyun Zamanları

Kedilerin hiperaktif canlılar olduğunu ve oyun oynamayı sevdiklerini hepimiz biliyoruz. Bu durumu göz önünde bulundurarak kedinizin oyun ihtiyacını karşılamanız gerekir, ancak sıcak havalarda oyun oynamak iyi bir fikir değildir. Bu yüzden gün içerisinde kedinizi yoracak aktiviteler tercih etmeyin. Kedinizin fiziksel egzersiz ihtiyacını karşılamak için en iyi zaman dilimi akşam vakitleri olacaktır.

Ayrıca, kediler için en eğlenceli oyuncaklar için buraya tıklayabilirsiniz.

5. Kedinizi Çok Fırçalayın

kedileri sıcaktan korumak

Düşünülenin aksine kedilerin kürkleri güneş ışınlarından koruduğu için güneşe karşı koruma sağlar. Bu yüzden yaz dönemleri içerisinde kedinizi tamamen tıraş etmek doğru bir yaklaşım değildir. Sadece fazla tüyleri alınmalıdır. Kedi tıraşı için İstanbulda Kedinizi Traş Ettirebileceğiniz Pet Kuaförler isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kedilerin tüyleri birbirine karıştığı için özelliğini yitire|bilir ve topaklanmalar oluşabilir. Bu tüylerinin tamamen serbest kalması gereklidir. Bu sayede vücut sıcaklıklarını koruyabilirler. Kedinizin tüyleri her zaman için bakımlı ve karışmamış olmalıdır. Bu sayede vücutları daha serin kalacaktır. Sizin yapmanız gereken en önemli şey ise kedinizin tüylerini normalden daha fazla şekilde fırçalamanızdır. Bunun için Kedilerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılır? En İyi Kedi Tarakları isimli yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Kedi Tarağı Satın AL

Kediler Soğuk Su İçebilir Mi?

Kediler doğada soğuk suya ulaşabilir, ancak genelde bu suları tercih etmezler. Yaz aylarında havaların ısındığı için kedilerin serinlemesi gerekir. Bazı kedi sahipleri kedilerin serinlemesi için soğuk su vermek isteyebilir, ancak bu tamamen doğru bir yaklaşım değildir.

Kedilere soğuk su vermek ilerleyen zamanlarda çeşitli hastalıklara öncülük edebilir. Dolayısıyla soğuk su verilmemelidir. Bunun yerine serin bir su tercih edilebilir. Örneğin, buz dolabında 15 dakika beklemiş olan bir su verilebilir. Ayrıca su kabı gölge bir alan içerisinde ve mümkünse çelik kapta bulunmalıdır. Su kapları hakkında bilgi almak için; Kedilerin Kolay Mama Yiyebilmesi İçin En İyi 5 Mama ve Su Kabı isimli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.