arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedilere Özel İnteraktif Oyuncak Seçim Rehberi 2020

kediler için oyuncak seçimi
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kediler doğaları gereği oyun oynamayı seven canlılardır. Bu durumdan yola çıkarak, insanlar yüzyıllar boyunca kediler için oyuncaklar üretmiştir. Her ne kadar bu oyuncaklar zamanla şekil değiştirmiş olsa da temel olarak kedilerin meraklarını uyandıracak ve hayal güçlerini tatmin edecek oyuncaklar yapılmıştır.

Bu durumu göz önünde bulundurarak kediler meşgul edecek ve eğlenmesini saplayacak oyuncaklar hakkında bilgi vereceğiz. Piyasada bulunan farklı oyuncakları sizlere sunacağız ve bununla beraber kediler için kediler için oyun oynamanın öneminden bahsedeceğiz.

Kedilerle Oyun Oynamanın Önemi

Kedinizin günün belli bir zaman diliminde oyuncaklarıyla ilgilenmesi ve oyun oynaması oldukça önemlidir. Bir kedi doğduğu andan itibaren avcılık içgüdüsü taşımaktadır. Bunların arasında doğal avlanma, takip ve zıplama eylemleri bulunmaktadır.

Eğer kediniz dışaçıkıyorsa oyuncaklarının çok olması gerekmez, ancak kediniz sürekli olarak evinizin içerisindeyse daha çok oyuncağa ihtiyacı olacaktır. Unutmayın ki her kedinin oyuncağa ihtiyacı vardır. Dışarıya çıkabilen kediler büyük bir dünyaya hakim oldukları için oyun gereksinimlerinin büyük bir kısmını karşılarlar. Örneğin dışarıya çıktıklarında kuşları kovlayabilir, diğer kedilerle sosyalleşebilir ve özgürce dolaşabilir.

İç mekanlarda yaşayan kedilerin böyle bir imkanı bulunmamaktadır. Bu yüzden, yeterli zihinsel uyarılma sağlayamadığı için stresli ve depresif olabilir. Bunun sonucunda asosyal bir mizaca bürünebilirler. Dolayısıyla kapalı ortamda beslenen kedilerin bu ihtiyaçları oyuncaklarla giderilmelidir. Bu yüzden de kedi sahiplerinin kedilerin ilgisini çekecek oyuncaklar edinmesi oldukça önemlidir.

Oyunların zihinsel aktivite ihtiyacını karşılamasıyla beraber fiziksel aktivite ihtiyacını da karşılamaktadır. Burada da dışarıya çıkabilen kediler ile kapalı mekan kedilerini ayırmak gerekir. Çünkü dışarıdaki kediler bir şeyleri kovalayabilir ve koşabilir, ancak ev kedilerinin böyle bir imkanı yoktur. Bu yüzden de kapalı mekanda bulunan kedilerin ev içerisinde kovalamaca oynanması sağlanabilir. Böylece kediniz formda kalacak ve kilo alma eğilimi azalacaktır.

Alınması Gereken Tedbirler

 

Oyuncak seçimi yaparken tıpkı küçük bir çocuğa oyuncak alır gibi dikkatli davranılmalıdır. Çocuklar için oyuncak seçerken bazı kriterleri göz önünde bulundurduğumuz gibi kediler için oyuncak seçerken de kriterler belirlemeliyiz. Burada dikkat edilmesi gereken en temel iki unsur; boğulma tehlikesi ve zararlı maddeler içeren oyuncaklar olacaktır.

Boğulma Tehlikesi

Parçaları kolayca sökülebilen oyuncaklarla oynayan kedilerin boğulma tehlikesi bulunmaktadır. Oyun oynadıkları oyuncakların herhangi bir yerinin çıkmayacağından ve kırılmayacağından emin olmanız gerekir. Bunları göz önünde bulundurarak boğulmasına yol açabilecek her türlü oyuncaktan uzak durmanız gerekir.

Zararlı Maddeler

Piyasada yer alan kedi oyuncaklarının büyük bir kısmı kediler için hazırlandığı için zararlı madde içermemektedir, ancak pek çok kedi sahibi kedilerin oynaması için değişik oyuncaklar verebilir. Bu verilen oyuncakların zararlı madde içerme ihtimali düşük olsa da her zaman için risk taşımaktadır. Bu yüzden kedinize vereceğiniz oyuncağın kediler için üretildiğinden ve zararlı madde içermediğinden emin olmanız gerekir.

