arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Yavru Kedilerin Beslenmesi ? Yavru Kedilere Kaç Ay Sonra Kuru Mama Verilir ?

Yavru kedilerin doğumundan 1 yaşına gelene kadarki süredeki beslenmeleri; yaşamlarının geri kalan sürecinde sağlıklı olmalarını belirlemektedir. Bu dönemlerde yavru kedilerin beslenmesi , yüksek besin değerli yiyecekler verilmesi ve en önemlisi doğru beslenme alışkanlığı kazandırılması hayati önem taşımaktadır.
yavru kedilerde beslenme
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Yavru kedilerin beslenmesi ve enerji ihtiyaçları , yetişkin dönemlerine kıyasla iki , hatta üç kat fazladır. Kediler 6 – 7 hafta süren anne sütü beslenmesini bıraktığında, tam anlamıyla düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılmalıdır.

yavru kedilerde beslenme

Çok hızlı ve kademeli büyüyen yavru kediler, büyüme dönemlerinde günde rituelin dışına çıkılarak dört , beş öğün beslenmelidir.

Yavru kedilerin yanlarında her zaman bir kap su bulunmalı ve temizliği kontrol edilmelidir.

Yavru Kedilerin Beslenmesi ile ilgili herşeyi bu yazımızda bulabilirsiniz! Okumaya devam edin…

yavru kedilerde beslenme ve su ihtiyacı

Öncelikle yavru kedi sıcak bir ortamda tutulmalı. Tüyleri yeni çıkmıştır kendisini ısıtacak tüy ve yağı yoktur. Kediyi sıcak tutmak için çözüm olarak bir kedi evi yada bir kutudur.

Kedi evine yada kutusuna 3-4 saat ara ile havluya sarılmış sıcak su konulmalıdır ısının kaybolmaması için kedi evinin yada kutunun üstü battaniye ile kapatılmalıdır.

yavru kedilerin beslenmesi

Yavru Kediler Hakkında Kısa Bilgiler

  • İlk Hafta : Yavru kedinin ilk hafta koku, işitme ve tat alma duyuları gelişmeye başlar. Gözleri kapalıdır.

yavru kedilerin beslenme rehberi

  • İkinci Hafta : İkinci haftada yavru kedimizin gözleri artık açılmış odaklanmaya başlamıştır. Yavrular kaldıkları yuvayı koklamaya , çevresini tanımaya çalışır.

yavru kedilerin beslenmesi

  • Üçüncü Hafta : Yavrular sonunda oyun oynamaya , sosyalleşmeye ve dişlerini çıkarmaya başlamıştır. Ayrıca bu sırada görme yetenekleride hızla artamya başlamıştır.

yavru kediler ne yer

  • Dördüncü Hafta : Dördüncü haftada yavru kediler meraklarına karşı koyamazlar ve çevrelerini iyice araştırır oyun oynarlar.

küçük kedilerde beslenme

  • Beşinci Hafta : Beşinci hafta sonunda artık yavru kedimizin bebek dişlerinin tamamı çıkmıştır , kişilikleride bu sırada oluşmaya başlamıştır. Artık bir kaptan kuru mama yemeye yavaş yavaş başlayabilirler.

yavru kedilerde beslenme

1 Aylık Yavru Kedi Nasıl Beslenir ?

Sıradan bir kedi yavrusunun 100 gramlık vücut ağırlığı için 30 ml süte ihtiyacı vardır. Eğer gözlemlerinize göre kedi yavrusunun gelişmesi yeterli değilse ve öğünlerin tam olarak ihtiyacını karşılamadığını düşünüyorsanız ek beslenme verebilirsiniz.

Fazla yemek vermeye çalışırsanız kedinizin sağlığı için doğru olmaz.

  • 1 haftalığa kadar kedi yavruları 2-3 saatte bir beslenmelidir.
  • 2 haftalık kedi yavruları maksimum 4-6 saatte bir beslenmelidir.
  • 3 haftalık ve daha büyük yaştaki yavrular ortalama 6-8 saatte beslenmeliler

yavru kedilere ne zaman kuru mama verilir?

Yavru Kediye Sütü Nasıl vereceksiniz ?

Bir kedi biberonuna ihtiyacınız var. Kediler için özel biberonu petshop ve eczaneden alabilirsiniz. 

