arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

En İyi Kedi Kumu Seçenekleri ve Özellikleri

Kristal kedi kumu, bentonit kedi kumu, topaklanan, az topaklanan veya hiç topaklanmayan kedi kumu... Birbirinden farklı yapılara ve özelliklere sahip bu kedi kumlarının hangi özelliklere sahip olduklarını merak mı ediyorsunuz? Bu yazımızda Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?, Doğal Olmayan Kedi Kumu ve Özellikleri, Doğal Kedi Kumu ve Özellikleri, En İyi Kedi Kumu Markaları, Doğru Kedi Kumu Tercihi gibi başlıklara cevap vereceğiz.
kedi kumları ve özellikleri
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Temizlik konusunda kedilerin önünde hiçbir canlı olmadığını tüm kedi severler ve sahipleri olarak biliriz. Sevimli dostlarımız için evinizde mutlaka kedi tuvaleti ve doğal olarak kaliteli kedi kumu tercih etmeniz gerekecektir. Peki ya hangi kedi kumunun daha iyi olduğuna nasıl karar vereceksiniz? veya kediniz için en uygun kedi kumu hangisi? Bu yazımızda kedi sağlığını koruyan en iyi kedi kumu seçeneklerini sıraladık.  Kedilerin tuvalet konusunda çok titiz olduklarını ve bu konuda sizlerden özellikle dikkat beklediklerini asla unutmayın.

Öncelikle piyasada sıklıkla karşılaşacağınız kedi kumu çeşitlerine göz atalım. Genel olarak yavru kedi, yetişkin kedi ve farklı cinslere sahip kedi cinsleri için tercih edilen Kedi kumu çeşitleri; Doğal Kedi Kumu  ve Doğal Olmayan Kedi Kumu olarak ikiye ayrılmaktadır.

  • Doğal kedi kumu olarak satışa sunulan ürün seçenekleri: Bentonit Kedi Kumu, Sepiolit Kedi Kumu, Diatomit Kedi Kumu, Ağaç Talaşı Kedi Kumu…
  • Doğal olmayan (yapay) kedi kumu ürün seçenekleri: Kristal Kedi Kumu ve Silika Kedi Kumu olarak bilinmektedir. 

Yukarıda da belirttiğim gibi kedi sahiplerinin tercih edebileceği kedi kumu seçenekleri iki farklı üretim aşamasından oluşmaktadır. Uzunca bir süredir kedi sahibi olarak birbirinden farklı kedi kumu seçenekleri tercih ettiğimi söyleyebilirim. Bu süreç biraz deneme yanılma yoluyla gelişiyor olsa da kediniz kaliteli kedi kumu almanız durumunda tuvalet konusunda asla sorun çıkartmayacak! (kedi kum kabı dışına idrar ve kaka yapma sorunları…)

Hem bir hayvan sever hemde bir kedi sahibi olarak siz değerli okurlarıma önerebileceğim bazı kedi kumu seçenekleri bulunuyor. Bunlar arasında Sanicat markasına ait Hızlı Topkalanan Kedi Kumu ve Sabunlu Topaklanan Kedi Kumu, EverClean markasına ait Extra Strong Kokulu Kedi Kumu ve Kristal Kedi Kumu yer alıyor. Bahsettiğim kedi kumu markalarına ait hem ince hem kalın, hem kokulu hem kokusuz kedi kumu seçenekleri bulabilirsiniz. Genellikle pet shop mağazalarında rahatlıkla bulabileceğiniz bu ürünleri internet üzerinden daha ucuz fiyata satın alabilirsiniz. Ben tüm kedi malzemelerimle beraberinde kedi kumu seçeneklerini petzzshop.com adresi üzerinden satın aldığımı söyleyebilirim. Petzzshop.com, diğer evcil hayvan mağazalarına nazaran en uygun fiyat seçeneğiyle beraberinden kaliteli ve hesaplı ürün yelpazesi sunuyor. Her evcil hayvan sahibinin muhakkak ziyaret etmesi gereken bir online pet shop mağazası olduğunu düşünüyorum. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan kedi kumu satın alma seçeneklerine geçebiliriz!

Kedi Kumu Çeşitleri Nelerdir? 

