arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

American Bobtail Kedisi Özellikleri ve Bakımı

American Bobtail kediler sahibine düşkünlerdir, kendisine ilgi gösteren insanlara sahip çıkar, oynamayı çok sever. Hatta diğer kedi cinslerinde olmayan; bir kaç eğitim aldıktan sonra tasma ile gezdirilebilecek nadir kediler olarak bilinir. Yüzyıllara dayanan geçmişi olan yuvarlak kuyruklu American Bobtail kedisi ; 1900 ' lü yıllarda ilk olarak Arizonada keşfedilmiştir .
american bobtail kedilerinin özellikleri
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Arizona halkı tarafından ‘Yodi‘ ismiyle anılan kedilerin , yine Arizonada yaşayan fakat henüz tür olup olmadığı netleşmeyen ‘Sander‘ kedileriyle çiftleşmesi sonucu; American Bobtail türü ortaya çıkmıştır.

Melez olarak kabul edilen American Bobtail kedileri, Milletlerarası Kedi Cemiyetinin (TICA) yaptığı uzun soluklu araştırmalar sonucu, 1989 yılında ilk tür olması için başvuru yapıldı.

Genlerindeki bazı eksiklikler nedeniyle hemen tür olamayan American Bobtail kedileri ancak 2002 yılında kedi türü olarak kayıtlara eklenmiştir.

american bobtail karakteri ve özellikleri

Zeki kedilerdir, bu tür kediler puzzle gibi oyuncakları, yakalama oyunları ve ödül oyunlarına bayılırlar. Çoğu kedi gibi çok konuşkan değillerdir daha çok sakinlerdir.

Çok uyumlu bir kedi oldukları için sizle birlikte seyahatler de  size çok rahat uyum sağlayacaklardır. Uyumlu ve nazik karaktere sahip oldukları için çoğu ailenin tercih ettiği kedidir.

Kedilerle Seyahat Etmek


American Bobtail Özellikleri – Vücut Yapısı

Karakteri: Atik , Zeki , Sevimli 
Tüy Yapısı : Uzun Tüylü
Gövde: İri yapılı
Kürk : Yumuşak
Kuyruk:Kısa , Fırça gibi çok tüylü.

Çocuklarla Arası - 7/10 70%
Zeka - 5/10 50%
Hareketlilik - 4/10 40%
Bakım İhtiyacı - 6/10 60%
Oyunculuk - 7/10 51%
Eğitilebilirlik - 7/10 51%

American Bobtail Kedisinin Çocuklarla Arası Nasıldır?

American Bobtail kedileri çocuklarla ne çok iyi geçinen nede hiç geçinemez denilemeyen kedilerdir. American Bobtail kedisi için verdiğimiz çocuklarla ilişki puanı 10/5 ‘ dir.

American Bobtail Zeki midir? 

American Bobtail kedileri çok zeki , oyun oynamaktan keyif alan ve en önemlisi sahibinin duygularını anlayabilen ve sahibine huzur veren yapıya sahip kedi türleridir.

American Bobtail Hareketli Kedi midir?

American Bobtail kedileri fazlasıyla enerjik , saatlerce yorulmadan , sıkılmadan sizinle vakit geçirebilecek karakterdelerdir.

Çevresindeki insanları sürekli takip eden ve onlarla sosyal bağ kurmaya çalışan american bobtail kedileri fazlasıyla sevecen ve hareketlidir.

American Bobtail Eğitilebilir mi ?

American Bobtail kedileri zekalarıyla birçok komutu kavrayabilen , anlayabilen dahada önemlisi eğitilebilen kedilerdendir.  Hatta bir kaç eğitim aldıktan sonra tasma ile gezdirilebilecek nadir kediler olarak bilinir. 

Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

American Bobtail Bakım İhtiyacı

American Bobtail Kedileri , Diğer türlere nazaran bakım ihtiyacı daha az olan american bobtail kedinizi haftada bir kaç kez düzenli olarak tararsanız yeterli olacaktır.

