arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedi Çimi Nedir? Ne İşe Yarar? Kediniz İçin En İyi 3 Kedi Çimi

kedi çimi
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedileri çim yerken görmüş olabilirsiniz. Her ne kadar bu durum en başta anormal gibi görünse de aslında kediler için bir ihtiyaçtır. Kedi çimleri görünüm olarak bildiğimiz çimlere benzer, ancak tohumları farklıdır. Ayrıca bu kedi çimleri kedilerin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri de barındırmaktadır.

Kediler, kedi çimlerini severek tüketir, ancak her kedi aynı kedi çimini beğenmeyebilir. Bu yüzden kediniz için uygun bir kedi çimi almanız gerekmektedir. Kediler beslenme eksikliğinden veya tadını beğendikleri için bu kedi çimlerini tüketebilirler.


 Kedi Çimi Ne İşe Yarar?

Kedi çimlerinin içerisinde vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Aynı zamanda kediler için herhangi bir zararı yoktur. Bunun yanı sıra, kediler kedi çiminin tadını beğendiği için ve beslenme eksiklerini gidermek için tüketmektedir.

Kedileri kedi çimi yerken izlerseniz ne kadar mutlu olduklarını görebilirsiniz. Genelde pek çok kedi bu çimlere karşı heyecanlanmaktadır. Dolayısıyla kediniz için evinizde kedi çimi bulundurmak onun için oldukça büyük bir hediye olacaktır.

Kedi çiminin bir diğer faydası ise midede oluşan tüy yumağı sorununa karşı etkili olmasıdır. Bilindiği üzere bu tüy yumakları kedilerin dışkılamalarıyla ve kusmalarıyla dışarı atılmaktadır. Dolayısıyla bu durum sindirim sistemlerini bozar ve kediyi rahatsız eder. Bu sorunu çözmek için kedi çimi tüketerek sindirim sistemlerinin daha verimli çalışmasını sağlarlar. Böylece bu tüy birikintileri kolaylıkla dışarıya atılabilir.


Kedi Çimi Nasıl Ekilir?

Kedi çimleri tohum olarak satılmaktadır. Genellikle tohum paketlerinin üzerinde ekim işlemlerinin talimatları yer almaktadır. Aslında standart bir bitki yetiştirmekten çok farkı yoktur. Kedi çimi tohumlarını bir kabın veya saksının içerisindeki toprağa bastırarak ekebilirsiniz. Burada önemli olan nokta kedinizin bu saksıya kolay bir şekilde erişebilir olmasıdır. Daha sonra düzenli olarak sulamanız gerekmektedir.

Kedi çimleri genellikle 5-7 gün arasında büyürler, ancak 10 gün boyunca olgunlaşmış olan kedi çimlerini kedinize vermek daha doğru olacaktır. Kedi çiminin toprağının kuru olduğunu fark ettiğinizde hafifçe üstünden sulayarak toprağının nemlenmesini sağlamanız gerekmektedir. Ayrıca doğrudan güneş almasını sağlamayı da unutmayın.

10 gün boyunca gelişimi tamamlanmış olan kedi çimlerini gönül rahatlığıyla kedinize verebilirsiniz. Kedinize hazırladığınız bu hediyenin onu çok mutlu edeceğinden emin olabilirsiniz.


En İyi 3 Kedi Çimi Tohumları

Sizler için kedi çimi hakkında bilgiler verdikten sonra kedilerin severek tükettiği 3 adet kedi çimi tohumunu tanıtmak istiyoruz. Aşağıdaki listemizde yer alan tohumları inceleyerek satın alabilir ve deneyebilirsiniz.