Sütün ısısı 30-35 derece olmalıdır kesinlikle sütü ısıtmadan verilmemelidir. Hazırladığınız mamanın taze olmasına dikkat etmelisiniz.

Cezve yardımı ile de yapabilirsiniz  cezvenin içine su koyun sütle doldurduğunuz biberonu cezvenin içine koyun su kaynadıktan sonra ısısına bakın sütün ve yavru kedinizin karnını doyurmaya başlayabilirsiniz.

yavru kediye süt nasıl verilir

Yavru Kedi Ne Zaman Sütü Bırakmalıdır ? 

Yavru kedinizin 6 hafta sonra sütü bırakıp mamalar ile tanışmalıdır. Yavru kediler en az 1 ay anne sütü ile beslenmelidir.

Bu süre anneye ve yavruların durumuna göre değişiklik göstermektedir. Ama önerilen en az 1 ay anne sütü ile beslenmesidir.

yavru kedilerde anne sütü önemi

Anne kedinin yavrusu fazla ise yavru kedinin sütü bırakma süresi 2 aya kadar uzatılmalıdır. Zaten yavru kedinin dişlerinin çıkmasıyla beraber kendiliğinde sütten kesilmeye başlayacaktır.

Anne sütünün yetersiz olduğunu düşünüyorsanız , hatta düşünmüyor olsanız bile 1 aydan sonra yavru kedinizi mama ile tanıştırmalısınız.

Mama ve anne sütü desteklendiği zaman yavru kedinin gelişimi çok çok daha güçlenmektedir. Bu sayede yavru kedi kuru mama alışkanlığıda kazanmış olacaktır.

yavru kedilerde anne sütünün önemi

Yavru Kediye Zararlı Verilmemesi Gereken Besinler

Yavru kediler sütten kesilince, doğuştan gelen anne sütünü sindirme yeteneklerini kaybederler. Bu sebepten dolayı inek sütü verilmesi sakıncalıdır.

İnsanların tükettiği ev yemekleri veya besinler kedi sağlığı için zararlı olabilir. 

Yavru kedinize her yediğiniz yemeği vermemelisiniz. Bunun yerine kedinizin yaşına ve kütlesine göre doğru mamayla beslerseniz, ihtiyacı olan besini alacaktır.

yavru kediye zararli besinler

Yavru Kedi Beslenme Tablosu

Aşağıdaki yavru kedi beslenme tablosuna bakarak yavru kedinizin ne kadar besin ihtiyacı olduğunu öğrenebilirsiniz , unutmayın tabloda küçük yanılma payları olabilir kendi kedinizin durumuna göre tabloyla ilişki kurabilirsiniz.

Yavru Kedi Su İçer mi ?

Su; bizler için önemli olduğu kadar yavru kediler içinde olmazsa olmazdır. Kediler iki aylık olduğunda vücutlarındaki su oranı %75 ‘ e ulaşır.

Yavru kedinizin yaşamını sağlıklı sürdürebilmesi için düzenli olarak su tüketmesi şarttır. Eğer kedinizin su tüketiminin az olduğunu düşünyorsanız bu miktarı attırmak için ilgisini çekebilecek su , mama kapları kullanabilirsiniz.

yavru kediler su içer mi

Yavru Kediye Kuru mama Olarak Ne Verilmeli ?

1-4 aylıkken ek vitamin güçlü besin desteği olarak önerilen Royal Canin Mother & Baby Cat 34 Anne Ve Yavru Kedi Maması dır. Yavru kedilerin ağız ve diş yapılarına uygun bu yumuşak mama aynı zamanda içeriğinde bulunan ham maddeler sayesinde güvenilir bir şekilde sindirilebilir.

Kolay çiğneyebilir ve sütten kuru mamaya geçiş yapmasına rahatlık ve kolaylık sağlar.

  • Aysel
    7 sene önce

    Arkadaslar benim sorum 2aylik yavru kedilerimiz var anne babada beraber.bebeklerin yeteri kadar anne sütü aldigini düsünüyorum yerlerine vericem ama hala emiyolar fakat hepsini ayrilincaya kadar bekletemiycem evimiz kücük apartman dairesi zorluk yasiyoruz bu konuda 6 kediyle .gidecegi yerler emin iyi bakabilecek herseyini karsilayacak kisiler zaten.birden hepsini vermiycem en sonuncusunu anne sütten keseyse kadar bekletmeyi düsünüyodum.yani simdi ayrilmalarinda saglik acisindan problem olurmu?

