arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Kediler İçin Tasma Seçimi Nasıl Olmalı? En İyi 5 Kedi Tasması

kedi tasması nasıl seçilir
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedi Tasması Seçimi

Kediler için tasma tercihi kedi sahibi tarafından belirlenir, ancak kedilere tasma takmak avantajlı bir durumdur. Her ne kadar kediniz ev içerisinde yaşıyor olsa da aksi durumlarda tasma yardımıyla bulunması daha kolay olabilir. Bunun yanı sıra, yürüyüş için de kedi tasması takılabilir.

Kedilere takılan tasmalar genellikle zilli olmaktadır. Böylece kedi hareket ettiğinde ses çıkartır. Böylece ev içerisinde kaybolduğunda, ev kazaları yaşadığında veya evden kaçtığında bulunması daha kolay olacaktır.

Bu rehberimizde sizler için kedi tasmasının önemini, tasma seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri, kedi tasmasının nasıl takılması gerektiğini ve kedi tasma önerilerimizi paylaşacağız.

Kedi Tasmasının Önemi

Yukarıda da belirttiğimiz üzere kediler kaybolduğunda veya aksi bir durum yaşandığında kedi tasmalarının görevi büyüktür. Bunun yanı sıra pek çok durum için yardımcı olabilir. Özel olarak tasarlanmış kedi tasma çeşitleriyle kedilerin kaybolması gibi durumların önüne geçilmektedir.

Gezen Kedi Tasması

Bazı kediler hem ev içerisinde hem de sokakta yaşamayı sevmektedir. Bu yüzden günün herhangi bir saatinde evden çıkar ve dışarıya gezmeye gider. Dışarıdayken kedinin sahipli olduğunun belli olması için tasma kullanmak önemlidir.

Bu durum için kedilerin tasmasının üzerinde bir künye bulunmalıdır. Bu künyede, “Evim var geziyorum” gibi bir notun yanında telefon numaranız yer almalıdır.

Eğer kediniz gezen bir kediyse dışarıda olduğu zamanlarda yavaş yavaş bölgesini genişletmeye başlayacak ve farklı bölgelere gidecektir. Böyle bir durumda kediniz kaybolduğu zaman, duyarlı vatandaşlar telefon numaranıza ulaşabilir ve size haber verebilir.

Sürekli olarak dışarı çıkmak isteyen kedilerin bu isteklerini karşılamak için kedi tasması kullanmak oldukça önemlidir. Hatta, dışarı çıkmayan kedilerin evden kaçması durumuna tedbir olarak tasma kullanabilirsiniz.

İşitme Engelli Kediler İçin Tasma

Kurallara uygun bir şekil içerisinde, kedilere güvenlik için tasma takmak hem sizin hem de kedinizin hayatını kolaylaştıracaktır.

Kedinizin duyma engeli varsa zilli bir tasma takmak size büyük kolaylık sağlayacaktır. İşitme engeli olan kediler sizin sesiniz duyamayacağı için ev içerisinde kaybolduklarında onları bulmak çok daha kolay olacaktır.

Ev Kedisi Olduğunu Belirtmek

Kedilere tasma takmak için illa ki bir sebebin olmasına gerek yoktur. Kedinize yakıştırdığınız için tasma takmanız oldukça doğal bir durumdur. Kedinizin sahipli olduğunu belli etmeniz de ayrı bir avantajdır. Kediniz için tasma seçerken taşlı, desenli, kurdeleli modelleri seçebilirsiniz.

Kedi Gezdirme Tasması

Her ne kadar çok rastlanan bir durum olmasa da kedinizle beraber yürüyüş yapmak isteyebilirsiniz. Bunun için kedinize uygun bir gezdirme tasması almalısınız. Bu tasmalar göğüs tasması olarak da bilinir ve kedilerin göğüs kısmına takılarak kullanılır. Böylece kediyle beraber yürüyüş yapmak isteyenler bu tarz bir ürüne yönelebilir.

Kedileri Tasmaya Alıştırmak

Kediler küçük deliklerden geçme konusunda yetenekli hayvanlar oldukları için istemedikleri şeylerin içerisinde kolaylıkla kurtulabilirler. Doğaları gereği tasmaya adapte olamayan kediler boyunlarında tasma bulundurmak istemez. Bunun için tasmadan kolayca kurtulabilirler.

