arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kediler İçin Protein ve Mineral Deposu Olan En İyi 5 Hindili Kedi Maması

hindili kedi mamaları
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedi besleyenler olarak her zaman kedilerimizin en iyi ve sağlıklı bir şekilde beslenmesini istiyoruz, ancak kedilere her kedinin damak zevki ve istekleri farklı olduğu için bir kedinin sevdiği mama başka bir kedi tarafından sevilmeyebiliyor. Dolayısıyla kedi sahiplerinin kedileri iyi tanıması ve isteklerine doğru cevap vermesi gerekmektedir.

Kediler için en temel besin kaynağının protein olduğunu tüm kedi sahipleri biliyor. Bu yüzden genellikle protein bakımından zengin mamalar tercih edilmektedir. Özellikle yavru, hamile ve emziren kedilerin protein ihtiyaçları daha yüksek olduğu için bu kedilere protein bakımından daha yüksek mamalar verilmelidir.

Kediler için bir diğer unsur ise mamanın mineral (kül) oranıdır. Kedilerin sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlaması ve bağışıklık sistemini koruması için yeteri kadar vitamin ve mineral alması gerekir. Bunun için Kedilerin Sağlıklı Yaşaması İçin Gerekli Olan Vitamin Çeşitleri isimli yazımızı inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu yazımızda neredeyse tüm kedilerin severek yediği, aynı zamanda yüksek protein ve mineral oranı sayesinde en ideal mama çeşitleri arasında olan hindili kedi mamalarını paylaşacağız. Eğer kediniz mamasını sevmiyorsa, daha fazla proteine ihtiyacı varsa aşağıdaki mamaları inceleyebilir ve deneyebilirsiniz. Kedinizin gelişimi için bu mamalar oldukça idealdir.


#1 Pro Plan Sterilised Hindili Kedi Maması

Ülkemizde en çok tercih edilen mama markaları arasında yer alan Pro Plan tarafından üretilmiş olan bu mama yetişkin ve kısırlaştırılmış kedilere özeldir. Eğer kısırlaştırılmış bir kediniz varsa ve iyi bir mama arıyorsanız bu mamayı incelemenizi tavsiye ederiz. Kedilerin böbrek ve üriner sistemini korumasının yanı sıra oldukça lezzetli olması ve sindirim kolaylığı sayesinde pek çok kedi ırkı tarafından sevilerek tüketilmektedir. Bunun yanı sıra yüksek protein ve mineral oranı sayesinde kedilerin bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve günlük enerji ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olacaktır. Bu mamanın bir diğer özelliği ise antioksidan bakımından zengin bir mama olmasıdır. Bu sayede iltihaplanmalara karşı etkili bir formüle sahiptir ve eklem ağrılarına karşı savaşır.

Pro Plan Kedi Maması Satın AL


#2 Profine Düşük Tahıllı Light Hindili Diyet Kedi Maması

En iyi mama üreticileri arasında yer alna Profine tarafından üretilmiş olan bu kedi maması hindili olduğu için oldukça lezzetli bir seçenektir. Bu mamanın bir diğer özelliği ise diyet kedi maması olmasıdır. Dolayısıyla kilo sorunu yaşayan kedilerin normal formuna dönmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra yüksek protein ve mineral oranına sahip mamalar arasında yer almaktadır. Dolayısıyla kedinizin gelişimini sağlar ve uzun seneler boyunca sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra, içeriğinde yer alan çeşitli vitaminler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesi için etkili bir formüle sahiptir. İçeriğinde yer alan yüksek kaliteli ve doğal besinler sayesinde kediniz için tam ve dengeli bir beslenme sunar.

Profine Kedi Maması Satın AL


#3 Purina Cat Chow Tavuklu Hindili Yetişkin Kedi Maması

Purina markası en çok tercih edilen mamalar arasında yer almaktadır. Kedilerin en sevdiği iki besin maddesi olan tavuk ve hindi içerikli bu mama güçlü bir bağışıklık sistemini destekleyen yapıya sahiptir. Aynı zamanda sindirimi kolay bir mama olduğu için sindirim sorunu yaşayan kediler için de kullanılabilir. Bir diğer özelliği ise ideal ve dengeli mineral oranına sahip olmasıdır. Bu sayede kedilerin idrar yollarının sağlığını korur. İçeriğinde yer alan çeşitli meyve ve sebzeler sayesinde kedilerin ihtiyacı olan tüm vitaminleri karşılamaktadır. Aynı zamanda ağız kokusu sorunu yaşayan kediler için de kullanılabilir.

Purina Kedi Maması Satın AL


#4 Matisse Tavuk ve Hindili Yetişkin Kedi Maması

Matisse markası tarafından kediler için tam ve dengeli beslenme hedeflenerek hazırlanmış olan bu kedi maması yüksek oranda tavuk ve hindi içermektedir. Hayvansal protein bakımından zengin olan bu kedi maması kedilerin sağlıklı bir bünyeye sahip olması ve bağışıklıklarının güçlenmesi için en iyi mama seçeneklerinden bir tanesidir. İçeriğinde yer alan çeşitli meyve ve sebzeler sayesinde kediler için gerekli olan vitamin ve mineralleri barındırmaktadır. Ayrıca lezzetli bir mama olduğu için seçici damak tadına sahip olan kediler için de kullanılabilir. Bir diğer özelliği ise sindirimi kolay bir mama olmasıdır. Bu sayede kediniz kolay bir şekilde mamasını tüketebilecektir.

Matisse Kedi Maması Satın AL


#5 Hills Adult Hindili Pouch Yetişkin Kedi Konservesi

hindili kedi mamaları

Son olarak tavsiyede bulunacağımız kedi maması ise diğerlerinden farklı olarak yaş kedi mamasıdır. Kedilerin farklı şekillerde beslenme ihtiyacı olduğu için ara sıra öğünlerinde yaş mama da tüketmeleri gerekir. Bu yüzden sizlere Hills markası tarafından üretilmiş olan hindili yaş kedi mamasını tavsiye ediyorum. Bu mama özellikle böbrek, idrar yolları, kalp sağlığını desteklediği için en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda içeriğinde yer alan yüksek kaliteli protein sayesinde kedilerin gelişimine yardımcı olur. Ayrıca yaş kedi mamaları içerdiği özel soslar ve et parçalarından dolayı kuru mamalara oranla çok daha lezzetli bir içeriğe sahiptir. Bu yüzden her mamayı tüketmeyen kedilerin bile bayılarak tüketeceği bir seçenek olacaktır.

Hills Yaş Kedi Maması Satın AL

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.