Yukarıda belirttiğimiz üzere birbirinden farklı kedi kumu çeşitleri bulunmaktadır. Bunların arasından seçim yapmak zor olsa da sizler için kedi kumlarının birbiri arasındaki farkları, avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi vererek en doğru seçimi yapmanızı sağlamaya çalışacağım. Siz de bu kedi kumları arasında birkaç tanesini deneyerek en doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğimiz üzere kedi kumları doğal ve doğal olmayan olarak ikiye ayrılabilir.

Doğal Kedi Kumları

Doğal kedi kumları adından da anlaşılacağı üzere doğal yollarla elde edilen kedi kumlarıdır. Yani hiçbir fiziksel veya kimyasal işleme tabi tutulmaz. Bu kumların içerisinde bentonit, sepiolit ve diatomit maddeleri yer almaktadır, ayrıca bu maddeler herhangi bir işlemden geçmemektedir. Ayrıca ağaç talaşından da kedi kumu elde edilmektedir.

  • Bentonit Kedi Kumu: Bu kedi kumunun yüksek sıvı emici özelliği bulunmaktadır. Genellikle dünya üzerinde en pahalı kedi kumu olarak bilinir, ancak ülkemizde içerisinde bulunan sodyum bentonit ve kalsiyum bentonit maddeler çok fazla bulunduğu için nispeten daha ekonomik bir yapıya sahiptir.
    Hijyen açısından en çok tercih edilen kedi kumları arasında yer almaktadır. Kedi pisliğinin kokusunu yüksek oranda hapseder ve dışarı salınmasını engeller. Ayrıca topaklanma özelliğine sahiptir, bu sayede kumun içerisinde topaklanmış olan pislikler kolayca arındırılır.
  • Sepiolit Kedi Kumu: Sepiolit kedi kumları da kokuyu emici özelliğe sahiptir, ancak bu konuda bentonik kumlar daha yeteneklidir. Ayrıca sepiolit kedi kumları topaklaşma özelliğine sahip değildir. Bunun yanı sıra diğer kumlara oranla daha ağır ve pahalı bir kedi kumudur. Bu sebeplerden dolayı genelde tercih edilmemektedir.
  • Ditomit Kedi Kumu: Kaliteli kedi kumları arasında yer alan bir kum çeşididir. Doğada fazla bulunan bir maddeye sahip olduğu için ekonomiktir. Bu kum çeşidi tozlu yapıya sahiptir. Topaklaşma özelliği olmasa da yüksek emiciliğe sahiptir. Çok emici olmasından dolayı uzun süre değiştirilmezse koku oluşumuna yol açar. Sık değiştirilmesi gerektiği için diğer kum çeşitlerine göre daha maliyetlidir.
  • Ağaç Talaşı: Genellikle çam ve meşe ağaçlarının talaşlarından elde edilmektedir. Bu yüzden ekonomik maliyeti düşüktür. Bu kum çeşidi yüksek emici olmasının yanı sıra kokuyu içerisine hapseder. Ayrıca ağaçlardan elde edildiği için kendine has güzel bir kokusu vardır. Tüm bu iyi taraflarının yanı sıra kumun temiz ve hijyenik kalması için düzenli ve sık aralıklarla değiştirilmesi gerekir.

Doğal kedi kumu çeşitlerini incelemek ve satın almak için buraya tıklayın!

Doğal Olmayan Kedi Kumları

Doğal kedi kumlarının yanı sıra doğal olmayan kedi kumları da tercih edilmektedir. Bu kedi kumları sıvıyı ve kokuyu içerisinde hapsetme bakımından yeteneklidir. Aslında içerisinde doğal kedi kumları bulunur, ancak bu kumların oluşumu sırasında özel kimyasallar eklenir. Bu sayede kedi kumunun emiciliği, koku ve sıvı hapsetme özelliği değer kazanır.

Doğal olmayan kedi kumları kedi sahipleri için en iyi seçenekler arasında yer alsa da kediniz için zararlı olabilir. Kediler tuvalet ihtiyacını gördükten sonra kendilerini temizlerken bu kimyasallardan etkilenebilir. Bununla doğrudan bağlantılı olarak kanser ve silikozis hastalığı görülebilir.

