arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Van Kedisi Karakteri

Suyu  çok seven Van Kedisi bu özelliğiyle diğer kedi türlerinden kendini ayırır. Sığ ve ılık sularda yüzmeyi tercih eden Van Kedisi uzun yıllar boyunca, Van yöre halkı tarafından severek bakılmıştır.

Yalnızca fare ve haşereleri avlaması için değil; evlerinde, bahçelerinde bir aile bireyi gibi kabul edilerek, insan dostlarıyla uyum içinde yaşamıştır.

van kedisi karakteri
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Van Kedisi çok cana yakın ve sosyal ilişkileri kuvvetli bir Kedi Cinslerindendir.  Sevilmekten ve sevgisini göstermekten çok hoşlanır.

Sahibi tarafından okşandığında kucağına gider ve mutluluk mırıltılarıyla karşılık verir. Özellikle de gebelik döneminde sahibinden ilgi bekler ve sıcak davranışlarıyla sahibiyle daha sıkı bir bağ kurmaya çalışır.

Van Kedisi doğumu yaklaştığında ıssız bir yer aramaya başlar ve doğumunu orada gerçekleştirir. Bir batında genellikle dört yavru dünyaya getirir. Yavrularına özenle bakar ve onların yanından ayrılmaz.

Kedilerde Doğum ve Belirtileri

van kedisi karakteri

Van Kedisi ve Sosyallik

İri kemikleri, güçlü vücut yapısı ve kendine has aslan yürüyüşüyle insan dostlarını kendine hayran bırakan Van Kedisi insanlarla yaşamaktan mutluluk duyar. Bulunduğu ortama çok çabuk uyum sağlar ve ortam değiştiğinde de diğer kedilerden farklı olarak yeni ortama kolayca adapte olabilir.

Suyu çok seven ve yüzen, ender kedi cinslerindendir. Genellikle suyun ılık olduğu yaz aylarında, çok derin olmayan sularda yüzmekten zevk alır.

İnsanlarla bu kadar iyi anlaşabilen Van Kedisi aynı uyumu kendi cinslerinde göstermekte zorlanabilir. Bulunduğu ortamı fazlaca sahiplenen ve bir aslan gibi ortamda kendi hakimiyetini kuran Van Kedisi, diğer kedilerin yaşam alanına girmesine izin vermeyecek ve tepki gösterecektir.

van kedisi karakteri özellikleri

Van Kedisiyle Yaşamak

Sahibiyle özel bir iletişim kurmayı başaran Van Kedisi isteklerini sahibine değişik seslerde miyavlayarak belirtir. Sabah uyandığında sahibinin yanına giderek yükse sesle miyavlar ve adeta günaydın der. Yemeğini veren sahibini, yemeğe başlamadan önce sürtünerek okşar ve teşekkür eder.

van kedisi karakteri

Acıktığında ya da tuvaleti geldiğinde kapıya giderek miyavlar ve sahibine derdini anlatmayı başarır. Sahibi kapıyı açmazsa bunu kendisi de çok rahatlıkla yapabilecek ve istediğine ulaşmanın bir yolunu bulmakta gecikmeyecektir.

Zekası ve sevgi dolu yüreğiyle sahibine can dostu olan Van Kedisiyle yaşamak bir ayrıcalık olacaktır.

Van Kedisi Özellikleri ve Bakımı
Van Kedisi Vücut Yapısı
Ankara Kedisi ile Van Kedisi Arasındaki Farklar

van kedisi karakteri

  • Büşra
    7 sene önce

    Bizim bir van kedimiz var
    Bazı zamanlar yedigi yemeği kusuyor ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz

    12
    yorum beğen
    • Furkan
      7 sene önce

      Kediler midelerindek tüyleri dışarı atmak için ara sıra kusarlar çok sık olmuyorsa endişelenecek bişey yok gibi duruyor 🙂

      13
      yorum beğen