arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedilerle Daha Rahat Seyahat İçin En İyi 5 Kedi Taşıma Çantası

  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kediler taşıma çantalarını pek sevmezler, ancak bu sürecin daha az stresli olması için doğru taşıma çantasının seçilmesi önemlidir. Bu yazımızda kedi taşıyıcıları hakkında bilgi vereceğiz. Birbirinden farklı taşıma çantalarının olumlu ve olumsuz yönlerinden bahsederek sizlerin daha uygun bir çanta seçmeniz için fikir oluşturacağız. Aynı zamanda yazımızın içerisinde tavsiye ettiğimiz kedi taşıma çantalarına da göz atabilirsiniz.


Kedi Taşıma Çantası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birbirinden farklı kedi taşıma çantaları bulunmaktadır. Bu kadar farklı ürünlerin bulunması kafa karıştırıcı olabilir. Peki iyi bir kedi taşıma çantası nasıl olmalıdır?


Boyut

Kedi taşıma çantası seçerken en çok önem verilmesi gereken unsur çantanın boyutudur. Burada çantanın boyutunu dengede tutmak önemlidir. Yani, çok büyük bir çantayı taşımak zor olacağı gibi çok küçük bir çantanın içerisinde kediniz rahat edemeyecektir. Boyutu belirlerken kedinizin boyutunu göz önünde bulundurun. Bu boyuta karar verebilmek için kedinizin taşıma çantası içerisinde ayağa kalkabilecek ve biraz hareket edebilecek boyutlarda olması yeterlidir. Bu boyutlar, kediniz için daha rahat bir yoluculuk ve daha az stres demektir.

Kedi taşıma çantaları kediler için iyi şeyler çağrıştırmaz. Yani, taşıma çantasına giren bir kedi genelde iyi bir yere gitmeyeceğini biliyordur. Ya veterinere gidiyordur yada belirli bir süre bir kutu içerisinde kilitli kalacaktır. Bu yüzden bu stres durumunu minimuma indirmek önemlidir. Kedilerle Seyahat ve Yolculuk isimli yazımızı okuyarak bu konu hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Taşıma çantasının boyutlarını kısaca açıklayıp sonlandırmak gerekirse; yaklaşık olarak kedinizin boyutunun iki katı kadar bir taşıma çantası iyi bir seçim olacaktır. Bu boyutlardan daha küçük bir çanta seçmek kedinizde stres yaratabilir.


Güvenlik

Kedinize taşıma çantası seçerken güvenlik konusunu da göz önünde bulundurmanız gerekir. Burada kedi çantası seçerken kullanım amacını da belirlemelisiniz. Örneğin, sadece veterinere gitmek için bu çantayı kullanacaksanız çok sağlam olması gerekmeyebilir, ancak sürekli araba ile seyahat edecekseniz veya çantaya darbe gelme ihtimali varsa o zaman daha sağlam bir taşıma seçmek gerekecektir.


Mama ve Su

Kediniz taşıma çantasının içerisinde sadece 20 dakika kalacaksa mama ve su çok önemli değildir, ancak kedinizle uzun yolculuklara çıkıyorsanız taşıma çantası için özel mama ve su kabı tercih etmeniz gerekecektir. Bu konu ihmal edilmemelidir, kediniz stresli olacağı için istediği zaman mamaya ve suya ulaşamazsa daha çok gerilebilir.


Ergonomi

Şüphesiz ki taşıma çantaları için en önemli konulardan bir tanesi ergonomik olmasıdır. Bu yüzden taşıma çantası seçerken yaşıma kulpunun veya kayışının ergonomik olması önemlidir. Özellikle kedinizi uzun süre taşıyacaksanız, taşıma çantası giderek ağırlaşacaktır. Bu yüzden en önemli konulardan bir tanesi de ergonomik olmasıdır.


Havalandırma

Piyasadaki hemen hemen her taşıma çantasında bu duruma oldukça dikkat edilir, ancak bütün çantalar kedinizi serin tutmak için yeterli değildir. Eğer kediniz uzun süre taşıma çantasının içerisinde kalacaksa kedinin bulunduğu ortam giderek ısınacaktır. Kedi çantasının içerisinde doğal bir hava akışının olması bu durumu minimuma indirecektir.


Erişim Noktaları

Kediler genellikle taşıma çantalarına girmek istemedikleri için siz ne kadar uğraşsanız da içeri girmeyebilir. Hatta daha ileri giderek pençelerini çıkartarak sizi tırmalayabilir. Bu yüzden bazı kedi taşıma çantaları kedilerin daha kolay girmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Özellikle zorluk çıkartan bir kedi sahibiyseniz böyle bir taşıma çantası seçebilirsiniz.


Kolay Temizlenebilir

Kediniz stres altında olduğu için veya tuvaletini tutamadığı için taşıma çantasına tuvaletini yapabilir. Bu yüzden taşıma çantasının kolay temizlenebilir olmasına dikkat edin. Eğer sert bir ürünse kolayca temizlenebilir, ancak yumuşak bir ürün ise makinede yıkanabilir veya çıkartılabilir tabana sahip olduğundan emin olun.