Kendine özen gösteren titiz bir kedi türü olduğu için banyo ihtiyacıda çok azdır.

Kedilerin Temizlenmesi ve Bakımı Nasıl Olmalı?

amerikan bobtail bakımı

Özellikle kedilerde diş eti hastalıkları büyük problemlere yol açmaktadır. Bu hastalığın önüne geçmek için en az haftada bir kez dişlerini temizlemeyi unutmayınız!

Ortalama iki haftada bir tırnaklarını kesmeniz ve göz torbalarını temizlemenizi öneririz.

Kedinizin kulaklarını 3 günde bir kontrol etmelisiniz eğer kirlenmişse pamuk yardımıyla temizlemelisiniz.

NOT! Kesinlike kulak çubuğu kullanmaktan kaçınınız ; kedilerin kulaklarının temizlerken kulak çubuğu kullanmak kalıcı hasarlara sebebiyet verebilir.

american bobtail özellikleri ve bakımı

Kedinizin tuvalet kabını ve kumunu her gün düzenli olarak temizlemelisiniz , eğer ona hijyenik tuvalet sunmazsanız evinizinn farklı bögelerine tuvaletini yapabilir.

American Bobtail Oyunculuk

American Bobtail kedisinin çok zeki olduğunu yukarıda belirtmiştik , zekalarıyla oyunculuğuda doğru orantılı olan American Bobtailler fazlasıyla oyuncudur.

Bobtail kedileri , hiç bitmeyen enerjileriyle çevresindeki sahipleriyle birlikte saatlerce oyun oynayabilirler.

American Bobtail Bakımı

American Bobtail cinsinin tüylerini hafta bir yada iki kez taranması gerekir. İlk bahar ve Son bahar zamanlarında çok fazla tüy dökecekleri için kuaföre getirmeniz daha iyi olacaktır. Banyo bu sebeple daha nadir durumlarda gerekli olabilir.

Kum kabı günlük temizlenmeli ona hijyenik bir tuvalet sağlamayı aksatmayın.

American Bobtail Özellikleri

  • Kısa kuyruklu, püsküllü pati ve kulaklara sahip güçlü bedeni ile yabani bir görünüşü vardır. Ancak oldukça sakin ve evcil kedilerdir.
  • American Bobtail yavaş büyüyen, yavaş gelişen bir cinstir büyük bir kedi olması için 3 seneye ihtiyacı vardır. 
  • American Bobtail kuyruğu ile tanınan bir cinstir. Kuyruklarının uzunluğu 3 cm ve 10 cm arasında değişmektedir. American Bobtaillerin kuyruğu esnek ve etkileyicidir. 
  • American Bobtaillerin çift kat kürkü vardır, alt tüyleri yumuşak üst tüyleri ise serttir. 

American Bobtail Sağlık Sorunları Var mıdır?

Safkan ve kırma cinsi kedilerde çoğu zaman genetik , çeşitli hastalıklara rastlanır ayrıca yatkınlık söz konusudur. Fakat american bobtail cinsinde böyle bir bulguya rastlanmamış genel olarak sağlıklı kedi türü olarak kayıtlara geçmiştir.

Ayrıca Bakabilirsiniz : Kediler Neden Tüy Döker?

American Bobtail ve Aile

Sosyal ve huzurlu bir cinstir aynı zamanda oyuncu ve naziktir bu nedenle çocuklu aileler için kesinlikle iyi bir seçimdir.

Ancak ebeveynlere çocuklarınızın kedinin tüylerine çekmemesine ve onu strese sokmamasına dikkat etmelisiniz.

Diğer kedi cinsleriyle iyi geçinmeyi başarabilen American Bobtail kedileri , genelde kedilerle arası iyi olan köpeklerlede arkadaşlık kurabilirler.

Burda önemli nokta diğer hayvanlarla hemenn iletişime geçirmek yerine yavaş yavaş alıştırmalısınız.