arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Somali Kedisi Özellikleri Ve Bakımı

Somali Kedisi , atası olan " Habeş Kedisi " gibi kırçıllı kürkü vardır: Bedenindeki her bir tüyün üç-on iki arası renk bandı bulunur, ki somali kedisi tam kürklü olduğunda ona canlı bir parlaklık verir.  Somali Kedisinin alın ve yanaklarda belirgin tekir desenleri görülür. Baş orta irilikte takoz biçimi, yumuşak hatlı ve profilde burun hafif basıkdır. Somali Kedisinin yüzündeki çarpıcı çizgiler sürmeye benzer.
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Somali kedisi dışarıda yapılan etkinliklere bayılan, eve kapatılmayı ancak çok küçük yaşta alınırsa kabullenebilecek doğal bir avcıdır.

Somali kedisi diğer kedi cinslerinden farklıdır. ; 

Somali kediniz varsa kendinizi farklı hissedebilirsiniz ve bu kediyi bırakamayacağınıza emin olabilirsiniz. 1871 yılında Crystal Palace Kedi Fuar’ında sergilenen sıradışı ırklar arasında somali kedisi ilk 3 de yer aldı. 

somali kedisi tarihi

Biyologların yaptığı araştırmalara göre Somali Kedisi , habeş kedilerinin geçirdiği mutasyonlar sonucu meydana gelmiştir.

Genetik mühendislerinin 1910 yılında yaptıkları gözlemler; habeş kedi ırkı ile uzun tüylü bir başka ırkın çiftleşmesi sonucu somali kedilerinin ortaya çıktığını göstermektedir.

somali kedisi özellikleri

Evely Mague (Genetik Bilimci) bu kedi türünün üzerinde çalıştı ve gelişmesini sağladı. Hatta Somali Kedisi isminide bizzat kendisi verdi.

Evely Mague 1970 yılında Somali Kedileri için bir dernek kurdu ve 8 yıl sonra CFA şampiyonu olmaya hak kazandı


Somali Kedisi Özellikleri – Vücut Yapısı

Karakteri: Dışarıda dolaşmayı sever, Mükemmel avcı.
Tüy Yapısı : Uzun Tüylü Somali Kedisi
Kulak Yapısı: Aralıktı, kepçe ve püsküllü.
Gövde: Orta irilikte, kıvrak ve kaslı.
Kürk : Yumuşak ve ince, orta uzunlukta.
Kuyruk: Kısa çok tüylü.

Çocuklarla Arası - 9/10
90%
Zeka - 8/10
80%
Hareketlilik - 10/10
100%
Bakım İhtiyacı - 7/10
70%
Oyunculuk - 9/10
90%
Eğitilebilirlik - 7/10
70%

Somali Kedi Kişiliği

Somali kediler hayatını heyecanlı ve dolu yaşarlar. Atlamayı, zıplamayı çok severler. Enerjileri çok yüksektir ve bitmeyen bir enerjileri vardır. Oyun oynamayı severler somali kedisini mutlu etmek isterseniz oyunla kandırabilirsiniz.

Somali kedisi insanlara ve ortama çok rahat uyum sağlar ve yabancılık çekmez. Somali kedisinden asla vazgeçemezsin tam tersine bağımlılık yapar.

somali kedisi karakteri

Somali kedileri fazlasıyla yaramaz , meraklı ve evin her tarafını gezen sürekli oyun oynamak isteyen bir kedidir.

Eğer sessiz , sakin bir yapıdaysanız ve kedinizinde aynı karakterde olmasını istiyorsanız somali kedileri yanlış tercih olacaktır.

somali kedisi karakteristik özellikleri

Somali kedilerinin sahipleri tarafından en çok konuşulduğu özelliğide aşırı inatçı olmasıdır. Eğer akıllarında birşey varsa mutlaka olmalıdır.

Sinirli ve sert tavırlar sergilemesinin sebebi ona istediğini vermemeniz olabilir. Ayrıca inatları kolay kolay geçmez en iyisi istediğini yapın.

somali kedisi özellikleri

Somali Kedi Sağlık

Somali kediler de diş çok önemlidir. Diş hastalıklarında en riskli cinslerden biri Somali kedilerdir. Kedilerin ağız ve diş sağlığı hakkında merak ettiğiniz herşeyi aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Kedilerde Ağız ve Diş Sağlığı

Somali Kedi Bakımı

Somali kedilerinin tüylerini hafta 1 yada 2 kez taramak yeterlidir. Sıklıkla banyo yapılmasından yana değiliz gerekli zamanlar da banyo yapılmasını tercih ediyoruz.  

Dişleri somali kedileri için önemli ve hassas konu olduğu için günlük fırçalanması  gerekir. Her gün bunu yapamıyorsanız haftada 1 yapılması gerekir hiç yapmamaktan iyidir. 

Tırnaklar 2 haftada bir kesilmesi gerekir. Göz çevresi her zaman temiz tutulması gerekiyor.      

somali kedisi bakımı

Somali kedilerinde kulak akıntılarına çok rastlanmaktadır. Kedinizin kulaklarını üç günde bir kontrol etmenizde fayda vardır. Eğer kirli olduğuna karar verdiyseniz , bir miktar pamuğu koparıp elma sirkesi ve su karışımına bandırarak temizleyebilirsiniz.

Dipnot: Kulak temizliği sırasında kulak çubuğu kesinlikle kullanmamalısınız! Kalıcı kulak problemlerine sebebiyet verebilir.

Kedilerde Ağız ve Diş Sağlığı

somali kedisi özellikleri ve bakım

Somali Kedilerinin Kum kabını temiz tutmalısınız ve ona hijyenik tuvalet yaratmayı tercih etmelisiniz. Çocuklar için; İyi bir seçim çünkü oynamayı, zıplamayı severler. Somali kedilerinin çocuklarla iyi anlaşacağına eminiz.

Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Somali Kedisi Yaşam Süresi

Somali kedileri ortalama 11 ila 16 yıl aralığında yaşarlar. Irk olarak hastalıklara açık olmalarından dolayı sık sık veteriner kontrolünden geçirilmelerinde fayda vardır.

Somali Kedisi Çocuklarla Ve Çevresiyle İlişkisi

Somali kedileri sosyallik konusunda gayet açık kedilerdir. Çevresindeki kedilerle çok iyi anlaşır. Yüksek enerjileri sayesinde, çocuklarla beraber vakit geçirip onları eğlendirebilirler.