arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedilerde Diş Hastalıklarına Karşı En İyi 5 Kedi Maması

diş hassasiyeti kedi maması
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de diş sorunları görülebilir. Bu diş hastalıkları oldukça büyük sorunlar yaratır ve kedinin günlük yaşantısını büyük oranda etkiler. Diş, diş eti ve ağız hastalıkları yaşayan kediler iştahsızlık, yorgunluk, ağız kokusu gibi sorunlar görülmesi oldukça normaldir. Dolayısıyla kedilerin diş sağlığı muhakkak korunmalıdır. Kedilerde görülen diş hastalıkları genellikle yaşlı kedilerde ortaya çıkar. Yaşlı kedilerin yaşadığı dişlerin güçsüzleşmesi sonucunda mama yemek oldukça güçleşir ve kedinin yaşam kalitesi azalır.

Tüm bunlardan yola çıkacak olursak, diş sorunu yaşayan kedilerin özel bir mama tüketmesi gerekir. Bu mamalar ağız hijyenini sağlamak, plaktartar oluşumunu engellemek ve kedilerin daha güçlü diş sağlığına sahip olmalarını sağlar. Böylece yaşlılık zamanlarında da kolaylıkla mama yiyebilir.

Eğer kediniz için genç yaşlarda bu mamalardan kullanmadıysanız, ağız ve diş sağlığını düzenli bir şekilde gerçekleştirmediyseniz kediniz mama yerken güçlük çekebilir. Bu kediler için de nem oranı yüksek, yumuşak mamalar seçilmelidir. Eğer hiç mama yiyemiyorsa yaş kedi maması kullanılmalıdır.

Diş hassasiyeti yaşayan kediler için seçmiş olduğumuz kedi mamalarını incelemenizi ve denemenizi tavsiye ederim.


#1 Royal Canin Oral Care Diş Sağlığı Kedi Maması

Royal Canin markası ülkemizde en çok kullanılan mama markalarından bir tanesidir. Ağız ve diş sağlığını desteleyecek biçimde üretilmiş olan bu kedi maması plak temizleme etkisine sahiptir ve tartar kontrolüne yardımcı olur. Yapılan araştırmalar sonucunda özel üretilmiş olan bu kedi maması denemelerin sonrasında %59 oranında tartarı engellediği görülmüştür. 28 günlük düzenli kullanımdan sonra gözle görülür bir şekilde fark edilebilir. Bunun yanı sıra kediler için tam ve dengeli beslenme sağlamaktadır. Bu sayede kedinizin sağlığını ve bağışıklık sistemini korur.

Royal Canin Kedi Maması Satın AL 


#2 Hills Oral Care Tavuklu Ağız Sağlığı Kedi Maması

Bilindiği üzere en iyi mama marklarından bir tanesi olan Hills tarafından hazırlanmış bu kedi maması diş eti problemi ve ağız kokusu sorunları için özel olarak üretilmiştir. İçerisindeki mama tanelerinin boyutları normale oranla daha küçüktür. Aynı zamanda oldukça lezzetli bir kedi maması olduğu için kediler severek tüketir. Bunun yanı sıra içerisinde yer alan antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca sindirilebilirlik bakımından oldukça ideal bir kedi mamamsıdır.

Hills Kedi Maması Satın AL 


#3 Hills Hairball İndoor Tavuklu Tüy Yumağı Önleyici Yaşlı Kedi Maması

Bu kedi maması yaşlı kediler için özel olarak üretilmiştir. Her ne kadar ağız sağlığını diğer mamalar kadar düzenleme özelliği bulunmasa da diş hassasiyeti yaşayan kediler için daha küçük ve yumuşak parçacıklara sahip olan bir kedi mamasıdır. Bununla beraber yaşlı kedilerin yaşam dengesini korumak için ideal bir içeriğe sahiptir. Aynı zamanda kemik ve kas yapısı güçlendirmektedir. Bu sayede yaşlı kediler için en ideal mama seçeneklerinden bir tanesidir. Bir diğer özelliği ise kedilerin tüy yutmasını azaltmak ve mümkün olduğunca engellemektir. Bu sayede sindirim sistemini düzenleme özelliğine de sahiptir.

Hills Kedi Maması Satın AL 


#4 Schesir Ton ve Ringa Balıklı Jöleli Kedi Konservesi

Tamamen doğal içeriklerle üretilmiş olan bu kedi maması koruyucu madde içermez ve oldukça sağlıklıdır. Yaş kedi mamaları arasında en iyi markalardan bir tanesi olan Schesir tarafından hazırlanmış bu kedi maması buharda pişirilmiş ve işlenmiş balıklardan oluşmaktadır. İçerisinde yer alan özel sosu sayesinde kedilerin asla hayır diyemeyeceği bir lezzete sahiptir. Bununla beraber diş hassasiyeti yaşayan kediler için oldukça uygun bir mamadır. Yüksek nem oranı ve yumuşak yapısı sayesinde kolayca tüketilebilir.

Schesir Kedi Maması Satın AL 


#5 N&D Prime Kuzu Etli ve Yaban Mersinli Kedi Konservesi

Mama markaları arasında en sevilen mamalardan bir tanesi olan N&D tarafından üretilmiş olan bu yaş kedi maması hem lezzetli hem de sağlıklı bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda yumuşak yapısı sayesinde diş sorunu yaşayan kediler için de tüketimi uygundur. Bunun yanı sıra içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kedinizin bağışıklık sistemini güçlendirecektir. Yaban mersini gibi güçlü antioksidanlar sayesinde iltihaplanmaları engeller. Özellikle de yaşlı kediler için çok uygun bir mamadır. Kedinizin bu mamayı severek tüketeceğinden şüpheniz olmasın.

N&D Kedi Maması Satın AL 

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.