En Popüler Kedi Oyuncak Türleri

Bu başlık altında piyasada bulabileceğiniz popüler oyuncaklardan bahsedeceğiz. Her ne kadar çok kapsamlı bir liste olmasa da kolayca ulaşabileceğiniz ve kedinizin hoşuna gidecek olan oyuncakları içerecektir.

Tüylü Oyuncaklar

Kediler, bir insan tarafından hareket ettirilebilen tüylü oyuncakları kovalamayı sevmektedir. Onlara karşı dayanılmaz bir av içgüdüsüne sahiptir. Önünde hareketli ve tüylü bir nesneyi kovalamaya hayır demeyecektir. Aynı zamanda oldukça ekonomik bir oyuncak türüdür.

Lazer İşaretçiler

Lazer işaretçiler hakkında bilgi vermeden önce, kediler için özel üretilmiş olan lazerleri tercih etmeniz gerektiğini belirtelim. Çünkü lazer ışını kedilerin gözüne temas ettiğinde görüşlerinde kalıcı hasara hatta görme engeline yol açabilir. Kedinizin lazer ışınını sürekli takip edeceğini ve reflekslerinin güçlü olduğunu göz önünde bulundurursak bu durumun gerçekleşme ihtimali hiç de düşük değildir.

Kediler lazerlerin ışıklarıyla oynamayı çok sever veya onlardan nefret eder. Kediler genel olarak çevresinde hareketli bir nokta gördüklerinde onlara karşı saldırganlaşır. Önce sakin bir davranışla hedefini izler ve aniden o noktaya saldırırlar.

Kediniz her ne kadar uğraşsa da bu lazer ışınını yakalayamayacaktır, bunun sonucunda kediniz bu davranışa karşı saplantılı olacak ve bundan keyif alacaktır. Aynı zamanda lazerle kedi oynatan insanlar da bu durumdan keyif almaktadır.

Lazer oyunlarının sonunda kedinizin saldırganlığını gösterebileceği bir tüylü oyuncak bulundurmayı unutmayın. Böylece kediniz avı yakaladığını düşünecektir. Aksi halde hayal kırıklığına uğrayabilir.

Tırmalama Kulesi

Tırmalama kuleleri uzun senelerdir bulunan bir kedi oyuncağıdır. Şüphesiz ki en etkili ve en çok tercih edilen oyuncaklardan bir tanesidir. Kedinizin egzersiz yapması için ve avcılık içgüdüsünü törpülemesi için oldukça etkilidir.

Kediler, kaşınmak için ve kendilerini savunmak için patilerini kullanır. Bu yüzden tırmalamaktan keyif alırlar. Eğer bu ihtiyacını karşılaması için koltuk takımınızı kullanmasını istemiyorsanız kediniz için tırmalama kulesi almanızı tavsiye ederiz.

Karton Kutular

Kedilerin karton kutulara karşı bir sevgisi olduğunu hemen hemen herkes bilir. Hatta kediniz için yüzlerce lira verip bir oyuncak aldığınızda, oyuncağın kutusuyla oynamayı tercih edebilir. Her ne kadar bu durum kedilerin zihinsel ve fiziksel aktivitelerini tamamıyla karşılamasa da kedinizin hoşuna gidecektir.

Kedi Otlu Oyuncaklar

Kedi otu kedilerin oldukça hoşuna giden ve ilgisini çeken bir ottur. Bu ot sprey halinde bulunabileceği gibi ot olarak da görülebilir. Pek çok kedi tarafından oldukça sevilen kedi oyuna sahip olan oyuncaklar kedinizin daha mutlu olmasını sağlayacaktır. Kedi Nanesi Nedir? Ne İşe Yarar? isimli yazımızdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

3 Katlı Kedi Oyuncağı

Kediler için en eğlenceli oyuncaklardan bir tanesi de 3 katlı kedi oyuncaklarıdır. Bu oyuncak kedinin avlanma dürtülerini sönümlemek için oldukça etkilidir. Aynı zamanda günlük egzersiz miktarını desteklemektedir.

3 Katlı kedi oyuncağının her katında bir adet top bulunur. Kediler bu topları yakalamayı çalışırken onlara saldırır ve toplar uzaklaştıktan sonra tekrar geri gelir. Böylece kediniz bu topları yakalamaya çalışacaktır.

3 Katlı kedi oyuncağı sayesinde kediniz hem eğlenecek hem de fiziksel olarak enerjisini atacaktır. Kedilerin en sevdiği oyuncaklardan bir tanesidir. Ayrıca kediler tek başına bu oyuncakla oynayabilmektedir.