Kedileri tasmaya alıştırmak, yavru kedilerde çok daha kolaydır. Eğer yavru bir kedi sahiplendiyseniz, küçük yaşlardan itibaren tasma takarak kolayca alıştırabilirsiniz. Kedileri tasmaya alıştırmak için aşağıdaki teknikleri kullanabilirsiniz:

  • Gün içerisinde birkaç kere tasmasını takıp çıkartın.
  • Her tasmasını taktıktan sonra ödül maması vererek ödüllendirin.
  • Tasmanın üzerine az miktarda kedi otu (kedi nanesi, catnip) sürebilirsiniz.
  • Kedinizin boyutlarına uygun tasma tercih etmelisiniz.

Yukarıdaki tavsiyelere uyarak kedinizin tasmaya adapte olmasını sağlamak kısmen daha kolay olacaktır.

Kedilerde Tasma Takmanın Oluşturabileceği Zararlar

  • Boğulma Tehlikesi: Kediler meraklı ve oyuncu yapıya sahip olduklarından dolayı muhtemelen bir boğulma tehlikesi yaşayabilir. Her ne kadar düşük bir ihtimal olsa da her zaman için geçerlidir ve kediye uygun tasma seçilmesi gerekir.
  • Tasmanın Takılma İhtimali: Kediler için doğru tasma tercihi yapılmadığında olası kazalar ortaya çıkabiliyor. Bunlar arasında en sık karşılaşılan kaza, kedinin tasmasının köşelere, çıkıntılara takılması sonucunda boğulmasıdır.
  • Koltuk Altı Yaralanması: Daha önce belirttiğimiz üzere kediler çok esnektir ve tasmadan kurtulmaya meyillidir. Bu yüzden tasmalarının içerisinde çıkmak için patilerini tasmasının içerisine sokar ve sıkışır. Bunun sonucunda koltuk altında ciddi yaralanmalara görülebilir. Koltuk altı yaralanmalarında bakteri oluşma ihtimali çok yüksektir. Sırf bu sebepten dolayı ön patisini kaybetmiş kediler bulunmaktadır.
  • Boyun Yaralanması: Kedilerde tasma sonucunda oluşan sorunlardan bir tanesi de boyun yaralanmalarıdır. Bu durum, tasmanın sıkı olması, malzemesinin zararlı olması ve ergonomik olmaması gibi durumlarda oluşabilir. Fark edilmeyen yaralar sonucunda alerjik reaksiyonlar görülebilir.
  • Ağza Takılma: Kedilerde tasma takmanın yol açtığı sorunlardan bir tanesi de tasmanın ağza takılmasıdır. Genellikle tasmayı çıkartmak isteyen kediler ağızlarıyla tasmayı çekmeye çalışır ve dişleri tasmaya takılı kalır. Böyle bir durumda mama yemesi ve su tüketmesi mümkün değildir. Bazı durumlarda kedinin ağzında yaralanmalara da meydana gelebiliyor.

Kedi Tasması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Kedi tasması seçerken en önemli nokta tasmanın güvenilir olmasıdır. Kedinin tasması bir yere takıldığında hızlıca açılmalıdır.
  • Tasma üzerinde telefon numaranızı yazabileceğiniz bir alan bulunmalıdır.
  • Köşeli, keskin uçlu, sert malzemeler içeren tasmalar kediye rahatsızlık vereceği için tercih edilmemelidir.
  • Tasmanın malzemesi kedinin boynuna vermeyecek ürünlerden yapılmış olması gerekir.
  • Tasmanın boyutları kediniz için tam olmalıdır. Büyük veya küçük tasmalar sorun yaratacaktır. Tercihe göre ayarlanabilir tasmalar kullanılabilir.
  • Tasmanın görselliği önemli bir unsur olabilir.
  • Gezdirme tasması kullanılacaksa tasmanın uzunluğu önemlidir.

Kedi Tasması Takarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Yavru kediler tasmadan kurtulmak isteyecekleri için ilk zamanlarda göz önünde bulundurulmalı ve tepkileri gözlemlenmelidir.
  • Yetişkin kedileri tasmaya alıştırmak zordur. Eğer kediniz tasma takmamakta ısrarcıysa zorlamayın.
  • Kediniz tasmaya tamamen alışmadıysa tasmalı haliyle evde yalnız bırakmayın.
  • Tasmanın büyüklüğünü kontrol ederken, tasmanın altına sadece bir veya iki parmağınızın girebiliyor olması gerekir.

