arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

İran Kedisi (Persian) İçin En İyi 5 Kedi Maması [2023]

iran kedisi mama
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Her kedi ırkı için aynı mamayı kullanmak ve tavsiye etmek doğru bir yaklaşım değildir. Çünkü, kedi ırklarının fiziksel özellikleri, kürkleri ve genetik faktörleri birbirinden farklıdır. Örneğin, İran Kedilerinin tüylerinin bakımı için farklı bir diyete ihtiyacı vardır.

İran Kedileri hem kuru hem de yaş mamalar ile beslenmelidir. Bununla beraber yetişkinlik ve yavru dönemlerinde farklı diyetlere ihtiyaç duymaktadır. İran kedilerinin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi proteindir. Bunun için protein bakımından yüksek mamalar tercih edilmelidir. Mama içeriği olarak tavuk, hindi, balık, sığır eti gibi et çeşitleri tercih edilebilir.

Bu yazımızın içerisinde İran kedilerinin beslenmeleri için en iyi mama çeşitlerini bulabilirsiniz. Aşağıdaki listemizde yer alan ürünleri inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.


1- Royal Canin Persian Kitten Yavru İran Kedisi Maması

iran kedisi mama

Listemizin birinci sırasında Persian kedilerine özel olarak üretilmiş olan kedi mamasına yer verdik. Ülkemizde en çok tercih edilen mama markalarından bir tanesi olan Royal Canin tarafından üretilmiş olan bu mama İran kedilerinin gelişimi için özel formüle edilmiştir. Yumuşak yapılı ve ufak dikdörtgen şeklinde bulunan bu mama İran kedileri tarafından kolay bir şekilde çiğnenebilir. Aynı zamanda sindirimi kolay olan bir mamadır.

Mamanın içeriğinde, protein %32, yağ %22, kül %7.9 ve lif %2.7 oranında yer almaktadır. Bu mamanın en büyük özelliği ise Omega-3 ve Omega-6 bakımından zengin olmasıdır. Bu sayede kedilerin kürkü çok daha sağlıklı ve parlak bir görünüme sahip olmaktadır. Tüm bunların yanı sıra içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde kedilerin bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

Royal Canin Persian Kedi Maması Satın AL


2- Royal Canin Persian Adult Yetişkin İran Kedisi Maması

Yine Royal Canin tarafından Persian kedilerine özel olarak üretilmiş olan bu kedi maması yetişkin kediler için oldukça uygun bir içeriğe sahiptir. Badem biçiminde mama tanelerine sahip olduğu için kolayca çiğnenebilir. Persian kedilerinin cilt ve tüy sağlığını desteklemek için içeriğine özel besin kompleksleri dahil edilmiştir. Bunun yanı sıra, Omega-3 ve Omega- 6 bakımından zenin bir içeriğe sahiptir.

Mamanın içeriğinde; protein %30, yağ %22, kül %7.4 ve lif %4.7 oranında yer almaktadır. İçeriğinde yer  alan çeşitli meyve ve sebzelerden dolayı vitamin, mineral ve antioksidanlar bakımından zengindir. Bu mamanın bir diğer özelliği ise uzun tüylü kedilerde sık görülen tüy yumağı sorununu en aza indirmesidir. Dolayısıyla Persian kedileri için gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

Royal Canin Persian Kedi Maması Satın AL


3- N&D Prime Balık ve Portakallı Tahılsız Yetişkin Kedi Maması

Tartışmasız en iyi mama markaları arasında yer alan N&D markası tarafından hazırlanmış olan bu kedi maması Persian kedileri için oldukça uygundur. Ana besin maddesi ringa balığı olan bu mama doğal olarak Omega-3 ve Omega-6 bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Tamamen doğal ürünlerden üretilmiş olmasıyla beraber kedinin bağışıklık sisteminin güçlenmesi için özel formüle sahiptir.

Mamanın içeriğinde; protein %44.00; ham yağ %20.00; ham lif %1.80,kül %8,50 oranında yer almaktadır. İçeriğinde yer alan özel meyveler sayesinde antioksidan, vitamin ve mineral bakımından zengindir. Bunun yanı sıra sindirimi kolay ve oldukça lezzetli bir mamadır. Çoğu kedi ırkı için gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.

N&D Persian Kedi Maması Satın AL


4- Royal Canin Persian Adult Pouch Kedi Maması

Royal Canin’in Persian serisi içerisinde yer alan bu ürün yaş mama olarak üretilmiştir. Özellikle tüy ve cilt sağlığını destekler biçimde üretilmiş olan bu kedi maması özel besin maddeleri ile kombine edilmiştir. Hem sindirimi kolay hem de sağlıklı olmasıyla beraber Persian kedileri için gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Bu mama balık ve türevlerinden üretildiğinden dolayı kediler için oldukça lezzetli bir seçenektir.