Kedinizin Seveceği En İyi 5 Oyuncak

Cat Hause S07 Üst Oval Merdivenli Kedi Tırmalama

Kediler için en uygun oyun alanı ve oyuncaklardan bir tanesi olan kedi tırmalama kuleleri her kedi sahibi için vazgeçilmezlerden bir tanesidir. Kediler içgüdüsel olarak tırmalama eğilimine sahiptir ve bunun yanında tırnaklarını keskinleştirmek ister. Bunun için vazgeçilmez oyuncaklardan bir tanesi kesinlikle tırmalama kuleleridir.

Bu tırmalama alanları sayesinde günlük egzersiz ihtiyacını karşılar ve kilo alma eğilimi azalır. Bunun yanında yaşlılık döneminde eklem ağrısına yol açan hastalıkların riskini azaltır. Kedinizin canının sıkılmasına da iyi gelecektir. Bu alan kediniz için özel olacağından dolayı kokusunu buraya bırakır ve bu alanı tırmalamak isteyecektir.

Tırmalama kulesi satın almak için tıklayın!

Trixie Kat Kat Kedi Oyuncağı

Bu oyuncak kedilerin zihinsel ve fiziksel gelişimi için oldukça katkılıdır. Hareketli yapısının yanında kedilerin dikkatini çeker ve sıkılmasına engel olur. Aynı zamanda 2-3 kedi beraber oynayabilir.

Bu ürün kedilerin avlanma içgüdülerini gidermesi için de oldukça etkilidir. En büyük özelliklerinden bir tanesi de kedinizin tek başına veya diğer kedilerle beraber bu oyunu oynayabilmesidir.

Kat kat kedi oyuncağı satın almak için tıklayın!

Trixie Kedi Oyun Eldiveni

Kedilerin genel olarak nesneleri kovalama eğilimine sahip olduğunu ifade etmiştik. Bilindiği gibi kediler ipli oyunlardan da çok hoşlanmaktadır. Trixie markasının geliştirdiği oyun eldiveni sayesinde kedinizle kaliteli zaman geçirebileceksiniz.

Bu eldivenden sarkan ipleri yakalamaya çalışan kediniz bundan çok keyif alacak aynı zamanda günlük egzersiz ihtiyacını da karşılayacaktır. Aynı zamanda eldivenin materyali sayesinde olası tırmalama durumlarında sizi koruyacaktır.

Oyun eldiveni satın almak için tıklayın!

Trixie Motorlu Hareketli Fare

Bu oyuncak kedilerin avlanma içgüdüsünü doğrudan uyandıracak özelliğe sahiptir. Dış yüzeyinin tüylü olasının yanında kedinizin ilgisini çekecektir. Bu sayede saatlerce bıkmadan bu oyuncak ile oynayabilir.

Bu oyuncak, kurmalı bir motora sahip olduğu için neredeyse gerçek bir fare hızında hareket etmektedir. Bu özelliği sayesinde kediniz avlanma konusunda deneyimlenecek ve egzersiz ihtiyacını karşılayacaktır.

Hareketli oyuncak fare satın almak için tıklayın!

Trixie Kedi Otu

Kedi otu her ne kadar bir oyuncak kategorisinde yer almasa da kediler için oldukça büyük bir ödüldür. Bu ot sayesinde kediniz sakinleşecek ve daha mutlu olacaktır. Kediler açısından zararı bulunmayan bu otu kedinizin kullanmadığı oyuncakların üzerine veya içerisine serpiştirebilirsiniz. Bu sayede kedinizin ilgisini çekmeniz daha kolay olacaktır. Bunun yanında kediniz bu koku karşısında mest olacaktır.

Kedi otu satın almak için tıklayın!

Sonuç

Yukarıdaki rehberimizde sizler için kedilerin oyun ihtiyaçları hakkında bilgi verdik. Unutmayın ki yukarıdaki oyuncaklar ile kediniz saatlerce vakit geçirecektir, bu yüzden masraftan kaçınmak pek doğru bir davranış değildir.

Kedilerde günlük oyun oynanması kedilerin egzersizleri için oldukça önemlidir. Aksi halde kedinizin şişmanlama ihtimali çok yüksektir. Kedinizin ideal kilosu hakkında bilgi almak için Kedimin Kilosu Normal Mi? İdeal Kedi Kilosu isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.