arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kedilerin Egzersiz Yapmasını Sağlayacak 10 Muhteşem Tavsiye

kedi egzersizleri
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Köpek sahipleri için günlük yürüyüşe çıkmak ve köpeklerle oyun oynamak oldukça kolay ve gereklidir, ancak pek çok kedi sahibi bu durumun kediler için gereksiz olduğunu düşünmektedir.

Kedilerin sağlıklı yaşamaları ve kilo kontrolünü sağlamaları için egzersiz yapmaları gerekmektedir. Kedilere egzersiz yaptırmak köpeklere egzersiz yaptırmak kadar kolay olmasa da kedinizi aktif ve hareketli tutmanız için 10 adet çok değerli tavsiyede bulunacağız.

Kedilerin Egzersizleri İçin 10 İpucu

Şimdi kedinizin sağlığını korumak ve desteklemek için egzersizlerin önemli olduğundan bahsettik. Şimdi sizler için hazırladığımız 10 ipucunu incelemenizi tavsiye ederiz.

#1 Oyun Arkadaşı

Kedilerin egzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için iki kişi olmaları oldukça iyi bir seçenektir. Eğer bir kedinin iyi bir oyun arkadaşı varsa sizin hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan günlük egzersizlerini oyun oynayarak gerçekleştirebilirler. Bu yüzden mümkünse kedinizin yanına bir eş alabilirsiniz.

#2 Tırmalama Tahtası

Kediler için eşsiz bir oyun platformu olan tırmalama tahtaları kedinizin günlük ihtiyacını karşılaması için iyi bir seçenektir. Aynı zamanda kedilerin tırnaklarını törpülemesi için de kullanılabilir. Dolayısıyla kediniz için mutlaka bir tırmalama tahtası satın alın. Etrafı Tırmalayan Kedilere Özel En İyi 5 Kedi Tırmalama Tahtası isimli yazımıza göz atabilirsiniz.

#3 Oyuncaklar

Kediler oyuncakları çok sever. Günlük egzersizlerini karşılamak için kedinizin hoşuna gidecek oyuncakları satın almalısınız. Genelde kedilerin avcılık güdüsünü uyandıran oyuncaklar tercih etmek kedileri mutlu etmektedir.

Kedilere Özel İnteraktif Oyuncak Seçim Rehberi 2020 yazımızı da incelemeyi unutmayın.

#4 Oyun Alanı

Kediniz için salonunuzun ortasına bir oyun alanı kurabilirsiniz. Kedilerin karton kutuları çok sevdiğini düşünürsek büyük bir alanı karton kutularla çevirerek onun için özel bir alan oluşturabilirsiniz. Kediniz, bu alanın içerisine atacağınız topu kovalamaktan büyük zevk alacaktır.
kedi egzersizleri

#5 Lazer

İşte kedilerin vazgeçilmez oyuncaklarından bir tanesini sizlerle paylaşıyoruz. Sanırım dünya üzerinde lazer ışığını takip etmeyecek bir tane bile kedi yoktur. Bu eğlenceli oyun sayesinde kedinizin egzersiz ihtiyacını kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Seçtiğiniz lazerin kediler için uygun olduğundan emin olun. En iyi kedi lazerleri için buraya tıklayabilirsiniz.

#6 Oynatma Sopası

İşte kedilerin oynatmak için iyi bir seçenek daha sizlerle. Herhangi bir sopanın ucuna peluş oyuncak takarak kedinizin yakalaması için çabalayabilirsiniz. Kediler hareket eden nesneleri yakalamak için yoğun çaba sarf ederken bundan keyif alırlar.

#7 Kedi Otu – Catnip

Kedilerin kedi otunu çok sevdiğini biliyoruz. Bunun için ilgisini çekebilecek ve egzersiz yapmasını sağlayacak bir oyuncağın üzerine catnip sıkarak kedinizin uzun süre severek oynamasını sağlayabilirsiniz. Catnip satın almak için buraya tıklayın.

#8 Koşu Bandı

Evet, belki komik gelebilir ancak kedilerin egzersizleri için koşu bandı iyi bir seçenektir. Kedinizin günlük olarak koşması sağlığı için iyidir. Bir kedi saatte 45 kilometre hıza ulaşabilir, ancak kediniz koşu bandı üzerindeyken dikkatli olmanızı ve yavaş davranmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.

#9 Dışarı Çıkın

Kedinize gerekli eğitimi verdikten sonra uygun bir tasma ile dışarıda yürüyüş yapabilirsiniz. Kedilerin meraklı olduklarını ve açık havayı sevdiklerini biliyoruz. Bu yüzden, kedinizle yapacağınız yürüyüş onu oldukça keyiflendirecektir. Kediler için en uygun tasma modellerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Kediler İçin Tasma Seçimi Nasıl Olmalı? En İyi 5 Kedi Tasması isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

#10 Zeka ve Fiziksel Oyunlar

Kedinizin zekasını geliştirecek, aynı zamanda fiziksel aktivitesini gerçekleştirmesine yardımcı olacak oyuncakları inceleyin. Çünkü, kedilerin fiziksel egzersizleri önemli olduğu gibi zihinsel egzersizleri de önemlidir. Kedi zeka oyuncakları satın almak için buraya tıklayın!

Sizler için hazırladığımız bu rehberi okuyarak kedinizin daha sağlıklı bir forma sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Kedilere Egzersiz Yaptırmazsak Ne Olur?

Belirttiğimiz üzere pek çok kedi sahibi kedilere egzersiz yaptırmanın gerekli olmadığını düşünüyor. Ancak kedinize yeteri kadar egzersiz yaptırmazsanız kilo kontrolü zorlaşır ve obezite gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Kedilerde obezite hafife alınacak bir hastalık değildir. Dolayısıyla kedilere düzenli olarak egzersiz yaptırılmalıdır.

Kedilerin gün içerisinde uzun süreler boyunca uyuduğunu, yemek yemeyi sevdiğini düşünürsek standart bir kedinin kilo almasının zor olmayacağını biliyoruz. Bu yüzden kedinizle beraber günde 15-20 dakika oyun oynamak onun sağlığı için önemlidir. Aynı zamanda kedinizle aranızdaki bağın kuvvetlenmesini sağlayacaktır.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
  • Berkay
    3 sene önce

    Kedi lazeri, somut bir av olmadığı için orta vadede kedinizin agresifleşmesine, kendisini başarısız hissetmesine yol açar. Kedilerimiz avcı hayvanlardır, her ne oyun olursa olsun oyun esnasında avcılık iç güdülerini tatmin etmeleri gerekir, ne yazık ki bilinçsizce oynatılan lazer bu iç güdüyü tatmin etmediği gibi, daha da kötü yapmaktadır. Lütfen hiç kimseye kedi lazerini önermeyin!

    0
    yorum beğen