arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedilerin Sağlıklı Yaşaması İçin Gerekli Olan Vitamin Çeşitleri

kediler için vitaminler
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Yüksek kaliteli kedi mamaları kedilerin ihtiyacı olan tüm besinleri karşılamak üzere tasarlanmıştır, ancak bazı durumlarda bu mamalar yeterli gelmeyebilir veya özel durumlardan dolayı kedinin daha fazla vitamine ihtiyacı olabilir.

Eğer kedinizin ek gıdaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız, besin takviyelerine başvurabilirsiniz. Özellikle kalp veya böbrek hastalığı olan kediler için vitamin takviyesi gerekebilir. Bu konuda kesin bir kanıya varabilmek için veteriner hekime başvurulması gerekmektedir.


Kedilerin Vitamin İhtiyacını Anlamak

Kedinize besin takviyesi vermeyi düşünebilirsiniz, ancak ilk olarak kedinizin takviyeye ihtiyacı olup olmadığını araştırmanız gerekmektedir. Bu konu en iyi yöntem kedinizi veterinere götürmek olacaktır. Veteriner hekim tarafından yapılacak olan genel değerlendirme sonucunda kedinizin ihtiyacı olan vitaminler ortaya çıkacaktır. Veterineriniz tarafından tavsiye edilen takviyeler hakkında bilgi alarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Muhtemelen veterineriniz, aşırı vitamin tüketimine karşı uyarıda bulunacaktır.


Yüksek Kaliteli Vitamin Takviyeleri

Eğer veterineriniz kediniz için takviye kullanılmasını uygun gördüyse, kediniz için vitamin takviyesi satın almanız gerekecektir. Satın aldığınız vitaminlerin yüksek kalitede olduğundan emin olmanız gerekir. Bu aşamada veterinerinizin önerdiği vitaminleri kullanabilirsiniz. Bu vitaminleri satın alırken içeriğinde yer alan besin maddeleri incelenmelidir ve kedinizin ihtiyacı olan vitaminler ile karşılaştırılmalıdır.


Vitamin Takviyesi Kullanımı

Vitamin takviyelerinin ambalajlarının üzerinde kullanım dozajları yer almaktadır. Bu bilgiye uyarak kediniz için uygun olan kullanım oranını öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra veterinerinizin uygun gördüğü dozajı kullanabilirsiniz.

Vitamin takviyeleri farklı çeşitlerde bulunabilir. Macun, sıvı veya hap şeklinde bulunan vitaminler en çok kullanılanlar arasında yer almaktadır. Kediler için macun ve sıvı olan vitaminlerin kullanımı daha kolay olarak görülebilir. Çoğu kedi hap yutmaktan hoşlanmaz ve kedilere hap içirmek oldukça zordur. Örneğin, sıvı vitamin takviyeleri kedinin mamasına kolaylıkla karıştırılabilir.


Kedi Hastalıklarına Karşı Vitamin Kullanımı

Hasta kediler için vitamin kullanımı kedinin sağlığını kontrol altına almak için iyi bir seçenek olabilir. Genel olarak kalp, böbrek, karaciğer ve eklem ağrılarına karşı vitamin kullanılması tavsiye edilmektedir.

