arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedi Kumu Kokusuna Son! — En İyi 5 Kapalı Kedi Tuvaleti

kediler için vitaminler
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Bilindiği üzere her kedi sahibinin muhakkak bir kedi tuvaletine sahip olması gerekir. Kediler içgüdüsel olarak kedi kumunu kullanırlar ve bu sayede kedilere tuvalet eğitimi vermek diğer hayvanlara oranla daha kolaydır. Ancak ne yazık ki her şey bu kadar kolay olmuyor.

Kedi sahipleri tarafından yaşanan en büyük problemlerden bir tanesi kedi kumunun evin içerisine kötü koku yaymasıdır. Özellikle birden fazla kedi sahibi olanlar için bu durum daha büyük sorunlar yaratmaktadır. Kedi kokusunu en aza indirmek için; koku tutma kapasitesi yüksek olan kedi kumları kullanmak, kedi kumu parfümleri sıkmak ve sürekli kum temizliği yapmak gerekir. En büyük yardımcılardan bir tanesi ise kapalı kedi tuvaleti satın almaktır. Bu ürünler neredeyse tamamen kapalı oldukları için dışarıya çıkan koku minimum seviyededir. Eğer doğru bir şekilde kum temizliği yapılırsa evde oluşan koku sorunu en aza inecektir. Bunun için Kedi Kumu Temizliği Nasıl Yapılmalı? En İyi 5 Temizlik Ürünü (Tavsiye) isimli yazımızı okumanızı öneririz.

Sizler için sevmiş olduğumuz en iyi 5 kapalı kedi tuvaleti modelini inceleyerek, ihtiyacınız olan ürünü satın alabilirsiniz. İşte sizler için kalitesine oranla oldukça ekonomik olan kedi tuvaleti modelleri:


#1 İmac Easy Cat Kapalı Filtreli Kedi Tuvaleti Beyaz/Kahverengi

kapalı kedi tuvaleti

Kapalı kedi tuvaletleri arasında fiyatına oranla en kullanışlı ürünlerden bir tanesi olan bu ürün Imac firması tarafından üretilmiştir. Özellikle koku sorunu yaşayanlar için en etkili çözümlerden bir tanesi olmasıyla beraber üzerinde yer alan özel filtresi sayesinde ekstra hijyen sunar. Ön kısmında yer alan geniş kapısı sayesinde kediler kolaylıkla girip çıkabilir. Aynı zamanda üst kısmı sökülebilir olduğu kedi kumunu temizlemek oldukça kolaydır. Eğer kapalı kedi tuvaletinden memnun kalmazsanız üst kısmı çıkartılarak açık tuvalet olarak kullanılabilir. Üzerinde yer alan özel karbon filtre kokuyu hapsetme konusunda oldukça yeteneklidir. Düzenli olarak kedi kumunun temizlenmesi sonucunda koku sorunu yaşanmayacaktır.

İmac Kapalı Kedi Tuvaleti Satın AL 


#2 İmac Zuma Çekmeceli Kapalı Kedi Tuvaleti Mavi

kapalı kedi tuvaleti

İşte piyasada pek fazla bulamayacağınız ve temizlemesi en pratik olan ürünlerden bir tanesi daha sizlerle. Bu ürün özel bir ar-ge üzerine geliştirilmiş olup alt kısmında kum çekmecesi bulunmaktadır. Bu sayede kedi tuvaletini açmadan, sadece çekmeceyi çekerek kolaylıkla kumu temizleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra içerisinde kum poşetlerini saklamak için ayrı bir bölme bulunmaktadır. Yanında gelen kum temizleme küreği sayesinde kolaylıkla temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra üst bölmesinde yer alan karbon filtresi sayesinde kötü kokuyu hapseder. Bu sayede evin daha ferah olması sağlanır. Ayrıca büyük boyutu sayesinde birden fazla kedi besleyenler için de uygundur.

İmac Kapalı Kedi Tuvaleti Satın AL 


#3 Mps Netta Filtreli Çift Açılı Kapalı Kedi Tuvaleti

kapalı kedi tuvaleti

Mps tarafından üretilmiş olan bu kedi tuvaleti fiyatına oranla oldukça kaliteli bir seçenektir. Özellikle üzerinde yer alan geniş kapağı sayesinde kedi kumuna kolaylıkla ulaşılır ve temizliği kolay bir şekilde sağlanır. Diğer kum kapları gibi üzerinde karbon filtre bulunur ve kokuyu absorbe eder. Bu sayede maksimum hijyen sağlamaktadır. Esnek ve dayanıklı plastikten üretilen bu ürün %100 salınımsız materyal kullanılarak imal edilmiştir. Bu özelliği sayesinde kediler için sağlıklıdır. Gerektiği zamanlarda ılık su ve sabunla yıkanarak temizlenebilir. Geniş, ekonomik ve koku hapsetme özelliği olan kapalı kedi tuvaleti arıyorsanız bu ürünü inceleyebilirsiniz.