Kedi Taşıma Çantası Türleri

Kedi taşıma çantası seçerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdik. Şimdi de piyasadaki taşıma çantaları hakkında bilgi verelim.

  • Sırt Çantası: Adından anlaşılacağı üzere sırta takılmak üzere tasarlanmış çantalardır. Genelde diğer taşıma çantalarına göre daha ince yapıya sahip olmasıyla beraber daha uzun yapıda olurlar. Uzun yolculuklar için önerilmese de kısa yolculuklar için konforlu ve rahat bir seçenektir.
  • Havayolu Onaylı: Bu taşıma çantaları uçakların yolcu kabinine alınacak ve önünüzdeki koltuğun altına yerleştirilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Genelde yumuşak yapıya sahiptirler. Bu taşıma çantaları boyutları ayarlanabilir. Bekleme salonundayken büyük olarak kullanılabildiği gibi uçak içerisinde küçültülebilir. Bu sayede kedinizin uçak dışarısında daha rahat etmesi sağlanır.
  • Yumuşak: Dışı sert yapıda olmayan taşıma çantalarının tümünü kapsayan terimdir. Genellikle hafif ve daha rahat bir yapıya sahiptir, ancak daha az korumaya sahiptir. Aynı zamanda fermuarları yeteri kadar iyi değilse içeriden kedi tarafından açılabilir. Bu yüzden seçerken kaliteden ödün verilmemelidir.
  • Üstten Girişli: Bu taşıma çantası adından anlaşılacağı üzere kedinin üstten girmesini sağlayan bir yapıya sahiptir. Genelde bu ürünlerin yan tarafından da giriş bulunmaktadır. Eğer kediniz çantaya girmek için direniyorsa tercih edilebilir. Hem yumuşak hem de sert biçimde olanları vardır.
  • Katlanır: Bu ürünler genellikle yumuşak yapıdadır, ancak sert olanları da bulunabilir. Bu ürünler küçültülebilir yapıya sahiptir. Bu sayede hemen hemen her yere sığabilir.
  • Askılı: Genelde tercih edilmeyen bir üründür. Diğerlerine göre daha rahatsız ve güvensizdir. Ayrıca kediniz taşıma çantasından kurtulmak için her şeyi deneyebilir.
  • Tekerlekli: Son dönemde çok tercih edilen ürünlerden bir tanesidir. Her ne kadar sizin için taşıma kolaylığı sağlasa da kediniz için rahatsız bir üründür. Özellikle de kaldırım taşları gibi titreşim yaratabilecek yollarda kullanıyorsanız kediniz titreşimden rahatsız olacaktır. Bu ürünleri sadece düz yolda kullanıp, diğer yerlerde taşıma kulpundan kullanmak daha doğru olacaktır.
  • Çift Taşıma Çantası: Eğer birbiriyle anlaşan iki kedimiz varsa bu ürünü tercih edebilirsiniz. Çünkü kedinin arkadaşıyla beraber yolculuk yapması onu rahatlatacaktır. Bu ürünleri seçerken iki kedinin boyutları toplamının en az iki katı kadar büyüklükte bir ürün seçilmelidir.

En İyi 5 Kedi Taşıma Çantası


1. Trixie Kedi Evi ve Taşıma Çantası

Trixie markasının kediler için özel hazırladığı bu ürün sepet yapısında olduğu için hava akışı ve ısı yalıtımı oldukça iyidir. Bunun yanında hem kedi evi hem de taşıma çantası olarak kullanılabilir. Böylece kediniz bu ürünün içerisinde kendini daha rahat hissedecektir.

Üst tarafında yer alan tutamacı sayesinde ergonomik bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda metal kapısı sayesinde oldukça güvenlidir. Kedinizle beraber yaptığınız seyahatleri kolay hale getirecektir.

Trixie taşıma çantası satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 


2. Ferplast Jet 10 Kedi Taşıma Çantası

Ferplast markasının kediler için özel üretmiş olduğu taşıma çantası seyahatlerinizi kolaylaştıracaktır. Kedi boyutlarına oldukça uygun olan bu ürün aynı zamanda farklı renk seçeneklerine de sahiptir.

Ferplast markasının tasarladığı taşıma çantasının önceliklerinden bir tanesi de en iyi hava akışını sağlamaktır. Bu sayede kediniz bunalmayacaktır. Bununla beraber görünürlüğü yüksek bir üründür. Taşıma kulpu sayesinde ergonomik bir yapıya sahiptir.

Ferplast taşıma çantası satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 


3. Moderna Roadrunner Kedi Taşıma Çantası

Moderna markasının sunduğu kedi taşıma çantası sert ve kaliteli plastikten üretilmiştir. Dolayısıyla kedi sağlığını riske atacak bir yapıya sahip değildir. Özel olarak üretilen bu taşıma çantasının kapısı metal ve oldukça güvenlidir.

Taşıma çantalarında en önemli unsurlardan bir tanesi olan hava akışı da oldukça iyidir. Uzun seyahatler için uygun bir taşıma çantasıdır. Bununla beraber ergonomik yapısı sayesinde kullanıcıyı yormayacaktır.

