arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedilerin Kolay Mama Yiyebilmesi İçin En İyi 5 Mama ve Su Kabı

kedi mama ve su kapları
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedi Mama ve Su Kabı Nasıl Seçilir?

Kediniz için doğru mama ve su kabını seçmek, onlar için seçtiğiniz mamalar kadar önemlidir. Doğru bir mama kabı seçimi sonrasında mamanın üzerinde oluşan bakteriler önlenecek ve kediniz yemek yerken doğal bir vücut pozisyonuna sahip olacaktır. Kedinin doğru pozisyonda yemek yemesi sindirimine de yardımcı olacaktır. Kedinizin sağlıklı kalması için doğru mama kabını seçmeniz önemlidir.

Mama kabı seçiminde temel olarak üç unsur bulunmaktadır. Bunlar; malzeme türü, kabın tasarımı ve yıkanabilir olması olarak sıralanabilir.

Doğru Malzeme Seçimi

  • Paslanmaz Çelik: Kedinizin mama ve su kabını paslanmaz çelik malzemeden seçmeniz iyi bir seçim olacaktır. Paslanmaz çelikten üretilmiş kapların temizlenmesi ve kurutulması kolaydır. Bu özelliği sayesinde mama kabında bakteri oluşumu minimuma indirilmiş olur. Ayrıca bu kapların diğer bir özelliği de kırılmaz olmasıdır. Dolayısıyla uzun seneler boyunca kullanılabilir.
    Bazı kişilere göre Çin’de üretilen paslanmaz çelik malzemelerin kedilere zarar verdiği düşünülmektedir. Bu malzemelerin içerisinde radyoaktif gazların bulunduğu raporlarla doğrulanmıştır.
  • Seramik – Cam – Taş: Paslanmaz çelik malzemelerde olduğu gibi temizlenmesi kolay mama ve su kapları arasında yer almaktadır. Ayrıca bakteri oluşumuna karşı etkilidir. En büyük dezavantajı sağlam olmamalarıdır, ancak dayanıklı malzemelerden üretilmektedir. Bu kaplar çatladığında atılmalıdır.
    Eğer taş mama kabı tercih ediyorsanız içerisinde kurşun bulunmamasına dikkat edin. Ayrıca bulaşık makinelerinde yıkanabilir olmasına özen gösterin.
  • Plastik: Plastik mama kapları diğerlerine oranla daha ucuzdur, ancak iyi bir seçim değildir. Plastik tabaklar kolayca çizilebilir, temizlenmesi zordur ve bakteri oluşumuna yol açabilir. Ayrıca bazı plastik malzemeler mamaların içerisine kimyasal karışmasına yol açabilir. Oluşan bu bakterilerden dolayı çene aknesi oluşabilir.
  • Tek Kullanımlık Tabak: Bazı kedi sahipleri bakteri oluşumunu en aza indirmek için tek kullanımlık kaplar kullanmaktadır. Bu yöntem her ne kadar tavsiye edilmese de kullanılabilir. Ancak seçilecek olan tek kullanımlık olan kapların %100 geri dönüşebilir olması gerekmektedir.

Mama ve Su Kabının Yapısı

Kedilerin yemek yerken uygun pozisyonda olmaları kedinin rahatlığı ve kolay sindirebilmesi için önemlidir. Bu yüzden seçilen mama kaplarının bir miktar uzun olması gerekmektedir. En uygun konum için kedi mama yerken ağzının midesinden yukarıda olması gerekir. Bu sayede kedinin mamayı yutması daha kolay olacaktır. Ayrıca boynunda ve sırtında oluşan yük azalacaktır. Eğer seçtiğiniz mama kabı bu özellikleri sağlamıyorsa mama kabının altında yükselmesi için kitap gibi bir eşya koyabilirsiniz.

Bir diğer önemli detaysa seçilen kabın geniş ve sığ olmasıdır. Genelde kedi sahipleri mama ve su kabı alırken kedilerin ağız bölgesini düşünmektedir, ancak bu şekilde olan mama kapları tercih edildiğinde kedilerin bıyıkları mama kabının kenarına değecektir. Bu durum kediler için can sıkıcı olabilir ve tahrişe yol açabilir. Bu yüzden kedinizin yemek yerken bıyıklarının bükülmemesi gerekmektedir.

Son olarak mama kabının yeri sabit kalacaksa kaymaz tabanlı mama ve su kaplarına göz atın. Eğer bu şekilde bir mama kabı bulamazsanız mama kabının altına kaymaz kauçuktan üretilmiş bir malzeme serin. Böylece hem kaplar yerinden oynamayacaktır hem de kaplardan dökülen mamalar etrafa saçılmayacaktır. 

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Vahşi doğada yaşayan kediler yemeklerini yerken aynı zamanda çevreyi izlemek ister. Böylece tehditlere ve yırtıcılara karşı kendilerini koruyabilirler. Bu yüzden evinizin içerisinde mama kabının yerini seçerken kedinin etrafı kolayca izleyebileceği bir yer seçmelisiniz. Bu yüzden kedinin mama ve su kabının odanın köşesine koymak doğru olmayacaktır, aksi halde kediniz kedini huzursuz ve yalnız hisseder.
  • Ayrıca kedinin mama ve su kabının günlük olarak yıkanması gerekmektedir. Yıkama işleminde muhakkak sıcak su ve sabun kullanılmalıdır. Eğer elde yıkıyorsanız kabın iyice durulandığından emin olmalısınız. Seçtiğiniz mama kabı bulaşık makinesinde yıkanmaya uygunsa makinede yıkayabilirsiniz. Makinede yıkandıktan sonra tekrar elinizle bol suda durulamanızı tavsiye ederiz. Eğer mama ve su kabını temizlerken sabun kullanmak istemiyorsanız, eşit miktarda kabartma tozu, tuz ve ılık su kullanabilirsiniz. Temizleme işlemi sırasında bulaşık süngeriyle veya fırçayla kapları iyice temizlemeye ve ovmaya özen gösterin.
  • Mama ve su kapları bakteri üretmeye uygun yapıda olduğundan dolayı haftada bir kere sirkeli çözelti içerisinde bekletmenizi tavsiye ederiz. Ilık suyun içerisine bir miktar sirke ekleyerek mama ve su kabını bu karışımın içerisinde bekletin. Bu sayede kaplarda bulunan mikroplar arındırılacaktır. Suyun içerisinde 10 dakika kalması yeterlidir. Ayrıca çıkarttıktan sonra iyice durulamayı da unutmayın.

