arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Yavru Kediler İçin Neden Süt Tozu Kullanılmalıdır? Kediler İçin En İyi 3 Süt Tozu

kediler için süt tozu
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Yavru kediler için en önemli detaylardan bir tanesi beslenmeleridir. Normalde kediler kendi beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilirler, ancak bu durum yavru kediler için geçerli değildir. Yavru kediler için en önemli besin kaynağı ise anne sütüdür. Her kedinin en az 6 hafta boyunca anne sütü tüketmiş olması gerekir. Kedilerin bağışıklık sisteminin gelişmesi ve vücut fonksiyonlarının sorunsuz bir şekilde çalışması için anne sütü önemlidir.

Bazı durumlarda anne kediler yavru kedilerini terk edebilir veya tüm yavrularına bakamaz. Dolayısıyla terkedilmiş kediler anne sütü tüketemediği için beslenemez ve gelişemez. Bu kedileri beslemek için en iyi yöntem ise süt tozu kullanmaktır. Eğer annesi terketmiş bir kedi gördüyseniz onu süt tozuyla besleyebilirsiniz.


Yavru Kediler İçin Süt Tozunun Önemi

Süt tozu özellikle annesinden ayrılmış kediler için çok önemlidir. Anne sütündeki besin maddeleri herhangi bir gıdada yer almaz, ancak süt tozu kedilerin gelişimi için etkilidir. Özellikle de daha gözlerini bile açamamış yeni doğmuş kediler için beslenme çok önemlidir. Bu dönem içerisindeki kedilere kuru kedi maması veya yaş kedi maması vermek sakıncalıdır. Çünkü kedilerin sindirim sistemleri hemen gelişmez ve bu gıdaları tüketemezler. Bu yüzden en azından ilk 4 hafta boyunca sadece kedi süt tozu ile beslenmesi gerekir.

Süt tozu protein bakımından zengin bir besindir. Bu sayede kedilerin gelişimine yardımcı olur, ancak çok kısa sürede bozulabilir. Bu yüzden hazırlandıktan sonra kedinin tüketmesi gerekir. Artan kısmı ise buzdolabında muhafaza edilmelidir. Ayrıca kedilere süt tozu verirken yaklaşık 38 derece olması gerekmektedir. Bu yüzden dolaptan çıkarttıktan sonra ısınmasını beklemek gerekir.


Kedilere Süt Tozu Nasıl Verilir?

kediler için süt tozu

Kedilere süt tozunu biberonla verebilirsiniz. Piyasada bulunan süt tozlarını hazırlamak farklı şekillerde olabilir, ancak genellikle su kıvamına yakın bir yoğunluğa sahiptir. Bunun için ambalajın üzerinde yer alan hazırlama talimatlarını inceleyebilir ve buna göre hazırlayabilirsiniz.

Yeni doğmuş kedilerin mideleri küçük olduğundan dolayı mamaları sık sık ama az ölçülerle vermek gerekir. bunun için her 4 saatte bir az miktarda süt tozu verilebilir. Kediye süt tozu verirken kesinlikle biberonu sıkmamanız ve kedinin süt tozunu kedi emerek tüketmesi gerekir. Eğer biberonu sıkarsanız akciğerlerine süt dolabilir ve boğulabilir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise biberonun temiz olması ve her öğünden sonra temizlenmesidir. Kediye süt tozu verirken kucağınıza yatırıp başını hafifçe eğerek biberonu ağzına tutabilirsiniz.

Sizler için önerdiğimiz süt tozlarını inceleyerek kediniz için en uygun kedi süt tozunu satın alabilirsiniz.


#1 Zoovital Colostrovital Yavru Kedi Süt Tozu Ek Besin Takviyesi

Zoovital markası özellikle besin takviyesi konusunda en iyi markalardan bir tanesidir. Erken yaşta annesinden ayrılmış kediler için özel olarak üretilmiş olan bu süt tozu, içerisinde yer alan vitamin, mineral ve yağ gibi kedilerin ihtiyacı olan besinleri içerisinde barındırır. 1 ile 90 günlük yavru kediler için uygun bir süt tozudur. Ayrıca anne sütüne takviye olarak da kullanılabilir. Yüksek protein değerleri sayesinde kedilerin hızlı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur.

