arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kediler İçin EN İYİ 5 Düşük Tahıllı Kedi Maması

düşük tahıllı kedi maması
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedilerin sağlıklı bir yaşam sürmesi için kedi mamasıyla beslenmesi gerektiğini pek çok kere belirtmiştik. Kedilerin hayatlarını sürdürebilmesi için gerekli olan besinleri kedi mamalarının içerisinden alabilir. Kaliteli ve doğru seçilmiş bir kedi maması kedinizin uzun seneler boyunca sorunsuz bir şekilde yaşamasına yardımcı olacaktır. Kaliteli bir mamanın tam ve dengeli beslenme sağlaması gerekir. Bunun için mamanın içeriğinde protein, yağ, yağ asitleri, lif, vitamin ve mineral dengesinin kurulmuş olması gerekmektedir. Piyasadaki pek çok marka bu konuda çalışmalar yapar ve kedilerin sağlığını destekleyecek içeriğe sahip olan mamaları formüle eder.

Kedilerin beslenmesi hakkında en çok tartışılan konulardan bir tanesi ise tahıllı mamalardır. Kediler evcilleştirilmedikten ve evrimleşmeden önce sadece avlandıkları canlılar ile besleniyordu. Daha sonrasında, insanlarla beraber yaşaması ve farklı besinleri tüketmesiyle beraber kedilerin sindirim sistemleri gelişti ve tahıllı gıda tüketebilir hale geldi. Bu yüzden kedilerin tahıllı gıda tüketmesi zararlı değildir.


Tahıllı Kedi Mamaları Alerji Yapar Mı?

Bir diğer konu ise kedilerin tahıllı gıdalara karşı alerjilerinin olduğunu düşünmektir, ancak kedilerde alerji sorunu sadece tahıllı gıdalardan kaynaklanmamaktadır. Bu yüzden tahıllı gıdaları baz alarak bir çözüm sunmak doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Eğer gıda alerjisi yaşayan bir kediniz varsa Kedilerde Gıda Alerjisine Yol Açan 6 Tehlikeli Gıda Maddesi isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Bu yazımızda ise kediler için üretilmiş olan düşük tahıllı mamalar hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber sizler için hazırladığımız listedeki mamaları deneyerek kediniz için en uygun mamayı bulabilirsiniz.


#1 N&D Düşük Tahıllı Morina Balık ve Portakallı Kedi Maması 

düşük tahıllı kedi maması

N&D markası şahsen en beğendiğim mama markalarından bir tanesidir. Kaliteli içeriği ve besleyici yapısıyla kedilerin sağlığını destekler. Balıklı içeriğe sahip olan bu mama yağ asitleri bakımından da zengindir. Bu sayede kediniz kalp, beyin gelişimine yardımcı olur. Bununla beraber deri ve tüy sağlığını destekleyen yapıya sahiptir. Kediler genel olarak balıklı mamaları sevdiği için seçici damak tadına sahip olan kedileri için de tercih edilebilir. Bunun yanı sıra yüksek protein, lif, vitamin ve mineral oranı sayesinde kedilerin bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olacaktır. Eğer kediniz için doğal ve kaliteli bir mama arıyorsanız bu mama düşük tahıllı mamalar arasından en iyilerden bir tanesidir.

N&D Kedi Maması Satın AL 


#2 Profine Düşük Tahıllı Kitten Tavuklu Yavru Kedi Maması

düşük tahıllı kedi maması

Profine markası da oldukça kaliteli mamalar üreten ve kedilerin gelişimine yardımcı olan bir mama markasıdır. Yavru kedilere özel olarak hazırlanmış olan bu kedi maması, özellikle protein bakımından zengindir. Bilindiği üzere yavru kedilerin diğer kedilere oranla daha yüksek protein ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaçlarını karşılamak için yüksek proteinli mamalar kullanılmalıdır. Bu dönem içerisindeki kedilerin gelişimi tüm hayatlarını doğrudan etkiler. Bununla beraber ilerde yaşanabilecek olan hastalıklara karşı da bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi gerekir. Bunun için de kullanılan mamaların vitamin ve mineral içeriği zengin olmalıdır. Profine tarafından hazırlanmış olan bu kedi maması yavru kedinizin gelişimini destekleyecektir.

Profine Kedi Maması Satın AL 


#3 N&D Düşük Tahıllı Tavuk ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması

düşük tahıllı kedi maması

Yazımızın giriş kısmında da belirttiğimiz üzere kediler için mama seçerken kaliteli ve doğru seçim yapılması gerekir. Doğru seçim konusunda kedinin yaşı, sağlık sorunları ve kısırlaştırılmış olması gibi unsurların bilinmesi önemlidir. Örneğin, kısırlaştırılmış kedilerin magnezyum oranı düşük mamalar tüketmesi gerekir. N&D tarafından hazırlanmış olan bu düşük tahıllı kedi maması da kedinizin ihtiyaçlarına göre tasarlanmıştır. Düşük magnezyum oranı sayesinde kedilerin böbreklerini korur ve olası sağlık sorunlarını engeller. Bu sayede kediniz uzun süreler boyunca sağlıklı bir şekilde yaşar.

