arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedi Kumu Kokusunu Engellemek İçin En İyi 5 Koku Giderici Parfüm

kedi parfümü
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedi sahipleri tarafından en muzdarip olunan konulardan bir tanesi kedi kumundan evin içerisine yayılan kötü kokulardır. Özellikle birden fazla kedi sahibi olanlar için bu durum dayanılmaz bir hal alabilir. Aslından kedi kumu kokusunu engellemek için düzenli olarak kedi kumunun temizlenmesi yeterli gibi görünebilir, ancak bu yeterli değildir. Her ne kadar düzenli olarak kedi kumunu temizleseniz de muhakkak koku yayılımı olacaktır.

Kötü kokuyu engellemek için en iyi yöntemlerden bir tanesi yüksek koku hapsetme özelliğine sahip olan kedi kumu kullanmak ve kedi kumu parfümleri kullanmaktır. Bazı kedi kumu parfümleri içerisinde özel kokuya sahip olabildikleri gibi bazıları kokusuzdur. Kokusuz olan ürünler kötü kokuyu nötrlemek ve kedi kumunun koku hapsetme özelliğinin arttırılması için kullanılmaktadır.

Bir diğer seçeneğiniz ise kapalı kedi tuvaleti kullanmak olacaktır. Bu tuvaletlerin içerisinde özel filtreler bulunur ve dışarıya çıkan kokunun mümkün olduğunca temiz olması sağlanır. Bu tavsiyelerin tamamına uyulduğu taktirde kedi kumu kokusunu neredeyse tamamen engelleyebilirsiniz. Tüm bunları özetleyecek olursak:

  1. Yüksek Koku Hapsetme Özelliğine Sahip Olan Kedi Kumu Kullanmak: En İyi Kedi Kumu Seçenekleri ve Özellikleri
  2. Kapalı Kedi Tuvaleti Kullanmak: Kedi Kumu Kokusuna Son! — En İyi 5 Kapalı Kedi Tuvaleti
  3. Kedi Kumu Parfümü Kullanmak

Bu yazımızda ise sizler için kedi kumu kokusunu absorbe etmenize yardımcı olacak olan parfümlerden bahsedeceğiz. Sizler için fiyatına oranla oldukça kaliteli olan parfümleri araştırdık ve listeledik. Aşağıdaki listemizde yer alan ürünleri inceleyerek, ihtiyacınız olan ürünleri satın alabilirsiniz.


#1 Trixie Kedi Kumu Kötü Koku Giderici

kedi kumu koku giderici

Kedi kumu kokusunu engellemek için en etkili ürünlerden bir tanesi olan bu toz Trixie markası tarafından üretilmiştir. Bu ürün ekstradan koku içermez ve sadece kokuyu nötrlemek için kullanılır. Yani kum kabının bulunduğu ortamın daha ferah bir havaya sahip olmasını sağlar. Aynı zamanda kedi kumunun ömrünü de uzatır. Bu sayede tasarruf etmenizi sağlar. Ürünü kullanırken kum kabının dibine yaklaşık 25 gr kadar koku giderici koyun. Daha sonra üzerine 500 gr kedi kumu koyun ve karıştırın. Koku gidericinin tekrar aktif olması için 2-3 günde bir kedi kumunu karıştırın.

Trixie Kedi Kumu Koku Giderici Satın AL


#2 Trixie Kedi Kumu Parfümü, Bahar Esintisi

kedi kumu koku giderici

Yine Trixie markası tarafından üretilmiş olan bu ürün içerisinde parfüm içermektedir. Kedi kumunun üzerine kullanılması halinde hoş bir koku yayar ve odanın daha ferah olmasını sağlar. Aynı zamanda kumun daha hijyenik olmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra kedi kumunun ömrünün uzamasını da sağlar. Kullanırken kedi kumunun üzerine ince bir katman olarak serpilmelidir. Kesinlikle doğrudan kedinin üzerine gelmemesi gerekir. Eğer kediniz alerjik reaksiyon gösterirse bu parfümü kullanmayı bırakmanız gerekmektedir. Bunun yerine kokusuz olan ürünleri tercih edebilirsiniz.

Trixie Kedi Kumu Koku Giderici Satın AL


#3 Beaphar Kedi Kumu Koku Giderici Deodorant

kedi kumu koku giderici

Bu ürün erkek kedi sahipleri için en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Özel yapısı sayesinde idrarda bulunan amonyak kokusunu nötralize eder. Diğer ürünler gibi toz biçimine sahip olan bu ürün kedi kumu koku sorunu yaşayanlar için en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Aynı şekilde kedi kumlarının kullanım süresini uzatmak için de kullanılabilir. Kediler için zararsız olan bu ürünü kullanırken kedi kumunun üzerine 20 gr kadar toz deodorant serpiştirmeniz gerekir. Eğer birden fazla kedi sahibiyseniz uygulama sıklığını haftada birkaç kere olacak şekilde sıklaştırabilirsiniz.