Zoovital Süt Tozu Satın AL


#2 Beaphar Lactol Kitty Milk Yavru Kedi Süt Tozu

Yine en iyi takviye markalarından bir tanesi olan Beaphar tarafından hazırlanmış olan bu kedi süt tozu kedilerin gelişimini desteklemek için üretilmiştir. Annesinden ayrılmış veya yetersiz beslenme sağlayan kediler için kullanılabilir. İçerisinde yer alan yüksek protein değeri sayesinde kedilerin gelişmesine ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra içerisinde vitamin, mineral ve yağ gibi temel besin maddeleri de yer almaktadır.

Beaphar Süt Tozu Satın AL


#3 Gimcat Kedi Yavru Süt Tozu

Evcil hayvan sahipleri arasında GimCat markasını duymamış olan kişilerin sayısı çok azdır. Kalitesini ispatlamış bir marka olmasının yanı sıra kedilerin gelişimini destekler. Yeni doğmuş kediler için en iyi seçeneklerden bir tanesi olan bu süt tozu kediler 8 haftalık olana kadar kullanılabilir. Kedilerin ihtiyacı olan tüm bileşenleri barındıran bir süt tozudur. Bunun yanı sıra protein bakımından da zengin bir mamadır. Aynı zamanda içerisinde kedilerin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri barındırdığı için bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Tüm bunların yanı kedinizin sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayarak gelişimine katkı sağlar.

Gimcat Süt Tozu Satın AL


Annesinden Ayrılmış Kedi Yavruları İçin En İyi Beslenme Şekli 

Bazı durumlarda anne kedinin yavrularını terk etmesi, hepsini yeteri kadar besleyememesi veya ölüm gibi nedenlerden dolayı yavru kediler bakıma muhtaç kalıyor. Bu duruma karşı yapılması gereken en önemli şey kedilerin gelişimini tamamlanmasını sağlamak ve mama yiyebilecek büyüklüğe erişmesine yardımcı olmaktır.

Doğadaki hiçbir gıda anne sütü kadar faydalı olmasa da süt tozu yavru kedilerin hayata tutunmalarını sağlamak için en iyi seçenektir. Bunun için tek tercih edilmesi gereken şey üretilmiş olan süt tozunun kediler için uygun olmasıdır. Bilinçsiz bir şekilde süt tozu verilmemelidir.


Süt Tozu Ne Zamana Kadar Verilebilir?

Süt tozunu kediler mama yiyebilecek boyutlara geldiği zamana kadar verilmesi gerekir. Bir kedinin normal şartlar altında bu boyutlara gelmesi yaklaşık olarak 4-6 hafta sürmektedir. Bunun için 4 haftadan sonra süt tozu kullanımı sonlandırılabilir.


Süt Tozundan Sonra Nasıl Beslenmelidir?

Eğer bir kedi yavrusunu süt tozuyla 4 haftaya kadar beslediyseniz, artık yavaş yavaş kuru mama ve yaş mamalara geçiş yapabilirsiniz. Bunun için, 1 aylık olduktan sonra küçük tanecikli ve kısmen yumuşak kuru mamalar verebilirsiniz. İlk kez mama yemeye başladığında mamayı biraz su ile ıslatabilirsiniz. Bu sayede kediniz mamasını daha kolay bir şekilde tüketecektir. Burada dikkat etmeniz nokta ise ıslatılmış mamanın 15 dakikadan daha fazla açıkta durmaması gerektiğidir. Aksi halde mamanın üzerinde bakteri oluşabilir.

Bir diğer seçenek ise kedilere yaş kedi maması vermektir. Bu mamalar özel soslar ve et parçacıkları içerdiği için kediler tarafından sevilerek ve oldukça kolay bir şekilde tüketilebilir. Eğer kediniz için yavru kedi maması arıyorsanız; Yavru Kedi Bakımında Hangi Kuru Mama Tercih Edilmelidir? isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.