En İyi 5 Kedi Tasması

Trixie Kedi Çift Kilitli Fosforlu Zilli Tasma

Evcil hayvan aksesuarı üreticileri arasında en bilindik olanlardan bir tanesi olan Trixie markasının kediler için özel hazırladığı kedi tasması kedilerin rahat hareket etmesini sağlamanın yanı sıra üzerinde yer alan zili sayesinde kediniz kaybolduğunda kolayca bulmanıza yardımcı olur. Bunun yanında hızlı ve pratik kilidiyle, kediniz bir yere takıldığında kolayca tasmasından kurtarmanıza imkan tanır.

Trixie kedi tasmasını satın almak için buraya tıklayın.

Trixie Kedi Göğüs Tasması Seti 26-37cm

Trixie göğüs tasması kediler için özel üretilmiştir. Kolay takılıp çıkartılma özelliğiyle oldukça pratiktir. Aynı zamanda kedilerin boyutuna göre ayarlanabilme özelliğine sahiptir. Böylece kedinin yaşayabileceği olası kazalar minimuma indirilir.

Göğüs tasmasının yanı sıra gezdirme kayışı da bulunmaktadır. Bu sayede kedinizle beraber güvenli bir şekilde yürüyüş yapabilirsiniz. Gezdirme kayışının uzunluğu 120 cm olmaktadır.

Trixie kedi tasmasını satın almak için buraya tıklayın.

Trixie Kedi Fosforlu Tasması

Bu tasma türü fosforlu olduğu için geceleri parlar ve böylece karanlık ortamlarda kedinizi rahatlıkla bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra tasmada bulunan zili sayesinde hareket ettiğinde ses çıkartır. Böylece kediniz kaybolduğunda kolaylıkla bulabilirsiniz.

Bu kedi tasmasının en büyük avantajlarından bir tanesi de kolay kilitlenebilir olmasıdır. Bu sayede kedinin tasması herhangi bir yere takıldığında kolaylıkla çıkartılabilir. Bu durum olası kazalar için oldukça önemlidir.

Trixie kedi tasmasını satın almak için buraya tıklayın.

Trixie Kedi Göğüs Tasma Seti 24-42cm

Bu göğüs tasması, diğer göğüs tasmasına oranla daha büyük bir genişliğe sahiptir. Aynı zamanda dayanıklı ve kaliteli malzemelerden üretilmiştir.

Trixie göğüs tasmasının bir diğer özelliği ise kolay ve hızlı bir şekilde giydirilebilir olmasıdır. Ayrıca ayarlanabilir özelliğiyle 24-42 cm arasındaki kediler için uygundur. Bununla beraber gezdirme kayışıyla beraber yürüyüş yapılabilir.

Trixie kedi tasmasını satın almak için buraya tıklayın. 

Flexi New Comfort Şerit Otomatik Gezdirme Tasması

kedi tasması nasıl seçilir Gezdirme tasmaları için en çok tercih edilen şerit tipi otomatik modellerdir. Bu tasmalar kedinizin boynundaki tasmaya bağlanarak mesafeyi sizin ayarlamanıza yarar. Aynı zamanda oldukça güvenlidir.

Ucunda yer alan kancası sayesinde her tasma modeline uyumludur. 3 metreye kadar uzayabilen yapısıyla beraber yürüyüşler için oldukça iyi bir seçenek olacaktır.

Flexi kedi tasmasını satın almak için buraya tıklayın.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
  • duru
    3 sene önce

    çok yardımınız dokundu çok teşekkür ederim artık kedim tasmayı kolayca takıyor:)

    0
    yorum beğen
  • Fatih
    2 sene önce

    Merhaba, Dışarıda daha iri bazı kediler daha ufak kedileri boğup öldürebiliyor. Bu nedenle bir çok kedimi kaybettim. Bunu engellemenin bir çaresi var mı? Bunu önlemek için satılan kedi tasmaları mevcut mudur?

    1
    yorum beğen