Silika – Silikon – Kristal Kedi Kumu 

Kedi kumları arasında en bilindik kum çeşididir. Bu kedi kumlarının kullanımı kedinizi büyük bir riske sürükleyebilir. Bu kedi kumlarında kullanılan malzemeler, kot pantolon taşlarken kullanılan madde ile aynıdır. Dolayısıyla bu kedi kumunda oluşan tozlar hem bizler hem de kedinizin ciğerlerinde soruna yol açabilir. Bu yüzden tavsiye edilen bir kum çeşidi değildir.

Silika kedi kumu çeşitlerini incelemek ve satın almak için buraya tıklayın!


En İyi Kedi Kumu Seçenekleri ve Özellikleri

Evde kedi besleyen bizler için en önemli konulardan biriside kedi kumlarıdır. En iyi kedi kumlarını ve markalarını bu başlığın altında bulabilir , inceleyebilir , satın alabilirsiniz.

Sanicat Kedi Kumu

Sanicat kedi kumları , %100 doğal ve bentonit madeninden üretilmiştir. Peki ya bu ne anlama geliyor diye sorar gibisiniz. Öncelikle bilmenizi istediğim şey, kediniz için üretilen bu kumun %100 doğal madenlerden üretilmesidir. Bu durum kedi sağlığını önemli ölçüde koruduğu gibi soluk alma sırasında siz ve kedinizin yüksek miktarda toz yutmasına engel olacaktır. Sanicat kedi kumu kesinlikle toz içermediği gibi aktif oksijen moleküllerine sahiptir. Öte yandan Sanicat kedi kumu diğer kumlara göre emiş gücü yüksektir ve mükemmel topaklaşma garantisi sunar.

  • Ekonomik ve kalıcı.
  • Topaklaşan ve hafif.
  • Doğal ve temiz.
  • Yumuşak ve ferah.
  • Kötü kokular için mükemmel kontrol.
  • Kedi ve sahibi için ideal.

Ucuz Fiyata Sanicat Kedi Kumu Satın AL


EverClean Kedi Kumu

Ever Clean kedi kumu, kediler için ekstra güçlü koku bırakmayan özel yapısı sayesinde sıvıyı hapseden , kedi sahipleri tarafından çok tercih edilen kedi kumu markaları arasında yer almaktadır. Kedi sahiplerine kesinlikle önerebileceğim bu marka, kedinizin sağlığını tehlikeye atmadan rahat bir şekilde tuvalet ihtiyacını gidermesine olanak sağlamaktadır.  İçerdiği özel kristaller sayesinde koku emilimini iki kat daha fazla sağlamakta Ever Clean kedi kumu, evinizdeki kötü kokular ortadan kaldırmayı başarmaktadır. Şimdi de Ever Clean kedi kumu özelliklerine göz atalım..

  • Kristalleri içerisinde bulunan karbon parçacıkları kokunun ve sıvının absorbe edilmesini sağlar.
  • Yoğun idrar kokusu oluşturan kediler için kullanıma en uygun kedi kumudur.
  • Kum kabında bulunan sıvı ve katı atıkların toplanması her zaman temiz bir görüntü ve koku oluşumunu sağlamaktadır.
  • Ev içerisinde uzun süre taze koku kalmasını sağlar.
  • Ever Clean Lavander saf, güvenli ve yüksek kaliteli birinci sınıf hammaddeler kullanılarak hazırlanmış bir üründür.
  • Ever Clean Lavander % 99 oranında tozsuz ve hipoallerjeniktir.
  • Ever Clean Lavander kedi kumu diğer kedi kumlarına oranla daha az miktarda atık üretmektedir.

Ucuz Fiyata Ever Clean Kedi Kumu Satın AL

PisiPisi Kedi Kumu

Yerel markalarımızdan bir tanesi olan PisiPisi, Eczabaşı Esan kuruluşudur. Madencilik sektöründe en iyi kuruluşlardan bir tanesi olan Eczacıbaşı Esan’ın 2010 senesinde Eskişehir’de beyaz bentonit kaynaklı kedi kumu üretimi gerçekleşmesiyle sektöre giriş yapmıştır. Yerli marka olmasının yanı sıra doğrudan bentonit madenini çıkarttıkları için fiyatına oranla diğer kedi kumlarına göre daha kaliteli olduğu söylenebilir. 2010 senesinden bu yana sürdürülen çalışmalar sayesinde kedi kumu konusunda en iyi markalar arasında yer almayı başarmıştır.

