arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedilerin Sağlığını Destekleyen Yüksek Proteinli 5 Harika Kedi Maması

yüksek proteinli kedi mamaları
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedilerin temel besin kaynağının protein olduğunu biliyoruz. Sağlıklı bir yaşam sürmeleri ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için kedilerin muhakkak protein bakımından zengin mamalar tüketmesi gerekir. Bunun için kedinize yüksek kaliteli bir mama seçmelisiniz.

Kedi mamalarının içerisinde yer alan protein oranının büyük bir çoğunluğu hayvan etinden gelmelidir. Bunun yanı sıra sebze ve meyvelerle de desteklenebilir, ancak kaliteli bir kedi mamasının içeriğinin en az %70 oranında hayvansal gıda içermesi gerekir. İçeriğinde bulunan hayvansal gıdalar arttıkça protein oranı da yükselecektir.

Kediler için pek çok hayvansal gıda bulunmaktadır. Genellikle tavuk, hindi, ördek, kuzu, dana ve balık etleri kullanılır. Hindi ve tavuk etinin protein oranı diğer seçeneklere oranla bir miktar daha fazla olabilir, ancak burada asıl önemli olan etin protein değerinden ziyade mamanın toplam protein oranı ve içeriğinde yer alan et miktarıdır. Dolayısıyla en yüksek proteine sahip mamaların tavuklu ve hindili olduğunu söylemek doğru olmayacaktır.

Kedilerin protein ihtiyacı da dönemlere göre değişebilir. Örneğin, yavru kedilerin beslenmesi için daha yüksek oranlı kedi maması kullanılmalıdır. Aynı zamanda hamile ve emziren kediler için de protein bakımından zengin bir mama kullanılmalıdır.


#1 N&D Prime Tavuk ve Narlı Tahılsız Yavru Kedi Maması

N&D markası mama üreticileri arasında en başarılı markalardan bir tanesidir. En büyük özelliği ise diğer mamalara oranla çok daha fazla protein oranına sahip olmasıdır. Piyasadaki mama markaları arasında en kaliteli mamalardan bir tanesi olan bu mama içerisinde yer alan et oranı ve sağlıklı meyve ve sebzeler sayesinde kediniz için tam ve dengeli beslenme sağlar. İçeriğinde %44 oranında protein bulunmasıyla beraber vitamin ve mineral bakımından da zengin bir mamadır. Bu sayede kedinizi korur ve daha dirençli olmasına yardımcı olur. Eğer yüksek proteinli bir mama arıyorsanız bu mamayı denemenizi öneririz.

N&D Kedi Maması Satın AL


#2 N&D Prime Balık ve Portakallı Tahılsız Yetişkin Kedi Maması

Yine N&D tarafından hazırlanmış olan bu kedi maması en yüksek protein oranına sahip olan mamalar arasındandır. Kedilerin genel olarak balık sevdiklerini düşünürsek, bu mama kedinizin severek tüketeceği bir mama olacaktır. Bununla beraber, içerisinde yer alan sağlıklı besinler sayesinde, kediniz için oldukça güvenli ve sağlıklı bir mamadır. İçeriğinde %44 oranında protein olan bu mama aynı zamanda Omega-3 ve Omega-6 bakımından da zengindir. Tüm bunlarla beraber yüksek kaliteli yapısı ve lezzeti sayesinde kedinizin bir numarası olacaktır.

N&D Kedi Maması Satın AL


#3 Orijen Tundra Tahılsız Yetişkin Kedi Maması

Şüphesiz ki kedi sahipleri tarafından en iyi mama markası denildiğinde ilk akla gelenlerden bir tanesi Orijen markasıdır. Orijen tamamen doğal malzemeler üretmiş olduğu gerçek hayvan eti kullanılan ve kediler için özel formüle edilmiş bu kedi maması yapabileceğiniz en iyi seçimlerden bir tanesidir. Özellikle içerisinde yer alan %85 et oranı sayesinde en iyi mamalar arasında yer almayı başarmıştır. Bunun yanı sıra kedilerin yiyebileceği sebze ve meyveler de içerisinde yer almaktadır. Mamanın analizine göre %40 oranında protein bulunmaktadır. Bununla beraber vitamin ve mineral bakımından zengin bir kedi mamasıdır.

Orijen Kedi Maması Satın AL


#4 Royal Canin Kitten Yavru Kedi Maması

Ülkemizde en çok tercih edilen mama markaları arasında yer alan Royal Canin kalitesini ortaya koymuş bir markadır. Bununla beraber yavru kediler için üretmiş olduğu bu mama kedinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesi için özel formüle edilmiştir. Bununla beraber yüksek protein oranı sayesinde yavru kediler için idealdir. Bu mamanın içeriğinde %36 oranında protein yer almaktadır. Bunun beraberinde, su alımını arttırır ve iştah açıcı özelliğe sahiptir. Bu özellikleriyle beraber yavru kediniz için tam ve dengeli bir beslenme sağlamayı başarmıştır.

Royal Canin Kedi Maması Satın AL


#5 Profine Düşük Tahıllı İndoor Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması

Diğer mamalara oranla daha ekonomik olan bu kedi maması yetişkin kediniz için en ideal seçeneklerden bir tanesidir. Kuzu etinden üretilmiş olduğu için kediler için ilgi çekici ve lezzetli bir mama türüdür. Bunun yanında, ideal protein oranına sahiptir. Eğer yukarıdaki mamalardan kullanma şansınız bulunmuyorsa Profine tarafından hazırlanmış olan bu kedi mamasını tercih edebilirsiniz. Doğal ürünlerden üretilmiş olan bu kedi mamasıdır. Mamanın içeriğinde %34 oranında protein yer almaktadır. Kedinizin sağlıklı bir yaşam sürmesi için yeteri kadar poteini karşılamaktadır.

Profine Kedi Maması Satın AL

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.