Mps Kapalı Kedi Tuvaleti Satın AL 


#4 Mps Pixi Filtreli Kapalı Kedi Tuvaleti

kapalı kedi tuvaleti

Yine Mps markası tarafından üretilmiş olan bu ürün özellikle alan sorunu yaşayan kedi sahipleri için tercih edilmelidir. Hem üçgenimsi yapısı hem de küçük boyutları sayesinde evin herhangi bir bölümüne kolaylıkla yerleştirilebilir. Eğer birden fazla kediniz varsa bu ürünü tercih etmenizi tavsiye etmeyiz. Aksi halde sürekli olarak kedi kumunu değiştirmeniz gerekebilir ve yeteri kadar koku tutma kapasitesi sahip olmayabilir. Üst tarafında bulunan filtresi sayesinde kokuyu hapseder. Bununla beraber üst kısmının kolay bir şekilde ayrılması sayesinde kedi kumu kolaylıkla temizlenebilir. Ayrıca üst kısmı çıkarrtıldığında açık kedi tuvaleti olarak da kullanılabilir. Oldukça kullanışlı, portatif ve ekonomik bir kedi tuvaletidir.

Mps Kapalı Kedi Tuvaleti Satın AL 


#5 Trixie Kedi Kapalı Tuvaleti

kapalı kedi tuvaleti

Trixie markası tüm evcil hayvan sahipleri tarafından bilinen ve kalitesini ispatlamış bir markadır. Diğer ürünlere oranla her ne kadar daha pahalı bir seçenek olsa da üretim malzemesi diğerlerine göre daha kalitelidir. Aynı zamanda insan ve hayvan sağlığı için %100 zararsızdır. Bu ürünün en büyük eksiklerinden bir tanesi filtresiz olmasıdır, ancak ön tarafında bulunan kapısı sayesinde kötü kokuyu dışarıya sızdırmaz. Bu sayede bulunduğu ortama kötü koku yayılmasını engeller. Bunun yanı sıra üst kısmı kolay bir şekilde sökülebilir ve kolaylıkla kedi kumu temizlenebilir. Kumun düzenli olarak temizlenmesi koku yayılımının en aza inmesi için en önemli faktördür. İdeal boyutları sayesinde tek veya iki kedi için en uygun kedi tuvaletlerinden bir tanesidir.

Trixie Kapalı Kedi Tuvaleti Satın AL


Kapalı Kedi Tuvaleti Özellikleri Nelerdir? 

Bazı durumlarda kapalı kedi tuvaletleri, açık olan modellere göre avantajlı olmaktadır. Bu tuvaletler, özellikle koku sorunu yaşayanlar için en ideal seçenektir. Kapalı kedi tuvaletlerinin özelliklerini ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Koku Sorununu Azaltması: Kedi kumu kokusu kullanıldıkça yoğun bir kokuya sahip olur. Bu kokuyu engellemek için kapalı kedi tuvaleti ve koku giderici kullanmak en iyi seçenektir. Koku gidericiler hakkında bilgi almak için Kedi Kumu Kokusunu Engellemek İçin En İyi 5 Koku Giderici Parfüm isimli yazımızı okuyabilirsiniz.
  2. Filtre Özelliği: Genellikle kapalı kedi tuvaletleri filtreli olarak üretilmektedir. Bu sayede dışarıya çıkan koku filtreden geçer ve en aza iner.
  3. Kolay Temizleme: Kapalı kedi tuvaletlerinin pek çoğunun üst bölümü çıkartılabilmektedir. Bu sayede, kolay bir şekilde kedi kumunu temizleyebilir veya değiştirebilirsiniz.

Kapalı Kedi Tuvaleti Her Kedi İçin Uygun Mudur?

Genel olarak kediler kapalı ortamları seven canlılardır, ancak bazıları bu durumdan hoşlanmayabilir. Dolayısıyla bazı kediler korktukları için kapalı kedi tuvaletlerini kullanmak istemeyebilir. Bu durumda strese girmesi muhtemeldir.

Bir diğer önemli konu ise kedinin solunum yolu hastalığı olup olmamasıdır. Kedi kumları tozlandığı için solunum sorunlarına yol açabilir. Kapalı kedi tuvaletlerinin içerisindeki kedi kumu dışarı çıkamayacağı için tozlanma daha fazla olacaktır. Dolayısıyla, astım, solunum yolu hastalığı gibi sorunları olan kedilerin açık kedi tuvaletlerini kullanması gerekmektedir.


Kedi Kumu Kokusu Nasıl Engellenir?

Özellikle odanın içerisinde bulunan kedi tuvaletlerinde oluşan kokuyu engellemek için kapalı kedi tuvaleti engellemek önemlidir. Bunun için filtreli kapalı tuvaletler tercih edilmelidir. Aynı zamanda kedi kumu kokusu gidericisi kullanarak koku sorunu en aza indirilebilir.

Kedi sahiplerinin yaptığı en büyük yanlışlardan bir tanesi ise kedi kumu temizliğini aksatmaktır. Kedi kumunu günlük temizliği yapılmalı ve topaklaşan kumlar toplanmalıdır. Bunun yanı sıra kumun özelliğine göre haftada en az 1-2 kere kedi kumu değiştirilmelidir. Kedi kumundan koku yayılmasının en büyük sebebi kumun kirli olmasıdır. Eğer, daha fazla bilgi almak isterseniz: Kedi Kumu Temizliği Nasıl Yapılmalı? En İyi 5 Temizlik Ürünü (Tavsiye) isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

Kapalı kedi tuvaletleri veya herhangi bir konuda soru sormak isterseniz yorumlarda belirtebilirsiniz. Bir başka rehberde görüşmek üzere.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.