En İyi 5 Kedi Mama ve Su Kabı

Kedi mama ve su kapları hakkında bilgi verdikten sonra sizler için seçtiğimiz en iyi 5 kedi mama ve su kaplarını incelemenizi tavsiye ediyoruz. Bu mama kapları kedinizin daha rahat ve hijyenik yemek yemesini sağlayacaktır.

Trixie Kedi Paslanmaz Çelik Mama Kabı 

Trixie markası evcil hayvanlar için aksesuar üreten en iyi markalardan bir tanesidir. Ülkemizde oldukça tercih edilen bu markanın üretmiş paslanmaz çelikten üretilmiş mama kabı kedinizin rahat bir şekilde mamasını tüketmesine yardımcı olacaktır. Çelikten üretilmiş olmasından dolayı herhangi bir zararlı madde içermemektedir. Bu sayede kedinizin sağlığına zarar vermez. Aynı zamanda tabanında yer alan kaydırmaz malzeme sayesinde yerinden oynamaz ve mamanın etrafına saçılmasını engeller.

Trixie kedi mama ve su kabı almak için buraya tıklayın!

Trixie Kedi Seramik Mama Su Kabı

Yine Trixie markasının üretmiş olduğu kedi mama ve su kaplarından bir tanesi olan bu ürün seramikten üretilmiştir. Geniş ve sığ bir yapıya sahip olduğundan dolayı kedinin kolay bir şekilde mama yemesini sağlayacaktır. 15 cm çapı olan bu ürün 0.3 litre hacminde mama kapasitesine sahiptir. Bu ürünün dezavantajlarından bir tanesi ayaklarının bulunmamasıdır. Bu yüzden kedinin daha rahat mama yiyebilmesi için yüksek bir yere konumlandırılmalıdır. En büyük avantajlarından biri ise kolaylıkla yıkanabilir olmasıdır. Ayrıca kedilerin sağlığını riske atmaz.

Trixie kedi mama ve su kabı almak için buraya tıklayın!

Beeztees My Favourite Cat Mama Kabı

Beeztees markasının üretmiş olduğu bu kedi mama kabı son derece kalitelidir. Paslanmaz çelikten üretilmiş olan bu mama kabı kedilerin mamasının hijyenik kalmasını sağlar. Aynı zamanda dış yapısı sayesinde yüksekliğe sahiptir. Bu sayede kediler çok daha rahat yemek yiyebilir. Bunun yanı sıra eğimli olarak tasarlanmış olması sayesinde kedilerin mamaya erişimleri daha kolaydır. Ayrıca kolaylıkla temizlenebilir ve yıkanabilir özelliğe sahiptir.

Bezztess kedi mama ve su kabı almak için buraya tıklayın!

Trixie Köpek&Kedi Otomatik Mama Kabı 

Otomatik mama kapları da en çok tercih edilen modellerden bir tanesidir. Bu mama kaplarının üzerinde elektronik bir zamanlayıcı yer almaktadır. Buradan zaman ayarı yaparak mama kabını kuruyorsunuz. Zaman dolduktan sonra mama kabının kapağı açılıyor ve kediniz mamasını tüketebiliyor. Özellikle kilolu kediler için oldukça iyi bir seçenek olan bu mama kapları, kediniz için beslenme programı oluşturmanızda yardımcı olacaktır. Bu ürünün 300 ml mama hacmi bulunmaktadır. Ayrıca 48 saatlik zaman ayarı yapılabilmektedir. Tabanında bulunan kaydırmaz malzeme sayesinde güvenilirdir. Aynı zamanda temizlemesi kolaydır.  Özellikle kısa süreli seyahatleriniz için iyi bir çözüm olacaktır.

Trixie otomatik kedi mama kabı almak için buraya tıklayın!

Trixie Otomatik Su Kabı

Otomatik mama kabı olduğu gibi su kabı da bulunmaktadır. Bu ürünün içerisinde özel filtreler bulunmaktadır. Bu sayede haznesine yerleştirilen su sürekli olarak arındırılır ve temiz olması sağlanır. Kedilere taze su vermek için en iyi seçenekler arasında yer alan bu ürünün 1 litre su kapasitesi bulunmaktadır. İki ayrı modu olan bu ürün suyun hızlı bir şekilde şelale gibi akmasını sağlarken yavaş akmasını da sağlayabilir. İçerisinde yer alan motor sayesinde su sürekli olarak devir daim olur ve temizlenir. Bu sayede kediniz her zaman için taze suya erişim sağlayabilir.

Trixie otomatik kedi su kabı almak için buraya tıklayın!

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
  • Bora
    4 sene önce

    Teşekkür ederim çok iyi bir yazı

    0
    yorum beğen