arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kısırlaştırılmış Kedilere Özel En İyi 5 Yaş Kedi Maması

kısırlaştırılmış yaş kedi maması
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kısırlaştırılmış kedilerin beslenme ihtiyaçlarında değişimlerin olması gerektiği herkes tarafından bilinmektedir. Aslında kısırlaştırılma sonrasında her zaman ki beslenme şekli devam ettirilebilir, ancak kedinin sağlığını olumsuz şekilde etkileme ihtimali yüksektir. Bu süreç içerisinde en çok karşılaşılan durum ise kedilerde görülen böbrek hastalıklarıdır.

Bu gibi durumlar için mama üreticileri tarafından özel formül içeren mamalar üretilmektedir. Bu mamaların içerisindeki beslenme faktörleri diğer mamalara göre farklılık gösterirken, aynı zamanda kedinizin genel sağlığını korumaya yardımcı olacaktır.
Bu yazımızda sizler için kısırlaştırılmış kedi mamaları hakkında bilgi vereceğiz ve sizler için mama tavsiyesinde bulunacağız.


Kısırlaştırılmış Yaş Kedi Maması Nasıl Seçilir?

kısırlaştırılmış yaş kedi maması

Piyasada bulabileceğiniz pek çok farklı kısırlaştırılmış kedi maması vardır. Eğer paketin üzerinde “kısırlaştırılmış kediler için” gibi bir ibare bulunuyorsa, bu mamalar genellikle özel olarak formüle edilmiştir. Ancak her mama için kedinizin sağlığını koruyabileceğini garanti etmek mümkün değildir. Bu yüzden kediniz için mama seçerken muhakkak kaliteli bir ürün almalısınız ve kedinizin sağlığını korumanız gerekir.


Aşağıda sıraladığımız beslenme unsurlarını göz önünde bulundurarak kediniz için özel bir mama seçimi yapabilirsiniz.

  1. Protein: Kediler için en temel beslenme ihtiyacı proteindir. Kedilerin protein ihtiyacı yaşam süreçleri boyunca değişiklik gösterir. Örneğin, yavru kedilerin daha fazla proteine ihtiyacı vardır. Kısırlaştırılmış kedilerin günlük enerji ihtiyaçları azaldığı için daha az proteine ihtiyaç duyarlar. Ancak protein bakımından çok düşük mama kullanımı doğru değildir.
  2. Yağ: Mamaların analitik bileşenleri arasında en önemli faktörlerden bir tanesi mamanın yağ oranıdır. Kısırlaştırılmış kediler daha az hareket ettikleri için kilo almaya yatkın olurlar. Bu yüzden mamaların içeriğinde yer alan yağ oranının daha düşük olması gerekir. Eğer kediniz kısırlaştırılmış olmasına rağmen, günlük hareket ihtiyaçları değişmiyorsa yağ oranının düşük olmasına gerek yoktur.
  3. Mineraller: Kedilerin sağlıklı bir yaşam sürmeleri için mineral dengesini koruması gerekir. Özellikle kısırlaştırılmış kediler böbrek hastalığına yatkın olduğu için mineral dengesinin iyi kurulması gerekir. Bunun için; kalsiyum, fosfor ve magnezyum bakımından dengeli bir mama tercih edilmelidir. Böbrek hastalığından korumak için özellikle magnezyum oranının düşürülmesi gerekir.
  4. Vitaminler: Kedilerin bağışıklık sistemini koruması için vitamin alımı önemlidir. Mamanın içerisinde yer alan sebze ve meyveler bu vitaminlerin karşılanması için büyük rol oynar. Bunun için Kedilerin Sağlıklı Yaşaması İçin Gerekli Olan Vitamin Çeşitleri isimli yazımızda yer alan bütün vitaminlerin alınması gerekir. Özellikle A, C ve E vitaminlerinin mamanın içerisinde yer alması önemlidir.

Kısırlaştırılmış Kediler İçin EN İYİ 5 Yaş Kedi Maması

Sizler için mama seçimi konusunda önemli olan faktörleri aktardıktan sonra, sizler için seçmiş olduğumuz en iyi kısırlaştırılmış yaş kedi mamalarını önermek istiyoruz. Aşağıdaki listede yer alan ürünleri muhakkak incelemenizi ve denemenizi tavsiye ederiz.


#1 Hills Sterilised Tavuklu Pouch Kısırlaştırılmış Kedi Konservesî

Kısırlaştırılmış kedi mamaları konusundan en iyi mama markası olarak gördüğüm Hills markasını listenin bir numarasına yerleştirmenin yanlış olmayacağını düşünüyorum. Bilindiği üzere en kaliteli mama markalarından bir tanesi olan Hills tarafından üretilmiş olan bu kedi maması 6 aydan büyük kısırlaştırılmış kediler için kullanılabilir. Oldukça lezzetli ve besleyici bir mama olmasının yanı sıra içerisinde yer alan vitaminlerle zenginleştirilmiştir.

Mamanın içeriğinde; protein %7.6, yağ %2.2, lif %1.1, kül %1.3, magnezyum %0.2 oranında yer almaktadır. Eğer kısırlaştırılma operasyonu sonrasında kediniz normal davranışlar sergiliyorsa ve eski halinden daha sakin bir yapıya sahipse bu mamayı denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Hills Yaş Kedi Maması Satın AL


#2 Plaisir Sterilised Sığır Etli Pouch Kısır Kedi Konservesi

Plaisir markası tarafından üretilmiş olan yaş kedi mamaları, kediler tarafından sevilerek tüketilir. Kuru kedi mamalarına oranla çok daha lezzetli olan bu kedi maması kısırlaştırılmış kediler için oldukça sağlıklı ve besleyici bir içeriğe sahiptir. Aynı zamanda kısırlaştırılmış kedilere özel olarak formüle ve test edilmiştir.