PisiPisi kedi kumu %100 doğal ürünlerden üretilmektedir. Bu sayede kedinizin sağlığına zarar vermez. Ayrıca birbirinden farklı kum çeşitlerine sahiptir. Aynı zamanda kedi kumundan kaynaklı olarak ortaya çıkacak olan tozdan hem kedinizin hem de sizin zarar görmemenizi sağlar. Avantajları ise şunlardır:

  • Tüm ürünlerinin hem ince hem de kalın taneli çeşitleri bulunur.
  • Kokulu ve kokusuz türleri bulunmaktadır.
  • Diğer kedi kumlarına oranla daha ekonomiktir.
  • Hızlı topaklaşma özelliği bulunur.
  • Sıvıyı ve nemi hızlı bir şekilde içerisine hapsederek bakteri oluşumunu engeller.
  • Toz çıkartma oranı minimuma indirilmiştir. Bu sayede kediniz kumu eşelese de toz çıkmasını engeller.
  • %100 doğal malzemelerden üretilmektedir.
  • Yerli markadır.
  • Temizlemesi kolaydır.

Ucuz Fiyata PisiPisi Kedi Kumu Satın AL

Dubex Kedi Kumu

Kedi kumları arasında en iyilerden bir tanesidir. Bu kedi kumu kesinlikle yapay malzemeler içermez. Özellikle kristal ve silikon gibi yapay ve kanserojen maddelere yer vermemektedir. Bu özelliğiyle beraber kedilerin sağlığı için en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda koku hapsetme özelliği yüksektir, kokulu ve kokusuz çeşitleri de bulunmaktadır. Kedilerin idrarında bulunan amonyaktan kaynaklı olarak ortaya çıkan kokuya karşı oldukça etkilidir. Tüm bunların yanı sıra organik bir yapıya sahiptir ve topaklaşma özelliği bulunmaktadır. Hızlı topaklanması sayesinde bakteri oluşumunu yüksek oranda etkiler ve temizlenmesi kolaydır.

Özellikleri:

  • Koku hapsetme konusunda iddialı bir markadır.
  • %100 organik maddelerden üretilmiştir.
  • %99 tozsuz bir yapıya sahiptir. Bu sayede kedilerin sağlığını riske atmaz.
  • Kokulu ve kokusuz çeşitleri bulunmaktadır. Aynı zamanda ürün yelpazesi oldukça geniştir.
  • Antibakteriyel yapıya sahiptir.
  • Temizlenmesi kolaydır.
  • Hızlı topaklanma özelliği vardır.
  • Suda çözünebilir ve çevre dostudur.

Ucuz Fiyata Dubex Kedi Kumu Satın AL

Felight Febreze Kedi Kumu

Ülkemizde satış yapan diğer markalardan bir tanesidir. Tamamen doğal maddelerden üretim yapan bu marka, bentonit madenini kullanmaktadır. Bu sayede hem koku hapsetme hem de topaklaşma özelliğini taşımaktadır. Kedinizin sağlığına zarar verecek kimyasal ve alerjik ürünlere yer vermez. Kuma sıvı temas ettiği anda hızlı bir şekilde topaklaşır ve sıvıyı içerisine hapsederek etrafa hoş bir koku yayılmasını sağlar. Aynı zamanda tozlanma oranı çok düşüktür. Bu sayede etrafa toz saçılmasını, kedinizin ve sizin toz solumanızı engeller. Bunun yanı sıra temizlenmesi kolay bir kum çeşididir.

Özellikleri:

  • Kokuyu yüksek oranda hapsetme,
  • Yüksek sıvı emme,
  • Hızlı topaklaşma,
  • Tamamen doğal maddeler içermesi,
  • Kedilerin sağlığına zarar vermemesi,
  • Temizlenmesinin kolay olması
  • Kullanımının kolay olmasıdır.

