arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Böbrek Hastası Kediler İçin En İyi 5 Kedi Maması

böbrek hastası kediler için mamalar
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Kedilerde sık olarak görülen hastalıklardan bir tanesi de böbrek hastalıklarıdır. Bu hastalık genellikle yaşlı ve kısırlaştırılmış kedilerde görülmektedir. En büyük sebeplerinden bir tanesi ise yanlış beslenme biçimleridir. Bunun yanı sıra sinsi bir hastalık olduğu için erken teşhis edilmesi zordur. Böbrek fonksiyonları ciddi oranda özelliğini kaybetmeden belirtileri görülememektedir.

Kedilerde böbrek hastalığı oluşmasının sebepleri arasında iç hastalıkları, diş hastalıkları, kimyasal içerikli maddelerin tüketilmesi ve fosfor bakımından zayıf mamalar yer almaktadır. Dolayısıyla kedilerin böbrek hastalığına yakalanmaması için yavru ve yetişkinlik döneminde doğru bir şekilde beslenmesi gerekmektedir.

Aynı şekilde böbrek yetmezliği veya böbrek hastalığı yaşayan kedilerin de özel mamalar tüketmesi gerekir. Bu mamaların içeriği diğer mamalara oranla daha az protein, magnezyum ve fosfor içermektedir. Özellikle fosfor bakımından sınırlandırılmış mamalar böbrek hastalıklarının ilerlemesini engellemek için önemlidir.

Böbrek hastası kediler için özel olarak üretilmiş ve kedinizin sağlığını koruması için kullanması gereken en iyi mamalara aşağıdaki listede yer verdik. Tabiki bu mamaları kullanmadan önce veteriner hekiminize danışmanız gerektiğini unutmayın.


#1 Hills Ton Balıklı Yetişkin Kedi Maması

böbrek hastası kediler için mamalar

Kedi sahibi olup Hills mamaları hakkında fikri olmayan kimse yoktur diye düşünmekle beraber en kaliteli mama marklarından bir tanesi olduğunu belirtmek istiyorum. İçerisindeki doğal ürünler ve uygun beslenme biçimi sayesinde böbrek hastalığı yaşayan kediler için oldukça uygun bir mamadır. Aynı zamanda balık içerikli bir mama olduğundan dolayı kediler tarafından sevilerek tüketilen bir mamadır. Bununla beraber Omega-3 ve Omega-6 bakımından zengin bir içeriğe sahiptir.

Mamanın analitik bileşenleri; protein %32.10, yağ %20.80 , lif %0.90, kül %4.60, fosfor %0.70 olarak paylaşılmıştır. Bu mama piyasada yer alan en düşük fosfora sahip olan mamalar arasında yer almaktadır. Aynı zamanda protein bakımından sınırlandırılmış bir mama olduğu için böbrek hastası kediler için oldukça uygundur.

Hills Kedi Maması Satın AL


#2 Royal Canin Sterilised Kısırlaştırılmış Kedi Maması 

böbrek hastası kediler için mamalar

Royal Canin, pek çok kedi sever tarafından kullanılan bir mama çeşididir. Fiyatına oranla oldukça kaliteli bir mama olmasıyla beraber doğal ürünlerden üretilmektedir. Bu mama ise kısırlaştırılmış kedilere özel olarak üretilmiştir. Bu sayede, böbrek sorunu yaşayan kediler için tercih edilebilir.

Mamanın içeriğinde; Protein %32, yağ %15, lif %4.20, fosfor %1 bulunmaktadır. Bu mama böbrek hastası kediler için kullanılabilir, ancak asıl amacı kısırlaştırılmış kedilerin böbrek sağlığını korumasıdır. Kısırılaştırılmış kediler böbrek hastalıklarına daha yatkın olduğu için içeriği buna göre hazırlanmıştır. Veteriner hekiminize danışarak bu mamanın kullanılması hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Royal Canin Kedi Maması Satın AL


#3 Lavital Sterilised Kuzu Etli Kısırlaştırılmış Kedi Maması 

böbrek hastası kediler için mamalar

İşte tercih edilebilecek en iyi mamalardan bir tanesi sizlerle… Senelerce kedi maması üretim sektöründe bulunmuş olan LaVital tarafından üretilmiş olan bu kedi maması böbrek hastası kediler için oldukça uygundur. En büyük özelliklerinden bir tanesi ise kolay sindirilebilir olmasıdır. Bunun yanı sıra kuzu etli bir mama olduğu için kediler tarafından sevilerek tüketilir. Aynı zamanda içeriğinde koruyucu madde yer almamaktadır.

Mamanın analitik bileşenlerine göre; protein %32, yağ %10 , lif %5, kül %6.70, kalsiyum %0.88, fosfor %0.80 yer almaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere uygun protein ve düşük fosfor seviyesi sayesinde kedilerin böbreklerini korur. Aynı zamanda kısırlaştırılmış kediler için de kullanılabilir.

LaVital Kedi Maması Satın AL


#4 Matisse Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması 

böbrek hastası kediler için mamalar

Matisse kedi maması diğerlerine oranla daha ekonomik bir seçenek olsa da oldukça kaliteli bir içeriğe sahiptir. Özellikle kısırlaştırılmış ve böbrek hastası kediler için tercih edilmektedir. böbrek hastası olan kedilerin sağlığını koruması için oldukça başarılı ve ekonomik bir seçenektir. Ayrıca somon balığından üretildiği için Omega-3 ve Omega-6 bakımından zengin bir mamadır.

Mamanın analitik bileşenleri arasında: Protein %31, yağ %11 , lif %5.90, kül %6.60, kalsiyum %0.90, fosfor %0.85 oranında bulunmaktadır. Fosfor ve protein oranı bakımından kısırlaştırılmış ve böbrek hastası kediler için oldukça uygundur. Tüm bunların yanı sıra kedilerin güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması için vitamin ve mineral bakımından zengin bir mamadır.

Matisse Kedi Maması Satın AL


#5 Brit Sterilised Tavuklu Ve Ciğerli Kısırlaştırılmış Kedi Maması

böbrek hastası kediler için mamalar

En kaliteli mama markalarından bir tanesi olan Brit tarafından üretilmiş olan bu kedi maması kedilerin böbrek sağlığını korumak ve desteklemek için oldukça iyi bir seçenektir. Tavuklu bir mama olduğu için diğer mamalara oranla biraz daha fazla protein oranına sahiptir, ancak bu değer bir sorun oluşturmayacaktır. Hatta gün içerisinde enerjisi olmayan kediniz varsa daha yüksek proteinli mamaları tercih edebilirsiniz. Böbrek hastası kediler için %35 oranından daha fazla olan kedi mamaları tehlikeli olabilir.

Bu mamanın içeriğinde; protein %34, yağ %12, lif %2, kül %6.50, fosfor %0.90 oranında yer almaktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere böbrek hastası kediler için en uygun mamalardan bir tanesidir. Ayrıca vitamin ve mineral bakımından zengin bir mamadır.

Brit Kedi Maması Satın AL

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.