N&D Kedi Maması Satın AL 


#4 Profine Düşük Tahıllı Light Hindili Diyet Kedi Maması 

düşük tahıllı kedi maması

Kedilerde önemli konulardan bir tanesi de kilo problemidir. Eğer kedilerin kilo almasını hafife alıyorsanız ve umursamıyorsanız muhakkak; Kedimin Kilosu Normal Mi? İdeal Kedi Kilosu isimli yazımızı okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Kediniz olması gerekenden kiloluysa muhakkak diyet kedi maması kullanılmalıdır. Bu mamaların içeriğinde daha az yağ oranı bulunur. Bunun yanı sıra kedinizin gereksiz kalori almasını engeller. Kedinizin kilo vermesi için diyet mamasıyla beraber egzersizler yaptırarak başarılı bir şekilde ideal kilosuna dönmesini sağlayabilirsiniz. Profine tarafından hazırlanmış olan bu kedi maması da düşük tahıllı mamalar arasında en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Eğer diyet kedi maması arıyorsanız muhakkak bu ürünü incelemenizi tavsiye ederiz.

Profine Kedi Maması Satın AL 


#5 Royal Canin Ageing +12 Gravy Pouch Yaşlı Konserve Kedi Maması 

düşük tahıllı kedi maması

Listemizin son ürünü ise yaşlı kediler için hazırlanmış olan yaş kedi mamasıdır. Bu ürün yaşlı kedilere özel olarak formüle edildiği için kedilerin yaşamını kolaylaştırır. İçeriğinde yer alan yüksek oranda yağ asitleri sayesinde kedinizin eklem sorunlara karşı savaşır. Bunun yanı sıra böbrek sağlığı için magnezyum ve fosfor dengesi sağlanmıştır. Bununla beraber sinidirilmesi oldukça kolaydır. İçeriğinde düşük miktarda tahıl bulunan bu ürün kediler tarafından sevilerek tüketilir ve yaşlı kedilerin beslenme biçimine uygun üretilmiştir. Bu sayede iştahsız kediler için de gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

Royal Canin Kedi Maması Satın AL 


Kediler Tahıl Yiyebilir Mi?

Kediler için tahıl ana besin maddesi değildir, hatta doğadaki kediler neredeyse hiç tahıl tüketmemektedir. Ancak, kediler uzun senelerden beri insanlarla beraber yaşadıkları için sindirim sistemleri gelişmiştir. Bu sayede tahıl yiyebilir hale geldiler.

Aslında kedilerin temel besin maddeleri protein ve yağ bazlı olmalıdır. Dolayısıyla kedi mamalarının içeriğinde az miktarda tahıl olması sorun yaratmayacaktır. Bunun yanı sıra, tahılların içeriğinde de protein bulunmaktadır.


Tahılsız Kedi Mamaları Kediler İçin Sağlıklı Mı?

düşük tahıllı kedi maması

Tahıllı kedi mamalarının içeriğinde buğday, mısır, pirinç gibi besin kaynakları bulunmaktadır. Kediler bunları sindirebilmesinin yanı sıra herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Tahılsız kedi mamalarının ise içeriğinde tamamen et bulunmadığını da düşünmek gerekir. Aynı şekilde, tahılsız mamaların içeriğinde patates, mercimek ve bezelye gibi besin kaynakları bulunmaktadır. Kısaca mamanın içeriğinde tahıl bulunması herhangi bir sağlık sorununa yol açmamaktadır.

Unutmadan, bazı kedilerin tahıla karşı alerjisi olabilir. Bu gibi durumlarda bir veterinere danışarak, alerjinin kaynağını öğrenebilirsiniz.

Tahıllı Mamaların Protein Oranı Düşük Mü?

Bir diğer düşünce ise tahıllı mamaların içeriğinin protein bakımından zayıf olmasıdır. Her ne kadar böyle bir fikir hakim olsa da aslında düşük tahıllı kedi mamalarının protein oranı düşük değildir. Hatta bitkisel proteine sahip olduğundan dolayı protein oranı da yükselmektedir. Dolayısıyla kedilerin ihtiyacı olan protein oranını karşılamaktadır.

Tahılsız kedi mamalarının içeriği tamamen et ürünlerinden oluşmadığından dolayı protein oranları hemen hemen aynıdır. Önemli olan nokta ise mamanın içeriğindeki et oranının en az %60’ını oluşturmasıdır. Çünkü kediler protein ve yağ ihtiyacını temel olarak et ürünlerinden karşılamaktadır. 

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.