Ucuz Fiyata Felight Febreze Kedi Kumu Satın AL

Quik Kedi Kumu

Quik markası evcil hayvanlar için aksesuar ve mama üreten bir markadır. Ülkemizde sık tercih edilen markalar arasında yer alan bu markanın üretmiş olduğu kedi kumu türü bentonit maddesinden üretilmiştir. Bu sayede doğal yapısının yanı sıra kediler için zararlı değildir. Düşük tozlanma oranına sahip olduğundan dolayı, kedilerin ve insanların solunum yolunu etkilemez. Buna bağlı olarak bu kedi kumunun çeşitli modelleri bulunmaktadır. Özellikle kokulu ve kokusuz olarak ikiye ayrılmaktadır. Ayrıca her biri yüksek topaklaşma ve koku hapsetme özelliğine sahiptir.

  • Hızlı topaklanma özelliğine sahip olduğu için temizlenmesi kolaydır.
  • Sıvıyı emen yapısı sayesinde kokuyu içerisine hapseder.
  •  %100 organik yapısından dolayı kediler için zararsızdır.
  • Temizlenmesi kolaydır.
  • Tozlanma oranı düşüktür.
  • Kokulu ve kokusuz gibi çeşitleri bulunmaktadır.

Ucuz Fiyata Quik Kedi Kumu Satın AL

Trixie Kedi Kumu

Evcil hayvanların ihtiyacı olan ürünleri üreten Trixie markası yüzlerce ürün çeşidine sahip olsa da kedi kumu konusunda çok etkili bir marka olamamıştır. Şu an da piyasada sadece silikon kedi kumu bulunmaktadır. Silikon kedi kumları kedilerin sağlığını doğrudan etkilediği için tavsiye edilmez, ancak bazı kedi sahipleri bu ürünlerin yüksek koku hapsetme ve emici özelliğinden dolayı bu ürünleri tercih etmektedir. Kedinizin en temel ihtiyaçlarından bir tanesi tuvalet ihtiyacı olduğunu ve günde birkaç kere bu ihtiyacını karşıladığını düşünürsek kedinizin sürekli olarak kanserojen bir maddenin içerisine gitmesini istemeyeceğinizi biliyoruz. Bu maddeyi soluması ve patilerine yapışan kumu temizlemek için yalamasıyla beraber yutması büyük sorunlar doğurabilir. Bu yüzden silikon kedi mamalarından uzak durmanızı tavsiye ederiz.

  • Yüksek emici özelliği vardır.
  • Kokuyu hapsetme konusunda yeteneklidir.
  • Kedinizin kanser veya silikozis hastası olma ihtimali bulunmaktadır.

Ucuz Fiyata Trixie Kedi Kumu Satın AL


Kedi Kumu Tercihi Nasıl Olmalı?

En önemli konumuz olan kedi kumu tercihi konusuna geldik, kedi kumu seçimi yaparken öncelikle kedilerin; tuvaletlerini yaparken ayaklarının altında ince kumun olmasına bayıldıklarını bilmelisiniz. Seçtiğiniz kum ne kadar ince olursa dostunuz o kadar rahat ve konforlu bir şekilde tuvalet ihtiyacını giderecektir.

Ancak bazı kedi türleri örneğin Scottish Fold kedisi kalın taneli kumları tercih eder. Bunun sebebi patisi geniş ve büyük dostlarımızın ince taneli kumlarda rahat edememesidir. Kısaca; tane seçimi yapılırken dostumuzun boyutuna ve fiziksel özelliklerine dikkat etmeliyiz.

Kedi Kumu Tercihi Hakkında 5 Madde;

  • Kedinizin bakımına çok vakit harcayamıyor musunuz? Sizin için önerimiz topaklaşan kumlardır. Topaklaşan kedi kumlarını kullanarak dostunuzun hem idrarını hemde dışkısını kürek yardımıyla kolaylıkla, hızlıca tabilirsiniz. Ancak önerimiz topaklaşan kumları yalnızca yetişkin kedilerde kullanmanız çünkü meraklı yavru kediler topaklanan kumları yalnışlıkla yutabilir ve bu ciddi problemlere yol açabilir.

kedi kumu tercihi nasıl olmalı

Kedi Kumu Tercihi Nasıl Olmalı?

