arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Pencere Kenarından Ayrılmayan Kedileri Güvende Tutmanın En İyi Yöntemi

kedileri yüksekten korumak
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Tüm kedi sahipleri olarak kedilerin ne kadar meraklı ve hiperaktif canlılar olduğunu biliyoruz. Bunun yanı sıra her zaman gözlem yapmayı ve etrafındaki nesneleri incelemeyi severler. En büyük hobilerinden bir tanesi ise evin pencerelerinden veya balkondan dışarı seyretmektir. Bu durum her ne kadar çok sevimli ve kedi için merak uyandırıcı olsa da bazen kötü sonuçlar doğurabilir.

Kedilerin yükseklik algıları insanlardan farklı olduğu için yüksek mesafelerden atlayabileceklerini düşünürler. Bu yüzden pencereden bakarken dışarıya atlamak isteyebilir veya dengesini kaybederek düşebilir. Eğer apartmanınızın yüksek bir katında oturuyorsanız bu durum kedinizin canına mâl olabilir. Dolayısıyla bu duruma karşı önlem alınması gerekmektedir.

Kedinizin canını korumak için pencerelerinizi kapalı tutmak en iyi seçenekler arasındadır, ancak yaz aylarına girmiş olmamızla beraber camların kapalı olması pek mümkün sayılmaz. Bununla beraber balkonlarınızı kapatmanız da mümkün olmayabilir.

Kedinizi yüksekten korumak için almanız gereken en önemli noktayı bu makalemizde detayı bir şekilde paylaşacağız.

Kediler Ne Kadar Yüksekten Atlayabilir?

Bazı kedi sahipleri evinin çok yüksekte olmadığını düşünerek kedilerin için koruma tedbirleri almamaktadır. Dolayısıyla geri dönülmez kazalar ortaya çıkabilir.

Hepimizin bildiği üzere kediler yüksekten atlama ve tırmanma konusunda oldukça yetenekli canlılardır, ancak bu yüksekten atladıklarında sorunsuz bir şekilde yaşamlarını sürdürebilecekleri anlamına gelmez. Örneğin; ikinci katta oturduğunuzu ve önlem almadığınızı düşünelim. Eğer kediniz aşağı atlamak isterse ciddi yaralanmalar meydana gelebilir. Kediler için 3-4 metre kadar yükseklikler genellikle hayati tehlike doğurmasa da yaralanmalara ve iç organlarının zarar görmesine yol açabilir. Dolayısıyla apartmanın kaçıncı katında olursanız olun kediniz için muhakkak önlem almanız gerekmektedir.

Kedi Cam Koruma Ağı

Kedilerinizi camdan uzakta tutmak pek mümkün değilir. Aynı zamanda kedinizin özgür alanını kısıtlamak da doğru bir yaklaşım değildir. Dolayısıyla, kedinizi camdan uzak tutmak yerine açık alanları koruma altına almanız çok daha doğru bir çözüm olacaktır.

Kedinizi camlara karşı korumak için en etkili yöntem ise kesinlikle cam koruma ağlarıdır. Bu ürünler özel olarak üretilir ve kediler için oldukça uygundur. Fileli yapısı sayesinde kediniz ne kadar isterse istesin dışarıya çıkamaz ancak etrafı gözlemleyebilir ve camdan hava alabilir.

kedileri yüksekten korumak

Eğer kalitesiz ve ucuz bir file tercih ederseniz çok yüksek ihtimalle kediniz fileyi paramparça edecektir. Kediler için üretilmiş olan bu filelerin içerisinde misina bulunmaktadır. Bu sayede her ne kadar parçalamak için uğraşsalar da başarılı olmaları mümkün değildir. Aynı zamanda üzerindeki çelik teller sayesinde kedilerin tırmalamasını engelleyecektir.

Bir diğer önemli nokta ise koruma ağının güneş ışınlarına karşı dayanıklı olmasıdır. Bu koruma ağları sürekli olarak güneş ışınına maruz kalacağından dolayı kısa süre içerisinde yıpranır ve yırtılması çok daha kolay olur. Ancak koruma ağları özel olarak üretildiğinden dolayı UV ışınlarına karşı dayanıklıdır. Bununla beraber oldukça pratik bir kuruluma sahip olduğu için kolayca uygulayabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantı linkine tıklayarak piyasadaki en dayanıklı koruma ağlarına ulaşabilirsiniz ve uzun seneler boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Kedi Cam Koruma Ağı Satın AL 

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.