arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedi Kapısı Ne İşe Yarar? Her Eve Uygun Kedi Kapısı Modelleri

kedi kapısı
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Bazı kediler gün içerisinde dışarı çıkmayı çok sever ve sürekli gezmek ister, ancak ev kedilerini sürekli olarak gezdirmek pek mümkün değildir. Örneğin kedinizin kendi başına gezmesini sağlamak için sürekli olarak kapınızın açık olması gerekir. Bir diğer seçenek ise kediniz için uygun bir tasma seçerek beraber yürüyüşe çıkmak olacaktır. Kediler İçin Tasma Seçimi Nasıl Olmalı? En İyi 5 Kedi Tasması isimli yazımızı okuyarak bu konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Aslında kediler tamamen ev içerisinde yaşamak için uygun hayvanlar değildir. Günlük yaşantılarının içerisinde etrafını keşfetmek ve temiz hava almak isterler. Bu yüzden tüm gün boyunca evin içerisinde bırakmak doğru olmayacaktır.

Gezmeyi seven kediler için en uygun ve pratik yöntem ise kedi kapısı kullanmak olacaktır. Her ne kadar ülkemizde çok yaygın olmasa da kedi kapıları hem sizin yaşantınızı hem de kedinizin yaşantısını kolaylaştıracaktır. Özellikle müstakil ve bahçesi olan evler için kedi kapısı kullanmak en doğru seçenektir.

Kedi kapıları ev kapısının alt kısmından kedilere özel olarak bırakılan boşluklardır. Bu boşluklar kullanılarak kedilerin rahat ve kolay bir şekilde eve girmeleri sağlanır. Bu sayede kedilerin özgürlük alanları genişler ve daha mutlu bir yaşam sürerler.

Kedi kapısı seçerken en dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi kapının cinsi ve kedinizin boyutudur. Bu yüzden kediniz için uygun bir model seçmeniz gerekir. Sizler için seçmiş olduğumuz kedi kapısı modellerini inceleyerek satın alabilirsiniz.


#1 Trixie Kedi Akıllı Kapı, Mikroçip Tanımalı

Dışarıya çıkmayı ve gezmeyi seven kediler için en uygun ve pratik ürünlerden bir tanesidir. Kedinizdeki mikroçip sayesinde kedinizi tanır ve sadece kedinize kapıyı açar. Bu sayede diğer kedilerin içeri girmesi engellenmiş olur ve tasma takmasına gerek kalmaz. Polimer malzemeden üretilmiş olan bu ürünün şeffaf kapağı bulunmaktadır. Oldukça sessiz bir kedi kapısıdır. Hem dışarıdan gelen sesleri yalıtır hem de kapak sessiz bir şekilde çalışacaktır. Bazı kediler kapağın sesinden korktukları için kedi kapısı kullanmak istemeyebilir. Bu gibi sorunlara çözüm olması için tercih edilebilecek en iyi kapı modelidir.

Trixie Kedi Kapısı Satın AL


#2 Trixie Kedi Kapısı, Elektromanyetik

Bir diğer model ise elektromanyetikli kedi kapılarıdır. Bu kapılar, kedinizin tasmasına yerleştireceğiniz elektromanyetik mıknatıslar sayesinde kapı tarafından tanınır ve kendiliğinden açılır. Bu sayede diğer kedilerin içeriye girmesi engellenmiş olur. Üzerindeki özel contaları sayesinde sesi izole eder. Kapınızı uygun boyutlarda keserek bu kedi kapısını yerleştirebilirsiniz. İçerisinde bulunan pili sayesinde elektrik kesilmelerinde de sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Oldukça pratik ve başarılı bir üründür.

Trixie Kedi Kapısı Satın AL


#3 Trixie Kedi Kapısı, Dört Yönlü

Bu kapı modelinin en büyük özelliği cam kapılar için uygun olmasıdır. Bunun yanı sıra dört yönlü giriş çıkış sağlanabilir. Üzerindeki kilidi sayesinde yalnızca giriş, yalnızca çıkış, giriş ve çıkış, kilitleme modlarında kullanılabilir. Böylece kediniz dışarı çıktıysa sadece giriş için kullanabilirsiniz. Bu sayede, başka kedilerin giriş ve çıkışlarını engelleyebilirsiniz. Bu ürünün cam kapılara montajlanması gerektiği için cam ustaları tarafından takılması gerekir. Ayrıca dış hava koşullarına karşı da dayanıklıdır. Geniş yapısı sayesinde kediler kolaylıkla giriş – çıkış sağlayabilir.

Trixie Kedi Kapısı Satın AL


#4 Trixie Kedi Kapısı, Çift Yönlü

En ekonomik kedi kapısı modellerinden bir tanesidir. Bu ürünü kalın kapılarda kullanmak için ayrıca tünel satın almanız gerekir. 20-25 mm kalınlığındaki kapılar için oldukça uygun bir modeldir. Üzerinde sadece iki yön bulunur. Birinci yön de sadece giriş – çıkış sağlarken ikinci yönde kilitlenir. Bu sayede hem dışarıdaki yabancı kediler içeriye giremez hem de kediniz dışarıya çıkamayacaktır. Oldukça kaliteli malzemeden üretilmiş olmasının yanı sıra montajı en kolay olan ürünlerden bir tanesidir. Aynı zamanda dış hava koşullarına karşı da dayanıklı malzemeden üretilmiştir.

Trixie Kedi Kapısı Satın AL


#5 Trixie Kedi Kapısı, Çift Yönlü

kedi kapısı

Bu model ise cam kapılar için dört yönlü özelliğe sahiptir. En az 10 mm olan cam kapılar için uygun bir modeldir. Sağlam ve kaliteli plastikten üretilmiş olmasının yanı sıra üzerindeki ayarlanabilir bölümü sayede yalnızca giriş, yalnızca çıkış, kilitlenme, aynı anda giriş ve çıkış olarak ayarlanabilir. Tamamen kilitlenme özelliği sayesinde yabancı kedilerin içeri girmesi engellenebilir. Cam kapılara monte edileceği için cam ustaları tarafından takılmalıdır. Kötü hava şartlarına karşı dayanıklı olmasıyla beraber oldukça şık bir görünüme sahiptir.

Trixie Kedi Kapısı Satın AL


Kedi Kapısı Kullanmak Neden Önemlidir?

Her ne kadar pek çok kedi sahibi kedilerini dışarıya çıkartmayı tercih etmese de aslında kediler sosyalleşmeyi  ve keşfetmeyi seven canlılardır. Dolayısıyla kedilerin dışarıya çıkması gerekir. Bu sayede çevresini keşfedebilir ve sosyalleşme imkanı bulabilir.

Dışarıda gezebilen kediler, diğer ev kedilerine oranla daha sosyal bir yaşantıya sahiptir. Ayrıca, dışarıda gezmek kedinizin psikolojik gelişimine de katkı sağlayacaktır.

Tüm bunları göz önünde bulundurursak kedilerin kedi kapısına ihtiyacı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu yüzden kapınız için uygun bir kedi kapısı satın almanız gerekmektedir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.