arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedilerle Seyahat ve Yolculuk

Kedi sahiplerinin yaşadığı en büyük problemlerden biri olan kedilerle seyahat konusunu ele alıyoruz. Kedi sahipleri tatile çıktıklarında kedilerini evde yalnız bırakmakla, yanlarında götürmek arasında her zaman kararsız kalmışlardır. Bu yazımızda Kedilerle Seyahat Nasıl Olur? Kedilerle Seyahat hakkındaki tüm kilit bilgilere ulaşacaksınız.
kedilerle seyahat ve yolculuk
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedinin seyahat süresince yaşadığı huzursuzluk, kedinin tuvalet ihtiyacı ve seyahat sonrası psikolojik bozuklukları düşünüldüğünde, kedinizle seyahat etmek için iyice düşünmeniz gerekmektedir.

Kedilerle Araba ile yapılan seyahatler otobüs veya uçaklara göre daha az sancılı geçer, Uçakla yapılacak kedi seyahatlerinde biraz daha temkinli olmak gerekir.

kedilerle seyahat ve yolculuk

Kedilerle Seyahat

Kedilerle Seyahat Sırasında Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Kediler genelde kedilerle seyahat , yolculuk sırasında yemek , su içmez hatta tuvalete bile çıkmaz. Böyle bir durumda dert etmeyin yolculuğun bitmesini bekleyiniz.

Eğer kedi taşıma kabınızda su bulunuyorsa derinliğine dikkat edin, ani bir sarsıntı anında heryerin su olması pek hoş olmaz.

Kedilerin Beslenmesi Nasıl Olmalı?

kedilerde seyahat sırasında beslenme

Kedinizin psikolojisine bağlı olarak molalar sırasında mama ve su verebilirsiniz fakat yukarıdada belirttiğimiz gibi ilgi göstermez ise endişe etmeyiniz.

Daha önceki seyahatlerden edindiğiniz tecrübelere dayanarak 2 – 3 saat önce mama vermeyi kesebilirsiniz.

Yavru Kedilerin Beslenmesi Nasıl Olmalı?

kedilerle seyahat nasıl olmalı

Kedilerle Araba Yolculuğu Nasıl Yapılır?

Kedilerle araba yolculuğuna başlamadan önce taşıma çantası almanız gerekmektedir.

Taşıma çantası almanızın sebebine gelirsek , kedinin arabada serbest bir şekilde dolaşması hem daha çok stres yapmasına hemde ani frenlerde savrulup yaralanmasına sebebiyet verir.

kedilerle araba yolculuğu

Eğer yolculuğunuz 12 saatten fazlaysa kedinize hareket özgürlü sağlamak için taşıma çantanızın büyük olması gerekir. Siz yine de aşırı büyük kedi taşıma çantalarından kaçının.

Yolculuğun başlangıcında kediniz streslenebilir. Kedinizin rahatlaması için onu sevebilir , kucağınıza alıp yola alıştarabilirsiniz.

Huysuzluğu geçtikten sonra taşıma kafesine sakince koyup güvenli , rahat yolculuğunuza başlayabilirsiniz.

                      Kedi Taşıma Çantası

Kedilerle Uçak Yolculuğu Yapılır mı? Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda sıkca aldığımız sorulardan birisi de, kedimizi uçağa alabilir miyiz?

 Şu konuya açıklık getirelim, Kedinizle uçak yolculuğu yapabilirsiniz, Fakat kedinizi kabine sokamazsınız, Kediniz hayvanlar için özel ayrılmış kargo bölümünde seyahat etmek durumundadır.

uçakta kediyle yolculuk yapılır mı

Daha önce kedi ile uçak yolculuğu yapmış okurlarımızın tavsiyelerine göre havacılık sektöründe hayvanların seyahati konusunda Turkish Airlines firmasını öneriyorlar.

Uçak yolculuğu tamamlandı,  ama sorun henüz bitmiş değil, Havalimanları genelde şehir merkezlerine uzak lokasyonlarda bulunur; uçaktan indikten sonra gideceğiniz yer uzak ise kediniz zaten zor geçmiş uçak yolculuğundan yorulmuş olacaktır.

kedilerle uçakta yolculuk

Birde uzun bir otobüs yolculuğu yaşanırsa kediniz iyice bulanabilir, ve bazı sebeplerden dolayı uçak sonrası otobüs yolculuğunu tavsiye etmiyoruz.

kedilerle uçak yolculuğu

Kedilerle Otobüs Yolculuğu Sırasında Yaşanan Zorluklar Nelerdir?

Otobüs yolculuğu sırasında kedinizin tuvaleti geldiğinde bunu kaptana ikna etmek zorunda kalabilirsiniz, veya diğer yolcularla sorun yaşayabilirsiniz, Uzak lokasyonlar için takside maliyetli olacaktır.

kedilerle otobüs yolculuğu sırasında yaşanan sorunlar

Bu sorununuz için hayat kurtaran çözüm airport transfer servisleridir, önceden yapacağınız bir rezervasyonla uçağınızın indiği yerden sizi karşılayacak ve gideceğiniz yere sizi götürmek üzere hazır bir şöför olacaktır.

