arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Otomatik Kedi Mama ve Su Kabı Nasıl Çalışır? En iyi 5 Otomatik Mama Kabı

otomatik mama ve su kabı
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kediler için çok çeşitli mama ve su kapları bulunmaktadır. Bu konu her ne kadar basit gibi görünse de aslında oldukça kompleks ve önemli bir konudur. Standart mama kaplarını seçerken pek çok unsur bulunmaktadır. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için, Kedilerin Kolay Mama Yiyebilmesi İçin En İyi 5 Mama ve Su Kabı isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Mama kaplarının çok çeşitli olduğundan bahsettikten sonra otomatik mama kapları hakkında bilgi vermek istiyorum. Son dönemlerde oldukça popüler olmasının yanı sıra oldukça dayanıklı ve pratik bir üründür. Bu yazımızda sizler için hazırlamış olduğumuz rehberi muhakkak inceleyin.

Otomatik Mama Kabı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Boyut: Bir otomatik mama kabı seçerken en önemli unsurlardan bir tanesi boyutun belirlenmesidir. Eğer odanız çok büyük değilse daha küçük mama kaplarına yönelmenizi tavsiye ederiz, ancak birden fazla kediniz varsa muhakkak daha büyük mama kaplarına yönelin.
  • Özellikleri: Otomatik kedi besleyicilerinin çok farklı özellikleri olabilir. Genel olarak, zamanlayıcı özelliği olması ve otomatik olarak kapağının açılması yeterli olmaktadır.
  • Kullanım Kolaylığı: Kullanım kolaylığı olarak, kolay temizlenebilir ve otomatik mama ayarı yapabilen bir mama kabı almanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Otomatik Mama Kaplarının Avantajları

Bir diğer önemli konu ise otomatik mama kaplarının getirdiği avantajlardır. Genel olarak pratik olmasının yanı sıra kediler için tam ve düzenli beslenme sağlar.

  • Haznesinde yer alan mamaların taze kalmasını sağlar.
  • Kısa süreli tatiller için evde olmasanız bile kedinizin ihtiyacı olan mamayı düzenli olarak sunar.
  • Eğer kilo sorunu yaşayan bir kediniz varsa mamasının öğünlerini ve saatini ayarlayabilirsiniz.
  • Mama kaplarının devrilmesini ve israfı engeller.

Aşağıdaki listeden sizler için tavsiye ettiğimiz otomatik su ve mama kaplarını inceleyebilirsiniz.


#1 Trixie Otomatik Mama Kabı Tx6

otomatik mama ve su kabı

Otomatik mama kapları arasında en uygun olan ürünlerden bir tanesi Trixie tarafından üretilmiş olan bu üründür. Üzerinde yer alan kontrol paneli sayesinde istediğiniz zamana ayarlanabilri ve otomatik olarak mama sunulur. Günde 3 kere olacak şekilde ayarlanabilir. Bunun yanı sıra toplam 6 öğün ve her öğün hacim olarak 240ml’ye kadar ayarlanabilir. Üzerinde yer alan sert plastiği oldukça kalitelidir. Bunun yanı sıra kontrol paneli sayesinde evcil hayvanların kurcalaması ihtimaline karşı korumalıdır. Bu otomatik mama kabı hem kuru hem de yaş mamalar için kullanılabilir. Aynı zamanda kolay temizlenebilir olduğu için oldukça pratiktir. İçerisinde yer alan piller azalmaya başlayınca sesli uyarı verir ve böylece olası aksiliklere karşı koruma sağlar.

Trixie Otomatik Mama ve Su Kabı Satın AL


#2 Trixie Otomatik Mama Kabı 

otomatik mama ve su kabı

İçeriğinde iki adet 300 ml hacminde haznesi yer alan bu mama kabı ayarlanan zaman diliminde otomatik olarak açılır ve evcil hayvanlara mama sunar. İki öğün için programlanabilmesinin yanı sıra iki öğünü aynı zaman diliminde de açabilir. Ayrıca 48 saatlik ayarlamaya imkan sunabilir. en güzel özelliklerinden bir tanesi ise hem kuru mama hem de yaş mama için uygun olmasıdır. Yaş mama kullanacaklar için kutu içeriğinden çıkan buz kalıpları mama kabının altına yerleştirilmelidir. Bu sayede mama çok daha taze kalacaktır. Aynı zamanda alt tabanında yer alan kaymaz malzeme sayesinde devrilme gibi durumlara karşı korumalıdır. Temizlenmesi çok kolay olan bir mama kabıdır. Bunun yanı sıra 2 adet AA pil ile çalışmaktadır.

