arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedi İdrar Lekesi ve Kokusu Nasıl Çıkar? — İdrar Lekesi Çıkarıcı

kedi idrar lekesi çıkarıcı
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedilerde karşılaşılan sorunlar arasında kedinin ev içerisinde idrarını yapmasıdır. Bu durum aslında davranışsal bir bozukluktur ve düzeltilmesi gerekir. Bunun için Kedi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir? isimli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Kedilerin ev içerisine idrar yapmasının pek çok sebebi olabilir. Genellikle en sık karşılaşılan durum ise kedi kumunun temiz olmamasıdır. Bu yazımızın içerisinde bu konu hakkındaki tüm soruların cevabını bulabilirsiniz.


Kediler Neden Evin İçerisine İdrar Yapar?

Yazımızın girişinde belirttiğimiz üzere kedilerin ev içerisine idrar yapmalarını pek çok farklı sebebi bulunmaktadır. En sık karşılaşılan durumlar ise şunlardır:

  • Kedi Kumu Temiz Değildir: Eğer kedinin kumu düzenli olarak temizlenmiyorsa kedi, kumu kullanmak isteyebilir. Bunun için evin farklı köşelerine idrarını yapacaktır.
  • Bölge Sahiplenme: Kedi, bölgesini sahiplenmek için idrarını bırakıyor olabilir.
  • Kızgınlık Dönemi: Dişi kedilerin ilgisini çekmek için bulunduğu alana idrarını yapabilir.
  • İdrar Yolu Hastalıkları: Eğer kedinin sistit gibi idrar yolu hastalıkları varsa idrarını tutamıyor olabilir.

Kedi İdrar Lekesini Temizleme

Kediler genellikle halı ve koltuk gibi eşyaların üzerine tuvaletini yapmaktadır. Dolayısıyla bu durum kötü koku oluşumuna yol açar ve bununla beraber leke bırakır. Gün geçtikçe bu koku daha keskin ve yoğun hale gelir. Buna bağlı olarak evi amonyak kokusu kaplayacaktır.

Bu soruna çözüm olması için kedi idrarına hızlı bir şekilde müdahale edilmesi gerekir. Kedi idrarı görüldüğünde doğrudan kedi idrarı temizleme ürünleri kullanılmalıdır. Bu ürünler farklı formlarda olabilir. Kullanım talimatlarına göre lekeyi çıkartmak için kullanılır. Aynı zamanda kokuyu da engelleyecektir.


Kedi İdrar Lekesi ve Kokusu Çıkarıcı

Piyasada farklı formlarda ürünler bulunmaktadır. Bunların arasında en etkili markalardan bir tanesi olan Simple Solution tarafından üretilmiş olan kedi idrar çıkarıcıları inceleyebilirsiniz.


1- Simple Solution Kedi Leke ve Koku Giderici Sprey

Özel olarak üretilmiş olan bu ürün kötü kokuların kalıcı olarak giderilmesi konusunda etkilidir. Hem kolay kullanım şekli hem de son derece etkili olduğu için en çok tercih edilen modellerden bir tanesidir. Kedilerden kaynaklı olarak idrar, kan, kusmuk, dışkı gibi lekeleri ve kokuları giderir.

Bu ürün koltuklar, yataklar, halılar, kıyafetler ve yıkanabilir yüzeylerde kullanıma uygundur. Kullanım esnasında cildinizle doğrudan temas etmemesi önemlidir. Aynı şekilde doğrudan hayvanların üzerine uygulanmamalıdır. Sadece temizlemek istediğiniz alanın üzerine püskürterek uygulayabilirsiniz.

Simple Solution Kedi İdrar Lekesi Çıkarıcı Satın AL


2- Simple Solution Kedi Sıvı Leke ve Koku Giderici

Yine Simple Solution markası tarafından üretilmiş olan bu ürün sıvı formundadır. Kedilere özel olarak formüle edildiği için idrar, kusmuk, kan, dışkı gibi leke ve kokulara karşı etkilidir. Ayrıca kokuların kalıcı olarak giderilmesini sağlamaktadır.

Bu ürün koltuk, halı, döşeme gibi yıkanabilir tüm yüzeylerde kullanılabilir. temizlenmesini istediğiniz alanın üzerine belirli bir miktarda döktükten hafifçe bir bez veya fırça yardımıyla lekenin ve kokunun giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Simple Solution Kedi İdrar Lekesi Çıkarıcı Satın AL


İdrar Lekesi Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kediler belirli bir alanı işaretlemek için idrarını yaptıysa aynı alanın içerisine tekrar idrar yapacağı anlamına gelmektedir. Dolayısıyla bu bölgedeki koku tamamen engellenmelidir. Yani, sadece sizin değil, kedinizin de bu kokuyu almaması gerekir. Aksi halde aynı yere tekrar idrarını yapacaktır.

Lekeyi temizlemek için erken davranılması gerekir. Aksi halde leke kalıcı olabilir. Son olarak içeriğinde amonyak bulunan temizleyiciler kullanılmamalıdır. Çünkü, kedilerin idrarında da amonyak bulunur ve daha yoğun bir koku oluşmasına sebep olur. Bununla beraber kedi, tekrar aynı alanın içerisine idrarını yapacaktır.


Kedilerin Ev İçerisine İdrar Yapmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

Kedilerin idrar lekesini temizlemek yerine, bu alışkanlıklarını engellemek çok daha önemlidir. Bunun için kedilere tuvalet eğitimi verilmesi gerekir. Genellikle temel sorun kedilerin tuvalet eğitimi almamış olmasıdır. Bunun yanı sıra kedinin ısrarla idrarını yaptığı yerlere kedi uzaklaştırıcı sprey kullanmak en iyi çözümlerden bir tanesidir. Bu spreyler ayrıca, kedilerin zarar verdiği eşyalar için de kullanılabilir. Daha detaylı bilgi almak isterseniz; Kediler Nasıl Uzaklaştırılır? — En Etkili Kedi Uzaklaştırma Yöntemi isimli yazımızı okuyabilirsiniz.


Kedilere Uygun Şartlara Tuvalet Sağlamak 

Kedilerin ev içerisine idrar yapmalarının en büyük sebeplerinden bir tanesi uygun tuvalete erişimi olmamalarıdır. Buradaki en önemli nokta ise, kedi tuvaletinin temiz olmasıdır. Genellikle kedi sahipleri tarafından yapılan en büyük yanlış kedi tuvaletlerini temizlememektir. Oysaki her kedi kumunun günlük temizliğe ihtiyacı vardır.

Kediler için genel olarak topaklanan kedi kumları tercih edilmektedir. Bu kedi kumları hem hijyenik hem de daha kolay temizlenebilmektedir. Eğer farklı bir kedi kumu kullanıyorsanız bu kedi kumunu deneyebilirsiniz. Bazı kediler ise çam gibi doğal kedi kumlarını tercih etmek isteyebilir. Burada önemli nokta kedinizin istediği türden kedi kumu sunmaktır. Eğer kedi kumları hakkında bilgi almak isterseniz: 2020 Yılının En Uygun Fiyatlı 5 Kedi Kumu İncelemesi isimli yazımı okuyabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.