arama
Kedi Maması - Kedi Kumu - Kedi Oyuncakları - Konserve Kedi Maması - Kedi Tırmalamaları - ND Kedi Maması

Chinchilla Kedisi Vücut Yapısı

İran Kedisi ile başka bir uzun tüylü kedi olan, Ankara Kedisi çiftleşmesinden melezlenmiş olan Chinchilla Kedisi, vücut yapısı basık yüzlü ve basık burunlu olan İran Kedisinin aksine, orta uzunlukta bir buruna sahiptir ve çene yapısı daha öne doğru çıkıktır.
chinchilla kedisi vücut yapısı
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • admin
  • 1 Yıldız
    Loading...

Bu farklılıkları sayesinde Chinchilla Kedisi , İran Kedisinin aksine solunum güçlüğü çekmez ve göz akıntısı gibi, basık suratlı olmaktan kaynaklı sağlık problemlerini yaşamazlar.

Bu bağlamda daha sağlıklı bir kedi cinsi olan Chinchilla Kedisi  Vücut bakımı nispeten daha kolay olacaktır.

chinchilla kedisi vucut yapisi

Chinchilla Kedisi Vücut Yapısı

Chinchilla Kedisi, İran ve Ankara Kedisi gibi uzun tüylü bir kedi cinsidir; ve tüyleri karışık renklerde olabilse de, genellikle en çok tercih edilenleri, beyaz ve açık krem-sarı renklerde olanlarıdır.

Sakin doğası, dost canlısı olması ve yumuşak melodik sesi ile, siyah bir kalemle çizilmiş gibi duran göz ve burun çevresi, Chinchilla Kedisinin, ayrı bir cins olarak tanınıp, benimsenmesinde önemli rol oynamıştır.

chinchilla kedisi

Chinchilla Kedisi Renkleri ve Tüy Yapısı

Chinchilla Kedisinin genellikle sarı, kahve ve yeşil tonlarında olan gözlerinin etrafı, sürme çekilmiş gibidir ; bu göz şekli, ona benzersiz bir güzellik katmaktadır.

Chinchilla Kedisi, orta boyda bir kedi ırkıdır ve kuyruk yapısı vücuduna orantılı bir boyutta, uzun ve pofuduk tüylerle kaplıdır. Chinchilla Kedisi; güzelliği dünyaca tescillenmiş ve birçok yarışmada iyi dereceler elde etmiş, pofuduk tüylü bir kedidir.

Sakin ve yumuşak huylu bir kedi olması, Chinchilla Kedisini evlerde bakımı çok tercih edilen bir kedi cinsi haline getirmiştir.

Chinchilla Kedisi Karakteri
En Sevimli Kedi Türleri ve Kedi Cinsleri

   

  • Faruk
    3 sene önce

    British yavru kedi sahiplenmek istiyoruz. Sahiplendirmek isteyen varsa 05362772455 arayabilir teşekkürler

    0
    yorum beğen