Trixie Otomatik Mama ve Su Kabı Satın AL


#3 Trixie Otomatik Mama Kabı

otomatik mama ve su kabı

Listemizde yer alan en iyi otomatik mama kabı olan bu ürün ne yazık ki biraz pahalıdır, ancak yaptığı işler ve geniş haznesi sayesinde fiyatını sonuna kadar hak edecektir. 5 kg mama kapasitesine sahip olan bu mama kabı günlük 5 öğüne kadar ayarlanabilir. Minimum 25  gr, maksimum 500 gr öğünlere sahiptir. Ayarlaması çok kolay ve oldukça pratik bir üründür. Şeffaf mama haznesi sayesinde mama miktarı sürekli olarak kontrol edilebilir. Bunun yanı sıra üzerinde yer alan LCD ekran sayesinde oldukça kullanışlı bir mama kabıdır. Aynı zamanda temizlenmesi de kolaydır. Eğer uzun seyahatlere çıkıyorsanız muhakkak bu mama kabını denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca bu ürün hem pil ile hem de USB kablo ile kullanılabilir. Eğer USB kablo ile kullanılacaksa pillerinin muhakkak çıkartılması gerekir.

Trixie Otomatik Mama ve Su Kabı Satın AL


#4 Trixie Otomatik Su Kabı 3Lt

otomatik mama ve su kabı

Mama kaplarının yanı sıra kedilerin otomatik su kaplarına da ihtiyacı vardır. Kediler doğal hayatlarında daha çok akan suları tercih ettikleri için bu ürün en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Bu su kabının içerisindeki su sürekli olarak devir daim olduğu için taze kalmasını ve oksijen bakımından zengin olmasını sağlar. İçerisinde yer alan karbon filtre sayesinde sürekli temizlenir. Bu sayede içerisinde yer alan su kötü kokulardan ve mikroplardan arındırılacaktır. Cihazın üzerinde yer alan pompa gücü ayarlanarak suyun akış şiddeti değiştirilebilir. Ayrıca oldukça az enerji tüketen bir üründür. Dikkat edilmesi gereken nokta ise motorun ön bölümünde bulunan ızgaralardaki tüylerin düzenli olarak temizlenmesidir.

Trixie Otomatik Mama ve Su Kabı Satın AL


#5 Trixie Seramik Otomatik Su Kabı, 1.5Lt

otomatik mama ve su kabı

Yine otomatik su kaplarından bir tanesi olan bu ürün seramik yapıdadır. Bilindiği üzere seramik kediler için oldukça sağlıklıdır. Bunun yanı sıra temizlenmesi de kolaydır. Bu ürünün içerisinde yer alan su devir daim olur ve sürekli temizlenir. Bununla beraber kabın içerisinde su birikir. Yani hem akan sudan içmeyi seven hem de kabın içerisinde su içmeyi seven kediler için uygun bir üründür. Su sürekli olarak aktığı için oksijen bakımından zengindir. Bunun yanı sıra düşük elektrik sarfiyatına sahip olan bir su kabıdır. Kedilerinizin sürekli olarak temiz ve taze su içmesi için bu ürünü tercih edebilirsiniz.

Trixie Otomatik Mama ve Su Kabı Satın AL


Otomatik Mama Kabı Nasıl Kullanılır?

Her mama kabı üreticisinin kendine özel bir kullanım şekli olabilir, ancak piyasadaki pek çok mama kabı zaman ayarlıdır ve genellikle zamanı geldiğinde mama haznesinin kapağı açılır ve kedi kolaylıkla mamasını tüketebilir. Bazı mama kapları ise zamanı geldiğinde içerisindeki mamayı mama kabına boşaltmaktadır. Her iki ürün tipi de oldukça kullanışlı ve başarılı iş çıkartmaktadır.


Kediler Otomatik Mama Kabından Mama Yiyebilir Mi?

Pek çok kedi sahibinin tedirgin olduğu konulardan bir tanesi de kedilerin kolay bir şekilde mama yiyip yiyemeyeceğidir. Bazı kediler otomatik mama kabının sesinden korktukları için mama yemekten çekinebilirler. Eğer, böyle bir durumla karşılaşırsanız kedinize mama kabının zararsız olduğunu göstermeniz gerekir. Bunun için kedinin göreceği şekilde mama kabının yanında durabilirseniz. Bununla beraber, mama kabının yanına ödül mamaları koyabilirsiniz.

Tüm bunlara rağmen kediniz otomatik mama kabından mamasını yemezse; Kedilerin Kolay Mama Yiyebilmesi İçin En İyi 5 Mama ve Su Kabı isimli yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz. 

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.