    60
    yorum beğen
  • Gülnur
    7 sene önce

    Merhaba bugün sokakta yavru kedi buldum eve alıp beslemek istiyorum fakat ilk etapta eve almadan neyapabilirim? İki aylık sanırım bilmiyorum, tüyleri çok dökülüyor ve kediyi yıkamayın deniyor fakat bu vaziyette eve nasıl alıcam ve iki aylık kediye ne vericem?

    68
    yorum beğen
    • mehmet ali köse
      6 sene önce

      kedinizi bir pet kuaföre götürerek tıraşı bakımı yaptırdıktan sonra mis gibi eve ala bilirsiniz.

      62
      yorum beğen
  • Kedilerle Seyahat ve Yolculuk – Kedi Blog
    6 sene önce

    […] Ayrıca Bakabilirsiniz : Yavru Kedilerin Beslenmesi Nasıl Olmalı? […]

    63
    yorum beğen
  • gönül er
    6 sene önce

    para harcamadan yapmak istiyorsanız nemli ılık bezle silin
    ve çok sık dişli tarakla tarayın
    hem pireleri varsa dökülür

    69
    yorum beğen
  • Gülşah Erkoç
    5 sene önce

    Ormandan buldugum Bi kedim var buldugum da 3 4 haftalıktı 3 haftadır da bizimle kalıyor ama kulakları duymuyor gibi bu haftalarda normal bşey mi bu. Sesleniyoruz bakmıyor mesela ses çıkarıyoruz tepki vermiyor

    21
    yorum beğen
  • Hilal
    5 sene önce

    YAVRU KEDİYE SÜT VERİLMEZ !!! Anne süt tozu var onlardan verilir ve bu ılık suyla yapılır . Süt kedilerin sindirimine zararlıdır , kabızlık yapar . CAHİL İNSANLAR ÖNCE KENDİNİZ ARAŞTIRIN SONRA BLOG YAZISI YAZIN

    11
    yorum beğen
  • Elife
    5 sene önce

    Hilal hanım, bu yazıda da yazının altındaki yorumlarda da kedilere süt verilmesi ile ilgili bir iddia ya da öneri yazılmamış. Bu blog yazısında sütten bahsedilen kısımda süt derken kastedilen “anne sütü”dür. Ayrıca, yazının tamamını okursanız sütten kesilince inek sütü gibi ek süt verilmesinin sakıncalı olduğunun yazdığını görebilirsiniz. Neden böyle bir çıkış yaptığınızı anlayamadım.

    5
    yorum beğen
  • recep
    4 sene önce

    Herkese merhaba benim 2 aylil bir kedim var ne zaman sutten kesilir acaba

    0
    yorum beğen
  • A1016
    4 sene önce

    Aşırı saçma, 5yavru kedim 7 haftalık hala 2annelerini emiyorlar ve daha 1 haftadır peynir yemeye başladılar.
    Mama yemeleri için 2 hafta daha lazım gibi.
    Ve 3 aylık kendide annesini emebilir…

    0
    yorum beğen
  • Rumeys
    4 sene önce

    Merhaba ben rumeysa sungur bizim bodurumda 7 tane kedi var annem eve almadigi icin orda nasil bakabilirim?bide annesi sık sık yanlarına gelmiyor kedilerde sürekli bagırarak miyavliyor ben yanlarina gittigimde se hemen yanima koşuyorlar kedilerimiz 3 haftalik.

    1
    yorum beğen
  • Mehmet
    4 sene önce

    Sfenks ırkı kedime peki 4.aydan itibaren hangi mamayı almam lazım??

    1
    yorum beğen
  • Elif
    4 sene önce

    Benim iki tane dişi kedim var brtish anne ve kızı kızı doğum yaptı 6 tane bebişimiz oldu anneside hamile son haftasında hamile olan kedim kızının yavrularına sahip çıkıyor emzirmek istiyor acaba kendi yavrularımı zannediyor doğumunada az kaldı ayırmam mı gerekiyor ayırmasam sorun olur mu ayırdığım zamanda sanki onu dışlamış gibi hissediyorum

    0
    yorum beğen
  • Derya
    4 sene önce

    Merhaba bugün 37 günlük british kedi sahiplendik pirinç unuyla süt yapıyoruz veriyoruz sizce bunda bir sakınca var mı? Bide ne sıklıkla sütü verelim?