#1 Trixie Yavru Ve Yetişkin Kedi Çimi (Yumuşak)

Trixie markası tüm kedi sahipleri tarafından bilinmektedir. Özellikle kedi aksesuarları konusunda kendini ispatlamış olan bu marka kedi tohumu konusunda da en iyiler arasında yer almaktadır. Özellikle yavru kediler için uygun olan bu kedi çimi yumuşak yapıya sahiptir. Aynı zamanda vitamin bakımından zengindir. Bir diğer faydası ise kedilerin midesinde biriken tüy topaklanmalarını kolaylıkla dışarı atmasını sağlar. Mide ve bağırsaklarda oluşan kötü kokuyu engellemek için de kullanılır. Bu kedi çimi aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve dolaşım sisteminin çalışmasını destekler.

Kedi Çimi Satın AL


#2 Alice Sindirimi Rahatlatıcı Kedi Çimi

Alice markası tarafından hazırlanmış olan bu kedi çimi özellikle tüy topaklanmalarını kolaylıkla çıkartmalarını sağlamak için üretilmiştir. Sindirim sistemini düzenleyici özelliğe sahip olmasıyla beraber sağlıklı bir şekilde gelişmelerine katkıda bulunur. Aynı zamanda kediniz bu kedi çimini tüketmekten keyif alır ve severek yer. Kısaca hem kedinizin severek tüketeceği hem de sindirim sisteminin rahatlamasını sağlayacağı eşsiz bir seçenektir.

Kedi Çimi Satın AL


#3 Trixie Kedi Çimi, Seramik Kap İçerisinde

Kediler için kedi çimi ekerken seçilen kabın da önemli olduğundan bahsetmiştik. Eğer kedinizin kolay ulaşmasını sağlayacak bir kabın içerisine kedi çimi ekmezseniz kediniz istediği gibi bu ürünleri tüketemeyecektir. Dolayısıyla bir önemi kalmayacaktır. Bu yüzden yanında gelen seramik kabı kullanabilirsiniz. Kedinizin midesindeki tüy topaklanmalarını kolayca çıkmasını sağlamak için tercih edebilirsiniz. Özellikle yetişkin kediler için tercih edilmesi gereken kedi çimlerinden bir tanesidir. Kedinizin sağlığını desteklemek ve sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamak için Trixie tarafından üretilmiş olan bu kedi çimi tohumunu kullanabilirsiniz.

Kedi Çimi Satın AL


Kedi Çimi Neden Önemlidir?

Hemen hemen her kedi içgüdüsel olarak kedi çimi tüketmek isteyebilir. Çünkü kedi çimleri sindirim sistemini normalleştiren ve tüy yumağı sorununu engellemek için kullanılan bir besindir. Kedi çiminin en büyük avantajı ise lif oranının yüksek olmasıdır. Dolayısıyla sindirilmesi de oldukça kolaydır. Kısaca özetlemek gerekirse kedi çimleri kedilerin sindirim sistemini güçlendiren bir besindir.


Kedilerde Tüy Yumağı Sorunu Nedir?

Kediler yalanırken, kürklerinin üzerindeki tüyleri yutabilirler. Bu tüyler daha sonra birikebilir ve kedinin sindirim sistemini rahatsız etmeye başlar. Kediler bu sorundan kurtulmak için dışkı yoluyla veya kusarak tükettikleri tüyleri dışarıya atarlar. Bu sayede sindirim sistemleri rahatlar.

Kedi çimi ise kedilerin bu davranışını kolaylaştıran bir besindir. Bu sayede kedilerin sindirim sistemleri daha kısa sürede kendisini toplayabilmektedir. Tüy yumağı sorunu hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz; Kedilerin Kabusu Tüy Yumağı Kontrolü İçin En İyi 5 Kedi Maması isimli yazımızı okuyabilirsiniz.


Kedi Çimi Kullanmak Şart Mı?

Bazı kedi sahipleri kedi çimi kullanmak istemeyebilir veya kedi çiminden haberdar değildir. Ancak, kedi çimi kediler için önemli bir besindir. Ayrıca doğal hayatta yaşayan kediler de çim tüketmektedir. Dolayısıyla her kedi sahibinin kedi çimi edinmesi avantajlı olacaktır.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.