  • Yavru kediler için en ideal kum kalın taneli veya doğal kumlardır. Kalın taneli, topaklanma derecesi düşük ve tozsuz kumlar yavru kediler için alınabilecek en iyi kumlardandır. Bir diğer yavru kediler için önerdiğimiz kum ise doğal kedi kumudur, bu tercihin sebebi şudur; minik dostunuz yutsa bile bu kumlar doğal olduğu için zehirlenmeyi engellemektedir.
  • Gelelim kristal kedi kumu tercihine, kristal kedi kumları hijyen ve kolay temizleme açısından en üst sıradadır ancak içerdiği kanserojen maddeler sebebiyle uzmanlar tarafından kullanılması pek önerilmemektedir.

kristal kedi kumu

Kristal Kedi Kumu – Kedi Kumu Tercihi

  • Eğer sizde doğaldan vazgeçemiyor ve kedimde doğal kum kullansın istiyorsanız tercih çam paleti kumlar olmalı. Bentonit (Doğal Kedi Kumu) kumlara benzer yapısıyla dikkat çeken çam paleti kanserojen ve kimyasal barındırmadığı için kedinizin sağlığını doğrudan olumlu yönde etkileyecektir. Ancak bazı olumsuz yönleride bulunmaktadır bunlar, temizliği zor, sıvı ile temasta dibe çöker ve kediniz sevmeyebilir.

doğal çam kedi kumu

Doğal Çam Paleti Kedi Kumu

  • Kokulu Kumlar, aslında en çok kullanılan ve tercih edilen kumlar arasında yer almaktadır. Dışkı ile temas halinde güzel koku yayan, kolay temizlenen kumlardır. Ancak güzel koku bizlerin hoşuna gitsede minik dostlarımızın hassas koku sistemlerini bozabilmektedir. Eğer dostunuz zaman zaman farklı yerlerde dışkı yaptığını gözlemlerseniz kokusuz kumları tercih edebilirsiniz.

Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?

Öncelikle kedinizin yatağı ve temiz bir tuvaletin olduğu alanı belirleyin. Kedi tuvaletinizi kuytu ama kolaylıkla ulaşılabilir bir noktaya sabitleyin. Kediler genellikle hareketli yerlerde tuvaletlerinin olmasını tercih etmezler. Eğer evinizde birden fazla kedi varsa ve imkanınız var ise iki tuvalet kullanın.

  • Kedinizin tuvalet kabını 5 cm yükseklikte kedi kumu ile doldurunuz. Not: Aşırıya veya aza kaçmanız sizlere yarardan çok zarar sağlayacaktır.
  • Düzenli olarak kedi kumunda topaklaşan, katı ve pis alanları kedi kumu küreği yardımıyla uzaklaştırarak kabın temiz kalmasını sağlayın.

Kedi Kumu Nasıl Temizlenir?

Kedi kumunun temiz olması da en önemli unsurlardan bir tanesidir. Kum kabının temiz olmamasından kaynaklı olarak kedinizde hastalıklar oluşabilir veya kediniz kum kabının dışına tuvaletini yapmaya başlayabilir. Eğer bentonit bazlı bir kedi kumu kullanıyorsanız temizlemesi oldukça kolaydır. Kedi kumu temizleme küreği edinerek kumun içerisinde topaklaşmış olan parçaları toplayabilirsiniz. Aynı zamanda kedinin dışkılarını da aynı şekilde toplamanız gerekir. Topladığınız atıkları bir poşetin içerisine koyarak çöpe atabilirsiniz. Kedinin kum kabındaki kumun azalmasıyla beraber üzerine kum ekleyebilirsiniz.

Eğer silikon kedi kumu kullanıyorsanız kedinin idrarı kumun içerisine hapsolacağı için herhangi bir temizleme işlemi gerekmemektedir. Sadece kedinizin dışkılarını kürek yardımıyla toplamanız yeterlidir. Kedi kumu koku hapsetme özelliğini kaybettiğinde kum kabı yıkandıktan sonra içerisine yeni kum koyulmalıdır.