    11
    yorum beğen
  • ÜmmüHureyre
    4 sene önce

    Veterinerlerin söylediklerine göre,3-4 haftalık olmamış;yani mama yiyemeyen bebek kediler ,anneleri tarafından terk edilmişlerse veya emzirilmezlerse her an ölüm riskindedirler;süt tozu ASLA anne sütünün yerine geçmez,tam beslenemez,ne yaparsanız yapın annesinin yerine geçemezsiniz,40 derece vücut sıvaklığımdaki anne kedi her gün bebeğinin poposunu yalayıp KENDİSİ çişini,kakasını yaptırıyor bir de üstüne diliyle mükemmel bir kuru temizleme yapıyor pırıl pırıl,bembeyaz pamuk bebeğine.Anne yoksa bebeğin işi ço k zor,değerli hayvanseverler.Bebek hayvanların tümü için bu böyle,ilk iş uzmana,veterinere götürmek olabilir belki,mucize eseri hayatta kalır,nasipse.

    1
    yorum beğen
  • ÜmmüHureyre
    4 sene önce

    Dişi çıkar çıkmaz kedinin mama yemesini sağlayın;yaşaması için en garanti yol.

    1
    yorum beğen
  • Yeliz avan
    4 sene önce

    Kedim 3 haftalık sizin gösterdiğiniz listede 80cc mama gün içinde alması gereken mamamı yoksa bir öğünde mi

    0
    yorum beğen
  • MasumKediAşığı
    4 sene önce

    Bebeği insan bebek gibi oturtup asla beslemeyin akciğerlerinde süt birikip ölüyor.4 ayak üstünde annesini emiyormuş gibi beslenmek zorunda ve vücut sıcaklığı 37 derecenin altına iner inmez hipotermi geçirip ölüyor. İsterse içerisi 30 derece olsun yine donar.Süt tozu mama da gerektiğinden çok verilirse ishal yapıp ölümüne sebeb olabilir.Dışkısı sarımsı macun kıvamında olacak,su gibi değil,kanlı değil.Biberonunu ger seferinde yıkayın mikrop kapar,hastalanır,ölür,Allah korusun ömür boyu acı çekersiniz hatırladıkça.Bebeği ilk iş veterinere götürün ne yapacağınızı,tehlikeleri EN İNCE AYRINTISIYLA bilin.O,insan bebekten daha zor.İshal olursa kabızlaşması için pirinç suyu,blenderdan geçirilip sıvı mama yapılmış,sulandırılmış lapa belki boğazına kaçırtmadan verebilirsiniz.

    2
    yorum beğen
  • ZamanındaBilinç
    4 sene önce

    Bebek alındığında temizse unutmayın,KESİNLİKLE ONU TEMİZLEMİŞ BİR ANNESİ VARDIR!

    1
    yorum beğen
  • Dikkat
    4 sene önce

    Suyunu da kendin biberonla içireceksin,yanına koyup da içine düşmeyecek!
    Islanan kediler daha çok üşür
    Kedilerin tüyleri özellikle de açık havada ıslandığında hipotermi geliştirme riski yüksektir. Bir kedinin vücut ısısı bizlerden yüksektir, kedilerin normal vücut ısısı 38-39 derece arasındadır ve bir kedinin vücut ısısı 37,8 derecenin altına düştüğünde tehlike çanları çalmaya başlar. Vücut ısısı bunun da altına düşerse soğuk ısırması denilen durum ortaya çıkabilir ve öncelikle patileri ile kulaklarda donma oluşabilir. Eğer kedi soğukta uzun süre kalırsa donma tüm vücuduna yayılabilir.

    1
    yorum beğen
  • Nevin
    4 sene önce

    Benim iki aylik yavru kedim var yaklaşık bir haftadir benimle fakat yas yada kuru mama yemiyor çok az ve zor besliyorum ne yapmaliyim

    0
    yorum beğen
  • Rumeysa
    4 sene önce

    4 aylık kedime kaç öğün mama vermeliyim ben şuan 4 öğün veriyorum

    0
    yorum beğen
  • Hasret Yücedağ
    4 sene önce

    Harikasın admin

    0
    yorum beğen
  • Yaren
    3 sene önce

    Çok yardımcı du sokaktaki yavru kedilerim var.Ne zaman kuru mamaya geçmesi gerektiğini merak ediyordum.Çok teşekkürler.