Beaphar Kedi Kumu Koku Giderici Satın AL


#4 Trixie Kedi Kötü Koku Giderici 175ml

kedi kumu koku giderici

Bu ürün diğerlerinden farklı olarak sprey formunda üretilmektedir. Kötü kokuyu hapsetme konusunda oldukça yetenekli olmasıyla beraber evin her bölümünde kullanılabilir. Kedi kumunun üzerine sıkarak veya kum kabının bulunduğu ortama sıkarak kullanılabilir. Özel formülü sayesinde güçlü bir şekilde kötü kokuları hapseder ve koku oluşumunu engeller. Bu sayede, evinizin daha ferah olmasına yardımcı olur. Bu ürünün bir diğer özelliği ise diğer toz deodorantlarla beraber kullanılabilir olmasıdır. Bu sayede çok daha etkili sonuç alınabilir.

Trixie Kedi Kumu Koku Giderici Satın AL


#5 Trixie Kedi Kumu Parfümü, Bebek Pudrası

kedi kumu koku giderici

Bu ürün listemizin 2. sırasında yer alan bahar esintisi ile aynı forma sahiptir, ancak kokuları farklıdır. Bahar esintisi kokusunu sevmeyen kişiler tarafından tercih edilebilir. Kullanım şekli ise diğer ürünlerle aynı olmasıyla beraber odanın daha canlı ve ferah olmasını sağlar. Kedi kumunun yenilendiği zamanlarda kullanılması gerekir. Bu şekilde kullanıldığı taktirde kedi kumunun ömrünü de uzatacaktır. Kokulu deodorant tercih etmek isteyenler için en iyi seçeneklerden bir tanesidir.

Trixie Kedi Kumu Koku Giderici Satın AL


Kedi Kumu Kokusu Nasıl Giderilir?

Yazımızın giriş kısmında belirttiğimiz üzere kedi kumu kokusunu yok etmek için pek çok farklı yöntem bulunmaktadır. Özellikle oda içerisinde yer alan kedi kumları için koku giderici yöntemler uygulanması çok önemlidir. Temel olarak aşağıdaki yöntemler uygulanabilir.


#1- Kapalı Kedi Tuvaleti Kullanmak 

En temel yöntem kapalı kedi tuvaleti kullanmak olacaktır. Bu tuvaletler kapalı oldukları için dışarıya yayılan kokuyu en aza indirir. Bununla beraber, pek çok kapalı kedi tuvaletinin üzerinde filtre bulunmaktadır. Bu filtreler içerisine kötü kokuyu hapseder ve odaya yayılmasını engeller. Bunun için kapalı kedi tuvaleti alırken muhakkak filtreli olan modelleri tercih etmek gerekmektedir. Daha fazla bilgi almak isterseniz; Kedi Kumu Kokusuna Son! — En İyi 5 Kapalı Kedi Tuvaleti isimli yazımızı okuyabilirsiniz.


#2- Koku Hapsetme Özelliği Olan Kedi Kumu Kullanmak 

En iyi yöntemlerden bir tanesi ise yüksek koku hapsedebilen kedi kumu kullanmaktır. Bilindiği üzere üretilen kedi kumlarının çok farklı çeşitleri bulunmaktadır. Kedi kumundan koku yayılımını en aza indirmek için hijyenik ve koku hapsetme özelliği yüksek olan kedi kumu tercih edilmelidir. Bu sayede hem kedi kumu daha temiz olacak hem de dışarıya yayılan koku en aza inecektir. Daha fazla bilgi için; En İyi Kedi Kumu Seçenekleri ve Özellikleri isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.


#3- Koku Giderici Kullanmak

Yine önemli unsurlardan bir tanesi ise bu içeriğimizin ana maddesi olan koku giderici kullanmaktır. Koku gidericiler tamamen bu iş için üretilmiş oldukları için koku sorununu tamamen çözer. Özellikle oda içerisinde yer alan kedi tuvaletleri için kesinlikle kullanılmalıdır. Kapalı kedi tuvaleti ve yüksek koku hapsetme özelliği olan kedi kumu ile birlikte kullanıldığında kedi kumu kokusu neredeyse yok olur.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.