arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

İştahsız Kedilerin Bile Hayır Diyemeyeceği En Lezzetli 5 Kedi Maması

kedilerde iştahsızlık
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedilerde İştahsızlık

Kedilerin beslenmesinde görülen değişiklikler kedinin sağlığını doğrudan etkileyebilir. Özellikle kedilerde iştahsızlık durumu büyük sorunları beraberinde getirir. İki gün boyunca kedinin yeterli beslenmemiş olması hastalıklara yol açabilir.

Kedilerde iştahsızlığın farklı sebepleri olabilir. Bunlar hastalık kaynaklı sorunlar olabileceği gibi psikolojik durumlar da içeriyor olabilir. Bu yüzden, ilk olarak iştahsızlığın kaynağı bulunmalıdır.

Kedilerde İştahsızlık Sebepleri

Kedilerde iştahsızlığa yol açan farklı durumlar olabilir. Eğer kediniz iki üç gün boyunca hiçbir şey yemediyse doğrudan veterinere gidilmelidir. Burada zorla beslenme, şırınga ile besleme, tüp besleme gibi yöntemlerle kedinin beslenmesi sağlanmaktadır.

Kedinin beslenmesi tamamlandıktan sonra iştahsızlığa yol açan sorunun kaynağı bulunur. Bunun için kedinizde iştahsızlığa yol açabileceğini düşündüğünüz olayları ve bu süreçteki davranışlarını veterineriniz ile paylaşmanız süreci kolaylaştıracaktır. Genelde kedilerde iştahsızlığa yol açan durumlar şunlardır:

  • Şeker hastalığı
  • Böbrek hastalığı
  • Tiroid hormonun fazlalığı
  • İltihap
  • Göz iltihaplanması
  • Astım
  • Ateş

Veterinerinizin sonucu bulmamasının ardından farklı tedavi yöntemleri deneyebilir. Örneğin şeker hastalığından kaynaklı bir sorun yaşanıyorsa insülin ilacı kullanılabilir. Eğer kedinin iştahsızlık sorunu fiziksel durumlardan kaynaklanmıyorsa psikolojik sorunlardan kaynaklı olabilir. Bu durumlarda davranışsal tedavi yöntemi uygulanır.

Kedilerde İştahsızlık Sorunun Çözümü

Eğer veteriner tarafından bir sonuca ulaşıldıysa kedinin tedavisi evde devam edebilir. Bu süreç içerisinde veteriner tarafından iştah açıcı ilaç verildiyse düzenli olarak kullanılmalıdır. Bu ilaçlar veteriner tarafından verildiği sürece kullanılmalıdır. Çünkü, altta yatan soruna göre ilaçlar farklılık gösterir.

Tedavi süreci içerisinde kedinin iştahının azalması devam ediyorsa ve hala yemek yemiyorsa iştah açıcı ilaçlara başvurulabilir. Ancak bu her zaman iyi sonuç vermeyebilir. Bu durumda kedilere tüp beslenme gibi beslenme yöntemine başvurulur ve kedinin bünyesini toplayana kadar bu şekilde beslenme devam eder.

Kediyi zorla beslemeye çalışmak onda travma oluşturabilir ve buna bağlı olarak psikolojik sorunlar gelişmeye başlar. Bu yüzden genelde tüp beslenme yöntemine başvurulur.

Sevdiği Mamayı Vermek

Kedinizin beslenmesi az ve yetersiz bir şekilde ilerliyorsa, kedinizin en sevdiği mamaları tercih etmeniz gerekir. Aynı zamanda öğünlerinin içerisine en sevdiği ödül maması ve yaş mamaları dahil edebilirsiniz. Kedinin en çok ilgisini çeken mama ile beslemeye devam edebilirsiniz.

Kedilerin tedavi sürecinin olumlu bir şekilde ilerlediği görüldüğünde sunulan mamaların lezzetli olması gerekir. Bu yüzden taze ve kaliteli bir mama sunulmalıdır. Kedinizin uzun süre beklemiş mamaları yemesini tercih etmeyin. Aynı zamanda mamasının ve mama kabının temiz olduğundan emin olun.

Genellikle balık gibi keskin kokulu yiyecekler kedilerin ilgisini arttırır ve iştahını kabartır. Bu yüzden, seçeceğiniz mamanın içerisinde balık bulunması kedinizin hoşuna gidebilir.

Kedilerin sevdiği diğer mama türü ise yaş mamalardır. Ayrıca kediler sıcak mamayı soğuk mamaya tercih eder. Bunun için kedinize vereceğiniz yaş mamayı 10 saniye kadar mikrodalgada ısıtabilirsiniz. Mamanın çok sıcak olması kediye zarar verebilir. Bu yüzden parmağınızla mamanın sıcaklığını test edebilirsiniz. Son olarak mamayı ısıtılmış bir tabakta servis etmeniz sıcak kalmasını sağlar.

Eğer kedinin kendi mamasını yemiyorsa daha kaliteli ve lezzetli bir mama seçilmelidir. Kedinin mamasını değiştirirken yeni mama ile karıştırarak alıştırabilirsiniz. Aynı zamanda kedinin mamasını önüne koymak yerine elinizle verebilirsiniz. Örneğin kuru mama verecekseniz elinizin bu mamayı kedinizin ağzına götürebilirsiniz.

