arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Yavru Kediler İçin En İyi 5 Kedi Kumu

yavru kediler için kedi kumu
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Mustafa
  • 1 Yıldız
    Loading...

Yavru kediler iç güdüsel olarak kum ve toprağın üzerine tuvaletlerini yaparak üstünü örtmeye çalışırlar. Ortalama bir kedi 3-4 haftalık olduktan sonra bu davranışı kendi kendine kazanabilir veya çok az eğitimle öğrenmesi sağlanabilir. Tabi ki tüm bunlara rağmen kedi kumunu kullanmak istemeyen kediler de olabilir. Bunun için Kedi Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir? isimli yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Evet, kedilere tuvalet eğitimi vermek kısmen kolay olabilir, ancak doğru kedi kumunu seçmek bu kadar kolay sayılmaz. Kediler meraklı hayvanlar oldukları için ilk kez kedi kumuyla karşılaştıklarında uzun bir süre inceleme yapabilirler. Hatta bu sırada kedi kumunun tadına bile bakabilirler. Kedi kumunun tadına bakılması yavru kedilerde sık görülen bir davranıştır.

Yanlış bir kedi kumu seçmeniz sonucunda bu masum davranış büyük sorunlar doğurabilir. Buna bağlı olarak kedinizde sindirim sorunları oluşabilir. Dolayısıyla kediniz için doğal bir kedi kumu tercih etmeniz en doğru seçim olacaktır.

Yavru Kediler İçin Kum Seçimi Nasıl Yapılır?

Yavru kedilerin özel durumları olduğunu ifade ettikten sonra kediniz için kum seçerken dikkat etmeniz gereken unsurlardan bahsedeceğiz.


#1 Topaklanma

Özellikle çok küçük yavrular için topaklanan kedi kumu seçmek doğru değildir. Bentonit malzemeden üretilmiş olan kumlar iyidir, ancak bu malzeme sıvıyla temas ettikten sonra normal boyutunun 15-20 katına ulaşabilir. Dolayısıyla kedinizin bu kumu yemesi sonucunda sindirim sisteminde sorunlar ve tıkanıklar oluşabilir. Buna bağlı olarak sağlığına zarar verebilir.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak kediniz 10-12 haftalık olana kadar topaklanmayan kum çeşitlerini tercih etmeniz gerekmektedir. Topaklanmayan kumların koku hapsetme özellikleri çok daha düşüktür. Dolayısıyla genelde tercih edilen bir kum çeşidi değildir, ancak yavru kedinizin sindirim sisteminin sorunsuz çalışması için ilk dönemlerde kullanılmaması gerekir.


#2 Konfor 

En önemli noktalardan bir tanesi de kedinizin rahat edebiliyor olmasıdır. Kediniz tuvaletini yaptıktan sonra onu gömmek isteyeceği için kumunu kazacaktır. Bunun için yumuşak ve ince taneli kedi kumu tercih etmek en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Aslında bu durum tüm kediler için geçerlidir. Kediler için ince taneli kedi kumları ilk seçenekler arasında yer almaktadır.


#3 Silika – Silikon Kedi Kumları Kullanmayın

İşte yavru kediniz için kesinlikle kullanmamanız gereken bir kedi kum çeşididir. Bu kedi kumu kedilerin solunum yoluna zarar verebilir ve sağlık sorunlarına yol açabilir. Aynı zamanda sert tanelere sahip oldukları için yavru kediler için uygun değildir. Başta yavru kediler olmak üzere hiçbir kedi için silika kum kullanılmasını tavsiye etmek doğru değildir.


#4 Kokusuz Kedi Kumu

Piyasadaki kum üreticileri tarafından parfümlü kedi kumları üretilmektedir. Bu ürünler özellikle kötü kokan kum kokusunu bastırmak için kullanılır, ancak yavru kediler parfümlü kumlardan hoşlanmazlar. Yine de kedinizin kumu ağır bir kokuya sahipse ve rahatsız ediciyse kokulu kumlara yönelmek yanlış değildir.


