arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Etrafı Tırmalayan Kedilere Özel En İyi 5 Kedi Tırmalama Tahtası

kediler için en iyi kedi tırmalama tahtaları
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedilerin günlük aktivitesinin karşılanması oldukça önemlidir. Bunun için pek çok oyuncak bulunmaktadır. Bu oyuncaklar hakkında bilgi almak için Kedilere Özel İnteraktif Oyuncak Seçim Rehberi 2020 isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Kedilerin en sevdiği aksesuarlardan bir tanesi de kedi tırmalama tahtalarıdır. Kedi tırmalama tahtası kedilerin günlük egzersizini karşılamak için oldukça etkilidir. Kedilerin tırnak törpülemeleri için tırmalama ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu tırmalama ihtiyaçlarını karşılamak için kedi tırmalama tahtası iyi bir seçim olacaktır. Böylece eşyaları tırmalamaktan vazgeçerler.

Kedi tırmalama tahtası seçerken, dikkat edilmesi bir kaç unsur bulunmaktadır. Kaliteli bir kedi tahtası seçimi uzun süre boyunca kullanılabilir. İyi bir kedi tırmalama tahtası seçimi yaparak hem kedinizi hem de kendinizi mutlu edebilirsiniz.

Peki, kedi tırmalama tahtası nasıl seçilir? Tırmalama tahtası seçerken nelere dikkat edilmelidir? Tüm bu soruların cevabını makalemizde bulabilir ve sizler için tavsiye ettiğimiz tırmalama tahtalarını inceleyebilirsiniz.


Kedi Tırmalama Tahtası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Kedi tırmalama tahtası seçerken aşağıdaki maddeleri göz önünde bulundurmanız iyi bir seçim yapmanızı sağlayacaktır.


Doku

Kedinizin tırnaklarını törpüleyebileceği bir ürüne ihtiyacı vardır. Bunun için kaba, pençelerini batırabileceği ve hafif gevşek bir ürün seçimi yapılması gerekir. Bu ürün halat yapılı bir malzeme olabilir. Genellikle kediler halat tırmalamayı sevmektedir.

Halat temelli bir ürün seçmek dayanıklı ve çok sık değiştirilmemesini sağlayacaktır. Bunun yanında halı ile kaplı tırmalama tahtaları veya tırmalama kartonları bulunmaktadır. Eğer kediniz koltuklarınızın yan tarafını tırmalıyorsa, halat tercihi iyi bir seçenektir. Halı tırmalama alışkanlığı varsa halı ile kaplı bir ürün seçilmesi daha doğru olacaktır.


Boy

Kediler sadece tırnaklarını törpülemek için tırmalama tahtası kullanmaz. Bununla beraber gerinmek ve esnemek için de pençelerini açarlar. Bunun için tüm vücudunu kapsayacak bir tırmalama tahtası seçmek daha doğru bir karar olacaktır.


Açı 

Kedinizin tırmalama alışkanlığını bilmeniz tırmalama tahtası seçiminde oldukça önemlidir. Eğer koltukların kenarını veya dik yerleri tırmalamaya eğilimli bir kediniz varsa tırmalama kulesi almanız daha doğru bir seçenektir.

Eğer halı gibi zemindeki ve düz nesneleri tırmalayan bir kediniz varsa tırmalama pedi tercih etmenizi tavsiye ederiz. Hem tırmalama pedi hem de tırmalama kulesini içeren ürünler de bulunmaktadır.


Kilo Dengesi

Kediniz kilolu ise arka ayaklarının üzerinde durmakta zorlanabilir. Bu yüzden tırmalama kulesi kilolu kediler için uygun olmayacaktır. Bunun için kedinizin yeteneklerini biliyor olmanız gerekmektedir.


Sağlamlık

Kedinizin tırmalama kulesi ile savaşacağını unutmayın. Yani, bir kedi tırmalama tahtasıyla oynarken kendini kaptırabilir ve tırmalama kulesi devrilebilir. Bu yüzden  dengeli ve sağlam bir ürün seçmek oldukça önemlidir. Bununla beraber kedi tırmalama kulesinin sabitlenmesi, olası kazaların önüne geçecektir.


Uzunluk

Kedi tırmalama kulelerinin uzunluğu da olukça önemlidir. Kediniz gerinmek istediği zaman bu kuleyi kullanacaktır. Aynı zamanda ne kadar uzun bir tırmalama kulesi olursa o kadar iyi bir seçim olacaktır. Böylece kedinizin kanepe yerine tırmalama kulesini tercih etme ihtimali daha yüksektir.

Eğer yavru bir kedi için tırmalama kulesi alıyorsanız ilerleyen zamanlarda boyunun uzayacağını da düşünerek seçim yapmanız daha doğru olacaktır.


Kedileri Tırmalama Tahtasına Alıştırmak İçin Yapılması Gerekenler

Tırmala tahtasını eve ilk getirdiğiniz zaman kedinizin dikkatini çekmeyebilir. Bu yüzden kedinizin dikkatini çekmesi için çabalamanız gerekecektir. Bunun şu yöntemleri deneyebilirsiniz;

  • Kanepeyi tırmalayan bir kediniz varsa tırmalama kulesi satın alıp, kanepenin yanına koyabilirsiniz. Böylece kediniz kanepeyle tırmalama kulesi arasında seçim yapmak zorunda kalacak ve tırmalama kulesinin daha iyi bir seçim olduğunu anlayacaktır.
  • Eğer halıyı tırmalayan bir kediniz varsa aynı şekilde tırmalama halısı satın alarak halının yanına koyabilirsiniz.
  • Kedinizin ilgisini tırmalama tahtasının üstüne çekmek için kedi nanesi (kedi otu, catnip) kullanabilirsiniz. Böylece kedi tırmalama tahtası daha çekici gelecektir. Kedi Nanesi Nedir? Ne İşe Yarar? isimli yazımızı okuyarak bu konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • Kediniz tırmalama tahtasına alıştıktan sonra yerini değiştirebilirsiniz. Yeni yerini seçerken kolay ulaşılabilir olmasına dikkat etmeniz önemlidir.