Mamanın içeriğinde; protein %9, yağ %4, lif %0.8, kül %2.5 oranında yer almaktadır. Mamanın değerlerinden de anlaşılacağı üzere kedinin formunu koruması ve hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olur.

Plaisir Yaş Kedi Maması Satın AL


#3 Royal Canin Sterilised Jelly Pouch Kedi Maması 

Ülkemizde en çok tercih edilen mama markalarından bir tanesi olan Royal Canin tarafından üretilmiş olan bu kedi maması, kısırlaştırılmış kediler için oldukça uygun bir içeriğe sahiptir. Kedilere özel lezzet, koku ve tat içeren bu kedi maması yetişkin kediler tarafından üretilmiştir. Ayrıca, vitamin ve mineral bakımından dengeli bir mamadır.

Mamanın içeriğinde; protein %9, yağ %2.6, lif %1.6, kül %2.6 oranında yer almaktadır. Kedinizin ideal kilosunu koruması ve sağlıklı üriner sisteme sahip olması için oldukça ideal bir kedi mamasıdır.

Royal Canin Yaş Kedi Maması Satın AL


#4 Pro Plan Sterilised Ton ve Somonlu Konserve

Yine en bilindik ve kaliteli mama markalarından bir tanesi olan Pro Plan markası tarafından üretilmiş olan bu kedi maması deniz ürünlerinden üretilmiştir. Özel sosu ve içeriğindeki kaliteli besin maddeleri sayesinde, kedinizin severek tüketeceği ve sağlığını koruyacağı bir kedi mamasıdır.

Mamanın içeriğinde; protein %13, yağ %5, inorganik Madde %3.0, ham Selüloz %0,07 oranında yer almaktadır. Görüldüğü üzere bu mamanın protein ve yağ değeri diğerlerine göre yüksektir. Özellikle kısırlaştırma operasyonu sonrasında, günlük hareket oranı değişmeyen kediler için kullanılmalıdır.

Pro Plan Yaş Kedi Maması Satın AL


#5 Animonda Hindi ve Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Konservesi

Animonda markası tarafından üretilmiş olan bu kedi maması, kısırlaştırılmış kedilere özel formüle edilmiştir. İçeriğindeki kaliteli besin maddeleri sayesinde sağlıklı ve dengeli beslenme sunar. Bunun yanı sıra, kedinizin kilo almasını engeller ve normal formunu korumasına yardımcı olur. Ayrıca lezzetli içeriği sayesinde kediler tarafından sevilerek tüketilir.

Mamanın içeriğinde; protein% 12, yağ içeriği% 4,4, ham elyaf% 0,3, ham kül% 1,8 bulunmaktadır. Özellikle günlük enerji sarfiyatından bir şey kaybetmemiş olan kediler için ideal içeriğe sahiptir.

Animonda Yaş Kedi Maması Satın AL


Kısırlaştırılmış Kediler İçin Yaş Mamanın Önemi

Kediler genel olarak yaş kedi mamalarını severek tüketir. Çünkü, bu mamaların içeriğinde özel soslar ve et parçaları bulunmaktadır. Dolayısıyla kediler kuru mamalara oranla yaş mamalara daha çok talep gösterecektir. Tüm bunların yanı sıra yaş mamaların içeriğinde yüksek miktarda su bulunmaktadır. Bu sayede kedilerin günlük sıvı alım miktarının büyük bir kısmı yaş kedi mamaları sayesinde karşılanmaktadır.

Kısırlaştırılmış kediler için de bunların hepsi geçerlidir, ancak tercih edilecek olan mamanın kısırlaştırılmış kediler için özel olarak hazırlanması gerekmektedir. Aksi halde bu kedilerde başta böbrek hastalığı olmak üzere çeşitli hastalıklar ortaya çıkabilir. Dolayısıyla kısırlaştırılmış bir kediniz varsa, muhakkak öğünlerinin içerisine yaş kedi maması dahil etmeniz gerekmektedir.


Kısırlaştırılmış Kedilere Ne Zaman Mama Verilebilir?

kısırlaştırılmış yaş kedi maması

Kısırlaştırma operasyonunun hemen ardından kediye mama vermek doğru bir yaklaşım değildir. bunun için ameliyattan en az 6-8 saat sonra mama verilmesi gerekir, ancak genellikle kediler bu süreç içerisinde mama tüketmek istemez ve ilk 24 saat bir şey yememeyi tercih edebilirler.


Kısırlaştırılmış Kedilerde Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Kısırlaştırılmış kedilerin beslenme bakımından diğer kedilere oranla daha farklı besin ihtiyaçları olduğunu ifade etmiştik. Bunun için kedinize seçeceğiniz mamaların kısırlaştırılmış kediler için özel olarak üretilmiş olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kedinizin beslenmesi yoğunluklu olarak kuru mamadan oluşabilir, ancak bazı öğünlerinin içerisine yaş kedi maması eklemek önemlidir. Eğer kısırlaştırılmış kediniz için kuru mama arıyorsanız; Kısırlaştırılmış Kedilerin Bakımı Ve Beslenmesi (2020 Rehber) isimli yazımızın içerisindeki mama tavsiyelerimizi inceleyebilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.