arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedilerde Çiğneme Sorununun Çözümü: Kedi Çiğneme Oyuncakları

kedilerde çiğneme
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kediler gerçekten anlaşılması zor canlılardır. Her kedi sahibi evdeki kedisinin garip hareketler ve davranışlar gerçekleştirdiğini görmüştür. İşte bunlardan bir tanesi de nesneleri çiğneme alışkanlığıdır. Genellikle yün, kıyafet, bez gibi nesneleri çiğnemeyi tercih ederler.

Bu durumu açıklamak zor olabilir, ancak genellikle kedinin karakterine bağlı olarak ortaya çıkan bir alışkanlıktır. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için ve bu soruna çözüm bulmak için aşağıdaki yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.


Kediler Neden Nesneleri Çiğner?

Bu durumun pek çok farklı sebebi olabilir. Genellikle kedilerin kullandıkları eşyalara sahiplik gösterebilmek için onları yalamak ve çiğnemek isteyebilir. En büyük nedenlerden bir tanesi bu olabilir.

Kedilerin çiğnediği nesneler farklılık gösterebilir. Bunlar; karton, plastik, ip, yün, kendi yatağı gibi çok sayıda sıralanabilir. Burada önemli olan nokta kedinin bu alışkanlıktan vazgeçirilmesini sağlamaktır. Kedilerin bazı malzemeleri çiğnemesi ve bunları yutması sağlığını ciddi oranda riske atabilir. Dolayısıyla bu davranış son bulmalıdır.

Kedilerdeki çiğneme alışkanlığının en yaygın nedenleri ise şunlardır:


#1 Genetik

Bazı kedi ırkları nesneleri çiğnemeye daha yatkın olabilir. Bu kediler özellikle yün çiğnemeyi tercih ederler. Genellikle bu davranıştan vazgeçmeleri zordur.


#2 Psikolojik Durumlar

İnsanlar gibi kedilerde psikolojik sorunlar yaşayabilir. Yeni eve taşınma, eve yeni bir kedi gelmesi, sahibinin uzun seyahatlere çıkmaz, seyahat etmek gibi durumlar kedileri olumsuz yönde etkiler ve stres  görülebilir. Bu gibi durumlarda kedilerde davranış bozulmalarını gözlemlemek normaldir. Bunlardan bir tanesi de çeşitli nesneleri çiğnemek olacaktır.


#3 Hastalık

Kedilerde lösemi ve beyin tümörü gibi hastalıklar görülebilir. Bu hastalıklar kesinlikle ihmal edilmemelidir. Kedinizde görülen ciddi hastalıklar davranış bozukluklarına yol açabilir ve kedinize çiğneme alışkanlığı kazandırabilir.


#4 Yetersiz Beslenme

Kediler tüm besinlerini mamadan alamazlar. Dolayısıyla diğer besinleri alabilmek için farklı nesneleri çiğnemek isteyebilir. Bu durum yaşandığında genellikle bitki, taş, toprak gibi nesneleri çiğnemek isterler.


#5 Sahiplenme

Kediler kendi alanlarında sahiplik göstermek için nesneleri çiğnemek isteyebilir. Bu yüzden sizi sahibi olarak görüyorsa üzerinizdeki kıyafetleri çiğnemesi normaldir. Aslında size karşı yapılan bir sevgi gösterisi olarak kabul edilebilir.


Kediler Çiğneme Alışkanlığından Nasıl Uzaklaştırılır?

kedilerde çiğneme

Kedileri çiğneme alışkanlığından uzaklaştırmak sanıldığı kadar kolay değildir, ancak kısa süre içerisinde bu alışkanlıktan vazgeçmeleri gerekir. Bunun için en uygun yöntem çiğneme ödülleri kullanmaktır.

Çiğneme ödülleri kediler tarafından sevilerek tüketilir. Aynı zamanda kediler için sağlıklı bir besindir. Çünkü dişlerinin temizlenmesi ve güçlenmesine yardımcı olur. Bununla beraber kediler bu çiğneme ödüllerini çok seveler.

En sık kullanılan çiğneme ödülleri matatabi ağacından üretilmektedir. Bu ağaç kediler tarafından içgüdüsel olarak çiğnenmektedir. Eğer kediniz çiğnerken herhangi bir parça yutarsa tamamen zararsız bir ödüldür. Kesinlikle içerisinde kimyasal veya alerjen madde bulunmamaktadır. Ayrıca kedinizin agresif ve gergin olduğu dönemlerde sakinleşmesine yardımcı olur.


Kedi Çiğneme Ödülü Özellikleri

kedilerde çiğneme

  • Kedilerin dişlerindeki tartar, plak birikmesini ve oluşmasını önler.
  • Matatabi bitkisinin kokusu kediler tarafından ilgi çekicidir. Bu sayede içgüdüsel olarak çiğneme isteği doğar.
  • Kedinizin daha güçlü dişlere sahip olmasına yardımcı olur.
  • Yutulması halinde zararsızdır ve tamamen doğaldır.
  • Kedilerin sakinleşmesine yardımcı olur.

Kedi Çiğneme Ödülü Satın AL


Kedi Uzaklaştırıcı Sprey Kullanmak

Özellikle eşyalara zarar veren kediler için en etkili yöntemlerden bir tanesi de kedi uzaklaştırıcı sprey kullanmaktır. Bu spreyler kedilerin sevmediği kokuya sahip olduğu için spreyin uygulandığı alandan uzaklaşırlar.

Örneğin, kediniz koltuğunuzun kenarlarını kemiriyorsa bu spreyi doğrudan uygulayarak kedinizin uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede, kediniz bir daha bu alana yaklaşmayacaktır.

Kedi uzaklaştırma spreyleri, tuvalet eğitimlerinde de sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde, kediler tuvaletini yaptığı alanları tekrar kullanmaz ve mecburen kedi kumuna yönelir.

Kedi uzaklaştırma spreyi hakkında daha detaylı bilgi almak ve kullanım talimatlarını öğrenmek için Kediler Nasıl Uzaklaştırılır? — En Etkili Kedi Uzaklaştırma Yöntemi isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.