Ayrıca; Kedi Tırmalama Tahtası Nasıl Alıştırılır? 10 Harika Yöntem isimli yazımızı inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kedi tırmalama tahtası kediniz için oldukça önemli bir araç olduğu için işlevini yitirmiş tahtaların değiştirilmesi gerekir.


Kedi Tırmalama Tahtası Tavsiyeleri 


1. Cat Hause Y02 Silindir Yuvalı Kedi Tırmalama Kahve 72 Cm

Cat Hause markasının kediler için özel hazırladığı bu tırmalama kulesi kedinizin keyifli vakit geçirmesi için gerekli olana her şeyi sunuyor. Hem tırmalama kulesi hem de tırmalama halısı bulunan bu ürünün içerisinde aynı zamanda yuvası bulunuyor. Kediler kapalı alanlara girmeyi seven canlılar olduğu için hem saklanacak yer, hem tırmalayacak bir alana sahip oluyor. Bunun yanında üzerinde bulunan oyuncağı sayesinde kediniz hem eğlenecek hem de egzersiz yapacaktır.

Cat Hause kedi tırmalama tahtası satın almak için buraya tıklayın.


2. Trixie Kedi Tırmalaması Ve Evi

Evcil hayvanlar için aksesuar üretiminde en bilindik markalardan bir tanesi olan Trixie markasının hazırladığı kedi tırmalaması özellikle halı tırmalamayı seven kediler için oldukça iyi bir seçenek olacaktır. Üzerindeki tırmalama pedi sayesinde kedinizin tırmalama ihtiyacını karşılayacaktır. Aynı zamanda içerisinde bulunan yatak bölümü sayesinde kediniz burayı ev olarak kullanabilecektir.

Trixie kedi tırmalama tahtası satın almak için buraya tıklayın.


3. Cat Hause Y04 Peynir Kedi Tırmalama

Kediler için özel olarak hazırlanmış bu ürün hem kedi evi hem de tırmalama tahtası olarak kullanabilir. Üzerinde bulunan tırmalama kulesi sayesinde kedinizin tırmalama ihtiyacını karşılayacaktır. Aynı zamanda dış yüzeyinin dokusu yumuşak olduğu için halı tırmalamayı seven kediler için de iyi bir seçenektir. Bunun yanında yuvanın dışarısında bulunan delikleriyle kedinizin ilgisini çekecek ve oyun oynamaya teşvik edecektir.

Cat Hause kedi tırmalama tahtası satın almak için buraya tıklayın.


4. Trixie Oyuncaklı Kedi Tırmalaması 

Trixie kedi tırmalaması halı tırmalamayı seven kediler için özel olarak tasarlanmıştır. Kedilerin egzersizlerinin büyük bir kısmını karşılamaya yönelik olarak hazırlanmış olan bu kedi tırmalama tahtası içerisinde yer alan oyuncak sayesinde kedinizin hem fiziksel hem de zihinsel egzersizine destek olacaktır.

Trixie kedi tırmalama tahtası satın almak için buraya tıklayın.


5. Trixie Kedi Tırmalaması 

Trixie markasının kediler için hazırladığı tırmalama tahtalarından bir tanesi olan bu ürün içerisindeki oyuncaklarıyla beraber kedilerin vazgeçilmezi olacaktır. Hem tırmalama halısı hem de tırmalama kulesi olarak kullanılabilir. Aynı zamanda kedilerin avcılık içgüdüsünü gidermesi için üzerinde yer alan oyuncaklar bulunmaktadır. 

Trixie kedi tırmalama tahtası satın almak için buraya tıklayın.


Kedi Tırmalama Tahtası Kullanmak Neden Önemlidir?

Kedilerin tırnaklarını törpülemesi için özel bir alana sahip olması gerekir. Bunun yanı sıra, gerinmek için de tırmalama tahtalarını kullanırlar. Bu kediler için içgüdüsel bir davranıştır. Sokak kedileri de ağaç, toprak, halı gibi materyalleri tırmalayarak ihtiyaçlarını giderirler.

Bizler için en önemli olan unsurlardan bir tanesi ise kedilerin eşyaları tırmalamasını engellemektir. Kedinizin eşyaların değerini bilmediği için koltuk, halı gibi materyalleri tırmalayabilir. Bu kedi için doğal bir davranış olsa da eşyalara zarar vermesi engellenmelidir.

Kedilerde tırmalama alışkanlığını gidermek için en iyi yöntem ise kedi tırmalama tahtası kullanmaktır. Bunun için, her kedinin bir kedi tırmalama tahtası olması gerekmektedir. Eğer kedileriniz eşyaları tırmalamanın yanı sıra çiğneme, kemirme ve ısırma gibi davranışlar sergiliyorsa; Kedilerde Çiğneme Sorununun Çözümü: Kedi Çiğneme Oyuncakları isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Eğer, tırmalama tahtası seçiminde veya kedinizi alıştırmakta zorluk çekiyorsanız, aşağıdaki yorumlar bölümünde paylaşabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.