Mamanın içeriğinde protein %9, yağ %6, kül%1,9 ve lif %1 oranında yer almaktadır. Oldukça sağlıklı değerlere sahip olan bu kedi maması Persian kedileri için en iyi yaş mamalardan bir tanesidir. Bu mamanın bir diğer özelliği ise üriner sistemi korumasıdır.

Royal Canin Yaş Kedi Maması Satın AL


5- Schesir Ton Balıklı Jöleli Kedi Konservesi

Yaş mama konusunda en iyi markalardan bir tanesi olan Schesir tarafından üretilmiş olan bu kedi maması Persian kediler için oldukça uygun bir içeriğe sahiptir. Hiçbir yaş mamasının içeriğinde katkı maddesi bulunmayan bu mama %100 doğal ürünlerden üretilmektedir. Buharda pişirilmiş en kaliteli balıklardan hazırlanmıştır. Ayrıca üzerindeki sosu sayesinde kediler için ziyafet niteliği taşımaktadır.

Mamanın analitik bileşenleri içerisinde; protein %12, ham sıvı ve katı yağlar %0.8, ham lifler %0.5, ham kül %1 oranında yer almaktadır. Bu mama ton balığından üretildiği için Omega-3 ve Omega-6 bakımından zengin içeriğe sahiptir. Dolayısıyla kedilerin tüy ve deri sağlığını destekleyici özelliğe sahiptir. Persian kedileri için oldukça uygun bir kedi mamasıdır.

Schesir Persian Yaş Kedi Maması Satın AL


Her Kedi Irkı için Özel Mama Mı Kullanılmalıdır?

İran kedilerinin diğer kedilerden farklı olduklarını dile getirdik, buradan yola çıkarak her kedi ırkı için farklı bir mama tüketilmesi gerektiğini düşünebilirsiniz. Bu düşünce kısmen doğru olsa da kedinizin ırkı için özel olarak üretilmiş bir mama aramak yanlış olacaktır.

Buradaki temel nokta kedinizi tanımaktan geçer; örneğin, İran kedilerinin tüyleri uzun olduğu için tüy sağlığını destekleyen mamalar tercih edilmelidir. Ayrıca, yüz tipleri düz olduğu için kolay tüketebileceği mamalara sahip olması gerekir. Kısacası kedinizin ırkı için özel mama aramak doğru değildir. Bunun yerine kedinizin ihtiyaçlarını belirlemeniz daha doğru olacaktır.

Kediniz için mama seçerken, kedinin taşıdığı genetik hastalıklar, boyutları, tüy yapısı, vücut tipi gibi etkenleri referans almanız daha doğrudur. Örneğin şişman bir kediniz varsa diyet kedi maması satın almanız daha doğru olacaktır.


İran Kedisinin (Persian) Farklılıkları Nelerdir?

Temel olarak her kedi, her mamayı tüketebilir, ancak hepsinin sağlıklı olduğunu düşünmek yanlıştır. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, kedinizin fiziksel ve genetik faktörlerine göre seçim yapmanız daha doğru bir yaklaşımdır. İran kedilerinin temel özellikleri ise tüylerinin diğer kedilere oranla daha uzun olmasıdır. Bu özelliğiyle beraber tüyleri sık dökülmektedir. Dolayısıyla tüy ve deri sağlığını destekleyen mamalar tercih edilmesi çok daha doğru olacaktır.

Bununla beraber bu kedilerin tüy bakımına da özen gösterilmelidir. İran kedilerinin tüy bakımının nasıl yapılacağı hakkında bilgi almak için; Kedilerde Tüy Bakımı Nasıl Yapılır? En İyi Kedi Tarakları isimli yazımızı da mutlaka okuyun!


İran Kedisi İçin Mama Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İran kedileri hemen hemen her mamayı tüketebilir, ancak onlar için doğru ve sağlıklı mamayı bulmak önemlidir. Bunun için, seçeceğiniz mamanın bileşenleri dikkatli bir şekilde incelemelisiniz. Bu bileşenler arasında en önemli olan besin kaynakları ise şunlardır:

  1. Protein
  2. Omega-3 ve Omega-6
  3. Yağ 
  4. Lif 

Seçeceğiniz mamanın yağ oranı dengeli olmak şartıyla, diğer oranların yüksek olması İran Kedisi için oldukça idealdir. Özellikle tüy sağlığını desteklemek için protein ve yağ asitlerine (Omega-3 & Omega-6) önem verilmelidir. Bunun yanı sıra lif oranının yüksek olması ise sindirilebilirliğin artmasına sebep olacaktır.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.