Gideceğiniz yere kadar sizin ve kedinizin her ihtiyacında küçük molalar vermek sorun değil, ve genellikle airport transfers hizmetleri taksilerden daha ucuz olur.

kedilerle yolculuk

Kendi ülkemizden bahsedecek olursak dalaman ve antalya gibi havaalanları şehir merkezine uzak olabilir böyle bir yolculuk yapacağınızda havalimanın adını arama motorlarında arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz dalaman airport transfer antalya airport transfers gibi.

kedi ile yolculuk

Transfer firmaları konsunda da okurlarımızın tecrübelerine dayanarak Türkiye’nin en önde gelen şirketi bu konuda Raintransfers olarak yorumlanmıştır. Raintransfers dalaman airport transfer, antalya airport transfer ve bodrum airport transfers konusunda aktif olarak faaliyet göstermektedir.

kedilerle otobüs seyahati

Kediler Arabadan Neden Korkar?

Kediler yaşadığı bölgeye tıpkı insanlar gibi bağlılık duyarlar ve rutinleri çok severler. Bu huylarından dolayıda değişikliklerden hoşlanmazlar. Kedi olduğunuzu hayal edin bir arabadasınız ve bölgeniz sürekli değişiyor , kafanız karışıyor sizcede kabul edilemez bir durum değil mi? 

Ayrıca araba hareketinden dolayı kedilerin midelerinin bulanması ve gergin olmalarıda sevmemelerinin diğer nedenlerindendir.

Kedilerde Mide Sorunları ve Tedavisi

kedilerle yolculuk

Kedi Seyahat İlacı ve Sakinleştirici Kullanımı

Bazı hayvanseverler kedi seyahati sırasında kedileri sakinleştirmek amacıyla ilaç kullanıyor. Seyahat için kullanılan sakinleştirici ilaçları kesinlike önermiyoruz! Bu ilaçlar insanlarda olduğu gibi kedilerinde sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Dozu az kullanırsanız kedinizin yolculuk bitmeden uyanmasını ve ani paniklemesine sebep olabilirsiniz. Kediniz uyandığında, kendini bilmediği yerde bilmediği kokuların içinde bulursa panik atak geçirip kendine ve size zarar verebilir.

kedilere seyahat sırasında sakinleştirici

  • TGB&Paşa
    7 sene önce

    Doğuda görev yapan biriyim kedim de benle beraber seyahat ediyor.Havaalanına kadar 3 saat yolumuz var yola çıkmadan kedimin veteriner hekim tarafından kontrol edilmesi kaçınılmaz onun verdiği sakinleştirici ise olmazsa olmazım. o yüzden uçağa binince kedimin ihtiyacı için hemen WC yi kullanmaktan başka caremiz kalmıyor ve emin olunuz kabin amirleri de bunu yanlış algılamıyor. Wc içerisinde gerek mama gerek su gerekse birazcık kum ve gazete ile kedimin tuvalet ihtiyacını karşılamaktan da geri kalmıyorum.Uçuş esnasında basınç yüzünden kedimin verdiği tepkiler doğrultusunda kulaklarına masaj yapıyorum bunu da tavsiye ederim.
    Eğer kabin içi ebatlarında bir taşıma çantasına sahipsiniz ve kabin içinde başka pet yoksa kendinizi kalbinde kucağınızda taşıyabilirsiniz. Sadece sahibi olduğunuz evcil hayvanınzın ailenizin hiç büyümeyen bebeği olduğunu unutmayıp bebeğe gösterilecek ilgi ve alakayı onlara da gösteriyor olalım ve seyahat esnasında ihtiyacı olan şeyleri el bagajında taşıyalım. Ve ne olursa olsun 8 kilocuk bir kedi sahibi olarak kedimin asla kargo bölümünde gitmesine izin vermedim sizde izin vermeyin.

    8
    yorum beğen
  • nalan
    7 sene önce

    merhaba
    2 hafta sonra uçakla izmire seyehat edeceğim
    kediyle uçağa binilir mi acaba ?
    kimisi binilir diyor kimisi kabul etmiyorlar diyor.
    tam emin olamadım
    pegasus ile yolculuk yapıyorum
    bilgi verirseniz sevinirim

    6
    yorum beğen
  • Hamza türker
    4 sene önce

    Admin ben kedimle 4 kere uçtum.Bunların her birinde de kedim kabindeydi.Lütfen biraz daha araştır.

    1
    yorum beğen
  • Peren
    4 sene önce

    Havaalanında çalışıyorum dolayısıyla kuralları biliyorum ve yorumlarda da belirtildiği üzere kabine kedi gibi hafif, zararsız minik canlılar kabul ediliyor. O kadar yorumu onaylayıp yazınızı güncellememeniz çok ilginç.

    2
    yorum beğen