Scottish Fold Karakteri

Scottish Fold Kedisi, İnsanlarla ilişkileri son derece iyi olan çok sempatik bir Kedi Cinsleridindendir. Kısa sürede bulunduğu ortama uyum sağlar.

Onu yetiştirmek çok kolaydır ve ailede herkese sevecen yaklaşır, kendini sevdirir. Ancak sahibini kendisi seçer. Sahibiyle oyun oynamaktan çok hoşlanan Scottish Fold Kedisi, kendine atılan bir oyuncağı bir köpek gibi yakalar ve geri getirir.

Scottish Fold sahipleri, bu şekilde karşılıklı olarak kendileriyle oynayan kedilerinin bu özelliğinden çok memnundurlar.

Scottish Fold Kedileri, kendi başlarına kaldıkları zamanlarda dahi sıkılmazlar  ve oyun oynarak vakit geçirirler.

Kedilerine ilgi göstermeye ve oyun oynamaya fazla vakit ayıramayan sahipler için, Scottish Fold Kedisine bol bol oyuncak temin etmek akıllıca olacaktır.

Kedi Oyuncak ve Aksesuarları

Yavru Scottish Fold Eğitimi

Zeki ve uyumlu olan Scottish Fold Kedileri, kolay öğrenirler ve kurallara uymakta güçlük çekmezler. Yavru Scottish Fold Kedilerini eğitmek çok kolaydır.

Yaramazlık yapmayan Scottish Fold Kedileri, evdeki eşyalara da zarar vermezler. Bu sebeple titiz ev sahipleri tarafından bakılmaya  uygun bir kedi cinsi haline gelmişlerdir.

Özellikle yavruyken evdeki perdelere tırmanan, masalara çıkan, eşyaları düşürüp kırabilen diğer kedilerin aksine, Scottish Fold yavruları bu tür yaramazlıklar yapmazlar ve sahiplerine zorluk çıkarmazlar.

Önüne küçük bir top atmak, çoğu zaman enerjisini boşaltması için yeterli olacaktır.

Scottish Fold Kedileri, okşanmaktan büyük keyif alsalarda, kucağa alınmak onlara göre değildir. Hafif dairesel haraketlerle masaj yaparak, Scottish Fold Kedisini mest etmek işten bile değildir.

Scottish Fold Tüy Bakımı

Tüy bakımları; kısa tüylü olanlarda, ”Longhair Scottish Fold”  diye anılan uzun tüylü Scottish Fold Kedilerine oranla çok daha kolaydır.

Haftada iki kere tüylerini taramak yeterli olacak ve onu mutlu edecektir.

Tüy tarama ve tırnak kesme gibi bakım işlemlerinin, yavruyken yapılmaya başlanması ve böylece bu duruma alıştırılması, ileride sahipleri ve Scottish Fold Kedisi için, bu seansların kolay hatta zevkli geçmesini sağlayacaktır.

Kedilerin Bakımı Nasıl Olmalı?

Sessiz ve tam anlamıyla evcimen bir kedi olan Scottish Fold Kedisi, insanlarla olduğu kadar diğer ev hayvanlarıyla da iyi geçinir ve onlarla arkadaşlık kurmaktan keyif alır.

Aynı zamanda Scottish Fold Kedisi Özellikleri açısından, diğer kedi akrabaları gibi iyi bir avcıdır ve gerektiğinde bu yönünü kullanır.

Hem ev hem de bahçe içinde rahatlıkla bakabileceğiniz bir kedi türüdür.

Scottish Fold Karakteri

Geç ergenliğe giren Scottish Fold Kedisi, (dişilerde yaklaşık sekiz aylıkken) dik kulaklı kedilerle, genellikle British Shorthair kedisi ile çiftleştirilir ve doğan yavrularına ilgi ve şefkat gösterir.

Scottish Fold Kedisi vücut yapısı itibariyle çok sevimli bir kedi cinsi olmakla beraber  iyi huylu ve kolay iletişim kurabilen karakter yapısıyla gönüllere taht kurar. 

Kendilerine özgü oturuş stilleri olan Scottish Fold Kedileri, onları bu halleriyle gören kedi severlerin gülümsemesine neden olurlar.

Scottish Fold Kedisi sahiplerinin, çok şanslı kedi severlerler olduklarını söyleyebiliriz.