    0
    yorum beğen
  • Aslıhan
    3 sene önce

    Sitemizin bahçesinde 4 tane yavru kedi buldum, anneleri yok. Veterinere götürdüm 2 aya yakın dedi ve aşılarını yaptırıp bakımını üstlendim. Ara ara çok fazla miyavliyor özellikle 2 tanesi zannedersem anne sütü istiyor. Ne yapabilirim. Ortalama 600 gr kadar hepsi.

    0
    yorum beğen
  • Elif
    3 sene önce

    Merhaba 1 hafta önce işyerimde 3 tane kedi vardı uzun zamandır da Ordalardı anneleri ölmüş veya terketmiş kediler ölmek üzereydi dayanamadım eve aldım yaklaşık 2-3 haftalıklar dişleri çıktı fakat şuna süt tozu ile besliyorum ve ilk ne zaman mamaya geçebilirim? Lütfen çok acil cevapalayın🥺🙏🏻❤️

    0
    yorum beğen
    • Doğuş Öztürk
      3 sene önce

      Merhaba beslemenizde süt tozuna yine devam etmelisin ancak artık yavaş yavaş mamaya geçmelerine de yardımcı olmanız gerekli. Bunun için konserve mamalar yani yaş mamalarla takviyeler yapmalısınız ve royalcanin babycat gibi kuru mamaya başlangıç paketlerinden de temin edip kuru mamaya geçiş sürecini kolaylaştırabilirsiniz

      0
      yorum beğen
  • Kürşat
    3 sene önce

    1 haftalık yok galiba bir kedi gelmiş evin bahçesine ne yapmam gerek annesi yok ortalıklarda

    0
    yorum beğen
    • Doğuş Öztürk
      3 sene önce

      Merhaba öncelikle biraz gözlemlemeniz lazım belki annesi yemek veya tuvalet gibi ihtiyaçlardan dolayı yavrudan biraz uzaklaşmış olabilir eğer ki anne hiç gelmezse enyakın petshoptan kedi süt tozu ve biberon alarak 3 saatte bir besleyerek yavrunun bakımını gerçekleştirebilirsiniz

      1
      yorum beğen
  • Neslihan
    3 sene önce

    Merhaba, kutu içinde çöpe bırakılan yeni doğmuş bir miniği ellerinden aldım; 9 ağustos tu, Evde kedim var 2 tane, birini 3 ay önce sahiplendim dışı, diğeri bebeklikten büyüttüğüm 5 yaşında dişi. 5yaşındaki bana 2 hafta küstü şuan bebeği yalıyor taşıyor ve hep bebekle yuvada uyuyor. Neyse bebeği laktozsuz süt ve aptamil ile besledim hep , şuan 4.haftasına girdi 23 günlük; 4 gündür dışkısında kan vardı veterinerde kaka testi yapıldı ve normal çıktı ilaç ısırıyorum sabah akşam. kan devam ediyordu bu sabahtan beri kan yok. ama hala ishal. veterinerimizde tartıldık 19 gram çıktı gayet hareketli ve iştahlı bir bebek, ama paylaştığınız ağırlıklarıgörünce canım sıkıldı 1 haftalık bebeğe ortama 119 yazmışsınız benim ufaklık 4.haftasında ama 20 gram kadar. yorumunuzu rica edicem.

    0
    yorum beğen
  • Betül
    3 sene önce

    Neredeyse 1 aylık bir yavru ne kadar ne sıklıkla mama vermeliyim

    0
    yorum beğen
  • Ayşe
    3 sene önce

    Birgün önce yavru kedimin hic birseyi yokken ertesi gün ayaklarinin tutmamasi ve 1 2 saat icinde ölmesi neden olabilir

    0
    yorum beğen
  • Emir
    2 sene önce

    Merhaba kedimi cok erken sahiplenmek zorunda kaldim. 5 haftaliklen annesindeki bir rahatsizliktan dolayi ayirmamiz gerekti . Veterinerden aldigmiz yavru kedi tozlariyla biberonla besledik ve suan 9 haftalik ve hala bu suyla karistirilan mamayla beslenior bir kac yavru kedi mamasi verdik yemiyor ne yapmamiz gerekiyor ?

    0
    yorum beğen