En İyi 5 Yavru Kedi Kumu

Yavru kediler için kum seçerken dikkat etmeniz gerekenlerden bahsettikten sonra sizler için seçtiğimiz kedi kumlarını incelemenizi ve denemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca en iyi kedi kumu isimli yazımızı da inceleyebilirsiniz.


#1 Sanicat Super Plus Lavanta&Portakal Kokulu Doğal Emici Kedi Kumu

Bu kedi kumu sepiloyitten üretilmiştir. Sepiloyit doğal bir malzeme olduğu için kedilerin sağlığını riske atmaz. Bu kedi kumu topaklaşan kumların aksine emici özelliğe sahiptir. Bu yüzden 3 aydan küçük kediler için tercih edilebilecek en iyi kumlardan bir tanesidir. Kokulu bir kedi kumu olduğu için kedilerin ağır idrar kokusunu bastırmak için oldukça iyi bir seçenektir. Bununla beraber yüksek emiş gücüne sahip olduğu için oldukça sorunsuz ve kullanımı kolay bir kedi kumudur.

Sanicat Kedi Kumu Satın AL


#2 Alice Süper Emici Eko Paket Sepiyolit Kedi Kumu  

Alice markası tarafından üretilmiş olan bu kedi kumu da aynı şekilde sepiyolit malzemeden üretilmiştir. Bu kedi kumu üretilirken fırınlanmasıyla ve tozdan arındırılmasıyla daha kuru ve kokusuz bir kum haline getirilmiştir. En büyük özelliği ise üzerinde bakteri ve mikrop barındırmamasıdır. Ayrıca 3 aydan küçük kediler için en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. İçeriğinde kedinize zarar verecek bir malzeme yer almamaktadır. Yüksek emici özelliği sayesinde kokuyu hapseder temiz bir kumdur.

Alice Kedi Kumu Satın AL


#3 Sanicat 7 Günlük Aloe Vera Kokulu Doğal Kedi Kumu 

Yine Sanicat markası tarafından üretilmiş olan bu kedi kumu hoş kokusu ve yüksek emici yapısıyla en iyi kedi kumlarından bir tanesidir. Bu kedi kumunun toz oranı oldukça az ve uzun kullanım ömürlüdür. 7 gün boyunca bakım yapılması gerekmez. Ayrıca yapışmaz yapısı sayesinde kedinizin patisine minimum oranda kum bulaştıracaktır. Yüksek emici gücü sayesinde koku oluşumunu engeller ve kedi kumunun bulunduğu alanın temiz bir havaya sahip olmasına yardımcı olur.

Sanicat Kedi Kumu Satın AL


#4 Ever Clean Total Cover Kokusuz Kedi Kumu

Topaklaşmayan kedi kumlarının ardından 3 aydan daha büyük kedilerin kullanması için uygun olan kedi kumları tavsiyesinde bulunabiliriz. Ever Clean tarafından hazırlanış olan kedi kumu maksimum koku hapsetme özelliğine sahiptir. Sıvıyla temas ettikten sonra hızlıca topaklaşır. Aynı zamanda dışkının yüzeyini kaplar. En büyük özelliklerinden bir tanesi bakterileri pasif hale getirmesidir. Ayrıca toz oranı oldukça düşük bir formüle sahiptir.

Ever Clean Kedi Kumu Satın AL


#5 Dubex Tofu Orjinal Kokusuz Topaklanan Organik Kedi Kumu 

Kokusuz olarak üretilmiş olan bu kedi kumu, %100 organik yapıdadır. Aynı zamanda en az toz oranına sahiptir. Bununla beraber maksimum koku kontrolü sağlar ve hızlıca topaklaşır. Kedi kumunun üzerinde bakteri oluşumuna karşı etkili bir formüle sahiptir. Ayrıca direkt olarak tuvalet giderine atılabilir. Suda çözünebilir ve çevre dostu bir kedi kumudur.

Dubex Kedi Kumu Satın AL

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.