Moderna kedi taşıma çantası satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 


4. Trixie Taşıma Sırt Çantası

Trixie markasının oldukça kaliteli malzemeler kullanarak ürettiği bu çanta, uzun yürüyüşler ve seyahatler için oldukça uygundur. Bu çanta hem üstten hem de önden açılabilir yapısının yanında oldukça rahat ve konforludur. İç bölgesinde yumuşak yastıklar kullanılmıştır. Bunun yanında oldukça güvenlidir ve içerisindeki sabit kemerler sayesinde kedinizin dışarı atılmasını engeller.

Trixie taşıma sırt çantası, insan anatomisine de uygun tasarlanmıştır. Bu sayede kullanımı konforludur. Aynı zamanda nefes alabilen kumaştan üretildiği için terletmeyen yapısı vardır. İçerisindeki hava akışı sayesinde sıcaklığı korur.

Trixie sırt taşıma çantası satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 


5. Trixie Tekerlekli Taşıma Sırt Çantası

Bu ürün uçaklarda kabin içerisinde kullanılabilir. İçerisinde bulunan sabit kemerler sayesinde kedinizin dışarı atılmasını engeller. Aynı zamanda kolay temizlenebilir bir yapıya sahiptir. İç bölgesinin yastıklı olması sayesinde kediniz için oldukça konforludur.

Tekerlekli yapısı sayesinde kolay taşıma sağlar, ancak pürüzlü yollarda tekerlekleri kullanılmamalıdır, aksi halde kediniz bu durumdan rahatsız olacaktır. Aynı zamanda sırt çantası olarak da kullanılabilmektedir. Tutamacı sayesinde elde de taşınabilir özelliğe sahiptir.

Trixie tekerlekli taşıma çantası satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. 


Uçak Seyahatlerinde Kedi Nasıl Taşınır?

Bazı durumlarda kedilerimizi seyahatlerimizde yanımıza almamız gerekebilir. Dolayısıyla kediyle beraber uçağa binmek gerekebilir. Kediler için seyahat etmek oldukça stresli bir süreç olmasının yanı sıra uzun süreli yolculuklar daha fazla strese girmesine yol açacaktır.

Bu durumu engellemek veya en aza indirmek için ona en iyi şartları sunmak gerekir. Uçaklarda kabin içerisinde evcil hayvan taşınabilmektedir, ancak bazı taşımacılık kurallarına uyulması gerekmektedir. Bunların arasında en önemlisi ise taşıma çantasının uçak uygun olmasıdır.


Uçaklar İçin Kedi Taşıma Çantası Nasıl Olmalıdır?

Havayolu şirketlerinin kurallarına uygun şekilde çanta kullanılması halinde kedilerinizle beraber seyahet edebilirsiniz. Bunun için kabin bagajınızın (taşıma çantanızın) toplam 8 kg’ı geçmemesi gerekir.

Bir diğer önemli unsur ise kedi taşıma çantasının boyutlarıdır. Her hava yolu farklı ebatlarda taşıma çantası kabul edebilir. Bunun için hava yolu şirketinden bilgi almanız gerekmektedir.

Bunlarla beraber kediniz taşıma çantasının içerisinde rahat bir şekilde hareket edebiliyor olmalıdır. Ayrıca kum kabının içerisinde emici (eski bez, battaniye vs.) herhangi bir madde bulunmalıdır.

Eğer kediniz için kabin içi taşıma çantası satın almak isterseniz buraya tıklayın!


Kabin içerisinde kedi nasıl taşınır?

Eğer uygun kütlede ve hacimde bir taşıma kabınız varsa kediniz kabin içerisinde yer alabilir. Kedi taşıma çantaları ise koltukların altına güvenli bir şekilde yerleştirilmektedir. Bu sayede kendisini güvende hissedecek ve yanınızda olacaktır.


Hava yolu için uygun taşıma çantası kullanılmazsa ne olur?

Bazı kedi sahipleri bu durumu ihmal ederek taşımacılık kurallarına aykırı olan çantalar kullanmaktadır. Bu durumda kediniz kabinin içerisine alınamaz ve bagaj bölümünde seyahat etmesi gerekir. Genel olarak kedilerde stres sık yaşanan bir durum olduğu için kedinizi olumsuz etkileyecektir.  Dolayısıyla seyahate çıkmadan önce uygun bir çanta satın alınmalıdır.


Sonuç

Kedi taşıma çantaları hakkında detaylı bilgiler vererek, en uygun kedi taşıma çantası seçmenize yardımcı olmaya çalıştık. Kedinizin taşıma çantalarını sevmeyeceğini unutmayın. Onları taşıma çantasına alıştırmak için kedi otu kullanabilirsiniz. Bununla beraber yukarıdaki tavsiyelerimizi göz önünde bulundurarak ve tavsiye ettiğimiz ürünlerden bir tanesini seçerek bu sürecin daha kolay ilerlemesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca kedi otu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Kedi Nanesi Nedir? Ne İşe Yarar? isimli makalemizi okuyabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.