  • Kalp Hastalıkları: Kalp hastalığı bulunan kediler için verilmesi gereken bazı ek besin takviyeleri bulunmaktadır. Kalp sorunu yaşayan kediler için Omega-3 tüketimi önemlidir. Bir yap asidi olan bu besin kaynağı balıklarda bol miktarda bulunmaktadır. Bunun için balık yağı içerikli vitamin takviyelerini tercih edebilirsiniz.
  • Böbrek Hastalığı: Kedilerde sık görülen hastalıklar arasında yer alan böbrek sorunları kedinizin vitamin kaybetmesine yol açabilir. Böbrek hastalığı bulunan kediler daha sık idrara çıkarlar. Dolayısıyla suda çözünen vitaminleri dışarıya daha hızlı bir şekilde atarlar. Bu sorunu ortadan kaldırmak için B ve C vitamini takviyesi almak önemlidir. Ayrıca kedinin mamasının içeriğinde B ve C vitamini yer almasına özen göstermelisiniz.
  • Karaciğer Hastalığı: Karaciğer sorunu görülen kediler için veteriner hekime danışarak ek takviye uygulaması sağlanabilir. Özellikle antioksidanlar bu süreç içerisinde faydalı olabilir. Bunun yanı sıra E Vitamini ve C Vitamini takviyesi gerekebilir.
  • Eklem Hastalıkları: Özellikle yaşlı kedilerde görülen eklem sorunları için takviye kullanılması çözüm olabilir. Ayrıca bu durumda veterinere danışılabilir. Kemik gelişimi için D vitamini, fosfor ve kalsiyum büyük önem taşımaktadır. Bu besinlerin alınması sorunu tamamen ortadan kaldırmaz, ancak kedinin eklem ağrılarını azaltacaktır.

Kedi Vitaminleri

Kedi vitaminlerinin farklı çeşitlerde bulunduğunu ifade etmiştik. Kediniz için en uygun olan vitamin türüne karar vererek  takviye yardımında bulunabilirsiniz. Bunun yanı sıra sizler için seçmiş olduğumuz vitamin takviyelerini incelemenizi tavsiye ederiz.


1. Gimcat Kitten Paste Yavru Kedi Vitamin Paste Macunu 

Yavru kediler için özel olarak hazırlanmış bu kedi vitamini macun şeklindedir. Yavru kedilerin gelişimi için özel üretilmiş olan bu ürünün içerisinde kedilerin ihtiyacı olan tüm vitaminler bulunmaktadır. Sebze, süt ve hayvansal ürünlerden üretilmiş olan bu macun kedinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesi için oldukça etkilidir.

Vitamin değerinin yanı sıra protein içeren bu mama 6 haftadan büyük kediler için kullanılması uygundur. Günlük olarak 2.5 gram veya 5 cm macun verilebilir. İçerisinde yer alan vitaminlerin yanı sıra taurin sayesinde, kedilerin beyin fonksiyonlarının gelişmesine yardımcı olur.

Gimcat kedi vitamini satın almak için buraya tıklayın!


2. Beaphar Somonlu ve Omega 3 Destekli Kedi Vitamin Macunu

Beaphar markası tarafından hazırlanmış olan bu mama özellikle tüy sorunu yaşayan kediler için oldukça etkilidir. Tüy sağlığının gelişmesi ve desteklenmesi için etkili bir yöntemdir. Özellikle uzun tüylü kediler için kullanılması tavsiye edilir.

Kedilerde yaşanan en büyük sorunlardan bir tanesi olan tüy yumağına çözüm olması için de etkili bir vitamindir. Ayrıca Omega-3 oranı oldukça yüksektir. Bunun yanı sıra kalsiyum, fosfor, protein içererek kedilerin tam beslenmesine yardımcı olan bir üründür.

Beaphar kedi vitamini satın almak için buraya tıklayın!


3. Gimcat Multi Vitamin Paste 12 Vitaminli Kedi Macunu 

Gimcat tarafından hazırlanmış bu mama yetişkin kediler için uygun bir yapıya sahiptir. Şu ana kadar sıralamış olduğumuz ek takviyeler gibi bu ürün de macun şeklinde sunulmaktadır. Lezzetli bir yapıya sahip olduğu için kedilerin tüketmesi için oldukça uygundur. Kedilerin genel sağlığını desteklemek için içerisinde 12 farklı vitamin yer almaktadır.

Bu mama yüksek yağ oranına sahiptir. Bunun yanı sıra kedilerin ihtiyacı olan tüm vitamin çeşitlerini içermektedir. Bununla beraber içerisinde taurin yer almaktadır, bu sayede kedilerin beyin fonksiyonlarının gelişmesine yardımcı olur. Günde 6 cm kadar verilebilir. İçerisindeki yoğun D3 vitamininden dolayı aşırı tüketimden kaçınılması gerekmektedir.