Kediler İçin En Lezzetli Kedi Maması Tavsiyeleri

Sizler için seçtiğimiz lezzetli kedi mamalarını tercih ederek kedinizin iştahsızlık sorununa çözüm bulabilirsiniz. Kedinizin mamasını değiştirirken iki mamayı karıştırarak yavaş yavaş değiştirmenizi tavsiye ederiz.

Orijen Tundra Tahılsız Yetişkin Kedi Maması

Seçici damak tadı olan kediler için üretilmiş olan bu mama içerisinde 8 farklı et kaynağı barındırmaktadır. Piyasadaki en iyi mama markalarından bir tanesi olan Orijen’in hazırlamış olduğu bu mama türü yetişkin kediler için oldukça uygundur. Lezzetli olmasının yanı besleyici yapısıyla kedinizin bağışıklık sistemini güçlendirecektir.

Kedilerin doğal yaşam tarzı için üretilen bu mama %85 oranında et içermektedir. İçeriğinde yapay maddeler bulunmaz ve tamamen doğal besinlerden oluşmaktadır. Ayrıca protein bakımından %40 oranıyla oldukça yüksek bir değere sahiptir. Bunun yanı sıra kedilerin ihtiyacı olan vitaminleri ve mineralleri karşılamaktadır. İçerisinde bulunan yağ oranının yüksek olmasından dolayı obez kediler için uzun süreli kullanım tavsiye edilmez.

Orijen kedi maması satın almak için buraya tıklayın!

N&D Prime Balık ve Portakallı Tahılsız Yetişkin Kedi Maması 

N&D markası uzun sürelerdir mama sektöründe yer almaktadır. Bu mama türü deniz ürünleri içermesinden dolayı kedilerin ilgisini çekecektir. Aynı zamanda portakal içeriği sayesinde lezzet bakımından çoğu kedinin hoşuna gidecek bir yapıya sahiptir. Bu nana lezzetli olmasının yanı sıra kedinin besin ihtiyaçlarını da karşılamaktadır.

İçeriğinde %62 oranında ringa balığı yer alan bu mama protein bakımından zengindir. İçeriğinin %44’ü protein, %20’si yağ ve %8’lik oranı nem içermektedir. Aynı zamanda kedilerin ihtiyacı olan kalsiyum, fosfor ve magnezyum oranları ideal seviyededir. Bunun yanı sıra Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri içerdiği için kedinin beyin fonksiyonlarının gelişmesine ve tüylerinin güçlü olmasına yardımcı olur.

N&D kedi maması satın almak için buraya tıklayın!

Royal Canin Kitten Yavru Kedi Maması  

Yavru kedi sahipleri için üretilmiş olan bu mama oldukça lezzetli bir yapıya sahiptir. Ülkemizde en çok tercih edilen mama markalarından bir tanesi olan Royal Canin tarafından hazırlanmış olan mamanın içeriğinde kümes hayvanları, pirinç ve bitkisel proteinler yer almaktadır. Kedilerin ilk 12 ayı için tercih edilebilir.

Bu kedi mamasının içeriğinin %36’sı protein, %18’i yağ ve %7.7’si külden oluşmaktadır. Yavru kedilerin bağışıklık sistemini güçlendiren yapısı sayesinde kedilerin hastalıklara karşı olan direncini arttırır. Aynı zamanda kedinin ihtiyacı olan vitamin ve mineral çeşitlerini karşılar.

Royal Canin kedi maması satın almak için buraya tıklayın!

Schesir Ton Balıklı Naturel Kedi Konservesi

Kedilerin beslenmesinin içerisinde yaş mamalar da büyük önem taşımaktadır. Özellikle su tüketimi az olan ve seçici damak tadına sahip olan kediler için tercih edilmektedir. Bu yüzden iştahsızlık yaşayan kedilerin öğünlerine dahil edilmesi gerekir. Schesir markasının hazırlamış olduğu bu mama iştahsızlık yaşayan kediler için oldukça uygundur.

Bu mananın içeriğinin %57,4’lük bölümü ton balığından oluşmaktadır. İçerisinde bulunan özel sos sayesinde eşsiz bir lezzete sahiptir. Yetişkin kediler için üretilmiş olan bu mama %12 protein, %0.5 yağ ve %86 oranında neme sahiptir.

Schesir kedi maması satın almak için buraya tıklayın!

Hills Sterilised Somonlu Pouch Kedi Konservesi

Kısırlaştırılmış kedilerin beslenme programlarında bir takım farklılıklar yer almalıdır. Özellikle mamanın içeriğindeki magnezyum oranı daha düşük olmalıdır. Aksi halde kedilerde böbrek sorunu ortaya çıkabilir. Hills markasının hazırlamış olduğu bu mama iştahsızlık çeken kısırlaştırılmış kediler için oldukça uygun bir çeşittir. Ana maddesi somon olan bu mama özel sosu sayesinde oldukça lezzetli bir yapıya sahiptir.

Kedilerin kas yapısını koruması için özel formülize edilmiştir. İçeriğinde bulunan yoğun protein oranı sayesinde kedilerin gelişimini katkıda bulunmaktadır. Aynı zamanda kemik gelişimlerini de destekler. Somon içerikli bir mama olduğu için Omega-3 ve Omega-6 bakımından zengindir. Seçici damak tadına sahip olan kediler için en iyi yaş kedi mamalarından bir tanesidir.

Hills kedi maması satın almak için buraya tıklayın!

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
  • Zerti
    4 sene önce

    Teşekkür ederim çok Yardımınız dokundu

    2
    yorum beğen