Scottish Fold Kedisi Özellikleri ve Bakımı
Scottish Fold Kedisi Vücut Yapısı

admin

Yorumları Göster

  • bizim kedimizde scottish fold ama hiç bizimle oynamıyor hep yatıyor bunun bir sebebi varmı lütfen söyleyin ve hiç eğitilecek bir hali yok gibi

    • MERHABA EĞER KEDİNİZDE KIKIRDAK HASTALIĞI DENİLEN GEN HASTALIĞI YOK İSE KEDİNİZİN KARAKTERİNDEN KAYNAKLIDIR KEDİNİZ OYUN OYNAMAYI DEĞİL DAHA ÇOK TEMBELLİK ETMEYİ SEVİYOR DEMEKTİR AMA TAVSİYEMİZ BİR VETERİNERE GÖTÜRÜP BU SORUNUZUN CEVABINI DAHA NET BULABİLİRSİNİZ.EĞİTİM KONUSUNA GELİNCE KEDİLER KÖPEKLER GİBİ EĞİTİME AÇIK HAYVANLAR DEĞİLDİR DAHA ÖZGÜR RUHLU HAYVANLARDIR

  • bizim kedimizde scottish fold ama hiç bizimle oynamıyor hep yatıyor bunun bir sebebi varmı lütfen söyleyin

  • Bizimde bu cins bir kedimiz var.ailemize dahil olduğu zaman bu cinsin doğuştan kemik hastalığına sahip olduğunu bilmiyorduk.çok üzücü bir durum anlatamam.LÜTFEN bu cins kedileri almayın.Bize veterinerimiz durumu ayrıntısıyla açıkladı.Biraz netten araştırma yaparsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.

  • Sanırım bir ücret ödemeden asla sahibi olamayacağım bir cins. Çok isterdim ama çok pahalı. Bir ücret karşılığı olmadan sahiplendirmek isteyen olursa alabilirim.

  • Bizde çocuklarla scortt fold kedi sahiplenmek istiyoruz emin olunki biź ona çok iyi bakacaz ama ücretli olmasa daha iyi olur yada az ücretli kizlarimin harçlıklarindan almayı düşünüyoeuz sahiblendirmek isteyen bize yazabilirmi lütfen

  • Benimde erkek scotish Gold sayiplendirmek istiyorum tedavi görüyorum ilgilenimiyorum

  • Merhaba, 3 Aylık erkek Scottish fold yavrum var. Geceleri tanıyamaz hale geliyorum koltukların üstünden atlaya atlaya koşuyor takip etmekte zorlanıyorum. Ve inanılmaz ısırma huyu var. Bunları yaşayanlar var mı acaba bu ne zamana kadar bu şekilde devam edecek :) teşekkürler

  • öncelikle herkese selam.arkadaşlar bende scotish ford arıyorum sahiplendirmek isteyen varsa lütfen bana ulaşsın şuan tek istediğim o dünya tatlısı kedi geri dönüş yapan olursa çok mutlu olurum sevgiler...

  • Merhaba arkadaşlar bir scottish fold sahiplenmek istiyorum yavru ve bunun için bilgi edinmek istiyorum nasıl sahiplenirim güvenilir bir yer bilen varmı diye vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim herkeze

  • merhaba 10 aylık erkek scottish blue point kedim çiftleşme dönemindedir izmir de çiftleştirmek isteyen arkadaşlar ulaşabilirler mi lütfen

Yakın Zamanda Gönderilenler

Yavru Kedilerde Kısırlaştırma Öncesi ve Sonrası | Ne Zaman Kısırlaştırılmalı?

Yavru kedi kısırlaştırma, çok yaygın yapılan cerrahi bir operasyondur. Hem erkek hem de dişi kediler…

1 sene önce

Kedilerin Asla Sevmediği Nefret Ettiği 12 Davranış

Kedilerin hangi davranışları sevdiğini ya da nelerden rahatsızlık duyduğunu hiç merak ettiniz mi? Yaşam alanlarımızı…

1 sene önce

Tüy Dökmeyen Hipoalerjenik 13 Kedi Cinsi

Dünya üzerinde onlarca kedi ırkı vardır. Kedi ırkları taşıdığı özelliklere göre kedilerin farklı mizaç yapısına…

1 sene önce

Yetişkin Kedi Bakımı: Sağlıklı Kedilerin Bakım Püf Noktaları

Kediler, yavru, yetişkin ya da yaşlı hangi dönemlerinde olursa olsun mutlaka düzenli bir bakım ve…

1 sene önce

Yavru Kedi Bakımı: Yavru Kedinizin Sağlıklı ve Uzun Ömürlü Olması İçin Yapılması Gerekenler

Yavru bir kediniz oldu ve onu ortam yaşam alanınıza getirdiniz. Yeni tüylü dostunuzun ortama alışması…

1 sene önce

Yavru Kediler Hangi Biberonla ve Nasıl Beslenir?

Kediler de tıpkı diğer canlılar gibi belli bir süre anne sütü ile beslenmelidir. Gelişimlerinin doğru…

1 sene önce