Gimcat kedi vitamini satın almak için buraya tıklayın!


4. Beaphar Top 10 Kedi Multivitamin Tableti 

Beaphar markası tarafından hazırlanmış olan bu vitaminler tablet halindedir. Dolayısıyla kedilere içirmek biraz daha zor olabilir. Bu vitamin türünün en büyük özelliklerinden bir tanesi kemik ve diş sağlığını destekleyen vitamin ve mineral içermesidir. Aynı zamanda kedilerin bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Kedilerin ihtiyaç duyduğu vitaminlerin yanı sıra kas yapısının güçlenmesi için gerekli olan vitaminleri de barındırmaktadır. Bununla beraber taurin içeren yapısı sayesinde kedilerin beyin fonksiyonlarının gelişmesine yardımcı olur. Yaşlı kediler için kullanılması uygundur. Her 2.5 kg başına günlük bir tablet kullanılabilir. Aşırı kullanımdan kaçınılması gerekir.

Beaphar kedi vitamini satın almak için buraya tıklayın!


5. Beaphar Laveta Taurine Sıvı Kedi Multi Vitamin

Bu vitamin takviyesi ise sıvı halde üretilmiştir. Özellikle tüy sorunu yaşayan kediler için uygun bir üründür. Düzenli olarak kullanıldığı taktirde kedilerin ölü tüylerinin sayısı azalır ve tüylerde canlanma meydana gelir. Aynı zamanda deride oluşan kaşıntı ve pullanmaya karşı da etkilidir.

İçeriğinde yer alan tauirin, kalp ve sinir sistemi konusunda etkilidir. İçerisinde yer alan vitaminler sayesinde kedilerin bağışıklık sisteminin güçlenmesi sağlanır. Günlük olarak mamanın içerisine karıştırılarak verilebilir. En uygun dozaj için paketin üzerinde yer alan tabloyu incelemeniz gerekmektedir.

Beaphar kedi vitamini satın almak için buraya tıklayın!


Kediler İçin Vitamin Takviyesi Kullanmak Gerekli Mi?

Bu sorunun cevabını verebilmek için, kedinin beslenme biçimini bilmek gerekiyor. Eğer yüksek kaliteli bir kedi maması kullanıyorsanız ve öğünlerinin arasında yaş kedi mamaları da veriyorsanız muhtemelen kediniz ihtiyacı olan tüm besin maddelerini alıyordur, bu gibi durumlarda vitamin takviyesi kullanmanız şart değildir, ancak kediniz yeteri kadar beslenemiyorsa vitamin takviyesi kullanmak önemlidir.

Örneğin, kedinizin tüyleri dökülüyorsa, daha mat bir kürke sahipse kediniz yeteri kadar yağ asidi ve protein alamıyor olabilir. Dolayısıyla vitamin takviyesi yapılması gerekebilir. Eğer kedinizin fiziksel durumunda farklılıklar gözlemliyorsanız, veterinere danışarak kedi vitamini kullanabilirsiniz.


Kediler İçin En Uygun Kedi Vitamini Hangisidir?

Eğer kediniz için vitamin kullanmanız gerekiyorsa, bir vitaminde karar vermeniz gerekmektedir. Piyasada farklı formlarda vitaminler bulunmaktadır. Genellikle macun, tablet, sıvı damla olarak satılmaktadır. Kediler genel olarak macun kıvamındaki vitaminleri severek tüketmektedir. Bu yüzden özel bir durum yoksa macun tercih edilmelidir.

Diğer seçenek ise suyunun içerisine vitamin damlatmak veya doğrudan kedinin içmesini sağlamak olabilir. Eğer özel olarak tablet formundaki vitaminler kullanılacaksa az miktarda yoğurdun içerisine tablet karıştırılabilir. Bu sayede kediniz severek tüketecektir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.