Ağaç talaşından oluşan kedi kumlarını temizlemek de oldukça kolaydır. Bu ürünler doğal oldukları için herhangi bir sorun yaratmamaktadır. Kediniz idrarını yaptığında talaşlar toz haline gelir. Ara sıra kum kabını sallayarak altta kalan talaşların yukarı çıkmasını sağlayabilirsiniz. Kedinin dışkısını da kürek yardımıyla alabilirsiniz. Eğer kum kabının içerisinde bulunan talaş tamamen toz haline geldiyse kum kabı yıkandıktan sonra yenisiyle değiştirilmelidir. Ayrıca atık olan talaşı doğrudan tuvalete dökmenizin bir sakıncası yoktur.

Kedi kumunu temizlemek için üretilmiş olan kürekleri incelemek ve satın almak için buraya tıklayın!


Kediler Kedi Kumu Yer mi?

en iyi kedi kumu

Yavrular meraklıdırlar ve her tür kedi kumunu tatmaya kalkarlar. Bazı veterinerler yavru kedilerin diğerlerine göre daha fazla topaklanan kumu tattıklarım düşünüyorlar. Kedi kumuyla tanışırken yavru kedinizin yanında olun ve bunun ne için olduğunu anlamasını sağlayın.

Sizce iyi bir kokunun kediniz için çok rahatsız edici olabileceğini de unutmayın. Mümkünse, her ikisi de sizin için uygun olan farklı kedi kumu türleri doldurulmuş iki tuvalet ayarlayın.


Kil Kumu

Gri, pembe veya beyaz kil en çok kullanılan kedi kumlarındandır, idrarı ve dışkının nemini emer. Dışkı kümeleri kolaylıkla tuvaletten alınabilir. Etiketinde bunu yapabileceğiniz söyleniyor olsa bile, kili tuvalete dökmeyin.

Ağaç ve Lif Bazlı Kedi Kumu

Kâğıt hamuru ve kâğıt endüstrisinin bir yan ürünüdür. Nemi emince topaklanan kum genleşir ve çevreye zarar vermeden toprakta çözünür. Hindistan cevizi ya da çim gibi malzemelerden yapılan ürünler çok emici dir ve sıklıkla değiştirilmesi gerekir. Lif ya da ağaç bazlı kumlara genellikle koku gidericiler eklenir ve bu kedinize rahatsız edici gelebilir.


Emici Olmayan Kedi Kumu

Bazen topak haline getirilmiş ve parafin ya da polistiren kaplanmış mısır sapından yapılmış bu kum, özellikle altında idrar toplayıcı bir bölüm olan kaplarda kullanılır. İdrar bunun içinden aşağı iner. Dışkı alınır ve atılır. Bu kum tekrar kullanılmak üzere yıkanabilir.


Toprak Kedi Kumu

Bu doğal malzemeler kedinin en beğendiği tuvalet malzemeleridir. Çünkü hacimli olurlar ve doğada çözünmezler, şehirde kullanılmaya uygun değillerdir. Neyse ki, genç kediler erken çağlarında onlara sunulan diğer malzemeleri kullanmayı kabullenirler.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
  • paplo
    3 sene önce

    Öncelikle herkese merhaba. İki kedi sahibi biri olarak yıllardır bir çok marka denedim. Hem kendş sağlığım hem kedimin sağlığı için bulduğum kum EFSANE. Öncelikle deneyimlerimi yazayim. Tozsuz bir kum. kedimin göz akması ve benim nefes sorunum neredeyse son buldu. kokusuz bir kum yani ham maddeleri doğal olduğundan tamamen parfümsüz kumun kendi kokusu var. hızlı topaklanıyor. kedim önce alışmakta zorlandı ama markanın müşteri temsilcileri o kadar tatlılar ki sizi arayıp nasıl kullanacağınızı anlatıyor. Bana dua edersiniz. Alın aldırın. Kumun adı Çam hammedisi olan isminden de anlaşılacağı gibi tamamen NATURAL bir kum. NATURAL BASTET.. İnstagram adreslerinin adıda bu şekilde @naturalbastet

    0
    yorum beğen